Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2020

Türkiye'de iki hafta Fransa'ya alışmak için (Fransa hükümeti mecburi dediği için) okula gitmiştim. Orada ki öğretmenlerden biri fransızca, ingilizce, almanca, ispanyolca (yeni başlamış) biliyordu.
Dediğine göre bir dili öğrenince sonrakiler daha kolay oluyormuş.

Scudo
1599990530592.png
İkinci haftayı bitireceğimiz 15. etaba geldik...
İki Slovenyalı bisikletçiyi dört Kolombiyalının takip ettiği bir sıralama oluştu.
İlk 10 sarı mayo adayı, 3 dakikalık bir zaman aralığında, kimin ne yapacağının ve nasıl karşı hamleler olacağının merakla beklendiği bir etap izleyeceğiz.
Roglic, son haftaya güç saklamak için temkinli mi yoksa rakipleriyle zaman farkı için atak mı olacak çok merak ediyorum..
Kanımca genel sıralama dışından , tırmanış finişini kazanmak isteyen bir grupetto içinden son rampada güçlü kalabilecek biri etabı alır.
Genel klasmanın ilk 10 u birbirini kollar, liderler zaman kaybı yaşamadan gelirse, son hafta çok çekişmeli etaplar olur.
Bugün "Kızılderili" Powless bir tarih yazsın isterim :) ...

Bugunki etap profili yarisin heyecan verici olacagini isaret ediyor. Pogacar rahat durmayacaktir.

Bir devrin sonu geliyor galiba. Jumbo sonunda team sky-ineos hegemonyasını yıktı. Âdeta dağıttılar. Pogacar birkaç saniye kazansada Roglic e karşı,zamana karşı etabında Roglic Pogacar ı ezecektir. Ama bence iş oraya kalmayacak. Jumbo çok güçlü, takım olarak. Pogacar ın destekçisi yok tek başına yarışıyor çocuk. Önümüzdeki hafta dağlarda bunu sürdürmesi zor olacak. Baştan beri favori gösterdiğim Roglic i hala favori olarak görüyorum.

Bir devrin sonu geliyor galiba. Jumbo sonunda team sky-ineos hegemonyasını yıktı. Âdeta dağıttılar. Pogacar birkaç saniye kazansada Roglic e karşı,zamana karşı etabında Roglic Pogacar ı ezecektir. Ama bence iş oraya kalmayacak. Jumbo çok güçlü, takım olarak. Pogacar ın destekçisi yok tek başına yarışıyor çocuk. Önümüzdeki hafta dağlarda bunu sürdürmesi zor olacak. Baştan beri favori gösterdiğim Roglic i hala favori olarak görüyorum.
Zamanı karşı düz bir etap olsa belki dediğin olurdu ancak etap tırmanışlı dolayısıyla etabı kazanabilir ama ezmesi imkansız bana göre. :) Yazdığın gibi Pogacarın destekçileri yok, bu nedenle elbette işi zor ama herhangi bir olumsuzluk yaşamaz ise ilk 3'te görüyorum kendisini.

Etap gerçekten de çok zordu, son 20 km izledim. Tırmanışta sporcuların o yüzündeki artık bir bit bee, dediğini yüz ifadeleri belli ediyordu. finishe gelenleri bile arkadan iterek götürdü adamlar. Düz de yokuş aşağı herkes akar gider🤣 Pogacar helal olsun. @Bigpatron dediği gibi ilk üçe inşallah girer

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Etap gerçekten de çok zordu, son 20 km izledim. Tırmanışta sporcuların o yüzündeki artık bir bit bee, dediğini yüz ifadeleri belli ediyordu. finishe gelenleri bile arkadan iterek götürdü adamlar. Düz de yokuş aşağı herkes akar gider🤣 Pogacar helal olsun. @Bigpatron dediği gibi ilk üçe inşallah girer
Asıl ilk yokuştaki yüz ifadelerini görecektiniz. Anlık %20 eğime ulaşan yer vardı... Zikzak şeklinde çıkan tırmanışçılar vardı...

@Noldor evet orayı finish ten sonra geçtikleri kısa bir vtr geçişi oldu. orada gördüm.

Bu "départment" olayına niye bu kadar takılıyorlar yav? "Bölge" diyip geçseler ya. 😅
Bazı sözcüklerin tam karşılığını kullanınca anlam kayması oluyor. 🙄
Güncelleme: "Kısım" daha uygun sanki.😄

Cemal Bey, bizim il dediğimize Fransızlar "départment" (departman diye okunuyor) diyor. Bizdeki ilçenin Fransa'daki karşılığı ise arrondisement (arondizman diye okunuyor) oluyor.

Cemal Bey, bizim il dediğimize Fransızlar "départment" (departman diye okunuyor) diyor. Bizdeki ilçenin Fransa'daki karşılığı ise arrondisement (arondizman diye okunuyor) oluyor.
Cemal zaten Fransa'da yaşıyor sanırım bunu bilmiyordunuz :)

Estağfurullah efendim. Yaşıyorum diye her şeyi bilemem.
Yeni bir şey öğrenmiş oldum ama 10 yıldır günlük konuşma içinde hiç duymamıştım. Çevirmende baktım "ilçe" demekmiş.
Yaşadığım yerde ya il diyorlar ya da köy. İlçe yok sanırım buralarda. Gerçi evimin olduğu ufacık yer bile "ville" (il yani) geçiyor ya.😅

Onun bedeni Fransa da ruhu Türkiye de yaşıyor. Diğer türlü çok mız mız olurdu. Türkiye de yaşasa nasıl olurdu acaba ?

Yeni bir şey öğrenmiş oldum ama 10 yıldır günlük konuşma içinde hiç duymamıştım. Çevirmende baktım "ilçe" demekmiş.
Yaşadığım yerde ya il diyorlar ya da köy. İlçe yok sanırım buralarda. Gerçi evimin olduğu ufacık yer bile "ville" (il yani) geçiyor ya.😅

O kadar fransızcam yok ama ville köy olmasın. Haydi buyurun buradan yakın. :koptum:

@Bigpatron Norveçte somon avlamaya gidiyormusun. Allah'ım ne turnalar ,ne sudaklar( pikeperch) çıkıyor norveç tatlı sularında.

Tabiiki bilemezsiniz. Benimde aynı 15 senedir Norveçteyim daha önce duymadığım bir sürü kelimeler çıkıyor karşıma.
Onun bedeni Fransa da ruhu Türkiye de yaşıyor. Diğer türlü çok mız mız olurdu. Türkiye de yaşasa nasıl olurdu acaba ?

O kadar fransızcam yok ama ville köy olmasın. Haydi buyurun buradan yakın. :koptum:
Farm ville diye bir çiftlik oyunu vardı, bencede köy olabilir :)

Eveeeetttt, geldik son haftaya...
Dünden sonra yarından önce, açılış gibi bir etap. Genel klasmancıların kendilerini yarınki "kraliçe" etaba saklayacakları bir gün.
Kaçış grubu zaman farkını korur ve ortak çalışırsa aralarından biri etabı alacaktır.
Bugüne kadar ön plana çıkmayan Carapaz, Barguil, Roche, Alaphilippe öndeki kaçan grupta, zirve finişinde çekişecekler gibi görünüyor...
1600174850592.png

Bernal yarışı bıraktı zaten şansı da kalmamıştı.
İneos büyük hayal kırıklığı yarattı. Artık etap galibiyeti almaya çalışacaklardır bugünkü ve sonraki etaplarda biraz hareketlilik gelir.
Bugün kraliçe ve en zor etaplardan birisi. Pogacar ve Roglic arasındaki düğüm çözülür mü acaba? Yoksa birbirlerini tartarak devam mı ederler?

Geri