Jumbo Visma hedeflerinden ciddi anlamda uzaklaşınca, sarı formaya vedalaşacağı hissedilen Van Aert, kaçma iznini alıp kendi coğrafyasında gururunu okşadı ve önceki gün son 11 km de yaptığı kaçışla kazandığı etabı bu kez son 11km de yakalanıp artık sadece yeşil mayo için Tour da mücadeleye bıraktı.Tabi takımda bozulan moraller onu da etkileyebilir ki Roglic makus talihine gene yenik "düşüp" şahkülü kaydığı için ancak takım arkadaşlarına yardım için yarışa devam edecektir.
Beri yandan Poğaça bu yıl üçüncü zaferi almayı çok istiyor ve 6.etapta bunu çok net biçimde gösterdi.
Açıkça bu Arap takımı beni hep kuşkulandırıyor, umarım sonradan Arap sermayesinin işler çevirdiğini öğrenmeyiz.
Kürsü için hemen yap/boz yapmak için çok erken. Elbette genç Sloven çoğu yerde tek başına cengaver rolüyle etabı alıyor.İlerleyen günlerde kaza/hastalık/yorgunluk/sıcak/rüzgâr/ yağış gibi faktörler bir çok sporcuyu etkileyecektir.
Şom ağızlılığa kalkışmayalım ama "Tour" bundan sonra ancak ekstra gelişmelerle boyut değiştirecektir, yoksa dükkanı kapatıp gideceğiz.
Bugünden sonra sıralama ve formalarda günlük değişimler pek olmaz gibi. Dağlık etaplar ve son hafta belirleyici olacak..
Ama keşke dünkü pave sektörlerinin kırıcılığı olmasaydı, rekabetin acımasız yüzü etabı ayarlayanlar tarafından trajik hale getirildi ne yazık ki...
Bugün en çok 'Kızılderili" olarak sarı mayoyu 4 saniye ile kaçıran Powless'a üzüldüm..