Bisiklet sporu ve özellikle yol bisiklet sporunun kendini doping olaylarının ve haberlerinin dışına taşıması dileklerimle.
Çünkü "gittiği yere kadar gider" ve "gitmediği yerde biraz takviye yaparım" düşüncesi iflas etmiştir.
Bazı ana sponsorların profesyonel bisiklet sporundan ayrılmaları bu nedenledir. Yani kısacası hile ve yalan üzerine kurulu bir düzenin sponsor firmalara piyasada "yeşil" bir spor dalı olduğu iddia edilen bir sistem içinde sinerji yerine dezavantaj getirmesi uzun vadede zaten düşünülemezdi.
Sporcu kanlarının santrifüjlerden geçirilerek sporculara yeniden enjekte edilmeleri gibi inanılmaz "buluşlara" kadar giden yolda ve tüm bu güzel sporun büyük bir laboratuara dönüşmesinden büyük endişe duymuşumdur.
Büyük bir yarışı kazanmış sporculara da potansiyel suçlu olarak bakılmasının önüne geçecektir.
Eurosport yayın akışı: Lütfen şuna bir dikkat ediniz...Türkçe konuşan spikerlerin kullandıkları lisana...
Bir yayının içinde 200 kez "AÇIKÇASI" ,300 kez "ŞÜPHESİZ", 90 kez
"KEYİF" (maalesef Ali Poyarazoğlu nun metropol insanının ağzına koyduğu sakızlardan bir tanesi) eskiden "keyifli" "keyiflendim" "keyif aldım" yerine "hoşlandım" sözcüğü kullanılırdı. Ve gayet "HOŞ " tu.
Hele bir spiker arkadaş var ki, 180dakika yayının 180dakikasını yorumlamak gerektiğini düşünüyor....Ama laf salatası,yani laf olsun torba dolsun misali...
Şöyle...
"Sayın seyirciler şüphesizki Astana takımının bu tur a katılmamasının açıkçası spekülasyonlara yol açtığını söyleyebiliriz.. açıkçası buna yol açan doping skandalının Kazakistan ve Fransa arasında şüphesiz tatsız gelişmelere ve pazarlıklara yol açtığını belirtebiliriz, yani açıkçası bunu böyle görmek mümkün...v.s.v.s.v.s.
Bu böyle sürüp gidiyor...
Yahu arkadaş biraz da "SUS" ..yeter artık diyorum....mümkün değil..... açıkçası,şüphesiz,söyleyebiliriz,diyebiliriz,keyifli,...
tam bir işkence...
Campy 11 vites deniyormuş...bugüne değin hangi bisiklet firması kuruluşundan bugüne tüm turlara katılmış...sporcuların ve bisikletlerin üzerinde hangi elektronik aygıtlar bulunuyor...
TTT neden programdan çıkarılmış....Sprint noktalarındaki zaman bonusları neden kaldırılmış?????
AÇIKÇASI bilmiyoruz...ŞÜPHESİZKİ öğrenmeyeceğiz...
Selamlarımla