Dünkü etabın başlarında kaçan 20 küsur bisikletçi içerisinde yer alan Alman Milli Şampiyonu Fabian Wegmann'a dikkat ettiniz mi? Bir ara hafif bir yokuşta diğer bisikletçiler güle oynaya çıkarken Wegmann ön dişliyi en büyükte tutarak kasa kasa çıkmaya çalışıyordu. Ne yapmaya çalışıyor bu adam diye şaşırdım. Meğer kullandığı Shimano elektronik vites değiştirme sistemi arıza yapmış. Bisikleti değiştirmek zorunda kaldı.
Dün yine çekiş sistemiyle ilgili sorun yaşayan başka bir isim de Alejandro Valverde idi. Daha Tourmalet çıkışında geride kalmaya başlayan Valverde, Hautacam'da bir ara kenara çekip zinciriyle boğuşmaya başladı. Bir seyircinin yardımıyla zinciri oturtturup yola devam etti etmesine ama zaten açılan zaman farkına tuz biber oldu bu sorun. Turun başından beri kameralar ikide bir Valverde'nin yakışıklı Pinarello Prince'inden yakın çekim falan verip duruyorlardı. Nazar mı değdi nedir? Kendisine acilen bir nazar boncuğu takmasını tavsiye ediyorum.
Bu arada söz Valverde'den açılmışken... Eurosport izleyicilerinin kanalın sitesine gönderdiği maillerden anladığım kadarıyla, Caisse D'Epragne taraftarları bile artık takımın Valverde'yi gözden çıkarıp, yerine Oscar Pereiro Sio üzerine oynaması gerektiği düşüncesi üzerinde durmaya başlamışlar. Hatta bir tanesi şuna benzer bir şey söylemiş: "Eğer Pererio Sio hala o işe yaramaz Valverde'yi sırtında taşımaya devam ederse artık ben bu turu seyretmeyeceğim." Artık ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz.