Scudo Sports

Tour de France 2024

Son tırmanış uzun ve sert. Patlayıcı gücüne güvenenler kapışabilir.

et20-col2.png

Bu yokuş görüldüğü üzere mümkün olduğunca sabit eğimli(değişken eğimli olmayan) eğim değerleri ortalaması %7 gibi prolar için makul olan sert olmayan bir tırmanış.Sert tırmanış yüzde 10 lardan sonra başlar.
Bu tarz bir tırmanış;tırmanışta atak yapmaktan çok ,tırmanışı kendi temposu ve ritmi ile belirli sabit bir kadans ve sabit ortalamada çıkmaya ayarlı sporcular için uygundur .Bu tarz bir yokuş için , rouleur özellikleri (yani uzun kmler watt basmaya ayarlı tempocu) olan Tom Dumoulin,Primoz Roglic,Bob Jungels,Richie Porte tarzı sporculara uygundur.
Uzun süredir sporcu takip edemiyorum,Poğacanın stilini de çok bilmiyorum ama galiba bu yokuş ona daha uygun.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biraz yazasım geldi, özlemişim yazmayı :D
tumblr_n6eq3kFt7I1ropreyo1_500.jpg

Bu da meşhur Monte Zoncalan tırmanışı
Bu yokuş kimin için sevimsiz Froomey için:ssrtcbya:
Bu yokuşun ortalama eğimi %11,9 ve maximum eğim % 22 kısacası çok sert.Görüldüğü üzere yokuşun bir çok yerinde eğim %13-15 civarlarında.Bu yokuşun menüsünde kullanılan ruble 11-32 ve birinci vites.Yapılabilecek en iyi şey yüksek kadans .Bu yokuşun üstadı ''yüksek kadanslı'' yokuş çıkan Froomey. Bu tarz bir yokuşta Tom Dumoulin gibi sabit temposu ile çıkan birisinin iddialı olmasını bekleyemezsiniz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir başka yokuş tipi Punchy yokuş
Mur De Huy Yokuşu
mur-de-huy-profile.png
Farkettiniz mi? Yokuş;kısa ,sert,değişken ve yer yer % 19 ve patlayıcı bir yokuş.Buralar puncheurlerin oyun alanı.(Valverde,Alaphilippe,Dan martin,Dylan Teuns vb)
Buradaki puncheur yokuşçunun değişken eğime değişken kadansıyla patlayıcı gücüyle karşılık verebilmesi şart.Burada da Froomey gibi yüksek kadansçılara yer yok.Patlayıcı yokuşçulara selam olsun.Gerektiğinde yokuşta yüksek vites çevirmek lazım reyiz Valverde gibİ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir de Değişken Eğimli,Sert ve Yüksek İrtifalı Yokuşlar.
Miguel Angel Lopez,Ciccone,Pozzovivo tarzı yokuştaki değişken eğime göre kadansını ayarlayıp dur kalk yapabilen ivmelenebilen hafif genelde kısa boylu ,alyuvarlarının oksijen taşıma kapasitesi yüksek saf yokuşçular.

Kısacası pro peletondaki her yokuş için farklı teknik ve özellikteki yokuşçular özelleşmiştir.Bazen yüksek kadans ,bazen değişken kadans, bazen sabit kadans bir yokuş için daha iyi bir reçete olabilir.

Sezon ve yarışçı takibim olmadığı için jübilesini yapmış sporcuları yazmak zorunda kaldım.

Bir etabın kazanını sadece o etaba uygun sporcu stili her zaman belirleyemez. Kaçışa girmesi, iddia durumu, sadece etap için saklaması ve diri kalması vb de etkiler

Scudo
Son tırmanış 16k. ve % 7.3 ortalamaya sahip.
Zorluğu, etabın gidişatında pestili çıkacak tırmanışçılar arasında sabit kadanslı bir Pogi görünüyor...

319348 dosyayı görüntüle

Bu yokuş görüldüğü üzere mümkün olduğunca sabit eğimli(değişken eğimli olmayan) eğim değerleri ortalaması %7 gibi prolar için makul olan sert olmayan bir tırmanış.Sert tırmanış yüzde 10 lardan sonra başlar.
Bu tarz bir tırmanış;tırmanışta atak yapmaktan çok ,tırmanışı kendi temposu ve ritmi ile belirli sabit bir kadans ve sabit ortalamada çıkmaya ayarlı sporcular için uygundur .Bu tarz bir yokuş için , rouleur özellikleri (yani uzun kmler watt basmaya ayarlı tempocu) olan Tom Dumoulin,Primoz Roglic,Bob Jungels,Richie Porte tarzı sporculara uygundur.
Uzun süredir sporcu takip edemiyorum,Poğacanın stilini de çok bilmiyorum ama galiba bu yokuş ona daha uygun.

Bunu geçen sene sormuş olsan, uzun ve sabit tırmanış olduğu, Pogacar'ında 8 kg daha ağır olduğunu göz önünde bulundurarak Jonas'a daha uygun derdim ama Pogacar kendi dünyasında bir seviyede. Ne kilo farkı, nede tırmanışın ne türde olduğu farketmiyor bu sene.

Pogacar kendi dünyasında bir seviyede. Ne kilo farkı, nede tırmanışın ne türde olduğu farketmiyor bu sene.
Bu adamı izlemediğim halde sana yüzde yüz katılıyorum. Sadece adamın kazandığı yarışlara bakarak bile diyebiliriz ki hep içinde ve birbirleriyle dilemma barındıran yarışlar kazanmış. Bu adam gerçek bir allrounder(Çok yönlü) bir bisikletçi. Gerçekten modern bisiklet sporu için biraz farklı gibi duruyor. Etkileyici.
Jonas ı da tanımam ama o bana Pogi kadar etkileyici gelmedi.

Bu adamı izlemediğim halde sana yüzde yüz katılıyorum. Sadece adamın kazandığı yarışlara bakarak bile diyebiliriz ki hep içinde dilemma barındıran yarışlar. Bu adam gerçek bir allrounder(Çok yönlü) bir bisikletçi. Gerçekten modern bisiklet sporu için biraz farklı gibi duruyor. Etkileyici.
Jonas ı da tanımam ama o bana Pogi kadar etkileyici gelmedi.
Jonas biraz hanım köylü, pek medya önünde olmadığı için soğuk birisi olarak nitelendiriyor bir kısım. Pogacar yarışmaktan zevk alan ve bundan eğlenen bir tip. Medayayı aktif olarak kullanan birisi, bu nedenle daha çok ön planda. Jonas sadece kazanabileceği tırmanış olan yarışlara giriyor.. Pogacar ise eğlenebileceği her türlü yarışa giriyor, kazanamasada izleme zevki katıyor ekran başındakilere.. Bu sene Fransa turunda gördüğümüz gibi zamana, karşı, tırmanış, düz etap, hatta sprinte bile kalkıyor adam.

Dünkü etabın tekrarı yayınlanıyor, son 13k.
@hamlet2006 izlemediysen bir bak derim...

Herkes Pogacar’ın sabit ve yüksek kadansıyla bu tip tırmanışlara çok uygun olduğunu konuşuyor ama ben onun alamet-i farikasının eğim değişikliklerinde atak yapıp kalan mesafeyi yüksek tempoyla geçmek olduğunu düşünüyorum. Aksine Vingegaard sabit ama yüksek bi tempoyla tüm tırmanışı geçebiliyor, atak yapmadan silkeliyor rakiplerini.

Tabi bu sene için yorumlara katılmamak elde değil, Pogacar için uygun olmayan, daha doğrusu Pogacar’a karşı herhangi bir sporcunun avantajlı olabileceği bir tırmanışın olduğunu söylemek mümkün değil..

GÜNCELLEME: Jonas bugün Remco’ya karşı 2.’liği korumaya çalışacağını söylemiş. “Daha önce liderlik için 2.’liği feda etmeye hazırım dediğimi biliyorum ama kim benim şu anki bacaklarıma sahip olsa 2.’liğe razı gelirdi” demiş. Üzdü..

Bu durumu gören Remco ateşlenir de bu etapta bi yerlerde Jonas’tan kaçmaya çalışır da biraz zaman çalıp yarın zamana karşıda işi bitirmeye çalışır mı? Gerçi Vingegaard ilk zamana karşıya göre yarınki zamana karşı etabına çok daha iyi hazırlandı diyorlar ama..

Son düzenleme:
Pogacar, Girmay'la ne konuşuyor merak ettim. Girmay'ın gidonundaki haritayı görüp bi şeyler söyledi, güldü. Kesin dalga geçti.

Bu sene izleme fırsatı bulduğum etap başlangıçları arasında en güzeliydi Nice. İnsanda bavulları doldurup uçağa atlama isteği uyandırıyor. Tabi sonradan bütçedeki euro cinsinden delik ve olmayan shengen vizesi akla gelince otomatik olarak salon göze gayet konforlu geliyor.

Girmay ile Philipsen arasındaki 33 puan farkının kapanma ihtimali var mıdır? Verdik mi kavruk oğlana yeşil mayoyu?

Ahtapotun sekiz bacağı ve üç kalbi vardır. Poğaçamız nasıl bir anatomiye, ne tip bir mental yapıya, hangi ruh haline sahipse kimse ona rakip olamıyor. Turun en zor etabında canını dişine takıp son zirveye giden esaslı tırmanışçıları birer birer geçerken aktif bisikletçilerin en iyisi olduğunu bir kez daha gösterdi.
Hoş, rakip olarak onunla aşık atacak kimse de yok. Aslolan bundan sonra bu Sloveni kim durduracak, girdiği yarışlarda hep mührü gene mi vuracak?

şu adamın mentali resmen bir Michael Jordan bir Kobe Bryant kadar. ikisi de bu kadar kindardı oyunun içindeyken. Tadej de "l am gone, l am dead" lafının üzerine o kadar hırs yapmış ki adama diyebileceğimiz tek şey doping yaptığı. o da kol bozuk demek kadar abes şu anda bence.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Mikel Landa Quickstep'e geldikten sonra Sepp Kuss gibi süper yokuş domestikliği ile potansiyelinin zirvesini buldu. Jan Hirt sonrası süper çekti grubu.

Remco'dan atak gelmezse Pogi bugünü de alacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Jonas etabı resmen hediye etti Pogi'ye. Pogacar etap için gitmeyecekti, en azından sakin gün geçireceklerini belirtmişti. Jonas sonlarda iyi performans yaptı, Remcoyu düşürdü, kaçış grubunu yakaladı. Pogiye son 200 metrede basmak kaldı.. Ayrıca yanlış duymadı isem spiker Pogi'nin 1948 den beri turda 5 dağ etabını kazanan ilk sporcu olduğunu söyledi, bir rekor daha kırdı yani.

Jonas etabı resmen hediye etti Pogi'ye. Pogacar etap için gitmeyecekti, en azından sakin gün geçireceklerini belirtmişti. Jonas sonlarda iyi performans yaptı, Remcoyu düşürdü, kaçış grubunu yakaladı. Pogiye son 200 metrede basmak kaldı.. Ayrıca yanlış duymadı isem spiker Pogi'nin 1948 den beri turda 5 dağ etabını kazanan ilk sporcu olduğunu söyledi, bir rekor daha kırdı yani.
2017’de Marcel Kittel 5 etap almış, başka bi rekor olabilir belki o bahsettikleri, siz Caner Eler - Sarper Günsal ikilisini izlemiyordunuz sanırım.

Vingegaard dünkü duygusal boşalmanın ardından toplu yarışın son gününde kendine yakışır bi performans gösterdi. Son 500-550 metre civarında da Pogacar’a “sen git benden bu kadar” işaretini çakması da komik oldu :)

2017’de Marcel Kittel 5 etap almış, başka bi rekor olabilir belki o bahsettikleri, siz Caner Eler - Sarper Günsal ikilisini izlemiyordunuz sanırım.

Aynı turda 5 zirve etabı kazanan 2. sporcu oldu, sanırım ilki Gino Bartali idi

Aynı turda 5 zirve etabı kazanan 2. sporcu oldu, sanırım ilki Gino Bartali idi
Ben izlemiyormuşum galiba evet :D

540 metre kala dirsekle bi hareket yapıyor Vingegaard Pogacar’a öne geçsin diye, sonra da daha arkaya geçmedi zaten.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri