Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

interaktif trainerın tercih sebebi sanal dünyanın büyüsünde kaybolmaktan ziyade size karşı anlık değişken kuvvet uygulayabilmesi, çekiciliği buradan geliyor. Şahsen bundan dolayı tercih etmiştim interaktif trainer'ı ve iyiki de almışım. Hiç bir koşulda gerçek sürüşün tadını veremez elbette ama belki gerçekte yüklenemeyeceğin kadar yüklenebiliyor, dışarıda oluşturamayacağın kadar stabil bir ortam sağlıyor sürücüye. Düşme, kaza yapma, engelle kaşılaşma, yavaşlamak zorunda kalma, yağmura yakalanma, üşüme vb. riskin yok. Çevirebildiğin kadar çeviriyorsun limit kendinsin. Ayrıca zwift vb. programların dinamiği sayesinde motive ve tatmin oluyorsun. Uluslararası insanlarla takım olup yarışıyorsun, günün istediğin saatinde katılabileceğin bir peloton bulabiliyorsun, sınırlarını daha cesurca zorlayabiliyorsun çünkü duvara toslayıp bitsen bile en fazla sürünerek mutfağa gidip bir şeyler atıştırabileceğini biliyorsun. Pedal kesip bisikletten indiğin an evdesin bu çok büyük bir konfor bence. Gerçek sürüşle kıyaslamaktan ziyade tamamlayıcı bir unsur, esnek bir alternatif olarak değerlendiriyorum.
Tüm yazdıklarınıza katılıyorum. İlaveten keşke pandemiden önce satın alsaymışım diye pişmanlık da duyuyorum.

Scudo
think Rider Power Trainer A1 kargom geldi :)
inşallah yarın akşam ya da ctesi akşamı deneme fırsatı bulacağım ruble aldıktan sonra:)
önerileriniz için teşekkür ederim.Kullandıktan sonra deneyimimi burada paylaşırım..
d4cca594-ff03-46f0-af66-0d4cffe77be6.jpg

Trainer bir yere kadar geliştirir. Daha önemli fonksiyonu formunuzu korumanızı sağlar. Powermetreniz yoksa antrenman için smart trainer yeterlidir, varsa ona da gerek yok düz trainer yeterli olur. Ama ben zwiftteki rotayı hissedeceğim derseniz interaktif trainer almanız gerekiyor. Şunu da söyleyeyim eğer disiplinli bir antrenman yapacaksanız ya eğim similasyonunu kapatmanız yada düz bir rotada antrenman yapmanız gerekecek. Yani amacı sadece antrenman yapmak olan birine interaktif tavsiye etmem. Trainerda tırmanış antrenmanı yapılmaz. Trainerin yaptığı sadece direnci arttırmaktır. Tırmanmakta sadece yüksek pedal direncine karşı koymak değildir.

Yukarıda Zwift için interaktif trainer gerekli gibi bir algı oluşmuş. Bütün trainerlar ile zwifte katılabilirsiniz fakat yarışlarda listeye girebilmek için ya smart trainera sahip olmanız yada powermetreniz olması gerekli. Bana göre trainerlara o kadar para vermektense ucuz bir trainer ile powermetre almak en idealidir.

Yukarıda Zwift için interaktif trainer gerekli gibi bir algı oluşmuş. Bütün trainerlar ile zwifte katılabilirsiniz fakat yarışlarda listeye girebilmek için ya smart trainera sahip olmanız yada powermetreniz olması gerekli. Bana göre trainerlara o kadar para vermektense ucuz bir trainer ile powermetre almak en idealidir.
B kategorisini tolare ediyorlar ama A ve A+ kategorisinde özellikle lig yarışlarında smart traninerın yanında dual powermetre ilede aynı anda kayıt yapılması isteniyor. Şayet dualpower dataları istenildiğinde vermezseniz diskalifiye olabiliyorsunuz. Kısacası üst seviyede yarışlara katılacağım diyen için sadece smart trainer yeterli değil.

B kategorisini tolare ediyorlar ama A ve A+ kategorisinde özellikle lig yarışlarında smart traninerın yanında dual powermetre ilede aynı anda kayıt yapılması isteniyor. Şayet dualpower dataları istenildiğinde vermezseniz diskalifiye olabiliyorsunuz. Kısacası üst seviyede yarışlara katılacağım diyen için sadece smart trainer yeterli değil.

Ben hep A kategorisinde katılıyorum bu zamana kadar bir problem yaşamadım. Gerçi trainer smart ama ben bisikletin powermetresini kullanıyorum. Ayrıca nasıl aynı anda iki power verisi kaydedilebilir ki tek bir power sensörü tanıtılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Ben hep A kategorisinde katılıyorum bu zamana kadar bir problem yaşamadım. Gerçi trainer smart ama ben bisikletin powermetresini kullanıyorum. Ayrıca nasıl aynı anda iki power verisi kaydedilebilir ki tek bir power sensörü tanıtılabiliyor.
Diamond lig, WTRL gibi ciddi yarışlarda kayıt yapılması isteniyor. Şüpheli durumda veriler isteniyor sadece, ayrıca video çekimi ile kilonun doğruluğunun kanıtlanmasınıda isteyebiliyorlar zira kilosunu birçok kişi olduğundan düşük yazabiliyor ayarlarında.

Dual power ölçümü için bisklet bilgisayarını kullanmak gerekiyor

hocam siz hangi trainer kullanıyorsunuz.

Diamond lig, WTRL gibi ciddi yarışlarda kayıt yapılması isteniyor. Şüpheli durumda veriler isteniyor sadece, ayrıca video çekimi ile kilonun doğruluğunun kanıtlanmasınıda isteyebiliyorlar zira kilosunu birçok kişi olduğundan düşük yazabiliyor ayarlarında.

Dual power ölçümü için bisklet bilgisayarını kullanmak gerekiyor

Anladım. Gerçi ikisi de çok kolay atlatılabilir durumlar. Fit dosyasındaki sensör verileri çok kolay değiştirilebiliyor. Tartıda ise uygun bir tartı ile lastik takoz sıkıştırma yöntemi ile kg verisi değiştirilebilir.
hocam siz hangi trainer kullanıyorsunuz.

Elite Qubo Power Mag Smart B+ Ama daha efektif olduğu için power verisini bisikletimin üstündeki Rotor Inpower Powermetre sensöründen alıyorum.

Zwift gerçeklik seviyeleri

Şaka bir yana dual recording A kategorisinde sürekli podyum vb yapıyorsanız ve bunlar organize edenlerin titiz olduğu yarışlarsa belki gerekebilir. Uzun süre dual kayıt olmadan da yarış kazanıp arada bir "nodual" sebebiyle diskalifiye olarak yırtabilirsiniz. Çoğu A yarışında 1-2 dual kayıt ancak oluyor, bazen hiç olmuyor. yüzlerce podyumu olup hiç çift kaydı olmayan çok var. Girip Zwiftpower sitesinde bakın isterseniz.
Pazar gününden stardart bir yarış, kimse yüklememiş:
1665735688046.png

Organizasyonun titiz olduğu Kiss yarış serisinin en büyük haftalık yarışı. 100km Pazar Klasiği: (link)
Zwiftpower'a Zwift hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yoksa sonuç listesi:
1665734151633.png

10 kişi çift kayıt yüklemiş. Kazanan yüklememiş. İlk 10 içinde 6 kişinin çift kaydı yok. Çift kayıt yükleyenlerden 3-4 tanesinin verileri yeterince yakın değil. %2 civarına kadar ok ama daha fazlası kullanılan powermetreler tutarlı değil demek. Yüksek olanla yarışıyorsan haksız avantaj elde ediyor olabilirsin. 20dk için 308w vs 281w olan dayı var mesela. O aradaki fark potansiyeli olan biri için bile 2-3 sene yoğun antrenman demek :)
1665734225038.png

Kazanan dayıya bakıyoruz kimlerdenmiş diye:
1665735165865.png

Dayı iki defa US masters şampiyonu olmuş. Çift kaydı epey var ama yüklemese de sıkıntı değil.

Ayrıca powermetrelerle ya da kaydedilen fit dosyasıyla oynayarak zaten verileri tutturmak mümkün. Ağırlıkta video ile hile yapmak zor ama onun da çözümü yoğun bir antrenmandan sonra tartılmak. Ben 65kg civarındayım mesela. Ama haftasonu 5+5 saat antrenmanım var ve pazar bitirir bitirmez duş alıp tartılırsam 61kg bile çıkabilirim. Hele hele son 2 saat falan yiyip içmezsem. Al sana videolu kanıt. Benim tipimde ve gücümde olup Zwift'te 61-63kg civarında estirenlerin çoğu böyle. Dünya şampiyonasında tartı yarıştan 2 saat önce alındı ve bu çirozların alayı 2-3 kg daha yüksek çıktılar. Zira şampiyonaya depolar dolu çıkmak gerekiyordu.

Zwift ortamında ciddiye alınmak istiyorsanız dışarıdan başarılarınız olacak. O zaman çift kayıt, tartı vb gerekmez. Yoksa internette hangi çift kayıtla ne kazanırsanız kazanın millet size evde bebek dışarıda şebek muamelesi yapar.

Son düzenleme:
Ben geçen sene koca kış kullandım halen de kullanıyorum. bir pişmanlığım yok. Neden pişman olasın ki?
Direto almaya niyeti bozmustum bir alt modeli aldim simdi en ufak bir olay olsa keske onu alsaydim demeyim anlaminda pismanlik dedigim yoksa interaktif trainer zaten istedigim seydi
think Rider Power Trainer A1 kargom geldi :)
inşallah yarın akşam ya da ctesi akşamı deneme fırsatı bulacağım ruble aldıktan sonra:)
önerileriniz için teşekkür ederim.Kullandıktan sonra deneyimimi burada paylaşırım..
295681 dosyayı görüntüle
Ruble kitligi var bulabildiniz mi herhangi bir yerde ruble

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar, geçen hafta bir elite suito t aldım, kasnak kısmından çok ses geliyordu o yüzden değişim istedim, yenisini gönderdiler. Yenisi dün elime ulaştı ama yine garip sesler var gibi, bir yerde hata mı yapıyorum anlamadım, suito kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
(link)

Arkadaşlar merhabalar, geçen hafta bir elite suito t aldım, kasnak kısmından çok ses geliyordu o yüzden değişim istedim, yenisini gönderdiler. Yenisi dün elime ulaştı ama yine garip sesler var gibi, bir yerde hata mı yapıyorum anlamadım, suito kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
(link)
Senden kaynaklı birşey yok , trainerda sorun sanki içeride birşeyler sürtünme yapıyor ve muhtemelen aynı trainerı sana geri yolladılar. Yeniden geri yollarsan seri numarasını vs kayıt et kenarı tamir edip aynısını yollayıp yollamadıklarına bakarsın

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
Senden kaynaklı birşey yok , trainerda sorun sanki içeride birşeyler sürtünme yapıyor ve muhtemelen aynı trainerı sana geri yolladılar. Yeniden geri yollarsan seri numarasını vs kayıt et kenarı tamir edip aynısını yollayıp yollamadıklarına bakarsın
Teşekkür ederim, seri numarasını kaydetmiştim farklı tariner yollamışlar. İki seferde de böyle sorunlu denk gelmesi garip oldu, gerçi zincir sesi de çok geliyor iyice sinir etti beni.

Kalibrasyon yaptın mı?

Kalibrasyon yaptın mı?
Kalibrasyon mantığını tam olarak anlayamadım, kendi uygulaması üzerinden yapmaya çalıştım. Pcden bağlaniyorum bluetooth üzerinden güzelce bağlanıyor ama kalibrasyon yapmak için ayarlar kısmına girince bağlantı kopuyor kalibrasyon seçeneğine hiç giremiyorum. Telefona uygulamayı indirdim ordan yapmaya çalıştım, hızınızı arttırın diyor hızım 32'ye filan ulaşınca pedal kesmeyi bırakın diyor bu da yaklaşık 40 saniye sürüyor. Sanki orda da anlamadığım bir şey var gibi. Bluetooth kaynaklı bir sorun olabilir diye cihazları açıp kapattım ama aynı hikayeleri tekrar yaşadım.

4 gündür aktif olarak tranier kullanıyorum. Tacx Bluemotion(ikinci el) modelini aldım. Ek olarak Tacx ın hız ve ritim sensörleri var. HR sensörü ben de vardı zaten. Zwift üyeliği başlattım. Bilgisayardan TV ye bağlanıp düzenli sürüş yapıyorum.

Her gün 1 saat ve 30-35 km sürüyorum. Fazlasını denemedim çünkü inanılmaz ter atıyorum. Ama yavaş yavaş artırmayı planlıyorum.

Tranier, ön teker tutucu aparat, hız ve ritim sensörleri, ant+ USB stick, mat, DT swiss R460 çember, asistan rulmanlı göbek, teller, QR mandal, tiagra 10S ruble, tranier lastiği, iç lastik ve TV bağlantısı için displayport dönüştürücünün toplam maliyeti 2.230 TL.

selamlar,
thinkrider a1 powerı kurdum fakat bir türlü bağlamasını yapamadım.
kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi
Ruble kitligi var bulabildiniz mi herhangi bir yerde ruble
ruble bulamadım bende.
kendi rublemi taktım. sonbaharda dışarı çıkmam düşüncesinden dolayı..

selamlar,
thinkrider a1 powerı kurdum fakat bir türlü bağlamasını yapamadım.
kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi

ruble bulamadım bende.
kendi rublemi taktım. sonbaharda dışarı çıkmam düşüncesinden dolayı..
Sorun nedir bağlantıdaki ?

Kalibrasyon mantığını tam olarak anlayamadım, kendi uygulaması üzerinden yapmaya çalıştım. Pcden bağlaniyorum bluetooth üzerinden güzelce bağlanıyor ama kalibrasyon yapmak için ayarlar kısmına girince bağlantı kopuyor kalibrasyon seçeneğine hiç giremiyorum. Telefona uygulamayı indirdim ordan yapmaya çalıştım, hızınızı arttırın diyor hızım 32'ye filan ulaşınca pedal kesmeyi bırakın diyor bu da yaklaşık 40 saniye sürüyor. Sanki orda da anlamadığım bir şey var gibi. Bluetooth kaynaklı bir sorun olabilir diye cihazları açıp kapattım ama aynı hikayeleri tekrar yaşadım.

Doğru yapmışsınız, spindown kalibrasyonu tam olarak öyle çalışıyor. Bu kalibrasyonun genelde aleti biraz ısındırdıktan sonra yapılması önerilir. O yüzden herhangi bir 20dkdan uzun süren sürüşünüzün sonunda tekrarlayabilirsiniz.

Geri