Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Geldik şimdiye kadar ki en sıkı etaba.Dün yaşananlardan sonra tüm takımlar ve sporcular bu etapta nasıl tepki verecek çok merak ediyorum.Kuralların çifte standart ve abartılı ollduğu görüşlerine katılıyorum.Kırmızı ışıkta geçen bir sürücüye dünyanın hiçbir yerinde idam cezası verilmez ...Sportif hatalar silsilesi oldu ama Fransızlar evsahibi hamasetine yenik düşüp SAGAN ı günah keçisi yaptı,DEMARE sütten çıkmış ak kaşık sanki...

PROFIL (10).png
Genel klasmancıların zaman farkını gözeteceği, yokuşçu- etap kovalayan birinin alacağı muhtemel bir profil..
Yayın 14:00- 18:45 arası..Kaza,bela,şaibe olmadan takip edeceğimiz bir etap olsun.Iyi seyirler...

Scudo
Burası sadece ilk dağlık etap değil, bu sene 4. Defa geçilecek olan ve geçmişte hep en formda bisikletçilerin kazandığı önemli bir zirve.

Froome, nibali (turu kazandığı sene) ve pinot kazanmış. Bu sene de kim formda ise bu etap göreceğiz.

Maalesef froome'un ilk dağlık etapta ayak yapıp en baştan belli bir fark yapma huyu var, yani formdaysa bu etapta ayak yapmaktan çekinmeyecektir. Dua edelim porte, aru, bardet, contador vs formda olsun da heyecan en baştan kaçmasın...

Valverde sakatlandı.

Sagan diskalifiye oldu.

benim velogames başlamadan bitti mi acaba :)

@Tüfekci aynı durumdayız valla, ben ilk gün Valverde düşünce kapatmışdım velogames defterini zaten

@Tüfekci

roglic ve bennett vardı bende de, sürpriz bekliyordum ikisinden de. ikisi de ilk gün düştü, hatta bennett'in bisiklet pert oldu bayağı zaman kaybetti. :D
velogames bu yıl çoğumuz için ilk haftayı bile tamamlayamadan bitti.

• Beğen
Tepkiler: Tüfekci
link var mı ? Onceki link çalışmıyor.

Biri su skyi dagitsa keske.son 3 kmye 6 kisi girmek nedir yahu

Quintana ilk ona bile giremez demistim:)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Aru gerçekten çok iyi durumda, liderliği de aldı. Fuglsang dauphine'de form zirvesi yapmış gibi gözüküyor. Şahane etap oldu be.

• Beğen
Tepkiler: Berkant Gönül
Beşinci etap sonrası genel sıralama:

1 -Christopher Froome (GBr) 18-38-59

2- Geraint Thomas (GBr) +12'

3 -Fabio Aru (Ita) +14'

4 -Daniel Martin (Irl) +25'

5 -Richie Porte (Aus) + 39'

6-Simon Yates (GBR) +43'

7 -Romain Bardet (Fra) + 47'

8 -Alberto Contador (Esp) +52'

9 -Nairobi Quintana (Col) +54'

10 -Rafal Majka (Pol) +1".01'

Bugün daha düz,ufak eğimleri olan uzun bir rota var.

PROFIL (11).png

Ve son km gene sprint finişi.,Ya GREIPEL ya da KITTEL...

PROFILKMS (3).png

Yayın 13:00- 18:30 arası olacak.Yolculukta olacağım için izleyemeyeceğim, sonra yorumlarınızdan aydınlanırım artık :)

Kaçışın işi zor, bugün günlerden kittel. Ya da hadi graipel veya matthews.

Dün Sky muazzam güçlü göründü, Froome'un Tur'u kazanmama şansı yok denecek kadar az tabi bir sürpriz gelmezse. Sürpriz gelirse de Aru veya Porte başka bir isim olmayacağını düşünüyorum. Aru kendini tura iyi hazırlamış görünüyor; atak yaptığında Froome peşine takılsaydı muhtemelen zaman farkı oluşmayacaktı fakat kendisi önündeki 2 takım arkadaşına güvendi ve temposunda devam etmeyi tercih etti. Aru kendini çok iyi hissediyor olacak ki atağının sonunu getirdi ve etabı alıp ciddi de bir zaman kazandı. Yine Aru gibi Porte'da çok formda gözüküyordu Tur'a gelmeden önce, nitekim Froome'un peşinde kalmayı başararak bunu gösterdi. Önümüzdeki günler hangisinin hayatta kalıp, Froome'la kazanmaya ortak olacağını gösterecek. Diğer isimler az bir zaman farkıyla geride kalsalarda Sky'ın domine edeceği dağlarda çok fazla direnemeyeceklerini düşündürdü bana. Porte'un 2 sene önce Sky'da olduğunu ve bugün bu takımın bir parçası olsaydı eğer ne olurdu diye düşününce neyse boşverin düşünmeyelim en iyisi:D

Bugüne gelince Kittel, Greipel favori Demare plase diyorum, dışına çıkmaz bence ;)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Ozan k. Neden ? Saydığıniz yariscilarin bu etaba uygun olması mi ? Ayrıca kaçışın mantığı ve metodu nasıl olur ?Ne zaman başarı avantaj getiri ? Kısa mesafelerde ,tırmanışlarda , bol dönüşlerde , .....?

@Çağdaş78, Aslında @Ozan k.'nın ve benim belirttiğim isimler, toplu sprint finişi beklendiği için öne çıkıyor o yüzden favori olarak gösteriliyorlar. Kaçış ise çok karmaşık bir denklem. Geçen sene Caner Eler bir adamdan bahsetmişti Kaçış'ın başarılı olup olamayacağına dair bir çok farklı parametre (Hava durumu, yol durumu vs.) içeren sayısal bir denklem oluşturmuş. Tabiki bu formulün doğruluğu veya kesinliği gibi bir durum söz konusu değil sadece bu işin karmaşık olduğunu belirtmek adına paylaşmak istedim. Kendi adıma konuşursam kaçış, biraz şans ve o gün pelotonun ne yapmak istediğine kalmış bir durum. Eğer pelotan izin verirse kaçış kazanır, vermezse kazanamaz. Çoğunlukla böyle işliyor çarklar, tabiki dışına çıktığı sürpriz durumlarda oluşuyor.

Kaçışın mantığı genelde nörtral bölge bitiminde o gün şansını denemek isteyen sporcuların atağı ile ortaya çıkıyor. Bu tarz bir kaçısın başarılı olma şansı daha az çünkü hem pelotonun korumasından mahrum kalındığı için daha fazla enerji harcanıyor ve sona doğru yorulma ve pelotonun temposu ile beraber başarısızlık geliyor. Bunun yanında etap ortalarında veya erkenden kaçış grubunun yakalanması gibi durumlarda bazı sporcular tekrar kaçış için atak yapıyor. Bu atakların başarı sansı daha çok oluyor çünkü hem bir süre pelotonun koruması ile gittikleri hem de kaçışta olmaları gereken mesafe daha az olduğu için şans faktörü daha yüksek. Tabi bu tarz bir kaçışa peloton çoğu zaman izin vermiyor. Etap sonlarına doğru kısa mesafe kaçışlar tabiki avantaj bunun yanında dağlık etaplarda kaçışın kazanması için en uygun etaplar çünkü dağlarda genel klasman yarışı söz konusu olduğu için önde kaçanlara peloton çok dikkat etmiyor yakalama gayreti göstermiyor genelde kendi içlerindeki genel klasman yarışına odaklanıyorlar. Burada önemli nokta kaçışı yapan sporcunun yokuş çıkabilecek özellikte ve en önemlisi de genel klasman yarışından uzakta olması. Zaten genel klasman adayı ya da iddalısı kimseyi böyle bir kaçışa göndermezler, yerler onu yerler :D

Kaçış, çok farklı dinamiklere sahip bir olay. Eğer şanslıysanız ve peloton izin verirse yolunuz açık olsun, vermezse de marka reklamı yapmak için güzel bir seçenek. Çoğu düşük bütçeli takımlar marka reklamı için aslında kaçışa giriyorlar. Sanırım bununda etkisi var birazda istemek olaya inanmak lazım :D Sonu düz olan yani sprint finişi ile bitmeye müsait etaplar bence kaçışın başarıya ulaşması için çok uygun değil, dağlık etaplar yine bu profile uyacak isimler için kaçışın başarıya ulaşması açısından daha fazla umut vaad ediyor. 2 senedir büyük ve birçok küçük turu takip ediyorum; net bir oran veremesemde hatırladığım kadarıyla kaçışın başarılı olduğu etaplar belki de %70'e %30 şeklinde düz etaplar aleyhinedir (Oranlar değişebilir tahminsel bir rakam verdim).

Etabın son kilometreleri dummmduz virajsiz egimsiz ve açıkta olursa peletonun avantajı artar çünkü peletonda adam çoktur en öne gelip çalışanlar yorulur yerine yenileri gelir, yorulanlar arkada dinlenir ve böylece hızlarını hiç dusurmezler.

Kaçanların sayısı azdır dolayısıyla çok sık önde çalışmak ve rüzgarı yarmak zorunda kalır ve yorulurlar.

Ama peleton kalabalıktır virajlı yollarda hantal kalır, eğimli yollarda peletonun yarısından fazlası geride kalır vs ve peletonun avantajı azalır.

Bugünkü etapta sadece iki tane 4.kategori yokuş var ve etabın ikinci yarısı neredeyse yokuş aşağı veya dümdüz. Dolayısıyla peleton avantajlı, quickstep ve Lotto soudal veya sunweb'in sprinterlari bu etabı istiyor ve saydığım takımlar tempo yapıp kaçanların farkı açmasına izin vermek istemeyecektir.

Etabın sonları eğimli veya virajlı olsaydı o zaman kaçanların bir şansı olurdu...

@H.T
Tabi adam bütün gücünü Giro da harcadı da geldi:)
Orada da yetmedi ama...!!!:islik:

• Beğen
Tepkiler: H.T
@OsmanYazıcı @Ozan k. Açıklamalar için çok teşekkürler. Kaçış hesabının zor olduğunu tahmin ettiğim için sormuştum. Cyclist in geçen seneki yazısından kafamda öyle dikkat çekici bir şey kalmamış. Yarış içerisinde bireysel yada ekip olarak yahut dışarıdan takım olarak anlık taktik değişikliği oluyor mu ?

Olur tabi, bisikletçi kendini iyi hisseder gider. Rakip takım peletonun arkasında uykuya dalarsa öndeki rakibi atak yapıp onları yormaya çalışır vs...

Giro'da doumolin en arkalardayken movistar ayak yapıp kaçmıştı 1 saat kovalamak zorunda kaldılar ve yoruldular, sonuçta o gün quintana birkaç saniye çalmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri