Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Yokuş aşağı simülasyonundan kasıt nedir?
Tacx Vortex ile yokuş aşağı pedal kesmeyi kestiğim gibi Zwift karakteri de yavaşlamaya başlıyordu.
Elite Suito ile yokuş aşağı hızını korumaya devam ediyor.
Uzun uzun pedal kesmedim tabi ama iki trainer arasında net fark var bu konuda.
Elit suitoda yok o özellik, simülasyon aynı gerçek sürüşlerde olduğu gibi eğim aşağı pedallar hafifliyor, hatta çok dik eğim aşağı inerken pedallar boşa bile dönüyor. Olmasada olur bir özellik. Hatta zwifte bazen kullanışlı olmuyor, zira eğim aşağı simülasyonu olmayan kişiler eğim aşağı daha fazla watt ürettikleri için daha hızlı iniş yapıyorlar.

Scudo
hocam merhaba,ThinkRider nasıl trainer,tavsiye edermisiniz? fiyatı benzer trainerlara göre oldukça uygun..

interaktif değil mi? ama bir sitedek, açıklamada sanki interakt,if olduğundan bahsediyor. direnci manuel mi değiştiriyorsunuz?
direnç manuel olarak ayarlanmıyor, trainer pedallamaya göre direnç uyguluyor.

Herkese merhaba,

Kilo vermeme yardımcı olması için ağırlık çalışmasının yanında kardiyo da eklemek istiyorum. Normalde kondisyon küreği alma niyetim vardı ancak hem ekonomik sebepler hem de ciddi yer kaplaması nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldım. Bisiklete de sahip olmam bu kararı vermemde etkili oldu diyebilirim. Ayrı bir kondisyon bisikleti almak yerime halihazırda sahip olduğum Carraro 224'ü trainer ile kullanmak istiyorum.

Profesyonel bir bisikletçi olmadığım için ekonomik bir çözüm arayışındayım. Ancak özellikleri bir çok sitede eksik olsa da tam olanlardan da pek yorum yapma şansım yok konuya hakim olmadığım için. Sizlerden aşağıdaki modellerden yada benzer modellerden tavsiye bekliyorum. Tavsiyenizi nedeniyle birlikte belirtebilirseniz çok sevinirim.

Bununla birlikte performans ölçümü yapabilmem için telefona veri aktarabileceğim bir sistem tavsiyesinde de bulunabilirseniz ayrıca sevinirim.

Geotech Fluid Bike Trainer (1.750 - 1.800 TL)
Geotech Magnetic Bike Trainer (Mesela bu ürünün hem siyahı hem sarısı var. İkisi arasında ne fark var anlamadım. Siyahı 1.250 TL sarısı 1.150 TL civarında.)
Elite Novo Force Trainer (2.150 - 2.250 TL)
IN'RİDE 500 HOME TRAİNER VAN RYSEL (2.200 TL)
(Forumu uzun zamandır kullanmadığım için link paylaşamadığım için üzgünüm.)

@Gürcan Öz Geotech gövde yapısı ve bağlantı şekilleri nedeniyle farklı fiyat. Fluid trainerlar siz hızlandıkça tekeri ağırlaştırır elle manuel sertlik ayarı yapmanıza gerek kalmaz. İn ride ilk zamanlar çok uygun fiyatlıydı bu kadar paralar edeceğini düşünmüyorum.Bu fiyatlara ikinci el smart bir trainer alınabilir. Data bilgisi almak için ya normal trainer ve sensörler kullanacaksınız. Diğer bir alternatifte smart trainer kullanmanız.

@Gürcan Öz selam, forumdaki birçok arkadaş, farklı özelliklerde ve fiyat aralığında trainerlar kullanıyor. Genel olarak 3 tipte trainer var benim de forumdan edindiğim bilgilere göre.

1. Harici sensörler ile sonradan smart olanlar (ben bunlara yarı smart diyorum)
2. Smart olanlar,
3. Interactive olanlar

Tabii rubleli ve silindirli (bunların da fluid vb gibi çeşitleri oluyor) olarak da bir ayrım var. Rubleli olanlar üst kategori olduğu için 2. veya 3. grupta oluyor genelde. (Eksik ve yanlış bilgi varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltme yapabilirler, zira bunlar benim edindiğim bilgilerdir.)

Burada fiyat en belirleyici etken oluyor. Verdiğiniz örneklerden sizin daha çok 1. tipte aradığınızı anlıyorum.

Önceki sayfalarda her tip için çok güzel tecrübeler ve paylaşımlar bulabilir, buna göre imkanınız el veriyorsa bütçenizi arttırabilirsiniz. Zwift gibi uygulamalara aylık abonelik ücreti ödeyerek kayıt olabilirsiniz.

Bu arada, her tip için 2.el daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Ben, 1.tip bir trainerı 2 adet harici sensör ile kullanıyorum. Kadans çalıştığım için değişik yol simülasyonları ile pek ilgilenmiyorum.

Ortam için yarış videoları izleyerek yüksek kadansta ve vites değiştirmeden 45dk-1 saat arası tamamlıyorum sürüşleri.

Sensörler ile hız ve kadans ölçüyorum. (Hızı ölçmeme de gerek yokmuş aslında bu tarz sürüş için - bu da bir tecrübe)

Özetle ne alacağınızı, sizin beklentileriniz belirliyor.
İyi forumlar...

@Gürcan Öz Geotech gövde yapısı ve bağlantı şekilleri nedeniyle farklı fiyat. Fluid trainerlar siz hızlandıkça tekeri ağırlaştırır elle manuel sertlik ayarı yapmanıza gerek kalmaz. İn ride ilk zamanlar çok uygun fiyatlıydı bu kadar paralar edeceğini düşünmüyorum.Bu fiyatlara ikinci el smart bir trainer alınabilir. Data bilgisi almak için ya normal trainer ve sensörler kullanacaksınız. Diğer bir alternatifte smart trainer kullanmanız.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkürler.
@Gürcan Öz selam, forumdaki birçok arkadaş, farklı özelliklerde ve fiyat aralığında trainerlar kullanıyor. Genel olarak 3 tipte trainer var benim de forumdan edindiğim bilgilere göre.

1. Harici sensörler ile sonradan smart olanlar (ben bunlara yarı smart diyorum)
2. Smart olanlar,
3. Interactive olanlar

Tabii rubleli ve silindirli (bunların da fluid vb gibi çeşitleri oluyor) olarak da bir ayrım var. Rubleli olanlar üst kategori olduğu için 2. veya 3. grupta oluyor genelde. (Eksik ve yanlış bilgi varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltme yapabilirler, zira bunlar benim edindiğim bilgilerdir.)

Burada fiyat en belirleyici etken oluyor. Verdiğiniz örneklerden sizin daha çok 1. tipte aradığınızı anlıyorum.

Önceki sayfalarda her tip için çok güzel tecrübeler ve paylaşımlar bulabilir, buna göre imkanınız el veriyorsa bütçenizi arttırabilirsiniz. Zwift gibi uygulamalara aylık abonelik ücreti ödeyerek kayıt olabilirsiniz.

Bu arada, her tip için 2.el daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Ben, 1.tip bir trainerı 2 adet harici sensör ile kullanıyorum. Kadans çalıştığım için değişik yol simülasyonları ile pek ilgilenmiyorum.

Ortam için yarış videoları izleyerek yüksek kadansta ve vites değiştirmeden 45dk-1 saat arası tamamlıyorum sürüşleri.

Sensörler ile hız ve kadans ölçüyorum. (Hızı ölçmeme de gerek yokmuş aslında bu tarz sürüş için - bu da bir tecrübe)

Özetle ne alacağınızı, sizin beklentileriniz belirliyor.
İyi forumlar...

Uzun ve açıklayıcı cevabınız için teşekkürler. Önceki sayfaları mesai bitince inceleyeceğim. Zwifte üye olarak gerçekçi yol simülasyonu düşünmüyorum açıkçası. Temelde kardiyo için kullanacağım trainerı. Araştırdıkça fluid ve magnetic olarak iki farklı seçenek çıkıyor. Fluid ise bir adım önde gözüküyor avantajları açısından.

İkinci el ürünlere de bakıyorum bir yandan.

Tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@undefined merhabalar, hiçbir sıkıntım yok, tam bir fiyat performans ürünü. Wahoo'nun uygulamasında hız gösteriyor ve sürüşte hıza dayalı power hesabı yaparak pedallabiliyorsunuz. İdman sonrasında da wahoo her şeyi analiz ederek veriyor.

@ksahinli2 gün önce ankarada 2 mağazada stokta vardi. Ben garantiden değişim yaptırdım kentpark Decathlon da. 1 tane gelmiş. Diğeri de onetower Decathlon da vardi

@oguz169 ben internet üzerinden bakıyorum hocam ama gözükmüyor ne mağazada ne web sitesinde hatta ürün de bulunmuyor şuan site içi aramada.
Bi tane Akmerkez İstanbul'da gözüküyordu aradım teşhir dediler.
Eskişehir'deyim mağazaya gideyim olmazsa
Mağazaya gidip sormak lazım herhalde
Mağazalar arasında gönderim yapıyorlar mı acaba Decathlon'da Ankara'daki ürünü Eskişehire istesem gönderim yapıyorlar mı biliyor musunuz?

@ksahinli gönderim yapıyorlar diye biliyorum.
Ben sitesijen bakıyordum. Normalde kaldırılmış siteden ama bu verdiğim adreste gözüküyor. Stok gelince buradan görmüştüm
(link)

@ksahinli dediğiniz gibi mağazadan mağazaya gönderim yapılıyor

• Beğen
Tepkiler: ksahinli
@oguz169 teşekkürler, ben de buradan bakıyorum sadece Akmerkezdeki teşhir ürünü gözüküyor şuanda bugün bi mağazaya da uğrayıp bilgi alayım. Kentpark ve one tower arayayım olmazsa.
@tahrefa teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
Selamlar, bugün trainer lastigimi değiştirdim arkadaşlar. Normal yol lastiği kullanıyorum bu arada.

Mevcut kullandığımdan, her sürüş sonrası ufak ufak toz gibi parçalar dökülüyordu. Trainer'da normal lastik kullanınca oluyordur diye düşünmüştüm, ayrıca lastik de eskiydi. Sonunda, lastikte büyük yırtıklar oluşunca, yepyeni :ssrtcbya: bir 23 Michelin dynamic sport (bisikletçiden kullanılmış diye 20tl'ye aldım:)) ile değiştirdim bugun.

1. tespit: Değiştirirken fark ettim ki eski lastik, bisikletin aynakol tarafındaki maşaya sürtüyormuşo_O. Lastik tozu bu yuzdenmiş.

2. tespit: Ayar telini son 2-3 sürüşte yuvarlayıp arka tarafa sıkıştırmıştım. Bu şekilde tel yeteri kadar gerilmedigi için 1.ayara gelmiyormuş meğer. Tekrar serbest bıraktım öne doğru.

Bir de lastik sürtünce, ruble 8.viteste olmasına rağmen iyice zorlar olmuştu beni.

Vee, lastik değişimi sonrası ilk sürüş...

Ufff, bu ne akıcılık, ayar 1 ve 8. viteste çok hafif geldi ki, 3.ayar ve 6.vites ile başladım. Kademe kademe yumuşatım. 1 saatlik sürüşü, Ort. 106 kadans ile bitirdim.:harika:

Sonuç, yeni bir trainer almış gibi oldum, çok mutluyum. Tavsiyem, lastiginizi ara ara kontrol edin ve ayar kablosunu rahat bırakın;)

Merhaba.

Ben de home trainer'larla ilgileniyorum ancak pek bilgim yok. Decathlon'da satılan In'ride 500 home trainer, yine Decathlon'da satılan Triban RC 120 model yol bisikleti ile uyumlu mudur, nasıl anlayabilirim.

Bilgisi olan varsa ve yönlendirebilirse çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Merhaba, yol bisikleti için trainer arıyorum. Bütçem yaklaşık 1500 TL kadar, mümkünse Zwift'e bağlanabilen, ileride daha üst modelini alabilmek için elimden çıkarabileceğim, ikinci el bir trainer'in işimi ilk etapta göreceğini düşünüyorum. Decathlon'un Inride 500 modeli fena değil gibi geldi, ikinci elini bu fiyatlara alabilmek mümkün gibi görünüyor. Bu bütçe ile bu ürünü almayı mı tercih edersiniz, yoksa "O bütçeye şunu alsanız daha iyi" diyebileceğiniz seçenekler mevcut mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba, yol bisikleti için trainer arıyorum. Bütçem yaklaşık 1500 TL kadar, mümkünse Zwift'e bağlanabilen, ileride daha üst modelini alabilmek için elimden çıkarabileceğim, ikinci el bir trainer'in işimi ilk etapta göreceğini düşünüyorum. Decathlon'un Inride 500 modeli fena değil gibi geldi, ikinci elini bu fiyatlara alabilmek mümkün gibi görünüyor. Bu bütçe ile bu ürünü almayı mı tercih edersiniz, yoksa "O bütçeye şunu alsanız daha iyi" diyebileceğiniz seçenekler mevcut mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
yalnız dediğiniz model, yani Inride 500 zwifte bağlanmıyor. Bağlanması için bağlantı seti almanız gerek...
bike.com.tr 'de fiyat olarak 799TL olarak görünüyor fakat stoklarda mevcut değil...
decahthlon'un sitesinde ise ürün bulunmuyor bile.

bilginize...

İlgili bağlantı seti;
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve LaLinea
yalnız dediğiniz model, yani Inride 500 zwifte bağlanmıyor. Bağlanması için bağlantı seti almanız gerek...
bike.com.tr 'de fiyat olarak 799TL olarak görünüyor fakat stoklarda mevcut değil...
decahthlon'un sitesinde ise ürün bulunmuyor bile.

bilginize...

Ne yazık ki daha önce trainer kullanmadığım için konuya pek vakıf değilim :) Eğer bağlantı seti alamayacaksam Inride almanın da pek mantığı kalmıyor. Hangi trainer'ı tercih etmek lazım?

Ne yazık ki daha önce trainer kullanmadığım için konuya pek vakıf değilim :) Eğer bağlantı seti alamayacaksam Inride almanın da pek mantığı kalmıyor. Hangi trainer'ı tercih etmek lazım?
şöyle bir durum var. Yol bilgisayarınız, (garmin, wahoo vs.) ve kadans, hız sensörleriniz varsa, bağlantı elemanı olmadan da bağlanabiliyorsunuz...
Ki dedikleri "bağlantı seti" de zaten hız-kadans sensörleri oluyor...
Fakat bu tip giriş seviyesi trainerlarda zorluk ayarı olmuyor. Dolayısıyla zwifte girseniz bile çok etkisi olmuyor. Zwift sana %17 eğim diyor, ama sen hala düz yolda gidiyormuş gibi pedal çeviriyorsun... Sendeki değerler (kadans, tekerin dönme hız vs.) üzerinden power hesabı yapıp ekrandaki hızını da ona göre değerlendiriyor.

Bunlar yerine trainer ile kendiniz programlar çıkarıp, zwift kullanmadan da idman yapabilirsiniz...
mesela kendi yaptığım bir program;

ısınma : 10:00 dakika // ort hız : 24 km/s
orta tempolu sürüş : 05:00 dakika // ort hız : 31.8 km/s
2. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 40.2 km/s
orta tempolu sürüş : 02:00 dakika // ort hız : 32.4 km/s
2. seviye sprint : 02:00 dakika // ort hız : 41.4 km/s
orta tempolu sürüş : 00:02:00 dakika // ort hız : 33 km/s
2. seviye sprint : 01:30 dakika // ort hız : 40 km/s
orta tempolu sürüş : 02:30 dakika // ort hız : 34.08 km/s
2. seviye sprint : 01:30 dakika // ort hız : 42 km/s
orta tempolu sürüş : 04:00 dakika // ort hız : 30.75 km/s
2. seviye sprint : 00:01:30 dakika // ort hız : 38.8 km/s
orta tempolu sürüş : 02:00 dakika // ort hız : 30 km/s
1. seviye sprint : 02:00 dakika // ort hız : 33.9 km/s
3. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 43.2 km/s
2. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 37.8 km/s
1. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 33 km/s
soğuma : 03:00 dakika // ort hız : 27.6 km/s

buna benzer sürüşler planlanıp zwift kullanmadan da gerekli antremanlar yapılabilir...
bir kaç örnek kayıt;
(link)
(link)
(link)

Geri