Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trafikte bisiklet kullanmanın güvenli yolları, tavsiye ve tecrübeler.

Şimdi yeni katılan bir arkadaşımıza aynısını tavsiye ettim.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Scudo
Aslında belirgin,koruyucu mont,ışık kuralları Fasa fiso. Eee kardeşim yurt dışında neredeyse ülkenin asfalt uzunluğu kadar bisiklet yolları var. Bizim memlekette bırakın bisiklet yolu, bir üst geçit bile söz konusu bile olamaz. Siz düşünün artık:))))

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Bu adam bunu yapmaz demiyorum hiçbir zaman belki bir dalgınlık ya da dikkatsizlik alkol falan filan ona göre önlem alıyorum.Kısa ve sert ıslıklar çalarak kendimi koruyorum bir airzound olmasa da.Onun dışında hafriyat kamyonları başa bela..

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Evet dikkat etmek şart.türkiye trafiği bu kural yok.sınır hiç yok. Aman dikkat!!!

Türkiye'de yolda bisikletin arkada yanıp sönen ışık yasam mı? Bazı ülkelerde yanıp sönen ışık yasaktır, özel arabalar başka.

Yazılanların tamamını okumadım ama bende şunu dile getirmek istiyorum. Bu şekilde güvenli şeritten ilerlerken arabaların aynalarına dikkat edin. Ben bir aynayı götürüyordum az daha.. Tecrübeyle sabit. :srnsml:

Sol-Sağ şerit olarak ayırmadım, temsili olarak..

Dosyalar

• u5fa3o50bmeca7l.jpg
    u5fa3o50bmeca7l.jpg
    181,5 KB · Okunma: 67
@Taras Guskov

Yasağın nedeni nedir,bir de hangi ülkelerde var bu yasak?

Almanya'da yanıp sönen ışık yasaktır. Büyük Britanya'da bir zaman yasaktı, şimdi yasak değildir. Neden? Bilmiyorum.

Sanirim farkli bir konuda yazmistim buraya da yaziyim. Ben arkamda minibus sesi duyarsam kenara yaklasip ayagimi kaldirima atiyorum. Arkasindan gitmek daha guvenli. Adamlar 5 saniye yola baksa 5 saniye verecegi para ustune, aldigi paraya bakiyor. Önünde gitmek tehlikeli bu yuzden.
Arkasindan giderkende cok yaklasmamak lazim. Duracaklari zaman ne sinyal ne uyari küt diye frenleyip onunuze kirabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@OguzGyan

tamam da abi, Türkiye'de minibüs(çü) terörü var.... hiçbirşey olamayan adam ehliyet alıp şoför oluyor.... ha benim amcam, dayım, kuzenlerim de minibüsçü elbet aralarında iyileri de var ama trafik insanı ister istemez delirtiyor; ben bile gayet sakin bir insan olmama rağmen bu sabah ilk defa bir katarlıya el kol hareketleri ile saydırdım.

heryerde sürekli minibüsçü olduğu için, her minibüste dursak beklesek 1 metre bile yol alamayız kı TRde :)

Daima şunu bilir şunu söylerim
Trafikte sizi ve diğerlerini güvende tutacak davranışı uygulayın,
O şey yazılı bir trafik kuralı olmasa bile...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
en çok başıma gelen; arkadan araba gelince ve ona göre yeterince hızlı değilsem (tabii tin tin de gitmiyorum) kenara çekilme durumunda kalıyorsun genelde
ama arkadan diğerleri de gelince
onlar vızır vızır geçerken kenara sıkışmak gerçekten çok kötü oluyor :(
bi başka çeşidi
yol vermek için iki araba arasına girince
gene yola çıkmak
trafikte zorluyor insanı

@Çetin ŞAHİNÖZ

Hepsi çok doğru, ama en güzeli 18. madde. Trafiği polis gibi kesip yol kenarında karşıya geçmek için bekleyen yaşlılara yardımcı olmak çok güzel ve sempatiyi arttıran bir davranış. Hatta durdurdugum araçların arasında polis otosu bile oluyor bazen. Çekinmeyin yapın bunları. Sürücülerin bakış açılarını değiştirmek için harika fırsatlar bunlar.

@Gökçe Ç

Sırf yol vermek için iki arabasına girmeyin bence, bu kadarda iyi niyetli olmamak gerekir. :D
Tek şeritli dar bi yolda arkamdan araba gelirse ve sağ tarafta kaçmak için bıraktığım boşluk dışında yer yoksa ya yolu ortalıyorum ya da normalde gitmem gereken yerde gidiyorum. Araba da ya beklesin ya da diğer şeritten sollasın. Dibimden sollamaya çalışırsa da kaçmak için sağda bıraktığım boşluk var. Sağ dibe geçip yol verince hep sıkışıyoruz malesef.

@Berkay*
Ya ben stress oluyorum datlıyor filan ben de çekiliyorum napim. :)

@Gökçe Ç

Bu benim basimada cok gelen bir husus. Ama artik yol vermiyorum ortaliyorum gecen solumdan gecsin. Yol veedimmi duruyorum terim soguyor. Zaten 1 araca yol veedinmi ardi arkasi kesilmiyor..gecen isiklarda. Durdum hizli davrandim minubusun onune gectim. Arkadan feryat figan korna calma dibime girmeler. Hic umursamadim devam ettim. Yol versem biliyorumki. 20 aracin gecmesini bekliyecem. Ne gerek var onlar beklesin.

Tersinden bakarsak, en kötüsüne hazır olun,
her zaman kask ve eldiven takın.
Düşmesini öğrenin, zaten düştükçe öğreniliyor :)

En son Baltık Denizi turumuzda Rus sürücüler sebebi ile Finlandiya
Rusya sınırına bir kaç km kala düştüm.
Fotoğraflar hassas kişileri etkileyebilir.
Temizlenmeden önceki hali.

20140722_115605.jpg

İlk yardım yapan da bir Rus gemi kaptanı.

20140722_120550.jpg

Durum fena ama yola devam yapacak bir şey yok.
Türkiye çok çook uzakta.

20140722_120626.jpg

Bu arada düşen uzun ve geniş aracı bilmeyenler için hatırlatalım;

DSC_5487a.jpg

Geri