Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Alt kattaki kılçık komşu sebebiyle yeni trainer arayışına girdim, aslında mevcut trainer da çok sesli çalışmıyor fakat dedim ya alt kattaki komşunun kulakları biraz hassas, mutfakta el rondosu sesinden bile rahatsız olabiliyor.
Bu bakımdan sessizlik en nemli önceliğim, almışken de biraz iyisi olsun diyorum, yakın fiyatlarda 3 trainer gözüme kestirdim,

Wahoo kickr core
Elite direto X
Tacx Flux 2

Sanki Wahoo'ya daha yakın gibiyim ama ses konusunda tereddütlerim var, o kadar para verdikten sonra komşunun yine kapıma dayanmasını ne kalbim ne de cebim kaldırabilir. Bu sebeple yukarıdaki trainerlar ile tecrübesi olan arkadaşlar özellikle ses seviyesi ile ilgili yorum yaparlarsa sevinirim.

Scudo
Ses konusunda , trainerımı almadan önce bende baya araştırma yapmıştım. Bu konuda wahoo diğer markalara göre önde.

@masumane Bende 2 yıldır flux var her hangi bir gecikme yok belki ant+ adaptörü ile ilgili bir veri kaybı olabilir. Bluetooth ile telefondan denedin mi? Ben garmin ant+ usb dongle kullanıyorum sorun olmadı şimdilik.
Ses konusunda , trainerımı almadan önce bende baya araştırma yapmıştım. Bu konuda wahoo diğer markalara göre önde.
ses olarak en iyisi wahoo aynen ama bana pahalı gelmiştir. O ara takip ettiğim 2-3 kişide tacx neo ve flux görünce flux almıştım. Memnunum şimdilik tavsiye ederim. Gürültü konusunda normal trainerlara göre oldukça makul.

@hakan hoca

Elite Direto X kullanıyorum. Yüksek devirlerde biraz ses yapıyor, ancak bu sesten ben veya ev halkı rahatsız olmuyoruz. Komşunuzun hassasiyetini bilemediğim için kesin bir yorum yapmak zor.

4:27 ve sonrasını izleyin en azından biraz fikir verecektir.

• Beğen
Tepkiler: hakan hoca
Aslında ses seviyesi çok problem yaratmıyor, asıl sıkıntı yaratan husus vibrasyon. Ses testleri de vibrasyon etkisinden bahsetmiyor, onu hissedebilmek için alt katta olmak gerekiyor. Yan odada eşim hiçbir rahatsızlık duymazken alt katta komşu rahatsız olabiliyor. O bakımdan gerçek kullanıcı yorumları çok daha gerçekçi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@hakan hoca üstadım yer matı :) ben evin içinde yapıyorsam altına 2 kat en inceden pilates matı koyuyorum. Şikayet aldığım için değil ama yine de komşu hakkı :D geçmesin

wahoo ve tacx arasında uçurum yok ses konusunda ikisi arasında diğer faktörleri değerlendirmek ve temin edilme kolaylığına bakmak gerekiyor o videodan direto bariz daha sesli vibration da daha çok olur kesinlikle. bulabilsem tercihimi wahoo dan yana kullanırdım

Aslında ses seviyesi çok problem yaratmıyor, asıl sıkıntı yaratan husus vibrasyon. Ses testleri de vibrasyon etkisinden bahsetmiyor, onu hissedebilmek için alt katta olmak gerekiyor. Yan odada eşim hiçbir rahatsızlık duymazken alt katta komşu rahatsız olabiliyor. O bakımdan gerçek kullanıcı yorumları çok daha gerçekçi olacaktır.
O vibrasyon olayından ben şikayet aldım? komşu hiç ses yok diyor ama TV ünitesi yerinden oynuyor , çocuklar korkudan yatağın altına girdi dedi ? Allahtan anlayışlı insanlar, salon da oturan yok orada istediğin kadar yapabilirsin dedi ? Mat masrafından kurtardı beni ?

• Beğen
Tacx Neo 2 smart trainer aldım bende.Çarşamba günü geliyor inşaallah. Kutu açılımı ve kullanımı ile ilgili bir video yapacağım. İzlenmimlerimi
sizlerle paylaşacağım.Saygılar.

• Beğen
@hakan hoca üstadım yer matı :) ben evin içinde yapıyorsam altına 2 kat en inceden pilates matı koyuyorum. Şikayet aldığım için değil ama yine de komşu hakkı :D geçmesin
Mat üzerine titreşimi kesmek için taşyünü levha kullandım, ilave dediğiniz gibi katmanlar da koydum, ne yaptımsa halledemedim problemi, o yüzden endişeliyim açıkçası, en sessizini, titreşimsizini alsam bile papaz olma ihtimalim var gibi sanki.

Bu arada Wahoo'nun Türkiye'de satışı var mı bildiğiniz?

Mat üzerine titreşimi kesmek için taşyünü levha kullandım, ilave dediğiniz gibi katmanlar da koydum, ne yaptımsa halledemedim problemi, o yüzden endişeliyim açıkçası, en sessizini, titreşimsizini alsam bile papaz olma ihtimalim var gibi sanki.

Bu arada Wahoo'nun Türkiye'de satışı var mı bildiğiniz?
Wahoo'yu izmir seferihisar'da yer alan bisiklet.com getiriyor. Onurcalp adlı bir arkadaşımız var yardımcı olur mutlaka.

• Beğen
Herkese merhaba, önümüzdeki hafta Decathlon'da satılmaya başlanan Tacx Flow Smart model trainerı almayı düşünüyorum. Forumda baktım pek bir yorum göremedim. Kullanan var mı acaba bu trainerı ? Aynı fiyat bandında yurt içi - yurt dışı tavsiyelere de açığım. Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: damar15
Herkese merhaba. Bütçem dahilinde iki seçenek arasında kaldım.

Elite Aleno Smart ve Btwin Inride 500.

Btwin sıvı dirençli trainer olduğundan daha sessiz ve de sürüş hissine sahip olacağı düşüncesiyle ilk tercihim.
Aleno ise smart olduğundan ekstra ant+ adaptörü masrafından beni kurtaracak.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Başka tavsiyelere de açığım.
Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: damar15

Btwin sıvı dirençli trainer olduğundan daha sessiz ve de sürüş hissine sahip olacağı düşüncesiyle ilk tercihim.

Şimdiden teşekkürler.
İnride 100 ve 500, ikisini birden kullanma fırsatım 100 modeli çok daha sessiz çalışıyor ve bence aralarında hiç bir fark yok boşuna masraf etmeyin

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran

Şimdiden teşekkürler.
ant+ adaptörü çözmüyor işi. trainer da bağlantı olmadığı için bisiklet üstünden çözmen gerekiyor, onun için de hız ve kadans sensörü gerekli bisiklet üstünde.o da decathlonda 400 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. buna karşılık alacağın watt değeri kullandığın programda sanal olarak hesaplanacak. ne kadar doğru olur bilmiyorum. ama elite trainerda bunları kendisi yapıyor direkt olarak watt gönderiyor telefona bilgisayara tablete ne kullanıyorsan artık. eğer kendini ölçmek ilerlemek istiyorsan kesinlikle watt değeri olsun. sadece çalışma olsun watta gerek yok dersen decathlondaki daha ucuz modeline bak derim. ses olayı kullandığın zemin ve lastikle ilgili. aradaki fiyat farkına trainer lastiği al daha çok işe yarar

Trainer değil Spinning aleti tavsiye ediyorum.

ant+ adaptörü çözmüyor işi. trainer da bağlantı olmadığı için bisiklet üstünden çözmen gerekiyor, onun için de hız ve kadans sensörü gerekli bisiklet üstünde.o da decathlonda 400 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. buna karşılık alacağın watt değeri kullandığın programda sanal olarak hesaplanacak. ne kadar doğru olur bilmiyorum. ama elite trainerda bunları kendisi yapıyor direkt olarak watt gönderiyor telefona bilgisayara tablete ne kullanıyorsan artık. eğer kendini ölçmek ilerlemek istiyorsan kesinlikle watt değeri olsun. sadece çalışma olsun watta gerek yok dersen decathlondaki daha ucuz modeline bak derim. ses olayı kullandığın zemin ve lastikle ilgili. aradaki fiyat farkına trainer lastiği al daha çok işe yarar
Cevaplar için teşekkürler.
Garmin cihazım ve hız kadans sensörlerim var zaten. Ancak eşimin bisikletinde yok. O da Zwift kullanmak isterse smart trainer almak daha mantıklı olacak.
Şu an için In'ride 500'den vazgeçmiş durumdayım.

Cevaplar için teşekkürler.
Garmin cihazım ve hız kadans sensörlerim var zaten. Ancak eşimin bisikletinde yok. O da Zwift kullanmak isterse smart trainer almak daha mantıklı olacak.
Şu an için In'ride 500'den vazgeçmiş durumdayım.
Smart derken ERG mode olan bir trainermı yoksa sadece smart olan mi bakıyorsunuz?

Selamlar Herkese,
Btwin riverside 500 bisiklet alarak 60 yaşından sonra düzenli olarak bisiklete binmeye başlamış ve de iddialı olmayan birisine, trainer olarak hangi tipi tavsiye edersiniz? Ben, dechatlon'dan
in'ride 100 Btwin
veya
500
diye düşünüyorum.

Geri