Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Hayır hiçbir ek aparat lazım değil bildiğim kadarıyla. Evet bende decahtlonda almaya niyetlendiğimde bulamadığım da araştırmıştım herhangi biryerde bulamadım.
@özgür duygu Stokta ucuz yollu tranier kalmamış ne yazık ki yurtdışında.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Scudo
@Osman Selman hangisini alacağınıza karar verdiğiniz mi bende bu iki model arasında kaldım?

10 gün önce Elite Turno smart trainer aldım. Masaüstü bilgisayara Zwift'i indirip bluetooth dongle ile bağlantı kurmaya çalıştım ancak olmadı. Trainerın özelliklerinde "built-in bluetooth" yani dahili bluetooth ile uyumlu olduğu yazıyordu ondan olsa gerek ama pc misuro b+ sensörü görüyor ancak veri aktarımını yapmıyordu. 5-6 senelik dahili bluetooth bağlantısı olan laptopta denedim sorunsuz bağlandı ve çalıştı ama onda da hem çözünürlük düşük, hem ekran boyu küçük hem de aynı anda müzik açayım vs dediğinde donma yapıyordu. Mecburen ant+ usb stick aldım şimdi masaüstü pc'de hem sorunsuz çalışıyor hem de ant+ bağlantı kullandığından dolayı Garmin nabız bandını da görüyor. %4'e kadar doğru ölçüm yaptığı söyleniyor açıklamalarda ancak doğru parametreleri girmek şartıyla. Lastik ebatını trainer özeline göre girmek mutlak şart. Örneğin Garmin 820 cihazımda lastik boyutunu (700x28) 2136mm yazıp düşük viteste aheste pedal çevirmeye başladım, hızım +60km, gücüm de +700watt görünüyordu. Değerlerin bu şekilde aşırı yanlış olması canımı sıktı ancak biraz araştırınca şu bilgiye ulaştım.
"Note: The circumference value in the external device NOT ELITE must be set as: wheel circumference / 15.34 ", yani lastik ebatınızı 15.34'e bölüp çıkan sonucu yazın. Bunu yapınca değerler normale bindi. Normalde powermetre kullanmadığım için çıkan sonuçlar hakkında "tamam artık sonuçlar normal" diyemem ancak vites/kadans/eğim durumlarına göre çıkan ortalama hız beni rahatlattı. Güç değerleri de önceki gibi absürt çıkmıyor ancak düşük kadans ve hızda çıkan sayılar hala inandırıcı gelmiyor.

Daha önce Elite Volare Mag marka/model klasik trainer kullanmıştım. Trainer lastiği olmadığı için aşırı ses ve ısınma yapıyordu. Bu rubleli model olduğu için lastik derdi yok. Bisikletimde kullandığım rublenin aynısı alıp taktım. (Ekstra masraf ama trainer lastiğine oranla daha ucuz tabii)
Ses konusuna gelirsek, apartmanda yaşayan biri olarak gecenin ikisinde bile kullandım, gayet sessiz. Komşuları geçtim, odanın kapısının hemen arkasından bile öyle aman aman ses gelmiyor.
Şimdilik gayet memnunum.

Decathlonda Aleno trainer 5 adet stokta var gözüküyor. Ben sokağa çıkma yasağı gelmeden almak istemiyorum zira tek başıma çıkıp sürüyorum. Almak isteyenler için bilgilendireyim dedim. Bir anlık gaza gelip almam inşallah :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Decathlonda Aleno trainer 5 adet stokta var gözüküyor. Ben sokağa çıkma yasağı gelmeden almak istemiyorum zira tek başıma çıkıp sürüyorum. Almak isteyenler için bilgilendireyim dedim. Bir anlık gaza gelip almam inşallah :uzgnm:
5 adet de bitmis , bu ne hiz :)

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
5 adet de bitmis , bu ne hiz :)

Sayfa açık kalmış. Resmi yakalayıp f5 çektim. Gerçekten bitmiş hemen :)

trainer.jpg

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Alacak varsa 1 adet var şu anda.

Merhaba arkadaşlar,
Benim sedona 410 bisikletim var. 28 inç 700/38 lastik var üzerinde.8 li bir ruble takılı. Trainer için lastik ve jant ve ruble almak istiyordum. Fakat bu lastik ebatinda trainer lastiği yok sanırım ne yapmam lazım.

Eğer 700/38 bulamadıysan lastik ebatını küçültebilirsin

Jantınızın takılabilir en dar ve en geniş lastik ölçüsünü öğrenebilirsiniz kesin bir şey söylenebilir.

Onun fiyatını 2600 civarı gördüm ama tekrar bakayım sağolun..decatlonda gördünüz tahminen orada da talan edilmiş:)

Tacx Flow Smart 1600 tl ile butcenizde. Bir ust modeli Vortex var ama wat degeri ve egimdeki kucuk fark disinda izledigim onlarca video arasinda fark goremedim ben.
Ben arastirdigimda (bu kucuk farklar icin bu fiyat farki odenmez diye dusunurken) bazi yabanci forumlarda Flow kullanmis bazi kisilerin isinma/ses/performans sorunlari yuzunden Vortex'e gectigini okumustum. Sonrasinda sol bobregimi de satip Vortex alayim bari dedim :komik:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Ben arastirdigimda (bu kucuk farklar icin bu fiyat farki odenmez diye dusunurken) bazi yabanci forumlarda Flow kullanmis bazi kisilerin isinma/ses/performans sorunlari yuzunden Vortex'e gectigini okumustum. Sonrasinda sol bobregimi de satip Vortex alayim bari dedim :komik:
Zaten ne flow ne vortex kalmiş, gozlerim yanlis mi gordu yoksa bi anda bitti mi celiskiye dustun.

Ben de Elite Rampa modelini aldım. Şimdilik zwift almadım. Elite kendi uygulaması My E Training ile kullanıyorum. Normalde kullandığım rotaları harita üstünden seçip sanal olarak kullanmak da mümkünmüş. Hoşuma gitti. 12 aylık premium üyelik verdi.

Son düzenleme:
Ben de Elite Rampa modelini aldım. Şimdilik zwift almadım. Elite kendi uygulaması My E Training ile kullanıyorum. Normalde kullandığım rotaları harita üstünden seçip sanal olarak kullanmak da mümkünmüş. Hoşuma gitti. 12 aylık premium üyelik verdi.
Nereden kaca aldiniz acaba ?

Hayırlı olsun, aynı modelden aldım bende. Zwift için Ant+ usb stick arıyorum şimdi. Kendi rotanızı kullanabilmek çok iyiymiş. Rotadaki eğimleri de otomatik simule ediyordur cihaz sanırım?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Günay Savaş bey zwift kullanabilmek için hangi aparatları almamız gerekiyor? birde aldığınız modelin ses,ısınma, performans ve memnuniyet konusunda bilgi verebilir misiniz?

Geri