Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Toplumun neredeyse tamamının inandığı değerlere saygı gösterememe durumu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.851
Bisiklet
Cervélo
Açılmış olan "mezar ziyareti" konusunda yaşadığımız problemlere ithafen bu konuyu açıyorum arkadaşlar.

Bu ülkenin %99'u müslüman ve bizim bu çerçevede gelenek göreneklerimiz var. Aramızdan bazıları bundan rahatsız olsa da, bu rahatsızlıklarını dile getirebilecekleri bir yer değil burası arkadaşlar. Bu bir rica değildir, uyarıdır.

Mezar ziyareti konusunun altına insanların inanışlarını küçük gören, eleştiren yorumlar yazamazsınız arkadaşlar. Bu zamana kadar pek çok konu açıldı, silinmesi gerekenleri direk sildik görür görmez. Ama bu silinecek bir konu değil arkadaşlar. Saçma bir konu da değil. Mezar ziyareti bizim toplumumuzda her bayram yapılan bir ritüeldir.

Siz bunun saçma olduğunu, size göre yapılmaması gerektiğini, zaten bunun bir şaman kültürü olduğunu, inanmazsak gidip araştırabileceğimizi yazamazsınız arkadaşlar.
Peki yazıp yazamamanıza nasıl karar veriyoruz? Bunlar zaten kurallarda belirlenmiştir arkadaşlar:

5- Topluluklar / etnik köken hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
6- Tehdit edici, tartışmaya yol açacak, hakaret içeren, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve üyelerini küçümser davranışlar sergilemek kesinlikle yasaktır.
12- Forumda konulara konuyla alakasız, alaycı veya dalga geçici tavırda mesajlar atanlar forumdan belli bir süre uzaklaştırılacaktır. Davranışın devam etmesi halinde ise forumdan süresiz uzaklaştırılacaklardır.

Lütfen tüm toplumun hassas olduğu bu tip konu ve başlıklara girip "ben ziyaret yapmıyorum, saçma zaten (siz zaten salak olduğunuz için mezar ziyareti yapıyorsunuz, ben akıllıyım ve yapmıyorum demek istiyor)" tarzı yorumlar yazmayın, yorumunuz silinmekle kalmayacak, forumdan uzaklaştırılacaksınız.

İlginizi çekmeyen konular olabilir, bu konulara girmeyiniz ve yorum yazmayınız. Olması gereken budur. Ama rahatsız olup, bu rahatsızlığınızı boşaltabilmek için toplumun neredeyse tamamının inanıp, uyguladığı örf ve adetleri küçük düşürücü ve nefret ifade eden söylemlerde bulunamazsınız.

Konuyu asıl açma sebebim, bu söylemleri derhal şikayet etmenizi istememizdir. Lütfen şikayet butonunu kullanmaktan çekinmeyiniz.

İyi forumlar ve iyi bayramlar dilerim

Scudo
Son zamanlarda nedense, konunun dışına çıkılıp, kendimizi birden Sakarya meydan muharebesinde buluyoruz.

Bu da bir çeşit deşarj mı? yoksa tahammülsüzlük/ayrımcılık mı?

Aslında konuyu küçük azınlığa saygısızlık yapabiliriz manasında yazmamış. Zaten öyle de anlaşılmıyor.. Kimseye saygısızlık yapmayın / yapmayalım bitsin gitsin işte.. ıyi bayramlar...

@Ömer Ş.

Üyenin konuya mesaj yazma niyeti tamamen tepki çekmek ve tartışma, huzursuzluk yaratmak. (Tıpkı sizin şu an yapmış olduğunuz gibi) Vefat etmiş bir sevdiğinin mezarına gitmek, ona saygı ve özlem göstermek mi saçma?

"bu ülkenin %99'u müslüman" söylemi de yanlış..

internetin yaygınlaşması ile toplumun nabzı daha kolay tutulur oldu..
özellikle gençler pek inanmıyor.. son 16 yılda yaşananlar da tuzu biberi oldu..
yani kabaca %70'lerde gibi bi rakam olabilir bilemiyorum.. ama %99 olduğuna inanmam!!!

@Serkan Mıstınoğlu

"JusTiMe demiş ki:
@Birhan K. Yorum tamamıyla benim konuma aykırı arkadaş böyle 1 yorumu yaparak benim konumu işgal ediyor. Huzurumu bozuyor son yorumumu hatırlatırım başkalarını düşünürüz biz kendimizi değil. Hele böyle inançsız insan gelip kendini belli ederse daha beter huzurumuz bozulur yazmak zorunda mıydı bunları"

inançsızlık utanılacak bir şey ve kendilerini belli etmesi terbiyesizlik mi? ankette mezara gittiniz mi gitmediniz mi sorusunda "hayır" seçeneğini seçerken umarım kimsenin huzuru kaçmıyordur diye düşünmemiz mi lazım mesela mazallah sayı yüksek falan çıkar da bazı kardeşlerimiz incinir diye? mezara gidenler konuşabilirken, mesela "gittim, ölümü hatırladım, otları yoldum, dua okudum" vs. yazarken gitmeyenler sesini çıkarınca neden huzur kaçıyor? yani mezara gitmemek tabu; bunu saçma bulmak da mantıken imkansız bir şey mi? "bence kabir ziyareti saçma bir şey" yazmak bu sebeple mi yasak? seçenekler arasında "gittim" ve "gitmedim" olduğu halde neden gitmeyenler ölü taklidi yapmak zorunda?

neden bir konu sizin için tartışılamayacak bir konumdaysa (misal; mezarlık ziyareti iyi bir şeydir ya da ortaokul tartışma konusu olarak allah vardır/yoktur) hemen bazı arkadaşların huzuru kaçıyor ve kendilerini tartışmak zorunda hissediyorlar? tartışmamak, sizin için zırvalama olan bir saçmalığı görmezden gelmek çok mu zor yani.

Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Her başlıkta provakatif yorum atan, başlık altını karıştıran adamlar aynı. Ne zaman bir başlıkta kavga çıktığını görsem aynı adamlar yüzünden kavga çıkmış. Bunu tek taraf için söylemiyorum, iki tarafta da bu üyeler hep aynı.

@Fixie Cem

Demek ki adamların canları sıkılıyor :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu neden ikidir "acınızı anlıyorum" diyorsunuz anlamadım..
herkes istediği yolda yürümekte özgür.. ben kimseye birşey söylemedim, oradaki oran yanlış dedim sadece :cool:

Şeytan isi çözmüş,bakmış insanlar en çok birbirlerine siyaset ve din ile ilgili konularda kutuplaşıyor, çalışmaları o yönde hızlandırmış.yanlış anlaşılma olmasın sakın yazdıklarım.sadece mecazi bir benzetme ve varsa kusurum affola.aslında bu konular o kadar hassaski asla ve asla hele sanal ortamda tartışmaya girilmemesi gerek...sanal alemde insanlar birbirlerini kırıyor,reel ortamda iş öldürmeye kadar geliyor... düşünceleri kendinde saklamak en iyisi tabiki kendi şahsi düşüncem diyerek kenara çekiliyorum...

Konuyu gördüm bir iki mesaj okuyup çıktım. Bende inanmam ama orada hiç sesimi çıkarmadım. Ses çıkaran arkadaşları bilmiyorum ama bunun için daha güzel bir önerim var onlara. Geneli inanan olan bir forumda inançlarını aşağılamak yerine sende git her dini bayramda (sadece islam değil hepsi), bayramınız kutlu olsun diye konu aç. Amacın karşındakinin aklını karıştırmaksa eğer ters giderek değil diğer dinleri de anlatarak, kafasını karıştırarak olur. Bırak merak eden araştırsın. Kimisi daha müslüman, kimisi hristiyan olur belki ya da inanmayı bırakır. Sonuçta yaş ortalaması 18'in üzerinde ve herkes kendince bir düşünce yapısına sahip burada. Sırf bu yüzden ailemle kavga ettim ilk gün, içim hala buruk. Evdeyken maalesef dayatma usulü çalıştığı için biraz tersledim bende ve olanlar oldu. Bu yüzden artık zorlamıyorum. Giden yarım saatim olsun evdekilerle aram bozulmasın. Nasıl olsa okul başlayınca başka şehirde gönlümce takılıyorum.

''Bu ülkenin %99'u müslüman''
Bu da bence bu sayının baya altında. Eğer twitterda ateist sayfalarına takip edenlerine bakarsanız baya çok. Yeniden araştırılsa güzel olur derim ama kimlikteki bilgiye bakıyorlar sonuçta. Gene doğru veri olmaz.

''özellikle gençler pek inanmıyor.. son 16 yılda yaşananlar da tuzu biberi oldu..''
Cidden bu konuda, bu dönemde baya etkili. Bunlardan biri de benim mesela. Sadece bir kere televizyonda izledim o kadar çok dine değindi ki araştırma gereği hissettim. Kaç yaşına geldim annem-babam, tanıdıklarım böyle diyerek bende böyleyim ama neden diyerek araştırdım. (Not: amacım siyaset değildir anlamam da zaten)

Ve kendi arkadaşlarımda gördüğüm, hepsi anne-babası bu dine mensup olduğu için inanıyor hiçbiri okumamış. Başka dine mensup bir ailede doğsan ne olur dediğimde ise araştırır gene müslüman olurum cevabını aldım. Ama müslüman olmasına rağmen diğer dinleri araştırmamış. Tahmin ediyorum ülkenin geneli böyle, sadece aileden kalan bir miras ve aşırı bağlılık. Okuyana tabi ki lafım yok fakat hiç okumadan bana böyle söyledikleri zaman ne kadar samimi bir inanan olduklarını düşünmüyorum değil.
Hassas konular olduğu için kimseyi kırmamaya çalıştım, umarım yanlış anlaşılmam. Hatta aramızda okumayanlar var ise okumalarına vesile olurum

Ya gerçekten çok güzel insanlarız biz. Hani küfür etme lan ... diyerek küfür ederler ya kavga esnasında aynı o hesap. Birisi iyi niyetli davranıp ortamı yumuşatayım insanları uyarayım diyor ama onu yaparkende çok fazla pot kırıyor. Yeni tartışma yaratacak söylemleri kullanıyor, dünya sadece kendi bakış açısıyla dönüyormuş gibi konuşuyor. Diyorsunuz ya niye sürekli tartışıyoruz (ya da tartışamıyoruz demek lazım sanırım), bunun cevabı işte bu arkadaşlar bilgisizlik, eğitimsizlik, kitap okumamak, hoşgörüsüzlük, cahillik ( cahil bilmeyene değil, bilmediğini öğrenmek istemeyene, yanlışta ısrar edene denir.) bu kadar basit ve düzeltmek bir o kadar zor. Hal böyleyken sevgili arkadaşlar tanımadığınız kişilerle yapacağınız bu tarz kritik konular hakkındaki sohbetleriniz sizi sadece kavgaya sürükler ki buna değmeyeceğini zaten biliyorsunuz. Bu nedenle bu tarz ortamlarda insanlarla bu tarz diyaloklardan kaçınınız, görmezden geliniz. Mutlu, huzurlu yaşayın :)

Aklıma gelmişken bu tartışma ortamını sonlandırmanın yolu bisikletle ilgisi olmayan başlıkların açılmasının önüne geçilmesiyle olur ancak. Tartışmak isteyen için bir çok başka mecra var zaten. Benim görüşüm.

Sozu gecen konuyu ilk acildigi zaman okudum ve henuz bir tartisma yoktu ne konusuldu herhangi bir bilgim yok fakat ben her konunun saygi cercevesinde tartisilabilecegi fikrindeyim , arkadaslarimda da konusmalarimiz arasinda bircok konuyu tartisiyoruz ve bilmedigimiz yanlis bildigimiz seylerin farkina variyoruz , bence sorun cikan sey toplumsal degerlerin tartisma konusu olmasi degil tartisan kisilerin birbirine saygi gostermemesidir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri