Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

@meteor

Elite turbo muin çok kısa bir süre kullanıp sattım.Yurt içinden 2.el veya sıfır elite turbo muin veya muadili bir trainer almak, maddi açıdan çok cazip değil. Trainer zorluk seviyesi dışarıdan kontrol edilemez, sıvı dirençli bir üründür. Tek cazip yani ruble üzerinde sürüş yapmak o kadar.

Bütçenizi ve zwift uygulamasını kullanıp kullanmayacağınızı bilmediğim için, size 4seçenek sunmak istiyorum. Bu cihazları yurt dışından çok daha ucuza alabilirsiniz, o nedenle yurt içine hiç bakmayın, 1’e aldığını 5’e satmanın derdinde olanlar ne yazık ki çok.

1.Tacx blue motion pro
2.Tacx bushido
3.Elite direto x veya direto

Elite direto x’i geçen hafta bike24’den vergi dahil 4100tl’sına aldım. Bu fiyata çok daha basit modelleri 2.el de satıyorlar!

Scudo
Evet zwift ile kullanacagim aynen dediginiz gibi turkiyeden alinacak trainerlar ile ayni modelin yurtdisi sitelerindeki fiyatlari arasinda neredeyse yari yariya kadar fark olabiliyor. Bushido yu da dusundum fakat direct drive daha cazip gelmeye basladi almisken oyle bir sey alayim diye dusundum. Elite direto modelini cok duyuyorum memnun musunuz?

@meteor

Elite Direto geçen yıl kullanıp sattım, şimdi diyeceksiniz kardeşim bu ne :D ama doğru. Arkadaşlarımdan halen kullananlar var ve çok memnunlar.

Direto %15’e kadar eğim desteği sunuyor. Üzerinde dahili kadans, hız ve power metre bulunuyor. Direto x’de ise eğim desteği %18 ve direto’dan biraz daha sessiz çalışıyor. Hangi modeli uygun fiyata bulursanız düşünmeden alabilirsiniz.

4:30 itibariyle bir karşılaştırma aşağıda yer alıyor, izleyin derim.

Son olarak bu cihazlar ile zwift uygulamasını kullanmak gerçekten keyif veriyor, tavsiye ederim.

@meteor

Elite Direto geçen yıl kullanıp sattım, şimdi diyeceksiniz kardeşim bu ne :D ama doğru. Arkadaşlarımdan halen kullananlar var ve çok memnunlar.

Direto %15’e kadar eğim desteği sunuyor. Üzerinde dahili kadans, hız ve power metre bulunuyor. Direto x’de ise eğim desteği %18 ve direto’dan biraz daha sessiz çalışıyor. Hangi modeli uygun fiyata bulursanız düşünmeden alabilirsiniz.

4:30 itibariyle bir karşılaştırma aşağıda yer alıyor, izleyin derim.

Son olarak bu cihazlar ile zwift uygulamasını kullanmak gerçekten keyif veriyor, tavsiye ederim.
Tesekkurler direto modeline bir bakayim madem ben yurtdisi sitelere :)

Arkadaşlar şu ürün sadece btwin trainer lara mı uyumlu yoksa bluetooth smart uyumlu her cihazda bağlanabilir mi.
Resimlerde trainer modeline özel bir şey göremedim. Sadece lastik göbeğine ve kadans için krank koluna bağlanıyor gibi görünüyor.

ne dersiniz
(link)

@meteor elite suinto yu tavsiye ederim, @erdlylmz tavsiyesi ile araştırıp aldım, üzerinde 400 km geçti gayet memnunum.

@Çetin ŞAHİNÖZ Ürünün fotoğraflarında ant+ ve bluetooth ibaresi var yani ant+ veya bluetooth destekleyen her ürüne bağlanabilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Arkadaşlar şu ürün sadece btwin trainer lara mı uyumlu yoksa bluetooth smart uyumlu her cihazda bağlanabilir mi.
Resimlerde trainer modeline özel bir şey göremedim. Sadece lastik göbeğine ve kadans için krank koluna bağlanıyor gibi görünüyor.

ne dersiniz
(link)
Ben de btwin sensörler var her trainerda kullanılabiliyor, ben sadece btwin’in kendi uygulamasıyla kullandım ama tüm uygulamarı destekliyor. Trainerınızı “akıllı” yapmanın en ucuz yollarından biri

@Gökay Akçay Aslında bu şekilde akıllı değil ama benim gibi ortalama zekalı trainer oluyor. Akıllı trainer Zwift te ki yokuşları falan algılayıp ona göre zorlaştırıyor diye biliyorum. ? ?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Gökay Akçay Aslında bu şekilde akıllı değil ama benim gibi ortalama zekalı trainer oluyor. Akıllı trainer Zwift te ki yokuşları falan algılayıp ona göre zorlaştırıyor diye biliyorum. ? ?
Yanlış bilmiyorsam akıllı (smart) trainerlar programla direkt bağlantı kurulabilen, trainer verilerini direkt olarak programa aktarabilenlere deniyor. Bunun için de normal trainer kulanıp bilgisayara Ant+ parçası takılarak, normal zekadaki trainerlar akıllı hale getiriliyor. Yine yanlış bilmiyorsam, zwift'teki yokuşları algılayıp ona göre zorluk seviyesini değiştirenlere "interactive trainer" deniyor

Ölçüm yapıp datayı(Hız, kadans, power vb.) gönderebilen trainer lar smart trainer olarak adlandırılıyor.

ANT+ FE-C özellikli trainerlar ise simulasyon yapabiliyor. Interaktif diye adlandırılanlar bunlar.

(link)

@meteor

Elite turbo muin çok kısa bir süre kullanıp sattım.Yurt içinden 2.el veya sıfır elite turbo muin veya muadili bir trainer almak, maddi açıdan çok cazip değil. Trainer zorluk seviyesi dışarıdan kontrol edilemez, sıvı dirençli bir üründür. Tek cazip yani ruble üzerinde sürüş yapmak o kadar.

Bütçenizi ve zwift uygulamasını kullanıp kullanmayacağınızı bilmediğim için, size 4seçenek sunmak istiyorum. Bu cihazları yurt dışından çok daha ucuza alabilirsiniz, o nedenle yurt içine hiç bakmayın, 1’e aldığını 5’e satmanın derdinde olanlar ne yazık ki çok.

1.Tacx blue motion pro
2.Tacx bushido
3.Elite direto x veya direto

Elite direto x’i geçen hafta bike24’den vergi dahil 4100tl’sına aldım. Bu fiyata çok daha basit modelleri 2.el de satıyorlar!
Hocam bir sey daha sormak istiyorum sana tacx in bushido modeli de interaktif trainer urunune mi giriyor? Yani zwift teki egimleri simule edebiliyor mu ? Butceden dolayi bushido ya yonelebilirim de :)

@meteor dostum market ilanlarında bitsin insider 300 vardı uygun fiyata. Bence değerlendirebilirsin. Sensörleri de benim gibi harici alırsan isteğine göre bayağı uygun gelir sana

@meteor Evet, %15'e kadar eğim desteği var. bike24.com'dan kargo ve vergi dahil 2750 TL'sına alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Btwin inride 100 kullanıyordum geçen yıl. Bu yıl inride 500 e geçtim. Çok memnunum. 1200 tl gibi bir fiyatı var. Fluid özelliği var. Sessiz çalışıyor. Sertlik derecesi ayarlaması yok. Vites değiştirerek ayarlayabiliyorsunuz. Sensör çıkmıyor kutudan. Sensör alırsam tecrübelerimi eklerim.

Merhaba arkadaşlar, ben de trainer almak istiyorum ancak elimde 20' katlanır bisiklet var ve çoğu trainer bu boyutu desteklemiyor. Temel amacım zwift kullanabilmek. Almışken mtb almak istiyorum. Bunun için en ucuz zwift için iş görür dediğiniz mtb tavsiyeniz nedir ? Özellik olarak neler beklemeliyim ?

Teşekkürler

Treyner alacak arkadaşlar ürünün wat değerine baksınlar 500-550 wat değerine sahip olan uygun fiyattaki ürünlerin çevirirken çok zorlamadığı hakkında yorumlar var tecrübesi olan arkadaşlardan yorum alabilirmiyiz.

arkadaşlar selam tacx flux s aldım eylül ayında wiggle'dan zwiftlere başladım fakat kadans datası biraz geç geliyor diyelim 80de çeviriyorum 95 e çıktım 7-8 saniye tam anlamıyla sabitleniyor bu sıkıntı tüm smart trainerlarda var mı

Geri