Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Üst satırladaki mesajıma EK olarak, aşağıdaki görseli paylaşıyorum..

Adsız.jpg

20 Kasım 2018... Ürünün Decathlon`daki satış fiyatı 350,00 TL..
30 Kasım 2018.. (10 gün sonrası..) Aynı ürünün Decathlon`daki satış fiyatı 400,00 TL
01 Aralık 2018.. Aynı ürünün Decathlon`daki satış fiyatı 450,00 TL
08 Aralık 2018.. Fiyat 500,00 TL..
Ve bugün ki fiyatı (ben bugün gördüm fiyatının zamlandığını, kimbilir ne zaman geçirdiler..) 550,00 TL
Yani son 45 gün içerisinde bu alete tam olarak %57 zammı yaslamışlar..
Yazık valla..

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Scudo
Bu fiyatlar gittikçe artacak galiba , tacx blu motion modelini aldım, ikinci el ,
Tacx kullananlara sormk isterim
Direnç arttıkça pedallamak zorlaşma gibi değil arkadaki mil takılıyor gibi kesik kesik dönüyor gibi oluyor
Yada bisikletin tekeri yapışmış gibi dönmeye çalışıyor gibi sonra kurtulur gibi rahatlıyor sonra tekrar bir durma oluyor gibi
Bir arkadaşım trainer lastiğine geç dedi ama daha önceki decathlon trainer da zorlanıyordum ama bu kadar kesik kesik gibi durum olmuyordu
Yağlanma gibi şeyler , yada bakım gerekir mi?
Bunun arkası metal bir yapı

Decathlon`da In`rire 500 satışı çıkmış (link) 1100 TL..
Smart bağlantısı ile kullanılabiliyor ama bağlantı seti ne kadar bulamadım. Yurt dışı fiyatı ise (link) ..
İlgilenenlere duyurulur..

Arkadaşlar hem disc uyumlu hem normal fren uyumlu trainerlar ne olarak telafuz ediliyor? Var mı böyle pahalı olmayan bir ürün?

@alcest
trainerların disk frenle v firenle alakası yok kendi içinden çıkan mili sıkıştıryorsunuz sadece.

@isosel
Yani linkteki ürünü alsam ileride disk frenli bisikletimle de kullanabilir miyim?

(link)

@alcest

Evet disk fren bunu kullanmaniza engel olmaz. Frenle alakasi yok zaten trainerlarin, bildigim kadariyla butun trainerlari kullanabilirsiniz.

Quick release ya da through axle uyumsuzluklari oluyor. O da adaptorle cozulebiliyor.

(link)

Bu arada trainer arayan varsa ben bu modeli kullaniyorum. Baya memnunum. Fiyat da cok iyi bu arada.

Bende minoura fg540 var. Aktifpedal'dan almıştım isteyen olursa satmayı düşünebilirim. Diğer trainerler gibi arka tekerlekten bağlantılı değildir. Kadroya zarar vermez.

Direct Drive trainer larda disk fren kadro için mil almak gerekebiliyor.

trainer üstünde kullandığımız bisikletin donanımı ne kadar önemli sizce? bisikleti dışarı çıkarma vakti geliyor ve sadece trainerda kullanmak için bir bisiklet toparlamayı düşünüyorum. trainer üstünde bacaktan arka tekere güç aktarırken en fazla kayıp göbekte ve tekerde olur diye düşünüyorum onun için de en ucuzundan dişli seti, orta halli göbek, yol veya trainer lastiği fazlasıyla işimi görmez mi?

@mertgulkokan
@mertgulkokan
Merhaba, ben trainer için yeni yeni araştırmaya başladım. ve sıkılmammak adına sizin gibi zwift vs gibi sanal ortam desteği olan bir ürün araştırıyorum. sizin kullandığınız tacx modelini de bikeninn üzerinden sanırım Türkiyedeki fiyattan daha düşük fiyatlarra temin etme şansım var. Fakat ürün sensörler ile birlikte mi geliyor bilmiyorum. İlave ne almalıyım. Ayrıca herhangi bir dizüstü bilgisayar ile ( blueetooth destekli haliyle) işimi görebilir miyim.

Bilgilendirme yapabilrseniz çok memnun olurum.
teşekkürler

Arkadaşlar Tacx Flux Smart kullanan varmı?veya bu ürün hakkında bilgisi olan? Ses ve performans açısından.

@Adrenalin26
Tacx Flux Smart yerine aşağıdaki ürünü alın. Flux smart eski ve gereksiz pahalı bir model.
(link)

Yok ben flux smart alacağım diyorsanız.
(link)

@erdlylmz
Elite hesaplı görünüyor,sanırım yanında ruble ve zwift üyeliğinde veriyor

@erdlylmz bilmediğim den soruyorum, bu suito yu kullanırken , ekstradan hız, kadans sensörü almaya gerek yok değilmi?

@Adrenalin26

Gerek yok. Power metre dahil tüm hesaplamaları yapıyor ve bu özelliklere sahiptir. Zwift ve benzeri uygulamalarda %15 eğimi size yansıtır ve gerçek bir sürüş hissi yaşatır. Bu fiyatlarda bir trainer düşünüyorsanız eğer döviz daha da yükselmeden kaçırmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@erdlylmz Direto ve bunun arasında kaldım.

@Adrenalin26

Elimden 2 tane direto geçti. Suito ile arasındaki bariz fark eğim oranı ve suito üzerinde dahili ruble geliyor olması. Suito’nun kurulumu ve kullanım sonrası saklanması daha kolay ve biraz daha hafif. Direto almayın demiyorum, ancak suito varken ben direto almazdım. Hatta şunu belirteyim, bir çılgınlık yapıp kış’a doğru suito alabilirim.

Farklar parantez içinde belirtilmiş.
  • Communication: Bluetooth, ANT+, ANT+ FE-C, BlueTooth Smart Trainer Protocol FTMS
  • Slope Simulation: 15% (Direto 14%)
  • Built-in sensors: Power, Speed/Cadence (no pedal analysis, blue cadence is inline for Zwift iOS user)
  • Max Wattage: 1900w @ 40kph, 2900w @ 60kph – great to see Elite showing the range of speeds and the effect on power. So slightly better than the Direto (1400W of power at 40 km/h speed (2200 W at 60 km/h))
  • Power Accuracy: +/- 2.5% (Direo 2%)
  • Flywheel: 3.5kg (4.6kg on Direto, 5.4kg Wahoo CORE, 6.7kg Flux S))
  • Weight: 14.5kg (Direto 15kg)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Aleno smart home trainer kullandım. Gayet başarılıydı çok az süre kullansamda zwift falan hepsiyle uyumluydu. Decathlonda satılıyordu oradan almıştım. Şu an satılmıyor galiba. ikince el olarak satmayı düşünüyorum. Ama ilan veremiyorum sebebini bilmeden.

Geri