Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Arkadaşlar ben de bu evde kal günlerinde trainer almayı düşünmeye başladım. Daha önce hiç kullanmadım. Elite Rampa modelini düşünüyorum. Doğru seçim midir? Olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bisikletin üzerinde hız kadans sensörüm var, nabız bantım var. Her ikisi de bluetooth ve ant+ özellikli. Bu durumda sanırım sadece ANT+ alıcıya ihtiyacım olacak. Bir de PS4 ile traineri kullanabileceğim uygulama veya oyun var mıdır?

Scudo
Selam arkadaslar,

Daha once dedigim gibi Decathlon'dan Tacx (Vortex)'i karantinayi da bahane ederek nihayet aldim. Ilk gozume carpanlar:

1) Kutusundan tablet tutacaginin bir (en onemli ana) parcasi cikmadi, soyledim herhalde yarina donerler.

2) ve daha onemlisi cok ses cikartiyor. Ancak sanirim ses cikartan taraf benim hantal 26' mtb'nin disli lastigi. Kendi ozel tekerlekleri oluyor 'slick', ondan almak lazim sanirim. Isin kotusu benim jant 26x2 oldugu icin uygun yol/slick dis lastik bulamiyorum. Sanirim 26x1.75 sehir lastigi takacagim, umarim problem cikmaz.

Zwift falan cok zevkli gozukuyor ancak sesten dolayi fazla yol yapamiyorum henuz.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Selam arkadaslar,

Daha once dedigim gibi Decathlon'dan Tacx (Vortex)'i karantinayi da bahane ederek nihayet aldim. Ilk gozume carpanlar:

1) Kutusundan tablet tutacaginin bir (en onemli ana) parcasi cikmadi, soyledim herhalde yarina donerler.

2) ve daha onemlisi cok ses cikartiyor. Ancak sanirim ses cikartan taraf benim hantal 26' mtb'nin disli lastigi. Kendi ozel tekerlekleri oluyor 'slick', ondan almak lazim sanirim. Isin kotusu benim jant 26x2 oldugu icin uygun yol/slick dis lastik bulamiyorum. Sanirim 26x1.75 sehir lastigi takacagim, umarim problem cikmaz.

Zwift falan cok zevkli gozukuyor ancak sesten dolayi fazla yol yapamiyorum henuz.

Tablet tutucu aparat mi var kutu iceriginde ??

Birde normal tembo 65db hizli tempo 74db ile olcumler izledim, bu turde en sessiz diye bahsediliyordu hatta. Dediginiz gibi lastik probleminiz olabilir.

Bende flow modelini almayi dusunuyorum yeterli yorum goremedim henuz.

• Beğen
Tepkiler: damar15
@geniusbjk hayırlı olsun dostum. bu vesile ile yol bisikletine geçiver ,yolda akıcı bisiklete binmenin keyfine var..
Tesekkurler. Evet o plan da vardi ancak virus yuzunden kaldi. Burada Giant Adv 2 basliginda da yazismistim hatta Fahradd'tan getirtecektim bir arkadas sayesinde. O da oyle kaldi :/ Cok sansizim bu aralar.
Tablet tutucu aparat mi var kutu iceriginde ??

Birde normal tembo 65db hizli tempo 74db ile olcumler izledim, bu turde en sessiz diye bahsediliyordu hatta. Dediginiz gibi lastik probleminiz olabilir.

Bende flow modelini almayi dusunuyorum yeterli yorum goremedim henuz.
Evet tutucu aparati var. Her parcasi geldi bir parcasi yok.

Sessize benziyor, sesi takip ettigimde hemen hemen emin oldum ki tekerlekten kaynakli. 26x1.75 slick sehir tekerlegi siparisi verdim bakalim. 26x2 kalin disli mtb ile degistirecegim.

Direct drivelarda ortalama ses nasıl

Selam arkadaslar,

Decathlonda inride lar dışında ürün kalmamış görünüyor. Mağazalar açık olmadığından siz de online mı satın almıştınız?

Decathlonda inride lar dışında ürün kalmamış görünüyor. Mağazalar açık olmadığından siz de online mı satın almıştınız?

Evet online almistim gecen hafta. Su an stokta yok gozukuyor evet.

Bende almayı düşündüm trainer ama fiyatlar çok fazla olduğu için kendi rollerimi yapmaya karar verdim umarım yormaz beni.

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
Selam arkadaslar,

Evet arkadaslar, 26'lik mtb dis lastigi sehir lastigi ile degistirdim. Bayagi bir sessiz hale geldi artik kullanabiliyorum. Demek ki yol bisikleti lastigi olsa min. olacak. Almayi dusunenler icin soyluyorum guzel, sorun yok arkadaslar.

Bende 2 tane Elite marka trainer arasında kaldım kararsızım şu an hangisini alacağıma ve bu trainerların bisiklete genel olarak zarar verdiğini duydum ne kadar doğrudur acaba şu ana kadar trainer da bisiklet kullanan arkadaşlar bir sıkıntı ile karşılaşmışlar mı acaba?

Dosyalar

• Screenshot_20200402-124946.jpg
    Screenshot_20200402-124946.jpg
    127,4 KB · Okunma: 124
  • Screenshot_20200402-124915.jpg
    Screenshot_20200402-124915.jpg
    117,5 KB · Okunma: 121
@Ali Eren Elite Aleno kalmış mı Decathlonda stoklarda yok gözüküyor ama. Eğer Zwift ile kullanacağım ve sensörlerim yok derseniz elbette Elite Alone derim.

Evet şu anda yok gözüküyor.Peki diğerkisiyle olan farkı sadece görünüşü mü?

@Ali Eren Hayır Aleno sensörleriyle geliyor ve bu verileri zwift e aktarabiliyorsunuz. Kendi hesapladığı şekilde güç verisi de atıyor bildiğim kadarıyla. Diğeri smart olamayan bir trainer. Watt değerleri farklı olabilir bakmak lazım.

Zwiftte kullanmak üzere sessiz olabilen (trainer lastiğiyle) fp bir trainer istesek hangisi olurdu? Çok alternatif var dağılıyor insan:) direct drive istiyorum aslen ama çok pahalılar..

@özgür duygu Decathlonda fırsat ürünü Elite Alone vardı ama ben almaya yetişemedim. Kuzenin eşi aldı. Sensörleriniz mevcut değilse, zwift te kullanırım derseniz bunlara da bütçe ayırmanız gerekli. bu dönemde daralan bisikletçiler trainerlara saldırdı örnek olarak ben. Süreç bittikten sonra piyasada çok uygun fiyatlı tranierler göreceğiz büyük ihtimalle. Ben Tacx kullandım, elite nova kullandım, şu anda da Life line kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Lifeline ı wiggle da gördüm fiyatı da nispeten iyiydi aslen gerçi ordan gelmesi ve stok durumu nası bilmiyorum şu an ama. Bir bakayım Teşekkürler.
herkes saldırmış hakikaten ve geç kaldım bende.eski bi trainerım vardı ama aşırı ses yapıyordu ve sürüş hissi fazla yapaydı (oldukça eski bi elite modeli bilmiyorum modeli tam bi arkadaşımdan almıştım)

Merhabalar

Elite aleno smart trainer akıllı telefon veya herhangibir cihaza bağlamak için missuro b+ mı lazım?

Şu anda hiçbir yerde yok. Satışı olan bildiğiniz bir yer var mı?

Geri