10 gün önce Elite Turno smart trainer aldım. Masaüstü bilgisayara Zwift'i indirip bluetooth dongle ile bağlantı kurmaya çalıştım ancak olmadı. Trainerın özelliklerinde "built-in bluetooth" yani dahili bluetooth ile uyumlu olduğu yazıyordu ondan olsa gerek ama pc misuro b+ sensörü görüyor ancak veri aktarımını yapmıyordu. 5-6 senelik dahili bluetooth bağlantısı olan laptopta denedim sorunsuz bağlandı ve çalıştı ama onda da hem çözünürlük düşük, hem ekran boyu küçük hem de aynı anda müzik açayım vs dediğinde donma yapıyordu. Mecburen ant+ usb stick aldım şimdi masaüstü pc'de hem sorunsuz çalışıyor hem de ant+ bağlantı kullandığından dolayı Garmin nabız bandını da görüyor. %4'e kadar doğru ölçüm yaptığı söyleniyor açıklamalarda ancak doğru parametreleri girmek şartıyla. Lastik ebatını trainer özeline göre girmek mutlak şart. Örneğin Garmin 820 cihazımda lastik boyutunu (700x28) 2136mm yazıp düşük viteste aheste pedal çevirmeye başladım, hızım +60km, gücüm de +700watt görünüyordu. Değerlerin bu şekilde aşırı yanlış olması canımı sıktı ancak biraz araştırınca şu bilgiye ulaştım.
"Note: The circumference value in the external device NOT ELITE must be set as: wheel circumference / 15.34 ", yani lastik ebatınızı 15.34'e bölüp çıkan sonucu yazın. Bunu yapınca değerler normale bindi. Normalde powermetre kullanmadığım için çıkan sonuçlar hakkında "tamam artık sonuçlar normal" diyemem ancak vites/kadans/eğim durumlarına göre çıkan ortalama hız beni rahatlattı. Güç değerleri de önceki gibi absürt çıkmıyor ancak düşük kadans ve hızda çıkan sayılar hala inandırıcı gelmiyor.
Daha önce Elite Volare Mag marka/model klasik trainer kullanmıştım. Trainer lastiği olmadığı için aşırı ses ve ısınma yapıyordu. Bu rubleli model olduğu için lastik derdi yok. Bisikletimde kullandığım rublenin aynısı alıp taktım. (Ekstra masraf ama trainer lastiğine oranla daha ucuz tabii)
Ses konusuna gelirsek, apartmanda yaşayan biri olarak gecenin ikisinde bile kullandım, gayet sessiz. Komşuları geçtim, odanın kapısının hemen arkasından bile öyle aman aman ses gelmiyor.
Şimdilik gayet memnunum.