Scudo Sports

Trafikte bisiklet kullanmanın güvenli yolları, tavsiye ve tecrübeler.

daha önce yazıldıysa da eklemekte fayda var. geniş emniyet şeridi görünce keyif duymayın aksine korkun ve daha çok tedbirli olun. makas atan şerefsizlerin kurbanı olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
Scudo
İzmir bu konuda çok şanslı:)
Otobanda bile güvenlik şeridinde bariyerlere yapışık sürdüğümüz zaman sağ şeritten araba geçmiyor direk orta şeride atlıyolar adamlar saygı büyük.
Tek sıkıntı Alsancak Gündoğdu bisiklet yolunda bisikletten çok insan yürümesi ona da sıkıntı denir mi bilemem :)

@abdullahsngl

Nerde orlturuyosunuz acaba? tasinmanin zamani geldi sanirim.

Izmir'den ben rahatsiz oluyordum ama forumdan anlasilacavi uzre izmir en iyisiymis sanirim.

Henüz bisikletimi almadım ama, aldığımda selenin arkasına SAĞIR diye bir tabela mı koysam diyorum. Belki umursarlar, yazıyı gördüklerinde "ulan n'olur n'olmaz" diyip de uzağımdan geçerler mi acaba? :)

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve pilot
Ben daha acemi olduğum için genelde sol şeritten sürüyorum en azından karşıdan gelen arabayı görmek için çünkü emniyet şeridi yok çoğu yolda ve arkadan gelip çarpma ihtimalleri çok yüksek

Valla ben daha acemiyim genelde sağdan sürüyolar ama bozuk yollarda çok hızlanamadığımdan ve dönüp arkaya bakma riskini almak istemememden soldan gidiyorum dar yollarda en azından biri gelince durup bekliyorum

Daha dün akşam eve giderken yaklaşık 70 metre tırmanış yaptığım tatlı bir rampa nin sonlarına doğru iki tane ergen, motorsiklet ile yanımdan 20 metre boyunca korna çalarak silme geçtiler. Ben pilotaj hatası ile azıcık sola kırsam çarparlardı. Bazen de ne kadar tedbir alırsanız alın insan görünümlü canlı türleri daima hayatımızı tehdit etmeye devam edecekler. Benim sosyopat olarak tanımladığım bu türü eğitmek gerçekten çok zor. Hepimize kazasız belasız sürüşler diliyorum..

izmir'de şu ana kadar sıkıntı yaşamadım hep en sağdan gittim tek sıkıntı dur kalk yapan araçlar sağından geçsen kapı açılabilir solundan geçsen aniden çıkabilir yola
yol veren anlayışlı şoförler bile var

• Beğen
Tepkiler: Melisa
bisikleti arabaya koyup şehir dışına çıkıcan ordan pedal çevirmeye başlıcan. benim tavsiyem bu

@Kensou birde lozan-çankaya trafiğini dene eshot şoförleri üstümüzden geçmeye ant içmiş gibiler...

Aslında dediğiniz gibi arabalıların pek zararı yok İzmir'de,daha çok yayaların zararı var.
ÖRN:Kaldırımdan gidiyordum tamam belki hatalıyım ama teyzenin biri,allah belanı versin deyince yaşına olan saygım tuttu beni.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
istanbul'da otomobil kullanıcıları eskisi gibi değil, epeyce saygılı olmaya başladılar. son zamanlarda sanki eskisi kadar ayı yok gibi.

ancak halk otobüsü ve minibüslere hala çok dikkat etmek gerekiyor tabii...

Verebileceğim tek tavsiye sele ile beraber sele borusunu hızla çıkarmak için alıştırma yapmanızdır.Sele borusundan tutarak alan etkili,seleden tutarak ise daha dar bir alanda etkili olabilirsiniz.

Önemli not:Seleniz değerli ise vuruşlarınızı daima seleden tutarak yapınız.

trafikte araba gibi davranıyom bütünleşiyom. bisiklet gibi davranınca tehlikeli

@Migel
Valla süper tespit başıma öyle bi durum gelirse mutlaka denerim

Geri