Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans Continental Tcr 9

Scudo
Yarışı ve konuyu takip edenlerden birisi olarak merak edip instagram sayfalarına bakmıştım. Bu sene son kontrol noktası Çanakkale görünüyor. Umarım Türkiye trafiğinde başlarına bir iş gelmeden kazasız belasız bitirirler. Hatırladığım kadarı ile daha önce İki Teker Bir Adam'da Balkan ülkelerinin birisinde kaza geçirmiş biraz daha rota doğuya kaydıkça bu tip işler sıkıntıya düşüyor gibi.

2.JPG

10. edisyon önümüzdeki ay başlıyor galiba, kayıt listesinden gördüğüm kadarıyla da bi 7-8 kadar Türk yarışmacı var bu sene. Bitiş de İstanbul olacak. Katılmak istediğim güzel bi mücadele bu gerçekten ya, umarım günün birinde yapabilecek gücüm olur, her anlamda :)
Acaba kayıt listesindeki isimleri nereden gördünüz? Meraktan soruyorum önceki senin şampiyonlarından yada katılan isimlerinden olanlar var mı bakmak için.

Yarışı ve konuyu takip edenlerden birisi olarak merak edip instagram sayfalarına bakmıştım. Bu sene son kontrol noktası Çanakkale görünüyor. Umarım Türkiye trafiğinde başlarına bir iş gelmeden kazasız belasız bitirirler. Hatırladığım kadarı ile daha önce İki Teker Bir Adam'da Balkan ülkelerinin birisinde kaza geçirmiş biraz daha rota doğuya kaydıkça bu tip işler sıkıntıya düşüyor gibi.

318599 dosyayı görüntüle

Acaba kayıt listesindeki isimleri nereden gördünüz? Meraktan soruyorum önceki senin şampiyonlarından yada katılan isimlerinden olanlar var mı bakmak için.
Ya bi liste gördüm ama instagramdan girmişim galiba bi şekilde, o yüzden şu an bulamadım..

Düzeltme efendim: şimdi buldum.
(link)

21 numara Abdullah Zeinab çok hayvansı bir arkadaşımız :D favorim olarak yazayım dursun.

Ahmet’in serüveni tatsız başladı

(link)
ahmet'e destek için tr sınırına geldiğinde bi yerden birlikte sürmek lazım aslında. hatta çanakkale'deki kontrol yerinde bile olmak isterim kalacak yer bulsaydım.

Ey ahali, galiba ilk defa bu kadar fazla sayıda vatandaşımızın katıldığı ve üstelik de memleketimizde bitecek 10. edisyon için bir başlık açılmamış, üzüldüm :(

Şu görüntüyü görünce acaip hevesleniyorum, baksanıza koca Avrupa’ya dağılmış yüzlerce bisiklet, herkes aynı yarış içinde mücadelede. Sonra euro kurlarını görüyorum, banka hesabıma bakıyorum, olan bütün hevesim kursağımda kalıyor..

89969D32-CFBB-4570-8F2D-BCF6373CABB4.jpeg

Ey ahali, galiba ilk defa bu kadar fazla sayıda vatandaşımızın katıldığı ve üstelik de memleketimizde bitecek 10. edisyon için bir başlık açılmamış, üzüldüm :(

Şu görüntüyü görünce acaip hevesleniyorum, baksanıza koca Avrupa’ya dağılmış yüzlerce bisiklet, herkes aynı yarış içinde mücadelede. Sonra euro kurlarını görüyorum, banka hesabıma bakıyorum, olan bütün hevesim kursağımda kalıyor..

Ama bildiğin çile çekiyorlar :) Yerlerde yatanlar, çocuk parkında yemek yapanlar, duş alamayanlar, uykusuz sürüşler, sürerken gözleri kapananlar, yolu şaşıranlar, soyulanlar, acıdan terk edenler....

Büyük macera, gençken denk gelse kesin yapardım :D

Ama bildiğin çile çekiyorlar :) Yerlerde yatanlar, çocuk parkında yemek yapanlar, duş alamayanlar, uykusuz sürüşler, sürerken gözleri kapananlar, yolu şaşıranlar, soyulanlar, acıdan terk edenler....

Evet önceki dönemden fotoğraf paylaşanlardan yada yarış sonrası genel bir video hazırlayanlardan görmüştüm çoğunluk uyku tulumu yada bivakla bankta yatıyor. Hatta direkt yatanlar bile vardı o yorgunluğun üzerine bulduğun ilk sessiz yeterli olacaktır ama tek dert soyulmamak. Özellikle yarışçılar Balkanlara geldikçe hırsızlık, trafikte sıkıştırılma durumları artıyor diye biliyorum. Vaktiyle İki teker Bir Adam ve arkadaşı kaza yapıp bırakmışlardı diye aklımda. Yine kendisi daha sonraları Trans Atlantic Way yarışına katılmıştı bol yağmurlu.

Yine forumda benzeri bir yarışı yurt içinde organize eden Süper Dede Mümtaz Abi ile Birol Abiyi unutmamak gerek. Maalesef o dönem çeşitli sebeplerden dolayı ilk ve son olmuştu. Yarışın konusunu bulamamış olsam da o dönem yarışanlardan @KaragolAbdullah Bey tarafından açılan konu duruyor. TTUBR- Trans Türkiye Ultra Bike Race Raporum

Yurt içinde bu tarz bir organizasyon olsa bir TCR kadar olmasa da katılan olacaktır diye düşünüyorum. Pazar günü Gölcük'te Enduro-Downhill yarışını tek süspansiyonlu bisiklet ile bir Avusturyalının alması buna örnek.
(dh yarış fotoğrafını bir arkadaşım iletti)

Görselde sönük olarak görünenler yarışı bırakanlar mı? Mesela 303A ile 303B takım olmasına rağmen biri bırakmış görünüyor. Takımlarda durum nasıl oluyor ki?
1721723731589.png

Dosyalar

• 455cc215-af44-4348-9d00-6fb2b68afc83.jpg
    455cc215-af44-4348-9d00-6fb2b68afc83.jpg
    91,8 KB · Okunma: 14

Hocam yaş bir ilizyon, siz de rahatça katılabilirsiniz. @MakRo nun bahsettiği yarışa katılmıştım. Katılanlardan Mümtaz abi de Bahri abi de yaşça sizden büyüklerdi. Bahri abi 3. bitirmişti hatta. :harika:

Ahmet ahırda uyumuş sanki :)
1721807417744.png

Ahmet Avusturya'ya gelmiş maşallah. Şu an 71. sırada. Rüzgar arkalarından esiyor. Favorim Abdullah Zeynep 2. sırada gidiyor, Slovenyaya girmişler. 1. olan Robin ile aralarında 35 km. var. Hafif bir yağmur görünüyor Slovenya'da. Oturduğum yerde heyecan basıyor :)

Josh Ibbet in Istanbul'da şampiyon olduğu zamandan (2015) fotom var. flashback için bekliyorum. şimdi bi daha baktım internetten DNF yazıyor. instasında şu tarz bişey paylaşmış. Ağır ağır devam eder mi ya da tamamen çekildi mi kestiremedim.

Screenshot 2024-07-24 115140.png

Screenshot 2024-07-24 120512.png
436848214_1895381034214826_2371827685648035045_n.jpg

TCR'yi nerdeyse başından beri takip ediyorum hala katılamadık nasip artık. Bisiklet aldım ama Istanbul şartlarında kullanmamayı tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Otobüs durağı falan olabilir. Yaşadığım yerde de bu şekilde, doğaya yakıştırılmış çok otobüs durağı var.
Aynen bizim buralarda da, eski otobüs durakları böyle ağaçtan.. iş gördüğü için değiştirmiyorlar henüz..

Günde ortalama 300 ila 500 km. arası yol katetmek çok iyi fiziksel ve mental hazırlık gerektiren bir mücadele. Yokuşları, hava, yol ve akan trafiğin getirdiği zorluklar dışında asayiş, beslenme, uyku, teknik ve tasal prosedürler ile uğraşmak ayrı bir zorluk. Herkesin altından kalkabileceği bir yarış değil kesinlikle.

Geri