Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Konunun bir numaralı muhattabı forumda bile yokken ciddiyete nasıl varılacak acaba?

Muhatabı yoksa mağduru var; en azından onlara saygı... Adamlar derdini anlatıyor fakat 70 mesajın 60'ının aynı içeriğe sahip olduğu kişi yine aynı laçka geyik muhabbetini burada yapıyor... Ne gerek var? Geyik yapılacak yapılmayacak konu var, ikili diyaloglar da olabilir fakat bu kadar önemli bir konu konuşulurken paratonerden bize ne? (Sözüm Cemal arkadaşa değil). Bir atasözü var durumu iyi anlatan ama neyse...

Scudo
"Her arz kendi talebini yaratır". Yani diyor ki efem "Her topal satıcının kör bir alıcısı" olur.
Kısaca sen yeter ki arz et bir alıcısı nasıl olsa çıkar. O işler bu teorideki gibi çoğu zaman olmuyor.
Sen bir yarış organize ederek yarışı arz et ki talep eden yarışçılar çıksın ve organizasyona katılsın. Olmuyor efem olmuyor.
En iyi organizasyonu yapabilecek yetenekteki bir adam gelecek diyecek ki ben Tcrden daha güzel yarış yaparım dese buna herkes inanıyor olsa bile kaçınız bu yarışa katılabilecek ya da katılacak. Cevap bu TTUBR'den çok da fazla olmayacak. Olayı daha da abartarak söylüyorum Juliana Buhring Türkiyeye gelecek diyecek ki "TCR klasında bir yarışı sizin için hersene yapacağız" dese ilk seneyi saymaz isek katılım yine bir elin parmaklarını yine pek geçmez. Kabul edin sorun siz katılmayan veya katılamayanlarda da var.
Ben esnaftım müşteri gelirdi, bütçesi 30 liralık gömleğe yeterdi. Ama isterdiki dükkanda 300 - 500 liralık gömleklerden de almayacağı halde bolca olsun.
O işler öyle olmuyor müşteri arkadaş. Senin ülkende kaç bisikletçi var, kaçının kondüsyonu yeterli kaçının zamanı kaçının parası var. Hep eksik değil mi? Sorsanız 300 liralık gömlek bekleyen müşteri gibisiniz diyorsunuz hoşuma giderse 300 liralık gömleği de alırım. Ama almıyor ya da alamıyorsunuz. Güzel bir yarış olsa da gidemeyeceksiniz.Haklısınız ya da haksızsınız demiyorum.
Yazımın başındaki cümlenin tersini organizatörlere(arz edene) verin ki yani ilk önce kuvvetli bir talep oluşturun ki arzın kalitesi de artsın.
Türkiyede yarışacak çok sürücü var. Ama önce yarışın ciddi ve dikkate değer olduğuna emin olmak istiyor herkes. Daha ilk gününden son gününe kötü bir sosyal medya ve web sitesi yönetimi ile vitrinin önünden kaçırmaya yetti bu yarış insanları. Tam yarışın olduğu tarihte 1500-1600km'lik Karadeniz sürüşünü tek başına bitiren de oldu mesela. Organizasyona inansa ben dahil çok kişi içinde olmak isteyecektir emin olun.
- Yarışın ciddiye alınması için bir organizasyon yapılıp sunulmalı. Sizce ne yapalım vs şeklinde bir süreç dışarı yansıtılmamalı.
- Sponsor yoksa gerekirse ücretli olmalı. Aman herkes gelebilsin diye ücretsiz yapıp yarış kalitesi düşürülmemeli.
- Yarışın duyurulduğu ilk günden itibaren çalışan bir web sitesi ve sosyal medya hesabı olmalı.
- Ülkede bu tip yarışlara katılmış kişilerle görüşüp yarış planlamasında, projede katkıları, fikirleri olduğu gösterilmeli.
- Kısacası iyi bir ön hazırlık, iyi referanslar ve iyi bir organizasyon olursa yarışa katılım olacaktır mutlaka.

@Voltaire
Benim bu foruma verdiğim katkıları birçok kişi çok iyi biliyor.Sen rahat ol.
Senin bu foruma katkın ne ki acaba?Birçok konuda milleti provake etmek.Özellikle din deyince cins cins konuşup milletin damarına basmasını çok iyi biliyorsun.:snzdglsn:
Yaw bozulma ama katkı bilgi bir yana, hemen her başlığın @Cemal Ç. İle şakalaşma şekline gelmesi 2-3 mesaj alıyor en fazla. Bazen başkasının watsapp'ına bakıyor gibi hissediyorum. Dışarıdan bir gözle bak olaya derim 😉

@BerkEvren
Uyarmada da üslup var. O arkadaşın bana karşı her daim çok da sevimli olmayan çıkışları var. Ne sıkıntısı var bir bilemedim gitti.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Muhatabı yoksa mağduru var; en azından onlara saygı... Adamlar derdini anlatıyor

Ne mağduru varmış, mağdur falan bence yok. :tskler: Herkes eğri otursun doğru konuşsun önce.:harika:
Geçen seneki yarışta organizatör Birol Ağabeyin bisikleti ilk gün bozulunca yarışı bıraktı ve arkasına bakmadan ilk geceden gitti.Bu bile başlı başına yeterliydi.Bunu herkes biliyordu.Katılımcılar bunu bildikleri halde ''bile bile lades dediler'' demek de istediler .Bile bile ladeste bir mantık vardır; yarışın tüm katılımcıları bu mantıkla hareket ettiler:Bile bile lades demede umudun tecrübeye olan üstünlüğü ortaya çıkar, ne olacağını bilirsiniz ama ya olaylar benim istediğim gibi giderse çok iyi çok güzel olur diye düşünerekten bir umutla lades dersiniz, en sonunda başınız belaya girdiğinde ya da kaybettiğinizde ya da sükutu hayale uğradığınızda zaten biliyordum böyle olacağını dersiniz ya da mağdurum da mağdurum dersiniz.:snzdglsn:
Atomu parçalamıyoruz sonuçta;) işin özeti bu.Bu kadar da basit diyebiliriz.

Hava sıcak, kovid devam ediyor, okulların açılma tarihi belirsiz, ekonomi şinanay,.... yarış fiyasko oldu. En azından kaza bela yok. Mümtaz abi nin başka bir sebepten sağlık sorunu oldu. Yanı napalim şimdi. Normalde forumlarda tartışmalar kışın kötü havalarda eve takılınca olur. Ben henuz su ve tuza aynı anda muhatap olamadım. Dinlenin , bisiklete binin , sıcaklarda dikkatli olun. Nasıl olsa bu yarışlar tekrar yapılır. Bu sene iptal olsa kimse yadırgamazdı bile. 1 sene daha vaktimiz var. Seneye neler olur bilemeyiz. Gunes patlamalari olacakmis onumuzdeki günlerde dikkat. Tabi biraz plan, para, program olması lazım. ( 3 p olsun diye yazdım ).
Sağlıcakla pedallayın. Raat olun 😉😉😉

Affınıza sığınarak soruyorum, ufak bir araştırma yapsam da dişe dokunur bir şey göremedim. Her mesajda anılıyor, Birol bey kim?

Muhatabı yoksa mağduru var; en azından onlara saygı... Adamlar derdini anlatıyor fakat 70 mesajın 60'ının aynı içeriğe sahip olduğu kişi yine aynı laçka geyik muhabbetini burada yapıyor... Ne gerek var? Geyik yapılacak yapılmayacak konu var, ikili diyaloglar da olabilir fakat bu kadar önemli bir konu konuşulurken paratonerden bize ne? (Sözüm Cemal arkadaşa değil). Bir atasözü var durumu iyi anlatan ama neyse...
Tamda demek isteğim bu, mağdur var ama onları kââle alip dinleyecek ve muhattap alacak birisi yok Hal böyleyken mağdurlar sayfa sayfa yazsa ne değişecek?

Affınıza sığınarak soruyorum, ufak bir araştırma yapsam da dişe dokunur bir şey göremedim. Her mesajda anılıyor, Birol bey kim?
Forumda "Basargiderim" adıyla kayıtlı bir üye. Sanırım yok artık. Konusu geçen yarışı tertipleyen kişi.
Yani ben öyle biliyorum. 😁

Amatör ruhlu da olsa ilk olması ile heyecan verici organizasyondu. İkinci kez de olsa başarısızlıkla sonuçlanması üzücü ama dünyanın sonu değil. Bunlar hep deneyim.
Organizasyonun başında, içinde, sonunda, hiçbir karesinde yer almayan fikir vermeyenlerin burada methiyeler dizmesi komik.
Umarım daha iyi yeni bir organizasyon yapılır, zaman ve şartlarım uygun olur da özellikle Mümtaz Abi ve diğer değerli ultracı abilerimin yanında pedallama şansı bulurum.

Sevgili bisiklet tutkunu arkadaşlarım : Geçen yıl sonunda paylaştığım Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışı fikrini önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Tabii ki bu düşünce zamana ve o zamanki şartlara göre nasıl oluşacak bunu hep birlikte göreceğiz. Hepimiz için uygulanabilir ve sürdürülebilir bir yarış olması için her türlü çalışmayı yaparak ortaya güzel bir yarış çıkarmayı hedefledim. Bekleyelim ve görelim...

Dip not : Bu etkinlikte yarışmacı olarak değil, parkur da görevli bir kişi olarak bulunacağım...

Sevgili bisiklet tutkunu arkadaşlarım : Geçen yıl sonunda paylaştığım Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışı fikrini önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Tabii ki bu düşünce zamana ve o zamanki şartlara göre nasıl oluşacak bunu hep birlikte göreceğiz. Hepimiz için uygulanabilir ve sürdürülebilir bir yarış olması için her türlü çalışmayı yaparak ortaya güzel bir yarış çıkarmayı hedefledim. Bekleyelim ve görelim...

Dip not : Bu etkinlikte yarışmacı olarak değil, parkur da görevli bir kişi olarak bulunacağım...

Mümtaz Abı kusura bakma sakın yanlış anlama ama bunları söylemem lazım. Yarış düzenleyeceğim diye yarış olmaz. Artık amatör işler peşinde koşmaya gerek yok!

1. Bir organizasyon firması kur bizlere muhattap olunacak hem özel hem tüzel bir kişilik oluştur.
2. Sonrasında ekibini kur. Pazarlamasından yarışta görev alacak kişilere kadar her türlü işin adamını bul!
3. Sonrasında bir kaç küçük yarış organize edip tecrübe kazanın görelim ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz... sonrasında böyle zorlu işlere girişin.

Geçen sene düzenlenen yarışta artık Birol Çakır'la mı tartıştınız ne oldu yoksa Birol Çakır'ın dediği gibi paraları alıpta kaçtın mı bilemem ama yarışı bırakıp gittin mi gittin. Yarış bittiğinde oradamıydın, yoktun. Yarış sonu vaat edilenler yerine getirilmedi ve yarış içinde bir kaç aksama oldu gelip bir açıklama yaptın mı yapmadın! Mümtaz Abı haber vermeden çıkmış gıtmış sonra öğrendikki organizasyondan çekilmiş gibi, paraları yedi para kalmadı madalya yaptıramadık gibi kızının düğününden çektiğin kredilere kadar 1 saaten fazla senin hakkında konuştu yarış sonunda Birol Çakır. Ve hatta ben biraz çıkışıp bize ne bunlardan; burada kmlerce yarış koşmuşuz bize finiş partısı dıyorsunuz ama dedikodu partisine döndü demesem daha da devam edecekti.

Kısacası senin de bu amatörlükle düzenleyeceğin yarışın bu seneki yarıştan pek farkı olmayacağı aşikar. Birbirimizi kandırmaya gerek yok! Eğri oturup doğru konuşmak lazım artık! Sakın bu mesajımı şahsı olarak algılama ama dedığım gıbı bunları yazmam lazım.

Bundan sonra profesyonel bir proje olmadıkça da ınsanları uyarmaya devam edeceğim!

• Üzgün
Tepkiler: makifir
@mehmetbulak yazdıklarını hayretle ve ibretle okudum...Bir yaşıma daha girdim, neden peki..? aslı astarı olmayan bir sürü iftira atılmış bana ve benim haberim yok...Hepsine cevap vereyim :
Yarışın başladığı akşam birol terkedip gidince, bırakmış olduğum Osmancık'a kadar kendimle savaştım, bırakıp bırakmama konusunda. Neyseki boyun ağrısı çabuk karar vermeme neden oldu. Osmancık'tan Kemer'e kadar bütün sporcularla ilgilenmeye çalışıp para yokluğundan beton zeminlerde yatarak durumu idare etmeye çalıştım. Para yokluğundan öğretmen evinde bile kalamadım. Yarışa katılanların hesabıma yatırmış oldukları katılım ücretlerinden bir bölümünü zorunlu olarak harcadım ama daha sonra yarış başlamadan kredi çekip kendisine gönderdim. Hangi parayı alıp gitmişim merak ettim. Kemer'e ulaştığımızda cebimdeki son 350 tl nin yüz lirasıyla takip aracına mazot koyduktan sonra kalan paranı 185 tl si otobüs bileti aldım ve son yemeğimi yeyip Antalya'da görev yapan bir tanıdığımdan 100 tl borç alarak eve döndüm. Kendisi finiş noktasına da üç gün sonra geldi. Ve her gün telefon edip yarın geliyorum yalanıyla beni kaç gün oyaladı. Param tükenince gitmek zorunda kaldım. Bu arada bireysel birinci Serkan Çiloğlu ve takım birincileri Şenol Köstekçi ve Burhan Turan'la da canlı yayınları yaptım.
Eğer benim amatörlüğüm seni rahatsız ediyorsa bundan böyle düzenlediğim yarışlara katılmazsın olur biter. Ayrıca sen bana hesap soracak durumda ve konumda değilsin. Birolun ağzına bakarak insan yargılayanla zaten benim işim olmaz...Sen insanları uyarmaya devam et, hatta kötülemeye de başla, hatta elinden geleni ardına koyma...Bir de yanlış anlama diyorsun, nesini yanlış anlamayayım. Kusura bakma seninle benim hiç bir suretle işim olmaz, işin aslını astarını öğrenmeden forum ortamında insanı kirletmeye çalışmak zavallılıktan öte bir kişilik değildir. Bu yazdıklarıma cevap yazma, artık muhatabım değilsin...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Üzülerek okudum.
Okumasaydım daha iyiydi. Neyse, artık okumama gerek olmayan bir sayfa TTUBR...
Yöneticiler de aynı kanıda olurlarsa kapanır. Bence paylaşımlara dönmeliyiz. Bisiklete dönmeliyiz. Bırakalım kişisel sorgulamaları. :(

@suyunsesi kişisel olarak suçlu olanlar ifşa edilmeli, ama aslı astarı olmayan ve kişiyi kirletmekten başka işe yaramayan iftiralar çok üzücü...Hem yarışın katılım paralarını hem de sponsorların verdiği paraları cebine indirip ardından başkasına iftira atan bu insan müsveddesini tanıdığım güne lanet olsun...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri