Scudo Sports

Tour de France 2008

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Floyd Landis tek kelimeyle inanılmazdı, kendisine haksızlık edildiğini düşünüyorum.

Rasmussen kimse onun farkında değilken müthiş bir dağ etabı kazanmıştı, 2003'te miydi? Oradan EN tepeye yükseliyordu ki dopingci olduğu ortaya çıktı. Büyük hayranıydım, MTB şampiyonluğundan yola geçmiş çılgın bir adamdı, sükut-u hayale uğradım doğrusu.

Jan Ullrich artık yok :'( Çok sempatik geliyordu bana, sezon bitince evinde oturup da antrenman programına uymayıp kilo aldığını bilmek :)

Çocukluğumdan beri Eurosport'ta TdF'yi izlerim. Bir ara spiker ve yorumcular çıldırtıyorlardı, son zamanlarda canlı yayınlanan bisiklet yarışlarında epey iyiler. Türk spikerin sesini bazı etaplarda 4-5 dakikada bir duyuyorduk, televizyonda gördüğümüz şeyi söylüyordu o zaman da. İyiki İngilizce biliyorum yoksa gayet sıkıcı ve gayrı-öğretici olurdu.

Bu sene de önemli etapları izleyeceğim. Belki bir-iki yol tekniği kaparım :p

Takım zamana karşı olacak mı bu sene? Bir dahaki Redbull yarışının asfalt etabı için oradan notlar çıkarabiliriz :p

Scudo
Mustafa Bey, başlık için teşekkürler. Buradan heyecanla takip edeceğim.

Astana da yok, Vinokourov ve 50. defa hortlatılmaya çalışılacak bir Biopace ihtimali de yok :p

arkadaşlar,eurosport yine yayınlıyor dimi? geçen sene çok keyif almıştım günde 5 saat televizyon başından kalkmıyodum...yayın akışından haberi olan varmı?gece geniş özeti oluyodu,kaçta olucak gece özeti acaba??.bide türkiyeyle saat farkı kaç saat olucak..?

Astana nın olmaması bence büyük kayıp. Şu anlaşmazlıklar bi bitsede Astana yı bu tip büyük turlarda tekrar görebilsek.

Astana çok ciddi doping mevzuları yüzünden yok diye biliyorum ben

@mazhar

Evet yine canlı yayın akışı ve gece tekrarları oalcak.Digiturk'un sitesinden yani şu linkten yayın akışını öğrenebilirsiniz;
(link)

• Beğen
Tepkiler: mazhar
Evet.Astana'nın olmaması gerçekten büyük kayıp.Klöden gibi Vinokourov gibi sporcuların olmaması büyük eksiklik.
Bu yıl favori isimleri kimler?

@tayfur

Doping mevzusu olsa 2 senedir yaşanan skandallardan sonra orda yarışacak takım kalmazdı heralde:) Doping mevzusu değil. Daha çok politik bi problem. UCI ile aralarında olan bi sorun var ama ne olduğunu unuttum.

Geçen seneki turda yaşanan doping olaylarından sonra Astana takımı ismini temize çıkarmak için çok büyük değişikliklere gitmiş, kadrosunda ismi doping tartışmalarına karışmamış sporculara yer vererek yeni bir başlangıç yapmayı planlamıştı. Bütün bu çabalara rağmen sırf kötü sicili yüzünden Astana'nın bu seneki tura davet edilmemesi, tur organizatörlerinin artık doping olayına kesin bir son verme kararlılıklarının bir göstergesi olarak değerlendirilse de tur meraklıları için ilginç bir durumu da gündeme getiriyor.
Bu seneki turda geçen senenin Fransa Turu ve bu senenin İtalya Turu şampiyonu Alberto Contador'u izleyemeyeceğiz. Bisiklet sporunun bu en büyük organisasyonunda bu derece üst düzey bir sporcunun yer almayacak olması turun prestijini mutlaka olumsuz yönde etkileyecektir.
Bu şartlar altında uzun süredir kendini tur için saklayan ve geçen sene sarı mayoyu kıl payı Contador'a kaptıran Cadel Evans'ı şampiyonluk için oldukça şanslı görüyorum. Ayrıca Alejandro Valverde, Damiano Cunego ve Carlos Sastre de onu zorlayacak isimler olabilir. Bu isimler dışında turda yıldızı parlayacak pek çok yeni isimle de karşılaşabiliriz.
Her şeye rağmen Fransa Bisiklet Turu her zaman izlenmeye değer büyük bir olay. Başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@tayfur

Leonardo Piepoli örnek aldığım sporculardan biridir yokuşlarda korkulan isimlerden biridir. takım arkadaşı ricardo ricco da gelecegin şampiyon yokuşcularından olucak gibi

• Beğen
Tepkiler: sprint ve tayfur
Herkese merhaba
Ilk basta Sn. Mustafa Icdag abıme bu baslıgı actıgı ıcın tesekkur ederım.
1.etap brest -plumelec-195km.
2.etap auray-st.brieuc-165km.
3.etap st. malo-nantes-195km.
4.etap cholet -cholet -29km.TT.
5.etap cholet -chateauroux -230km.
6.etap aıgrande -super besse sancy-195km.
7.etap brıoude -aurıllac -158km.
8.etap fıgeac-toulouse -174km.
9.etap toulouse - bagneres de bıgorre -222km.
10.etap pau - Hautacam -154km.<off dıyorum>
15 temmuz rest.day
11.etap lannemezan - foıx -166km.
12.etap lavelanet - narbonne -168km.
13.etap narbonne - nımes -182km.
14.etap nımse - dıgne les baıns-182km.
15.etap embran - prato nevoso-216km.
21 temmuz rest.day
16.etap cuneo<ıtalya> - jausıers-157km.
17.etap embrun - l alpe dhuez-210km.<off dıyorum>
18.etap bourgd oısans -saınt etıenne-197km.
19.etap roanne-montlucan-163km.
20.etap saınt armand-montrand-cerılly-53km.TT.
21.etap etampes-parıs champs elysees

ıkı off un arasını kacırmayın alpler bu sene heyecanın dozunu arttıracak :D

Herkese ıyı seyırler
<Cansın arkadasımızın yorumlarınıda beklıyoruz >

@STORMER

Tur her sene şehir içi TT prologue etabı ile başlamıyor muydu? Bu sene neden normal bir etapla başlıyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: STORMER
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri