Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Soldaki kapağın altındaki Voland sanki kapağa sürtüyor gibi geldi bana.
Ses kesinlikle kapağın altından geliyor. Ama garanti sebebiyle açmak istemiyorum.
Ben de Çetin hocam gibi düşünüyorum, titreşimden kaynaklı bir ses gibi geliyor. Gevşemiş vidalar var mı baktınız mı?
Dün gevşek parça var mı diye bakmıştım. Ama görememiştim. Bugün tekrar kontrol ederim.

Scudo
@welcroix bisikleti sıfırdan, yeniden yerleştirmeyi dener misiniz birde?

Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra sorun çözüldü. Tamburun lastiğe temasını sağlayan mekanizma yuvasına tam oturmuyordu. Üzerine yük binince de taşıyıcı kısmında boşluk sebebiyle ses çıkıyordu. Fotoğraftaki silindirin yuvaya tam olarak oturması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
@welcroix yaşadım çünkü aynısını. İşinize yaramasına sevindim. Keyifli antremanlar :harika:

• Beğen
Tepkiler: welcroix
Bugün uzun bir süre trainer ile uğraştım. Tespitlerin şu şekilde, hızım 20 km -30 km aralarindayken attığım videodaki gibi garip uğuldama sesi oluyor. Düşük vites yüksek kadans yada yüksek vites düşük kadans farketmiyor, muhakkak ses oluyor. Zwiftten kontrol edince 120-150 watt aralığı, tabi powermetrem yok ne kadar doğrudur bilemiyorum. Hızım 30 km'yi geçince ya da 20 km'nin altında rahatsız edici bir ses yok. İndirdiğim desibel ölçen bir uygulama ile kontrol ettim arada 15 desibel fark var ama sıkıntısı uğuldama sesi çıkarken trainer aynı zamanda yeri de titretiyor. Antrenman esnasında ben kendimi verip dizi- film izleyemem, TV'nin sesini çok fazla açmam gerek. Hâlâ kararsızım iade mi edeyim yoksa kullanmalı mıyım emin değilim.

@Linwelin merhabalar. Arkadaşin sorununun tıpatıp aynisini yaşıyorum suan inride 100 ile. Tekrar cikarip yerlestirdim ama bir fark olmadi. Acaba ben yanliş mi yerlestiriyorum anlayamadim banada bi yardim lütfen :tskler: :( :D :D

@oguz169 şöyle anlatayım. Ben ilk taktığımda bu tıkırtı olayını yaşadım, sonra sağını solunu kurcalarken, yeniden oturtmaya hizalamaya çalışırken, mandal boşa düştü. Elimde kaldı bisiklet. Dur dedim, herşeyi sıfırdan tekrar yapayım. Oturdum tekrar adım adım, hanım da yardım etti biraz, yeniden yaptım. Hatta ben 35C kanallı lastik kullanıorum ama sesin lastik yada onun döndürdüğü sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum, bazılarında içerde bişeyler sürtüyor sanırım.

Komple bisikleti dışarı aldıktan sonra birinin yardımıyla trainera hiç yük vermeden sistemi bi döndürüp, trainerdaki kafayı inceler misiniz? İçerde bişey mi sürtüyor? Tekrar takıp düzgün hizaladığınızda hala tıkır tıkır ses geliyorsa ben olsam garantiye gönderirdim, yada en azından müşteri hizmetlerinden yardım alın, siz üstündeyken her açıdan biri video çeksin, sorun/soralım. belki biz bişeyi yanlış yapıyoruzdur.

Bisikletim merida crossway 100 şehir tur bisikleti. Trainerin kullanma klavuzuna gore yapayim dedim ama kafam karıştı. Klavuzda ve ayar kısmında
1. kısım 26"
2. Kısım 700mm road
3. Kısım 28" yaziyor.
Lastigim 700x25 ama bisikletim 28". Hangi ayarda kullanmaliyim acaba onu cozemedim.
Birde en alttaki 28" yazan yerde bosluk var sadece çektiğin yerine oturacak tümsek de yok( attığım videoda 28" ayarinda kullanıyordum)
Şimdi 2. Ayar olan 700mm road a getirip denedim ve ses hala var ama cok daha az.
IMG_20201213_232609.jpg

Traineri boş şekilde döndürdüm hic ses yok. Surten birsey de tespit etmedim

@oguz169 bendeki 28”de duruyor. Boşluk gözlemlemedim.
ED62B00E-FD0A-4B81-BAC9-552EB8329046.jpeg
2B9EF7DE-5DB5-4863-8763-5AD825600AE6.jpeg

28 den kasıt hiç çentik olmayan boş kısım mı oluyor?
IMG_20201213_234657.jpg

Sanırım öyle, en sola çevirdiğimiz arkaya boşa düştüğü yer diye tarif edeyim :)

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Tekrar tekrar değişik sekillerde deniyorum ama ses yinede var malesef. Sizinki tamamen düzeldi mi?

@oguz169 benim kendi trainerimda gözlemlediğim dönen kırmızı ruloyu tekere ne kadar yaklaştırırsak o kadar çok ses çıkıyor, teker boşta kalmayacak şekilde sıkınca biraz olsun ses kesiliyor ama mükemmel sessizlik olmuyor. Tabi amatör bir bakış açısı bu

Ben de en son kirmizi ruloda bi balans bozukluğu tespit ettim.@tahrefa dediğiniz gibi cok siki olmayınca ses baya azaliyor.

Btwin300 diye bir model var bende, sanırım eski seri. Buradaki InRide100 ses sorunları yok. Hatta Tacx Vortex trainerimdan bariz şekilde sessiz.
Sorunlu bir parti mi geldi Türkiye'ye acaba diye düşünmeden edemedim.

• Beğen
Tepkiler: tahrefa ve yunus42
Şu anda Wiggleda Kickr Core stoğu var, ilgilenenlere duyurulur. ben bir tane sipariş geçtim, Türkiye'de satılan fiyatından 3000 lira daha ucuza mâl oluyor.

(link)

@Veto8 Aynen ama valla bu fiyatlara tranier alanları gördükçe ülkenin durumu hakkında kötü düşüncelerim yok oluyor. :) :) Güle güle kullansın arkadaş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Veto8 Evet, ben de satın aldığım hesapla girip bakıyorum da çerezlerde belki bir şey olmuştur diye. bitmiş bile. zaten ben de aşırı hızlı hareket ettim.

yalnız çok ilginçtir, euro seçilirse 790 euroya satıyorlar. dolar olarak da 798 dolara satıyorlardı. dolar olarak aldım ben, avantajlı oldu. umuyorum böyle bir durumdan wiggle iptal falan yapmaz.

Ben de en son kirmizi ruloda bi balans bozukluğu tespit ettim.@tahrefa dediğiniz gibi cok siki olmayınca ses baya azaliyor.
Hocam tekrar merhaba, sizin yazınızı okuyunca ben de inceledim, balans problemi bu şekilde mi sizde de? Kenardaki somunda pedalı döndürdükçe yalpa yapıyor gibi. Mesajları okudukça benim kafamda da bu sürüm arızalı acaba fikirleri oluşuyor.

Geri