Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Mümtaz Abı kusura bakma sakın yanlış anlama ama bunları söylemem lazım. Yarış düzenleyeceğim diye yarış olmaz. Artık amatör işler peşinde koşmaya gerek yok!

1. Bir organizasyon firması kur bizlere muhattap olunacak hem özel hem tüzel bir kişilik oluştur.
2. Sonrasında ekibini kur. Pazarlamasından yarışta görev alacak kişilere kadar her türlü işin adamını bul!
3. Sonrasında bir kaç küçük yarış organize edip tecrübe kazanın görelim ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz... sonrasında böyle zorlu işlere girişin.

Geçen sene düzenlenen yarışta artık Birol Çakır'la mı tartıştınız ne oldu yoksa Birol Çakır'ın dediği gibi paraları alıpta kaçtın mı bilemem ama yarışı bırakıp gittin mi gittin. Yarış bittiğinde oradamıydın, yoktun. Yarış sonu vaat edilenler yerine getirilmedi ve yarış içinde bir kaç aksama oldu gelip bir açıklama yaptın mı yapmadın! Mümtaz Abı haber vermeden çıkmış gıtmış sonra öğrendikki organizasyondan çekilmiş gibi, paraları yedi para kalmadı madalya yaptıramadık gibi kızının düğününden çektiğin kredilere kadar 1 saaten fazla senin hakkında konuştu yarış sonunda Birol Çakır. Ve hatta ben biraz çıkışıp bize ne bunlardan; burada kmlerce yarış koşmuşuz bize finiş partısı dıyorsunuz ama dedikodu partisine döndü demesem daha da devam edecekti.

Kısacası senin de bu amatörlükle düzenleyeceğin yarışın bu seneki yarıştan pek farkı olmayacağı aşikar. Birbirimizi kandırmaya gerek yok! Eğri oturup doğru konuşmak lazım artık! Sakın bu mesajımı şahsı olarak algılama ama dedığım gıbı bunları yazmam lazım.

Bundan sonra profesyonel bir proje olmadıkça da ınsanları uyarmaya devam edeceğim!

El insaf el insaf.Yaptığınız hiç doğru değil.
Ttubr1 WhatsApp grubunda Cemil Dada'nın haddini aşan asılsız ve mesnetsiz iddialarını herkes gibi siz de görmüş olmalısınız.
Ben olaya müdahil olup benim cevvalliğimle birçok kişiye geri adım attırtdığımı, Birol Ağabeyin ise "hiç de büyütülecek ve uzatılacak bir şey yok hepsi yanlış anlaşılma, Mümtaz Abinin paranın alıp gitmesi de yok, herkes verdiği hizmetin karşılığını hakkını aldı" dedikten sonra olay kapanmıştı. Ama siz bunu bildiğiniz halde bunu burda yazabiliyorsanız size de" çok büyük günah işliyorsunuz, çok ayıp" derim.

Scudo
Birşey sorabilirmiyim, bu işin toplam rakamı nedir? Yani bu işi yapana yarışa katılanlar ne kadar öder, sponsor ne verir, başka kaynak oluyor mu, toplam havuzda ne birikir? 25 kişi katılsa, 100 bin mi, 10 bin mi...Kara gerek yok, ciro nedir..

@Süper Dede Ağabey bir bisiklet parası için (ki daha ciro bu, karı düşünsen ne tutar) ben seni geçtim , Birol Beyin bile kaptıkaçtı yapacağını sanmam...Hani arkadaşta öyle bir bahsetmişki sanki banker skandalı...Parayı küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama kimse 3-5 için bu kadar strese çabaya girmez..Gider düğün organizasyonu yapar..🙂

Birazdan kepenkleri indiriyoruz ne yazık ki...
@Süper Dede Mümtaz beyin isteği üzerine...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve karanbatu
Birazdan kepenkleri indiriyoruz ne yazık ki...
@Süper Dede Mümtaz beyin isteği üzerine...
Ben yine yazayım.. Birol bey cevap verir mi vermez mi bilinmez ama @Cemil Dada arkadaşa cevap hakkı doğdu. Bence kendisi cevap hakkını kullanmadan siz konuyu kilitlerseniz bir demokrasi ayıbı yapmış olursunuz. Siz bilirsiniz..

Kararı biz vermiyoruz, bir isteği ilettim...
@Süper Dede Mümtaz bey talep etmedikçe konu açık ....

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@cazci Konuyla ilgili söz konusu kişi zaten geçen sene açıklama yapmış, benim haberim yok, beni gruptan çıkarmışlardı. Cemil Dada arkadaşımız da cevabını geçen sene almış. Bu başlığın açık kalıp daha fazla insan kirletmesini istemiyorum. Zaten anlatamıyacağım kadar moralim bozuldu, kusura bakılmasın moderatör arkadaşlarımdan konunun yorumlara kapatılmasını istirham ediyorum...Teşekkürler.

Merhabalar... Birol ÇAKIR ben,
Öncelikle Baştan başlamak lazım.
TTUBR nasıl kuruldu...
everthlon organizasyon firmasının bizlere söz verip yapmadığı ve yarışta başarısız gördüğümüz için ilk başta 4 kişi olarak transanatolia yı kurduk. Evet profesyonel bir şirketti ama başarısız olmuştu.
Levent abi Mümtaz abi ben ve Ataberk girdik işe
önce isim konusunda küçük tartışmalar yaşadık. Tartışmalar büyüyünce mümtaz abi benleventle anlaşamıyorum dedi ve bizde üçümüz bir olup levent abiyi eledik. Sonra mümtaz abi Ataberk ile tartışmaya başladı ve ikimiz bir olup Ataberki eledik. Kaldık ikimiz.
Abi ben esnafım zor durumda kalırım paraları harcarımsen memursun harcamazsın diye mümtaz abinin hesap numaralarını verdik ve ücretler oraya yatırıldı. Bende buarada mümtaz abiye sponsor buluruz ama bulamasakta ödenen ücretlerle bu yarışı yaparız diyearada bir söylüyorum. Yarışa 10 gün kala benim görüşeceğim sponsorlardan bazıları caymaya yan çizmeye başladı ve mümtaz abiyatırılan parayı gönder eksiklikleri tamamlayalım dedim. Oda bana dediki kızımı evlendirdim. parayı harcadım. bende abi benim sponsorlar yan çizdi eksiklerimiz çok onları yapmazsak everthlon gibi oluruz dedim. sonunda paranın yarısını gönderdi. Bende hiç bir şey olmamış gibi ttubr01 i icra ettim. Tabi tüm bunlarla uğraşmaktan bisikletime ne para harcayabildim nede bakım yaptırabildim ve sonunda yarışta 100 km gittim ki göbek bilyaları dağıttı. Hedefim vardı ve jantla uğraşıp bir gün kaybetmek hedefimden uzaklaşmaktı bende çekilme kararı aldım. Çekilirken de mümtaz abiye danıştım araç kontrol vardı mümtaz abide sorun olmayacağını söyleyince finishde görüşürüz dedim ve ayrıldım. Finishde mümtaz abinin olmadığını bırakıp gittiğini öğrendim neden diye sorduğum görevliler birol yarışının başına geçsin dedi gitti dediler. Aradım ama engellenmiştim neden anlamamıştım. çünkü konuşmuştuk ve anlaşmıştık.
Sonra finişde bir arkadaş mümtaz bana birol paraları yedi gitti dedi deyince bende finişte herkesin kafasını şişiren o konuşmayı yapmak zorunda kaldım.
TTUBR02 ye kadar da konuyu kapattım. hatta mümtaz abi katılmak istediğinde hoş geldin abi dedim. o sıra ücretli olan yarışa ücretsiz katılabilirsin dedim.
Bu işin astı astarı budur.

Gelelim TTUBR02 ye
1 Neden Diyarbakır yada güneydoğu
çünkü ben sizler gibi ülkesini seven vatandaşım. Oraya bu heyecanı götürmek istedim. bunu başardığıma inanıyorum.
2 Neden 3100 km , ben bu mesafeleri yapacağımıza inandım ki herkes dörtnala gitmeseydi bu yarış zamanında pekala bitecekti. Bu konularda sizlerle hemfikir değilim. sıccaklık vs hepsini geçmiştik.
3 Takip aracı beni takip etmedi ben ortalardaydım yani, takip aracı en öne giderken beni gördü çekti en öne gidince onları gördü çekti ve en arkadaki yarışçıyı bekledi. Beklerken ben takip aracına yetiştim ve tekrar çekim yapıldı Bu ortadaki her yarışçı için geçerli bir durumdur. Bu arada makas artınca zorunlu rotalara yetişemedi. ve çözüm olarak tabelayı fotoğrafla çekelim denildi. ve öyle yapıldı.
4 kurallar esnetildi mi
Evet esnetildi zorlu şartlar korona sebebiyle antremansızlık kurallarda yumuşamaya gitmemize neden oldu. Katılım zaten az insanları yarışta tutmak istedim.
Zaman zaman takip aracından yardımlar yapıldı lastik vites ve koltuk ayarına kadar hatta ATAKAN herkese masaj yaptı.
5Tracker cihazı neden gelmedi
Tracker cihazları yarıştan 3 gün önce gönderiliyor. Sebebide gsm kartı ve ücretin fazla olmaması için yarışa en yakın tarihte kargolanııyor. Arvento yetkili bayisinin sözleri aynen bu şekildedir. Abi sorun yok yarış zamanı göndereceğim. Bayram öncesi görüşünce arventonun fason firmalarından birinde korona çıktı departmanı kapattılar bayram sonrası alırız abi gerekirse diyarbakırdaki bayimize göndeririz sözü aldım. Perşembe yhola çıktım ve bayi aradı arventoya korona sıçradı 4 gün kapalı. Çaresizlikle diyarbakıra geldim.

Şimdi gelelim yarış neden bitti
Bu yıl katılım az yeterince etkileşim yapamayacağım için kayda değer ödeme almadım. sadece 750 TL aldım. Faruk sakin abi Necmeddin Eldem Sercan Baltalı Aldığım ödeme toplamı 2.100 TL
Sadece şapkalara 1750 TL ödedim Afiş bayrak vs vs vs aracın Yakıtı araçtaki iki görevlinin masrafı.
Eğri oturup doğru konuşalım.
yarışın bitmesinin sebebi tamamen antremansızlık arıyorum neden bitiriyorsun diye yarışçı bana bu kadar yeter diyor tamam eyvallah diyorum diğerine soruyorum sen neden bitiriyorsun öndesin devam et diyorum oda diyor ki o bırakıyormuş bende bırakıyorum. Bir diğerine soruyorun ne oldu onlar bırakırsa bede bırakırım.
Arkadaşlar o gece yaşadığımı hiç bir zaman yaşamadım. Mızıkçı çocuklar gibi herkes bir diğerini gösterip yarıştan çekildi.
Burada Abdullah bir konuda haklıydı. Bizim ekipten birisi yarış iptal kasma cümlesi kullanmış haddini aşarak. Onun dışında abdullahda bana haksızlık yapmıştır.
Her nedense bana çamur atan beni engelliyor. neden engelliyorsunuz adam gibi iki medeni insan gibi konuşamıyormusunuz?
kaldık 2 kişi Bahri abi ve ben. Bu saatten sonra devam etsek ne olur etmesek ne olur zaten moral motivasyonu bitirmişlerdi.
Bahri abiyi bıraksan 12 günde bitirirdi öndeki arkadaşlar 1 gün dinlense 10 günde bitirirlerdi. Ben hiç anlam veremedim.
Benim düşüncem şu
ilk üç gün çok iyi bastılar ancak yarış 4 gün değil ki ve vücutları alarm vermeye başladı. mentol olarak bittikleri için bıraktılar kesin olan bu Organizasyona bahane üretmesinler.
Mert ttub gurubunda aşit dendom şişti diyor resim atıyot ttubr02 gurubuna herşey yolunda hiç bir şeyim yok diyor.

Ben size naptım da bu kadar eleştriyorsunuz... Dolandırdım mı hayallerinizle mi oynadım yoksa milyonlarınızı alıp kaçtım mı?

Pes etmeyeceğim yapıcı eleştri yapmayanlara inat yine yapacağım.
bu sefer strava kayıtlarını isteyeceğim.
Bir tarafı yemeyen gelmesin

sonunda paranın yarısını gönderdi.
Niye yarısını gönderdi...?
Ben cevaplayayım : Çünkü bu işten zerre kadar para kazanmayı aklına getirmemiş olan bana sen : abi o kadar uğraşıyoruz ben sponsorlardan gerekli sözleri aldım o toplanan parayı ikimiz bölüşelim dedin. Ben de o yüzden yarısını harcadım ve sözler tutulmayınca da aman abi sıkıştık para durumu vahim dediğin için hemen yarısını gönderdim. Buna rağmen kemer'de millete benim paraları alıp kaçtığımı ve bu yüzden madalyaları yaptıramadığını söyleyen sensin ve bundan daha yeni haberim oluyor, yoksa diyarbakır'a değil gelmek adını bile anmazdım.. Ayrıca kemer'de ben birol paraları aldı gitti diye kimseye söyleyemem, hem böyle bir durum yoktu hem de benim bunları söyleyeceğim yarışmacılar daha Kemer'e gelmemişti bile ben giderken. Sen yine yarışını yap ama kimseye iftira atma yandaşlarına da attırma...

Son olarak bu iş olarak yapılacak bir şey değildir yani para kazanmak için girilmez. Öyle olsaydı yüzlerce organizasyon firması var sana bana yedirirmiydi. Adamlar 3 saatlik yarış için 300 400 tl ücret alıyor. bunca riske hangi akıllı girer.
Benim tek derdim Türkiyede bu iş gelişsin. Elbette kolay olmayacak hiç bir şeye faydası olmayan insanların eleştirileri ve aşağıya çekme dürtülerine rağmen ben denemeye devam edeceğim.

Bir tarafı yemeyen gelmesin
Bu lafı da sana aynen iade ediyorum, senin ki çok yedi de ondan mı bıraktın...tabii yarışta geçip te sükse yapacağın kimse kalmadı, seni yıldızlaştıracak ortam ortadan kaybolunca bırakmak zorunda kaldın.

@Cemil Dada ve @Bahri Kaplan arkadaşlar söz haklarını kullanmak isterlerse özelden iletişime geçebilirler, onun dışında muhabbet daha fazla çirkinleşmeden yoruma kapatmak faydalı olacaktır. Herkes söyleceğini söyledi, bu konuyu forum dışında tartışırsanız seviniriz zira bizi bağlayan bir tarafı yok, iyi forumlar.

@Cemil Dada nın konuya dair mesajı aşağıdaki gibidir.

237395 dosyayı görüntüle

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri