Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

Scudo
Bence ikisi de biribirlerini silkeleyemediler.Olay bundan ibarettir. Ayrıca bu hava şartlarında 20 km TdF en zor tırmanışlarından birini yapmak ta kolay değil. Bir arkadaş Forumdan biriyle çıksak daha çok kapışırdık demişti. Bence de kapışma olurdu ama bu ikiliden de herhalde 2 saat fark yerdik. Yaptıkları işi küçümsemeyelim diye söylüyorum bunları.
Andy'de büyük tur kazanmak istiyorsa yemesin içmesin TT çalışsın.Fabian gibi bir uzman varken bunun üzerine düşmemesi çok mantıksız. Seneye kardeşiyle yeni takım kuracakları söylentisi var eğer olursa hata yaparlar çünkü Riis kadar kurt direktör bulamayabilirler.
Ayrıca organizasyon da daha heyecanlı bir GK mücadelesi istiyorsa zaman bonuslarını acilen tekrar geri getirmeli. O zaman kimse kimseye etap bırakmaz.
 
@Mustafa ÇAKAR
İkisinin birbirini silkeleyememesinden ziyade bir üçüncü bu arada çıkıp , fırsatı nasıl değerlendiremedi ,ona da hayret ettim. Ben 17.etapta yokuşta diğer podyum adaylarından çok büyük performans bekliyordum . Ama fark bir anda 1dk'nın üzerine çıkınca ne oluyor dedim.

Bence en büyük sorun eskisi gibi agresif bisikletçilerin eksikliği. Bir de bisiklet dünyası doping olayının üstüne gittikçe ; sporcularda eskisinden daha güçsüzmüş gibi gözükmeye başladı.

Dünyadaki ekonomik krizde birçok takımın kadrosunu küçültmesine ve hedeflerinden sapmasına sebep oldu. Bir Cofidis,Euskaltel,AG2R,Milram,BBox Bouyges,Lampre, Footon Servetto bu turda figuran görüntüsünden bir türlü kurtulamadı .Bu takımlar sadece yer doldursun diye seçiliyor galiba.

Öbür tarafta Vacansoleil , Landbouwkrediet , Xacobeo Galicia ,Ceramica Flamania ,ISD Neri gibi takımlar ise es geçildi. Çoğu iyi sporcu bu uğurda harcandı. Ayrıca bütçe darlığından eksik takımla çalışıp antreman kalitesizliğine düşen takımlarda oldu. Bir örnek Cofidis
 
biliyorum bu bisikletçilerin işi çok zor. bunlar çok özel insanlar,sizler kadar bilgili değilim ama bu turlarda yarışabilecek insan sayısı belkide 5oo kişiyi geçmez. düşünün dünya devletleri arasında bizde dahil çoğu ülkenin bisikletçisi yok. şahsen beni o tırmanışın başına getirseler yürü diye, zannederim 10 metreyi dahi emekliyerek çıkarım. bizlerle yarışmıyorlar tanrının bile özel yarattığı bu insanlar kendi gibi olanlarla yarışıyorlar. yoksa oyturduğumuz yerde tenkit etmek kolay, bunu biliyorum , ama yarışacaklar, korkmayacaklar. ya BİRİNCİ olurum, yada HİÇ diyemiyorlar, beni tanrı öyle bir yetenekle dünyaya y
ollasaydı ve orada yarışsaydım. ikinci oldum diye hüngür, hüngür ağlardım. LANCE niye sevdik, taktir ettik bu hırs onda vardı, diğer yarışmacı bisikletçilerde vardı , ölesiye yarıştılar, hiç yılmadılar. tırmanışlarda defalarca atak yaptılar, başarılı olmasalarda yılmadılar. güzellik ordaydı.
BRAJKOVİÇ ten çok umutluyum. ONUN HAKKINDA verdiğiniz bilgilerden dahada umutladım,teşekkürler. belki yakışıklı değil diyorsunuzda bence CONTADOR kadar çirkin olamaz. hele son TT finişindeki o cıvık hareketleri göz kırparken ki görünüşleri ne kadar çirkindi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Yarışan bisikletçilerin tiplerinden çok,hareketleri ve karakterleri önemli...Maalesef,Contador zoraki sempatik ve babacan davranışlar sergiledikçe, antipatik oluyor.
Vatandaşı Sastre'yi biraz örnek alsa, onun için çok iyi olur...
 
Yahu Schleck daha ne yapacak :) 80 saatlik toplam ve 5 saat turun en zorlu etabında bisiklet üzerinde kaldıktan sonra, en zorlu yokuşun son bölümünde Contadordan sonra gelen en yakın rakibine 1:18 fark yapmış.. Bunun ardından kazanamasa bile rakibine iyiniyet göstergesi olarak diyaloğa girmesi zayıflık değil olgunluktur. Surat asıp gitse çok mu iyi olacaktı. Bizde adet olmuş hep eskilerden dem vurmak.
 
  • Beğen
Tepkiler: levent sünger
Schleck 16:59'da
Contador 17:02'de TT startı alacak.

Saat 16:01 itibariyle TT sonuçları
Etap 19,52km Zamana karşı bireysel
1.Fabian Cancellara (Saxo Bank) 1:00:56
2.Tony Martin (HTC-Columbia) +0:17
3.Bert Grabsch (HTC-Columbia) +1:48
4.Ignatas Konovalovas (Cervelo) +2:34
5.David Zabriskie (Garmin-Transitions) +3.00

115 sporcu TT etabını tamamladı
 
Arkadaşlar Eurosport 'a hangi adresten sorularımızı mail ile atıyoruz.?
Bilgisi olan paylaşırsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Schleck bugün düşüyordu yine.Adam tur kazanabilecek kapasitede değil.Bu eleştirim adamın kişisel karekteri olarak değil bisiklet sürüşüyle ilgili.Oradaki sporcuların hepsi çabalıyor, hepsi iyi ama şavaş meydanında zaferi kovalayan kazanır demişler.Contador farkı attı beklendiği gibi.Cancellara'da mötorundan birazcık Schleck'e vermeli.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Heyecanlı bir TT oldu.Contador bir ara farkı 2 sn'ye kadar indirdi ama sürekliliği sağlayamadı .52 km bu sezonki yarışlarda koşulan en uzun TT uzunluğu . Vuelta 2010'da 46 kmlik TT var.

Gördüğüm kadarıyla Schleck'te kuvvette süreklilik konusunda sorunlar var. Bunu düzeltirse Contador'u alt edebilir.


General classification after stage 19
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 89:16:27
2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:39
3 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:02:01
4 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:03:40
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:06:54
6 Robert Gesink (Ned) Rabobank 0:09:31
7 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 10'15"
8 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:11:37
9 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo 0:11:54
10 Christopher Horner (USA) Team Radioshack 0:12:02
11 Luis León Sánchez Gil (Spa) Caisse d'Epargne 0:14:21
12 Ruben Plaza Molina (Spa) Caisse d'Epargne 0:14:29
13 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack 0:14:40
14 Andreas Klöden (Ger) Team Radioshack 0:16:36
15 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale 0:16:59
16 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:17:46
17 Thomas Löfkvist (Swe) Sky Professional Cycling Team 0:20:46
18 Kevin De Weert (Bel) Quick Step 0:21:54
19 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 0:24:04
20 Carlos Sastre (Spa) Cervelo Test Team 0:26:37
 
@Sedat TOSUNOĞLU

şu contador'daki gıcıklığın sebebini bir türlü çözemiyordum.çok güzel anlatmışsın contador'u ."zoraki sempatik"..
 
@Ali Gelir

İkisini takip edecek güçte bisikletçi yok şu anda pelotonda. Sadece Menchov geçen seneki formunda olsa turu kazanabilirmiş. Sanchez TT si hiç iyi olmadığından büyük tur kazanamaz. Sastre zaten PR amaçlı tura gelmiş. Cadel çok yorgun. Armstrong bir kaç kaza geçirince zaten zor olan işini imkansıza çevirdi. Basso Giro'yu hedeflemişti. Cunego da grand tur bisikletçisi değil.

Takımlar konusunda haklısınız kriz bisikleti vurdu. Ama BBox puanlı mayoyu aldı büyük başarıdır onlar için.Lampre de yeşil mayo savaşı veriyor hedef o idi zaten. Gerçi Vacansoleil,ISD gelseydi bile turu kazanacak bisikletçileri yok. Ama Footon kadar da kötü olmazlardı.
 
@Mustafa ÇAKAR

Olaya genel klasman açısından baktığım için böyle bir değerlendirme yaptım. İkisini takip edecek güçte bisikletçi olmadığı fikrine de katılmıyorum. Fakat çoğu ekip tura iyi hazırlanmamış veya fırsatı olmamış. Örneğin Janez Brajkovic,domestiklik uğruna harcandı. Nibali ,Vuelta'ya reserve edildi. Sagan gibi bir sprinter tura katılmadı . Cavendish'e çok büyük rakip olabilirdi.

Tura ataklarıyla zevk katmasını beklediğim Bbox Bouyges, Cofidis , F de Jeux , Euskaltel , Milram pek tad vermedi bana. Hollanda etaplarında sakatlanan birçok sporcu ya turu bırakmak zorunda kaldı yada düşük performans gösterdi. Cadel , Valverde , Karpets , Frank Schleck , Rein Taaramae , Lance bu etaplarda sakatlanıp tur konsantrasyonunu kaybetti.

Takımların çoğu iyi organize olamadı. Bu nedenle SaxoBank ,Astana öne çıktı .Her tura renk katan Bask takımı Euskaltel Euskadi ,Samuel Sanchez Gonzalez için çalışırken kendini unuttu.

Vacansoleil ve ISD 'nin turu kazanacak bisikletçisi yok . Haklısınız ama atak kaldırabilecek ,tura zevk katabilecek elemanlar var. Borut Bozic ve Visconti bunların arasında.

Bence asıl eğlence Vuelta'da olacak. Tour de France'de en sevmediğim şey takım içi hiyerarşilerin fazla olması oysa Vuelta'da bisikletçilerin kendini göstermelerine daha çok izin veriliyor. Birde Tour'da yerel bisikletçiler pek başarılı değil ama Giro ve Vuelta'da İtalyan ve İspanyol bisikletçiler şahlanıyor. İşte bende bunu seviyorum.
 
Bu yılki Türkiye bisiklet turunda iki üç kolay tırmanış vardı ama türk takımından kimse turu bitiremedi. Ama Forumda öyle müthiş bisikletçiler varki Lance e, Cadel e 20-25 dakka fark atan Contador ve Schelck e kuruçeşmede Reinadan çıkan yıldızlara takılan paparazziler gibi takılmışlar. Contador gıcıkmış, schleck bisiklet üzerinde zor duruyormuş...Tabii herkesin kendi düşüncesi ama bunların arasında kaçı 16 gün her gün yarışıp sonra iki kere Tourmalet yi geçmeyi rüyasında bile görmüştür? Ben bisiklet sporunu seviyorum ve Tour a katılan bu 180 kişinin tümünü bisikletin ilahları olarak görüyorum. Hepsi süper sporcular, çoğu spora göre çok daha amatörce, en zor sporu yapıyorlar Garip yorumlarla bu sayfaları dolduranlar aradaki çok da iyi yorumların, bilgilerin, anıların kaynamasına neden oluyorlar. Herkes illa yazmak zorunda değil,
 
Zincir atmasaydı aynı sürede mi olacaklardı? hmmm kontrol ettim öyleymiş... 15. etapta Adny'nin zindiri attığında kaçan contador 39 saniye kazanmış.

Contador gerçekten de Lance'in kitabından etkilenmiş; "every second counts"
 
@canelmas

Tura 180 değil 197 kişi katıldı. Nedense Lance değil, Cadel değil Conta ve Schleck eleştiriliyor paparaziler tarafından.
Kimse kusura bakmasın 3 hafta boyunca her anını takip ettiğim bir yarışmayı beğenmezsem tabi ki eleştireceğim. 7-8 sene önceki hazzı alamıyorum, rekabeti göremiyorum. Bu İspanyol'un antipatik tavırları turu çekilmez kılıyor.
Evet katılıyorum. Herkes yorum yapmak zorunda değil. Başkasının yorumlarına tahammül edemeyen yazmasın zaten.
 
Geri