Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın :)

(link)

buradaki ürünü almak istiyorum. bisikleti kışın pek kullanamıyoruz hemde bayağı kiloluyum 98 kg falan. Bununla yaza kadar forma girmek istiyorum. İnternetten araştırdığımda bazı similasyon videoları gördüm muhteşem birşeymiş ama araştırdığım kadarıyla o ürünler 4-5 bin tl fiyatında. Benim bütçem ancak 500-600 tl ye kadar çıkabiliyor.
 
Scudo
Arkadaşlar merhaba, trainer bakınıyorum bir süredir. Şu model hakkında görüşleriniz nelerdir? Teşekkürler.

(link)
 
@Caner Kaya


Selam

1.5 ay önce Adana decathlondan aldım. Evde kullanım için gayet güzel ve kullanıslı. Slick yada bitik bir lastikle kullanmanızı tavsiye ederim. Ben ilk basta sadece deneme amaclı dısarıda kullandıgım lastik ile denedim. Biraz uğultu yaptı, sonrasında bisikletimin üzerinde gelen janta bitik bir lastiğim vardı onu taktım ses neredeyse %70 oraınında azaldı.Ben tek bir sertliğe ayarladım. Ondan sonrasını vitesten ayarlıyorum.Yalnız bir ufak tavsiye ön lastik aparatını almanızı öneririm yoksa öne olan eğimden kaynaklı boyunda ağrı yapıyor.
 
Decathlondaki ürünlerin çoğu stokta yok gösteriyor bilginize..
 
Arkadaşlar 1 2 sorum olacak trainer ile ilgili.

Yol bisikleti kullanıyorum. 23 mm lastik ile ses sorunu yaşayacağımı sanmam.
Beni asıl dertlendiren yağ ve kir.
Evde kullanılınca zincirden yağ veya lastikten toz kir etrafa uçuşmuyor mu?

Resmen bu durum trainer ya da spinbike arasında bıraktı beni. Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Lastik ile ilgil ses sorunu yaşayıp yaşamayacağınızın malesef garantisi yok. Ama trainer lastiklerinin gürültüyü azalttığı tecrübe ile sabittir.
23 mm düz yol lastiği'nin üzerinde kanal bulunan bir lastiğe göre daha az ses olacağı fikrinize katılıyorum. Ama buna ilave olarak, trainer lastikleri sesi (hatta uğultu diyebiliriz) yol lastiğinden çıkan sesin de altına indiriyor.
Diğer bir konu ise, yol lastiğinin trainer üzerinde aşınması ile etrafa saçılan siyah tozumsu maddeler. Bu durum trainer lastiği kullanınca oldukça azalıyor.
Zincirden yağ veya pislik uçuşması konsunda bir fikrim malesef yok, ben böyle bir durum yaşamadım.
Tüm bunlara ek olarak, trainer lastikleri trainer ile temas ettikleri dönen mekanizmaya daha iyi tutunuyorlar ve yol lastikleri gibi aşırı ısınmıyorlar. Bu durum da tecrübe ile sabittir.

Kullandığım lastik --->> (link)

Umarım faydalı olabilmişimdir.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ses konusunda eski modellerde ses sorunu olduğunu ve artık bu ses sorunun çözüldüğü yeni modellerin sessiz olduğu söyleniyor. Almadan önce deneyerek test etmek en güzel çözüm.
 
Peki bu durumda trainer ile kullanmak için ayrı bir jant ve ruble almak gerekiyor sanırım? Her seferinde dış lastik değiltirmek işkence gibi olacaktır. Haksız mıyım arkadaşlar?
 
Bilgisayar yazılımı ile similasyon şeklinde yabancı ülke parkurlarını seçip traineri ona bağlama olayı hangi modellerde oluyor.
 
@Emrah Özşahin

Tacx'ın serilerinde.
 
Taxc'in tüm serilerinde varmı. 1000 TL'ye de var 5000€ ya da bu cihazdan var çünkü :)
 
hocam traıner kullandım bende ama ınannın ılk baslarda dusundugunuz gıbı olmuyor ama sunu acık solim trainer almak yerıne roller alın traınerdan daha faydalı.
 
@mehmet faruk türker

Mesajınıza istinaden ben de bu konuyu merak edip sormak istiyorum. Araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla bir çok kişi kışın evde bisiklet ile antrenman yapmak için trainer alıyor. Ancak bir süre sonra her ne oluyorsa satmaya çalışıyor.

Bu forumda özellikle çok fazla trainer arıyorum ve trainer satıyorum ilanı mevcut.

Ne oluyor da insanlar bu kadar çabuk trainer'dan vazgeçiyor? Cevaplarsanız yada cevaplayan olursa memnun olurum.
 
@Erdal YILMAZ

Kendi adıma konuşayım; trainer kesinlikle dışarda bisiklet sürmenin verdiği zevki vermiyor. Youtube'dan bisiklet videosu seyretmek biraz havaya girmeyi sağlasa da yarım saatten sonra bana angarya gibi gelmeye başlıyor; o yüzden en uzun bir saat binebildim ben trainera.

Vaktim kısıtlıysa araya etkili bir antreman sıkıştırmak için, ya da dışarda hava çıkılmayacak kadar kötüyse boş geçmemek için trainer işe yarıyor; yoksa dışarda binmeyi ya da koşmayı tercih ediyorum ben.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@fatihaydın
buyur arkadşaım şun bir incele mükmel trenır
(link)
birde şuna bak bu ikisi mükmel
(link)
 
@Murat B.

Murat Bey cevabınız için teşekkür ederim. Uygun fiyata Tacx Satori Pro buldum. Ancak sizin bahsettiğiniz durumu yaşamaktan da endişe ediyorum. Trainer'ı TV karşısına kurup kullanmayı düşünüyorum. Henüz karar verebilmiş değilim. Trainer fiyatının uygun olması da bana cazip geliyor. Alıp iki gün sonra satmaya çalışmak istemiyorum.

http://static3.custojusto.pt/mi/full/9492290963-Rolo%2Bde%2Btreino%2BTacx%2BSatori%2BPro.jpg
 
@Erdal YILMAZ

TACX Flow imagic serisi trainer kullanıyorum
Elektronik kontrollü manyetik frenli olanlardan
Ve PC bağlantılı olanların biraz eski modeli denebilir
Trainer asla dışarıda bisiklet kullanmak gidi değil

ANCAK PC bağlantılı elektromanyetik frenli modeller gerçek hayatı oldukça yakın bir şekilde kopyalıyor tırmanışlar, inişler (ancak inişler gerçek hayattan biraz farklı çünkü inerken de pedal çevirmek gerekiyor oysa normalde %4 eğimi inerken bisikleti sal gitsin:): ):) ) düzlükler ayrıca antreman süresince kadans, nabız, hız, güç gibi değerleri hem anlık hem de ortalama değerleri ile görebiliryorsunuz

Benim kullandığım yazılım TACX'in şu andaki en son sürümü TACX 4.0 Advanced

Bu yazılım ile online olarak başka bisikletçilerle yarışabiliyorum
GPS verilerini kullanarak herhangi bir yerin gps datalarını girerek sanki gerçekten orada sürüş yapmış gibi antreman yapabiliyorum
Video kullanarak gerçek görüntüler eşliğinde sürüş yapabiliyorum
Ya da virtual reality seçerek istediğim sayıda rakip ile aynı bilgisayar oyunu oynar gibi yarışabiliyorum

En büyük sıkıntı su ve hava akışı, gerçek hayatta sürekli olarak bir hava akışı içindesiniz ancak trainer üzerinde sabit bir hava ortamı var ve buyüzden normalden bir kaç kat fazla terleniyor. Aynı şekilde normal hayatta yarım litre su tüketeceğiniz bir sürüşün trainer versiyonunda 1,5 - 2 litre su tüketiliyor

Beraber tur yaptığım arkadaşım ise TACX'in manuel kontrollü modelini kuyllanıyor ve yine TACX sitesinden indirdiği antreman programlarını uyguluyor. Elindeki antreman modeline uyarak gittiği için o da son derece verimli ve iyi gidiyor

Sonuçta nihai karar sizin kendi özelliklerinize, beklentilerinize ve yapabileceklerinize bağlıdır kanımca
 
  • Beğen
Tepkiler: Gün A.
Geri