Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2011

Scudo
@Çagatay Çimşit

Bende senin gibi dusunuyorum.Ama o zaman Saxo Bank ile olan anlasmasi riske girer miydi diye de aklimin bir ucundan geciyor.Gerci bu tepkinin bir kismi da gecen seneki zincir olayi ile alakali bence.

• Beğen
Tepkiler: Çagatay Çimşit
Contador'un tepki görmesi direk dopingle alakalı değildir. Konu doping olunca peloton'da alkışlanacak adam kalmaz. Geçmişi şöyle bir kurcalayın, herkes bir şekilde az/yada çok destek maddelere bulaşıyor.

Günumuzde sporlar öyle bir duruma geldiki, artık destek maddeler olmadan başarı çok uzaklarada. Rugby, NBA, beyzbol... vs... yıldızlarının neredeyse tamamı az/çok bu meredleri kullanır. Hatta yöresel yarışlarda bile kullanan amatör sporcular vardır.

Asıl soru şu: hangi madde? doping ama ölçüsü ne kadar? Günü kurtarmak istiyorsan mikro düzeyde kullanır, ama STAR olmak istiyorsan, işte orada ipin ucu kaçıyor. Yeni doping maddeleri, anti dopingin her zaman 2 adım önündedir.

Contador'un yuhlanmasına gelirsek; rakiplerine saygılı davranmayan, onları kuçümseyen, zaaf anlarında fırsatçılık yapan, bugün söylediğini, yarın iptal eden, tutarsız yalan söyleyen, bir şekilde tepki görür, yuhalanır. Kendisi de bu durumun farkında, Giro'da tepkileri telafi etmek için bazı jestler yaptı, lakin artık insanlar bu göz makyajını yemiyor...

@Yılmaz Uyar

Yilmaz Bey

Kendi adima cok tesekkur ederim.Son paragrafta durumu cok guzel ozetlemissiniz:)

Ancak fransiz seyircilerin bu tepkisini asiri hassasiyet ve tepki diye nitelendiren bir kisimda var.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
Bir kısım beyi.siz Fransızların İspanyollara hep yaptıgı birşey.Roland Garros'da Nadal'ı yuhalayanlarla aynı sülaleden geliyor heralde Contador'u yuhalayanlar :)

@M Kerem Demirel

Nadal olayı biraz farklı. Tenis varlıklı Avrupa vatandaşlarının güzel giyimli, bakımlı bey ve beyefendileri görmek istedikleri modern bir arena formatı olarak görülüyor ve Federer gelmiş geçmiş en iyi tenisçi ünvanını hak etmiş bir "mükemmel" model olarak onların kahramanı. Nadal bu tanıma uymuyor, vahşi hali ve anlaşılmayan konuşması ile 35-40 yaş üzerindeki bu grup için kabul edilmesi zor. Ben 100 maç yapsalar hepsinde Nadal kazansın isterim o ayrı.

Nadal'ı yuhalayanlar içinde yeni jenerasyondan pek az kişi olduğuna eminim. Genç kızlara sorsalar herhalde ezici üstünlük Nadal der. O kortları dolduran cebi parayla dolu gruba pek bakmayın tam gerçeği yansıtmıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: samet okuyucu
Neyse artık ben o olayı geçiyorum.Contador'u gaza getiriyorlar.İtalya'da naptı gördük.1.etap favorilerim Petacci-Ventoso-Gilbert-Edvald Boasson Hagen

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Buda Rabobank'ın gözalıcı TDF 2011 makinası

Giant TCR Advanced SL

http://i54.tinypic.com/f0y9g3.jpg
http://i55.tinypic.com/1zewpwo.jpg

Vay vay vay çanntaya bak.Giant daha seksi bu sene :D

eurosport hd mi aldım bekliyorum, tırmanış etaplarına kadar sıkıcı bir tur olmamasını umarak allez evans allez...

@Yılmaz Uyar

Yılmaz bey olayı çok güzel özetlemişsiniz bravo....Contador şu an en iyi bisikletçi ama bi okadarda samimiyetsiz...sahte...italya turunda yaptığı tam bir gövde gösterisiydi,sanırım fransada da pek yanına yaklaşan olmıyacak ama italyada yaptığı jestler 'kör gözün parmağı' şeklindeydi...

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
bir sporcunun en büyük erdemi rakibine saygı duymak, sporda kazanmaktan kıymetli şeylerin olduğunu bilmek ve güzel oynayarak kazanmaktır...contador'da bunların hangisi var? Yılmaz beyin dikkat çektiği gibi, çok azı hatta hiçbiri...zaferini eliyle silah ateşliyor gibi yapmasına ne demeli !!! Ben bu sene, andy schleck, ivan basso ve philippe gilbert'i keyifle izlemeyi umuyorum... caner eler ve sarper gunsal'ın keyifli sunumlarıyla birlikte tabi :)

Geri