Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2008

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Daha özetleri izleyemedim ama dün ricco mükemmeldi. O yokuş performansından sonra tekrar antrenmana çıkasım geldi :D

• Beğen
Tepkiler: STORMER
Scudo
@Ediz Tevfik Özgan

Seyrederken bende aynı şeyi düşündüm...sanki istese gaza basabilecekmiş gibi bir hali vardı ama sanki dizginlenmiş gibiydi...

Ben bu çoçuğu artık daha dikkatli izleyeceğim.keşke liderle arasındaki zaman farkı daha az olsaydı...

Bu arada geçen senede kazanmasını çok istediğim evans'ın sarı mayosu ve yarış sonrası yaptığı duygulu konuşması güzeldi...

Duval ılk 10 a adını yazdırdı.
Cok degısık taktıkler var sankı?Dun pıepolı etabı aldı rıccoda etap oncesı bu etap pıepolının dedı!!!Yanı bence ıkı lıderlı taktık oyunu <Gecen sene astana gıbı>etabı almadı butun dıkkatı pıepolıye cektıler oda arkada dıger etapları da dusunerek schlek evans sastrve menchov a dıkkat ettıysenız nabız yoklaması<yokusculrın yaptıgı nabız bozma>yaptı gereklı tepkımelerıde aldı.Yoksa her etapta 1dk. kazansa zaten olay bıtıyor.Adam yoksa zıncırını koparacak gıbıydı.Evans a rakıp arıyorsak rıcco ve schleck dıyebılırım cunku sastre gucsuz gıbı geldı menchovda yokusda fazla koparmacaya gelemıyo.Ama sadece dag etaplarında bıde TT olayı var.Daglar bıttıkten sonra butun bu kayıp zamanları kapatacak da ıkı ısım var.Daglarda koparmacaya dayanırsa Menchov.Ama herseye dayanacgına ınandıgım vede gecen sene A.Contador ve Rasmussen e dayanmıs onlarla tecrube yapmıs bır Evans gercegı var
Hekese selamlar
Ozellıkle Mustafa abıye cunku bugun onlarla bende dınlenıcem:D

Dünkü etabın başlarında kaçan 20 küsur bisikletçi içerisinde yer alan Alman Milli Şampiyonu Fabian Wegmann'a dikkat ettiniz mi? Bir ara hafif bir yokuşta diğer bisikletçiler güle oynaya çıkarken Wegmann ön dişliyi en büyükte tutarak kasa kasa çıkmaya çalışıyordu. Ne yapmaya çalışıyor bu adam diye şaşırdım. Meğer kullandığı Shimano elektronik vites değiştirme sistemi arıza yapmış. Bisikleti değiştirmek zorunda kaldı.
Dün yine çekiş sistemiyle ilgili sorun yaşayan başka bir isim de Alejandro Valverde idi. Daha Tourmalet çıkışında geride kalmaya başlayan Valverde, Hautacam'da bir ara kenara çekip zinciriyle boğuşmaya başladı. Bir seyircinin yardımıyla zinciri oturtturup yola devam etti etmesine ama zaten açılan zaman farkına tuz biber oldu bu sorun. Turun başından beri kameralar ikide bir Valverde'nin yakışıklı Pinarello Prince'inden yakın çekim falan verip duruyorlardı. Nazar mı değdi nedir? Kendisine acilen bir nazar boncuğu takmasını tavsiye ediyorum.
Bu arada söz Valverde'den açılmışken... Eurosport izleyicilerinin kanalın sitesine gönderdiği maillerden anladığım kadarıyla, Caisse D'Epragne taraftarları bile artık takımın Valverde'yi gözden çıkarıp, yerine Oscar Pereiro Sio üzerine oynaması gerektiği düşüncesi üzerinde durmaya başlamışlar. Hatta bir tanesi şuna benzer bir şey söylemiş: "Eğer Pererio Sio hala o işe yaramaz Valverde'yi sırtında taşımaya devam ederse artık ben bu turu seyretmeyeceğim." Artık ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz.

• Beğen
@GunesakHocam kesınlıkle Sıo valverdeye gore cok daha kuvvetlı bır ısım.2005 den buyana adam devamlı tasıyor.He valverde sansı bu 2005de lance ayak uyduramadı bıraktı 2006 dada takım arkadasının lastıgıne takıldı dustu koprucuk kemıgı kırıldı <Yanlısım olursa uyarın>bıraktı 2007 de hazır degılım dedı yoktu 2008 dede ınanılmaz bır reklamasyonla TDF ye hazırlanıyorum dedı ee tur geldı o yok 4.41 gerıde ondekılerde cocuk degılya zaman kaybetsın<Gercı sımdıye kadar on sırada olanların basına bısı gelmedı ama TDF bu noolucagıda bellı olmaz ya >ama adamın yuzunde devamlı acı var:eek:
Busene Rıccoyla takılcaz en guzel heyecanı o verıyo

Ricco göze batan bir performans gösteriyor. Tura başlarken favorilerimden ikincisiydi. Esas favorim hala Menchov. Başından beri çok akıllı yarışıyor ve bence kendi temposunu sürekli sarı mayo ile arasındaki duruma göre ayarlıyor. Bende böyle bir izlenim uyandırdı.

Shımano ve bıanchı mıllı takıma 4 senelıgıe sponsor olmus.Cok sukur o panayır olayından kurtulduk.Bır pro tour yasadıkkı herkes tek tıptı bırtek bız karısıktık.Insallah dahada guzel seyler yasanırda bu sponsorluk vadesı uzar.
Bır konuya daha degınmek ıstıyorum.Forma tasarımı yaparken daha modern cızgılere sahıp forma tasarımları olrsa <En sonkı klasık tasarım sahsen hosuma gıtmedı bır oncekı keskın cızgılere sahıp forma daha hosdu>cok guzel bır goruntu ortaya cıkacagına ınanıyorum
Mıllı takımdakı sayet yazımı okuyorlarsa herkese hayırlı olmasını vede guzel haberlerını beklıyoruz

Evet bu sponsorluk olayı mükemmel oldu. Özellikle Türk Bianchi nin böyle bir sponsorluk anlaşması imzalamış olması bazı şeylerde artık ufak ufak farkına varmaya başladıklarını ve politikalarını değiştirmeye başladıklarını gösteriyor. Bianchi Ultimade modeli ile zaten bunun sinyallerini vermeye başlamışlardı. Umarım bu sponsorluk anlaşmasının etkileri bisiklet piyasasınada yansır ve Yurt dışındaki orjinal üst düzey Bianchi leri Türkiye pazarında görmeye başlarız artık.

Le Tour De France 11.etape
Dınlenmeden sonra fazla zorlanılmayacak ozellıkle kacıslara cok musaıt bır parkur.Kategorı 1 den tırmanıs tahmını olarak 87.km.de baslıcak ve bu tırmanmadan sonra fazla egıme sahıp olmayan ufak cıkıslarında ardında fınıshe dogru yaklasık olarak yanlıs hatılamıyosam 14km.duzluklerın oldugu bolumle bu etabıda bıtırmıs olucaz.
Kacıslar tahmınıme gore cok olucak.Malum fransızlar sarı yesıl beyaz beneklı mayolara sahıp olamadıklarından etaplara saldıracaklardır
Selamlar ıyı seyırler

Alın size Erik Zabel' in 2008 turu için özel yapım Colnago'su ( Extreme Power).

Napiim Colnago görünce dayanamıyorum.

Aşağıdaki Colnago'da bir detay dikkatimi çekti " Integrated Headset" daha doğrusu "semi-integrated", benim bildiğim kadarıyla Colnago Integrated sistemi sevmez ve kadrolarında kullanmıyordu, fakat buradaki kadro farklı, Colnago geleneğini değiştirmiş!

Zabel'in Colnago'su 7.46 kilo, bakalım Zabel'i bu bisikletiyle sprint finish lerde görecekmiyiz.

http://img185.imageshack.us/img185/3448/zabel002pe2.jpg

@Mustafa İçdağTahmınım bunu sadece Zabel ıcın yaptılar galıba:D adama gore bısıklet 7.46kg. ve 180kg.pedala basan ancak zabel ıcın olurdu:D
Yanlıs hatırlamıyosam Ulrıch ıcınde bazı etaplar ıcın agır makınalar hazırlanıyordu:D malum abıler bıraz hasınler:D :D :D

Zabel'in yukarıda görülen bisikletinde Shimano’s WH7850-C50-TU deep section wheel kullanılmış. Yani o yüzden bir az daha ağır.

Tırmanma etaplarında Shimano WH7850-C24-TU climbing wheel kullanıyor ve
bisikletin toplam ağırlığı 7.14 kiloya düşüyor.

• Beğen
Yanlışım yoksa bugün koşulacak 11. etap öncesi 4. etapta Moises DUENAS NEVADO dan alınan kan örneği pozitif çıkmış. Turda doping yaptığı belirlenen ikinci İspanyol. Beltran dan sonra durumu şüpheli bulunan 10 kadar daha bisikletçi olduğundan bahsediliyordu. Biri daha yakalandı. İnanması çok güç. Yakalanma olasılığı bu kadar yüksekken nasıl kariyerlerini riske atmaya cesaret ediyorlar şaşırıyorum. Çok üzücü gerçekten. Umarım daha fazla sporcu bu skandala bulaşmaz. Özellikle ciddi favoriler bulaşırsa tur gerçekten ciddi yara alacak.

• Beğen
Tepkiler: Gunesak ve STORMER
@Aytaç BiberAslında o sporcuların yerınde olmakta zor.Cunku yapılan spor dalıda zor.Gectıgımız senelerde eskı bır bısıkletcının bır acıklaması vardı ısmı suanda aklıma gelmıyor.Turu bıtırebılmek ıcın daha dogrusu peletonda kalabılmek ıcın kullanan bır suru sporcu var demıstı ve baya bı ses getırmıstıkı bu madde kullanımlarına ragmen turu tamamlayamayan bır grup bıle oluyor.Tabı bu arada lıderlıge yada dıger mayolar ıcın savasan sporculrın ustundekı gerek medya gerek sponsorlar gerekse aralarındakı rekabetten kaynaklanan hırslarına yenık duserek anabolık streoıtlerle bır ılıskılerı oluyor kı bunları kontrol altında <kandan atılma yan etkıler vs..>tutmalarıyla ılgılı dr.ların bılgılendırmelerıne ragmen herseyı kabullenıyorlar.Bırde cok enteresandırkı dopıng olayı sankı bısıklet sporunu gundemde tutan bır faktormus gıbı lanse edıldıgıne ınanmaya basladım sankı.Hatta gecen gunlerde fransızların meshur ekıp gazetesı <lance ın okadar davayı curuterek temız oldugunu ılan etmesıne ragmen>lance ın 7 zaferını hala dopıng yaparak kazandıgını ısrarla ıdda etmekte.Gercı adı uzerınde ıdda!!!!
Gonlumden gecen okı dopıng kesınlıkle yanlıs bır olay ama neden sadece bısıklet sporuna bukadar baskı varda dıger agır mukavemet sporcularına bu kadar fazla kontrol yapılmıyor.Bısıklet sporcuları dopıngcıde dıgerlerı sutten cıkma ak kasıkmı acaba:rolleyes:

Aytac Hocam yanlıs anlama lafım sana degıl bu dopıng olaylarından bayıldım artık sadece aklıma geldı yazasım tuttu

@Aytaç Biber

Tevekkeli değil, 10. Etapta Hautacam çıkışında Evans, Menchov ve Ricco'nun olduğu grupta Duenas'da vardı. Hatta o grupta bir Barloworld'lü görünce bir an Soler zannettim. Soler'in turu bıraktığını hatırlayınca kim bu diye düşündüm. İyi de sürüyordu. Meğer bu azmin sebebi belliymiş.

Barloworld zaten tura iki senedir wildcard'la katılıyor. Bir çok takımın rüyasında bile göremeyeceği bir şans. Eğer Duenas'ın dopingi kesinleşirse bir daha hayatta davet edilmezler tura. Kendisini yaktığı gibi takımı da yakacak. Baden Cooke ve Robert Hunter'a da yazık edecek.

Bu arada dünkü istirahat gününde turda yer alan Pro Tour takımlarının yöneticileri bir toplantı yapmışlar ve 2009 senesinde UCI Pro Tour liginden çekileceklerine dair karar almışlar. Şu anda Pro Tour lisansına sahip 18 takımdan 17 tanesi (Astana dışında) Pro Tour'dan çıkıyor. Bakalım önümüzdeki sene Pro Tour devam ederse hangi takımlara lisans verilecek? İşler kızışıyor.

@STORMER

Bence bunun nedeni bütün bu mukavemet sporları içinde en popülerinin bisiklet olması. Bu derece popüler bir branşta doğal olarak seslerde diğer branşlara oranla biraz daha yüksek çıkıyor, yaygaralar biraz daha cırtlak oluyor. Tabiki bütün spor branşlarında bu doping gerçeği var, hatta mukavemet sporlarını bi kenara bırakın futbol gibi ilkel ve basit oyunlarda bile doping yapılıyor. Sahalarda ölen oyuncuları hepimiz biliyoruz ancak doping skandallarının bisiklette bu kadar ses çıkmasının nedeni yukardada söylediğim gibi mukavemet dallarında yüksek popülaritesi ve önemidir diye düşünüyorum.

• Beğen
@Aytaç BiberOkadar enteresankı futbol dıyınce aklıma geldı.Sporcu mactan 1 gun once acıklama yapıyor<Hastayım 39 derece atesım var oynayamıyacagım ıcın uzgunum >dıyo sonra mac gunu sahaya cıkıyor golunu atıyor vede alenen ıgneyle oynadım dıyor.Dıger taraftanda adam TDF kosuyor hergun sele ustunde 5*6saat canıcıkıyor efendım neymıs pedın bulundugu bolgeye surdugu krem yuzunden dava acılıyo takı sporcu o kremın ucı tarafından ok lendıgını ıspatlayınca dava dusuyor.
Aslında dedıgın gıbı popularıte meselesı ama olan sporculara oluyo sponsorlar destegı kesıyo almanya TDF yı yayınlamam dıyo hepsının ucu bırazda bıze dokunuyo<cevremdekı arkadaslar bıle hapcımısınız dıye makaraya sarıyorlar>

müsaadenizle bir ekleme yapayım bu işten biraz anlayan birisi olarak. iğneyle oynadım diyenlerin kastettikleri kuvvetli ağrı kesici, anti-enflamatuvar tarzı ilaçlar. doping olarak tabir edilen perfomans etkileyici tarzda ilaçlar değil de futbolcunun ağrı-acı-rahatsızlık duymasını bir nebze azaltan ilaçlar.

@tayfurhocam yapay olarak vucuda alınıp 90dk kosturan ıgne <Parmagında catlakla bıle oynayan oldu>dopıng gurubuna nasıl gırmez de astım hastası olan bısıkletcının ılacı nasıl dopıng olabılır?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri