Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trafikte Güvenlik

Scudo
Eline sağlık, mutlaka trafikde bisiklet kullanacaklarin okumasi lazim.Ben çok etkilendim hemen uygulamaya başlıcam çünkü hep kaldirima yakin giderdim.

Trafiğe çıkmadan önce bunu okuyacağım.Harika bir konu.Teşekkürler...

Güzel bir yazı dizisi olmuş, belli aralıklarla spamlanmalı konu diye düşünüyorum. Ya da sitede sabit bilgiler gibi bir köşe ayrılıp,orada kalıcı olmalı bence.

açıklamalar için teşekkür ederim, bende çok zorluklarla karşılaştım, sadece kendizizi değil diğerlerinide dikkate alın ve kuralların önemli olduğunu unutmayın,saygılar

a3dbb53644.png

JD1LYn.png

Sizce,ileriye gidecek bisikletli bu kavşakta 1, 2, 3 numaralı noktalardan hangisinde durmalı?
1.de bekliyorum(en öndeki aracın önü) Kavşa entegre olup yolu kapatanların yüzünden yeşil yanınca hızlı çıkamıyorum,arkadan korna basan basana.
2.bekliyorum,bu sefer sağa döncek adamlar önüme kırıyor.
3.Bekledim,sağa dönecekler dönsün öyle gideyim diye,bir tane uzun araç dönerken neredeyse üstüme çıkacaktı.
Valla işin içinden çıkamadım :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Yaya geçidini kullanmalısın .

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@MAERKEK Orada ileriye doğru yaya geçidi yokki hocam,şehirler arası yol bu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
En güvenlisi 1(korna sesi öldürmez:) ).
Kamyon, dolmuş, sarı taksilerin yanında durma.
Yeterince hızlı değilsek trafik yoğunluğu daha az olan başka bir yolu tercih etmek en güvenliri.

@-Skynet-
Hocam mevzuyu şimdi anladım. @gezgin gezer adlı üyemizin dediklerine katılıyorum . Görünür olup korna sesine mağruz kalmak daha iyidir

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@MAERKEK
Öyle gözüküyor,psikoloji gereği sağda kıyıda olmak daha güvenli bir his veriyor sadece.
@Çağdaş78
Hocam orası riskli bence,hareket halinde iken hem sağında hem solunda iki konvoyun arasında kalıyorsun ve bunlar giderek hızlanacak konvoylar. Sağa geçmeye fırsat bulmakta zorlanılabilir.

Yolun akış hızına da bağlı. Yavaşsa sol şeritlere kaçılabilir. Çok hızlı akan bir yolsa mecbur en sağda durup yaya gibi geçeceksiniz

• Beğen
Mesela burası Izmir de Bornova ilcesinde Mustafa Kemal Caddesinin Gediz Caddesi ile kesiştiği kavşak. Şehir içi yavaş bir trafik . Sola donus, saga donus ve duz devam etme secenekleri var. Tum secenekler icin de trafik lambasi var.175938 dosyayı görüntüle Eger surucu buna gore olmasi gereken seritte yerini almissa sorun yok.Zaten yol 3 şeritli de olsa karşısı 2 ye düşecek yada dolmuş yolcu için duracak.

Screenshot_20181007-233705.png

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu
Oradan ileriye yaya geçiti yol hocam,az ileride sol-sağ güzergahlı var.Bizim yol ileriye doğru. Akış hızı,tabi büyük şehirler gibi bir sabırsızlık yok ama trafik çoğu zaman burada kilitlenebiliyor.

@Çağdaş78
Googledan güncelledim hocam,şehirler arası yolun bir kavşağı.En sağ şeritte hem sağa hemde ileriye yol var.Bazıları dönmekten vazgeçip devam edebiliyorlar veya bu şeritten yine normal gibi ileriye gidiyorlar,birazda trafiğin ve o anlık şansının durumuna bağlı.Ben,Allah göstermesin bir kaza olsa,suçlu durumda olmamak için en doğru adımı öğrenmeye çalışıyorum.Bugün,2 numaralı yerde duruyordum,soldaki araç sarı yanar yanmaz ilerledi ve sağa kırdı.O zaman bende biraz daha gidip beklemek zorunda kaldım.Bu seferde bir dolmuşcu,aracı uzun olduğu için sağa kırarken baya bir yaklaştı.Anlamadığım öyle bakakaldım, neden bisikleti ele alıp hemen kenara geçmedim anlamıyorum.Yani azıcık daha yakın olsa sürte sürte geçti.Tabi bulunduğum nokta yanlıştı.2 numaranın biraz daha ilersi.Ama onada diğer araç sebeb oldu.Kısacası,kim vurduya gitmek içten bile değil bu trafikte..

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Benzer sayılabilecek fakat daha hızlı bir trafiğin olduğu çevreyolu , köprü gibi yerlere bağlantıların olduğu , tramvay yolu olan ,araçların hızlıca kendilerini attiklari bir yer. Biraz riskli ve ben genelde buradan gece geçip eve dönüyorum.

Burası da Izmir Bostanlı da Çiğli ilçesine ve çevre yola bağlantı yapan köprü öncesi kavşak. Nispeten yerleşim yerleri arasında kalan boşluk.

Google map de tramvay yolu inşaatı yapılırken ki resmi var. Şu anki hali çok farklı . Yine de fikir verebilir. Sağ dönüş, düz gidip 30 metre sonra sağa dönüş ve düz yolda gitme seçenekleri var.

Burada da sağ şerit yerine orta ve sağ şerit yerinde bekliyorum. Tabiki lambaların faal ve sürücüler anlayışlı .

Screenshot_20181007-235357.png

@-Skynet- tabi en sağlamı hiçkimsenin kurallara uymadığını hatta sarhoş olarak yada acemice araba kullandığını düşünüp , ona göre hareket etmek. Bazı yerlerde ne kendime ne de sürücülere ekstra düşünmelerine sebep olmamak için kenarda beklerim.

• Beğen
Yol bisikletine yeni geçtiğim için internette SPD pedal kullanımı vb. gibi konulardaki videoları izlerken bi şey dikkatimi çekti.
Tabiki de SPD pedal kullanımı pedala kilitlemesi, çıkartılması gibi durumlar tamamen tecrübe ile alakalı bir durum, o konuya girmeyecem.

Ama, lütfen trafiğe çıkıldığında gündüz bile olsa, ön ve arka ikaz lambalarımızı yakalım, arka kırmızı ışığımız tercihen ledli ve olabildiğince dikkat çekici olsun..
Seyrettiğim çoğu video da trafiğe çıkan arkadaşların özellikle ikaz lambaları konusunda duyarsız davrandıklarını farkettim ve uyarmak istedim.
Yolunuz açık, ışığınız yeşil olsun..

Geri