Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Yarış ne oldu yav. İyice geyiğe bağlamışız. Kim nerede? İnşAllah sayın @Bahri Kaplan birincidir.😅 Kimse kusura bakmasın. Sayın @hamlet2006'dan sonra toprağım sayılır. 😁

Scudo
Türk gibi başla alman gibi sürdür ingiliz gibi bitir özdeyişinin cisimleşememiş, mücerretlikten müşahaslığa evrilememiş hali. Bunun üzerinde yarış bittikten sonra duracağım.

Mehmet Ağabey,
Aklı başında büyüğümüzsün; iyiye, doğruya, güzele ulaşmak için hiç acımadan eleştir.:harika:Eleştirmezsen bu işler olmayacak.Tarafsızlığına, gözlemlerine inanıyorum.
Yarışın dördüncü günü ülkenin en iyi uzun mesafecileri yarışı bırakıyorsa ve yarış organizasyonu da ''yarış iptal'' diyorsa ilk önce yarış organizasyonu oturup düşünecek ben nerede yanlışlar yaptım diye.
Belki de eğri oturup doğru konuşmanın zamanı çoktan gelmiştir.

Farklı sebeplerden dolayı Cihat Mert ve Burhan Turan yarışı sonlandırmak durumunda kaldılar. Halihazırda yarışın birincileri onlardı.

Ne oldu ? Instada paylaşım çıkmadı. Buradan bilgi gelmedi. Muhtemelen, yarışın basında görsel olması için gündüz devam ederler sonra da geceleri serinde sürüş yapılır diye tahmin ettim. Hatta zaten kurallar gevsetilmis acaba toplu sürüş yapmayı düşünürler mi diyordum.

Ne oldu ? Instada paylaşım çıkmadı. Buradan bilgi gelmedi. Muhtemelen, yarışın basında görsel olması için gündüz devam ederler sonra da geceleri serinde sürüş yapılır diye tahmin ettim. Hatta zaten kurallar gevsetilmis acaba toplu sürüş yapmayı düşünürler mi diyordum.

Yarış iptal edildi,bitirildi.

Kimsenin sağlığına birşeyler olmadı. En büyük tesellimiz bu oldu.
O kadar kişinin emeklerine yazık oldu.Gerçekten çok üzüldüm.
Geçen seneki TTUBR1 'den hiç ama hiç ders çıkarılmadı. Sonuçta yarış organizasyonu amatör bir ruhla, iyi niyetle bu taşın altına elini koydu ama birincisi yapılmış gerekli tecrübelerin kazanılmış olması gereken bir yarışın ikincisinde durum böyle olmamalıydı. Ülkenin en iyi ultracıları demoralize olup ve veya demoralize edilip yarışı bırakacak boyuta getirilmemeliydi.
-Geçen seneki 2500 kmlik yarışın ilk en kolay en düz en basit 500 kmlik Hopa-Samsun etabında yarışa katılan 26 kişiden 10u dökülüyorsa bu konu hakkında düşünmek gerekirdi. Karşılığında ne düşündü sayın organizasyon. Cehennem sıcakları altındaki Güneydoğu illeri. Yarışın misyonlarından biri ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini göstermek midirki de yarış bir kişinin dahi katılmadığı bir bölgeden bir şehirden başlatılır. Geçen seneki yarışa katılan sadece 26 idi bu sene sadece 11.2500 kmlik geçen seneki yarışı sadece ve sadece 8 kişinin bitirdiğini düşündüğümüzde 3100 km çok iyimserce değil miydi? Düşünüyorumda içinde Transcontinental Race'a katılan hiçbir ultracının olmaması da ilginç değil mi?
-Yarışın planlaması yapılırken interaktif bir katılımın olması, herkesin fikrini söylemesi daha katılımcı bir ortamın olması yarışa katılımı daha fazla artırmaz mı idi? Sanki ben bunu yaptım işinize gelirse mantığı hasıl olduğunu hissetmediniz mi?
-Benim fikrim İstanbul'dan başlayıp İstanbul'da biten 2000km civarında biten ring bir rota seçimi ile yarış daha compactlaşırdı ve kontrol kolaylaşır, yarışa katılım artar, rekabet yükselir, yarışçıların demoralize olmasının önüne geçilebilirdi.
-Mike Hall'ün bu bir yarış değil macera mottosuna çok mu atıfta bulunuldu. İşin yarış boyutu katılımcıları biraz daha motive etmiyormuydu. Yarışın yarış olabilmesinin temel koşulu "yarışçı" çekmek değil miydi?Yarış rekabetçi ortamda yarışçılarla daha güzel olmayacak mıydı?
-Çalışan kesimin 14 günlük izinlerinin pandemi sürecinde işverenler tarafından hiç edildiğini görüp isteyene esnaf işi bir haftalık spirint power rota konulamaz mıydı?Diyebilirsiniz bu ultra mesafenin mantığına ters, ama hangisi ultranın ruhuna uygun oldu ki?Bu heyecan birçok bisikletçiye yayılmalıydı. Bu da Türk işi ultra oluversin.Daha mı kötü olurdu.
-Kesilmiş koç olayında Birol Ağabey bu yarışın "bisiklet" ortak paydası altında herkese açık olduğunu hissettirip daha kucaklayıcı ve kapsayıcı olmalıydı. Bisikletforum gibi ülkenin en büyük bisiklet forumunda kamuya ait olan herkesin büyük heyecanla takip ettiği bir konuyu tabiri caizse mızıkçılık yapıp kapattırmaya organizasyonun bile hakkının olmadığını düşünüyorum. Bu olay olmamalıydı, olduğunda aklı selim ile konu büyütülmeden kapatılmalıydı.
-Yarışın bizzat içinde olmadığımdan yarış boyunca yaşanan aksaklıklar varmıydı ona değinmiyorum. Tek bildiğim yarışı takip edememek de keyfimizi kaçırdı.

Bu yarışın forumda üst sıralarda kalabilmesi için elimden gelen herşeyi yaptığımı siz biliyorsunuz. Ama dost acı da söyler.

Son düzenleme:
Sevgili pedaldaşlar ve bisiklet tutkunları : Dini işin içine katmadan bir kaç şey söylemek istiyorum. Ama ilk olarak yüce Kur'an da bakın Allah ne buyuruyor : " Bilmiyorsanız, ehline sorun.." Ttubr yi ilk meydana çıkarırken çok geniş bir araştırmayla ve çok fazla bilgi ve deneyim birikimiyle yola çıkıldı. Kurallar, yabancı ülkelerde yapılan ve başarılı olmuş yarışlardan örnek alarak oluşturuldu. Rota, yarışanları ön planda tutup çok fazla zorlamadan, kırıp dökmeden yarışabilinecek coğrafyalardan seçildi. Yapılabilir ve sürdürülebilir olmasına özellikle çok dikkat edildi. Hatırlayanlar olacaktır, özellikle İstanbul güzergahı, yarışanları trafik cehennemine sokmamak için rotadan kaldırıldı. Yarışın tümü, yarışıyormuş gibi tarafımdan harita üzerinden simüle edilerek değerlendirilip öyle hayata geçirildi. Sevgili Birol Çakır ile kurallar konusunda ayrılık yaşadığımız çok olumsuz noktalar oldu. Sonuç itibariyle ortaya çıkan yarış tam istenilen formatta olmadı ama gerçekleştirmeyi çok istediğimiz için yaptık. Oldu ya da olmadı konusu tartışmaya açık, o konuya girmek istemiyorum ama daha iyi olabilirdi.
Gelelim bu seneye : Sevgili Birol bana bu seneki rotayı söylediğinde,zorluklar yaşayacağını O rotanın çok kırıcı olacağını, mesafenin fazla olduğunu ve yarışanların çok zorlanacağını söyledim.. Hatta forumda bu rotayla ilgili uyarım da yaptım. Peki niye katıldım...? Tamamen Ttubr ye destek vermek için katıldım.Çok enteresandır, başıma gelecek olanın da gelenin benzeri olacağını tahmin etmiştim. Ama bizler bu işe soyunurken, ülkemizde de uzun mesafe yarışının yapılması ve sürdürülebilmesi konusunu amaçladık. Sonradan bir ego gösterisine dönen yarış bu sene maalesef fiyaskoya dönüştü. Yarışı birinci durumda götürenlerin yanına uğramayan araç, sürekli Birol Çakır'ın civarında dolaşıp destek verince haklı olarak yarışanların da motivasyonları dip yaptı. Kontrol noktalarında, yarışanları yalnız bırakıp, fotoğraf çek yoluna devam et mantığı bu yarışın yapısına uymadı. Bu da yarışanların motivasyonlarını tamamen dibe indirdi. Önümüzde çok güzel örnekleri olan ve taklit edebileceğimiz durumda olduğumuz TCR yi bile taklit edemedik. Yarışa katılıp ter dökenlerin değil de, katılmayacak olanların laf kalabalığına bakıp dizayn edilen yarışın sonu zaten kaçınılmazdı. Ben organizatör olarak..? sıcakta iyi yarışabiliyorum, aç susuz sürebiliyorum mantığıyla bu işe kalkışıp bir kontrol noktası dahi oluşturamıyorsam, kendimi sorgulayıp yarışmacı arkadaşlarımı tehlikeye atmadan bir çare bulmalıyım. Defalarca uyarmama rağmen kontrol noktası aracı yerinden oynamamış ve neredeyse yarışmacıların tümünü kontrol noktalarında kaçırmıştır. Bu sebepten de beni kontrol aracından indirdiler zaten. Kontrol noktası sabittir ve değişmez, ayrıca kontrol noktasına görevli koyarsın, geleni karşılar, kartını onaylar. Araçla koştura koştura CP oluşturulmaz. Oluşturulursa da tablo böyle olur. Bu eleştirileri organizasyonu kötülemek adına yapmıyorum, ama bunlar gerçekler. İnşaallah bundan sonraki yarış organizasyonlarında bu işi gerçek anlamda bilen ve uygulayacak olanlar bir araya gelir de bu tür fiyaskolar yaşanmaz. Yapalım da nasıl olursa olsun mantığı bu tür yarışlarda geçerli değil. Ya tam anlamıyla olacak ya da hiç olmayacak...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Açık konuşmak gerekirse ben çok amatör, öylesine hevesli biri olarak , sadece mantığımla bile bu işin yanlış olduğunu hissetmiştim..
Ağustosun ortasında, ben sıcaktan Muğla'da bisiklete binmekten imtina ederken, yarışmak için insanlar neden Diyarbakır' dan başlayıp günde 215 km yaparak 3000 km katederler...Yani bu kadar macera orta yaş ve üstü insanlar için çok aşırı değil mi? Organizasyonda "Yok yok birşey olmaz" diyen her kimse, bu fiyaskonun bedeli onun boynuna, o şahıs çuvalladı..
Katılmaktan vazgeçenlerinde kararlarının ne kadar isabetli olduğunu görmüş olduk...Seneye çok istekliydim...Yok ..Bana göre değil..😕..

Ben olumlu ya da olumsuz görüş belirtmeden şöyle diyorum ..

DÖVÜŞEN ANLATSIN

Elimizde acının kehribar tesbihi
ki kayıp durmakta parmaklarımızdan
Ey şair
yine bölük pörçük anlattın
yine eksik bıraktın bir şeyleri
gün devrilmekte ama sen
tutmamışsın acımızın çetelesini

Sen sus artık, bize bundan sonrasını
dövüşen anlatsın...
A.Telli

@Süper Dede Mümtaz abim yarışmaya katılamadığım için söz hakkım olup olmadığından emin olmamakla beraber affınıza sığınarak bir iki kelime etmemin o kadarda sakıncalı olmadığını düşünüyorum... Şöyleki siz bu yarışın başlamadan çok evvelinden kesinlikle hafife alınmayacak bir uzunlukta olduğunu, nasıl hangi şartlarla hazırlık yapılması gerektiğini, antrenmanların nasıl hangi seviyede ve kararında yapılması gerektiğini defalarca karşınızda hiç ama tecrübe sahibi olmayanın bile anlayabileceği bir dille uyarı niteliğinde anlattınız (ki) bu bilgiler gerçekten altın değerinde idi herşey rağmen bu tura katılıp mecburi bir şekilde ve bir yerde bitiren arkadaşları gerçekten tebrik ederim... Fakat Yanlış anlamayın bu organizasyon için zaman o sene bu sene değildi diye başlamak istiyorum, malum pandemi vs sebeplerden dolayı ertelenebilirdi ve bu söz konusu olduğunda kimse hayal kırıklığı yaşamayacaktı sanki(tabi ortada geri dönüşü olmayan sebepler yoksa) .. sonrası zaten malum ne izinler denk geldi, ne korkular alt edildi, nede yine bu pandeminin yanı sıra günde 8 10 saat çalışan biri doğru düzgün antrenmana fırsat buldu,velhasıl kelam hata zinciri burda başladı aslında, yani yarış daha başlamadan kopmaların olduğundan anlaşılmalıydı... Çünkü yüzyılın salgını önceden olacağını tabiki bilmeden, adını yazdırıp kesin kayıt yaptıran çoğu kişi bu turdan vazgeçince birşeylerin ters gideceği basbas bağırırken dikkate alınmadı ...Ve yinede herşeye rağmen az bir katılımcı da olsa sonuçta başlayan bir yarış oldu ama her ne olduysa sıradan bir tur olarak sona erdi yada erdirildi, fakat böyle oldu diye bu etaba katılıp kafadan esen rüzgara baş göz üstüne diyerek, sıcağa eyvallah çekip canla başla mücadele edip her türlü zorluğa rağmen (turun neden bitirildiği konusuna hakim olmadığımdan) yazılanlara istinaden bir katılımcı üzerinden endekslenip kontrol noktalarında unutulan arkadaşların başarıları gölgelenmemeli üstelik bu arkadaşlara bir özür borçlu olunduğuda kesin, tabi bu benim şahsi düşüncem . , diğer yandan başlayacak olan tur boyunca, gündüz sıcaklarının yada gece üşütebilecek bir soğuğu olacağı tamam tahmin ediliyordu hadi ona eyvallah, gece hareketleri olur olmaz o da kişinin kendi tecrübe ve kararı ama 3000 km üzeri ve hatırı sayılır yükseklik kazanımı ile üstelik nerede ise doğanın gereği rüzgarın hep doğu kuzeydoğu yani genelden rotanın neredeyse tamamında kafadan eseceği bir 3000 kmden bahsediyoruz(ki) basit birşeymiydi, tabiki herkes zorluk derecesini biliyordu, evet imkansız değildi ama bitirilmesi gerçekten zordu vede olmadı zaten, son olarak geçen senede polemikler yaşanmıştı, ders alınır daha iyi olur denen, üstelik daha çok katılımcı ile geleneksel hale getirilebileceği düşünülürken bu seferde çatlaklar kırıldı yani seneye böyle bir organizasyonun tekrar yapılması ihtimali olsa bile korkarım olmaması gereken egolar güvensizlikle beraber katılımcı zor bulunacaktır.... Tur bitti ve katılanlar belkide ilk defa uzun mesafeleri bu sıcakta, bu, rüzgarda yokuşlarda bitirdi kendilerini burda tekrar tebrik ederim....

Son düzenleme:
Eminim bu işin altına elini sokan arkadaşlar da üzülüyorlardır. Negatif yazışmak yerine, pozitif yönde destek çıkmaya devam edeceğim. Her ne kadar koşamıyor, yarışamıyor olsam da.
Rus çarı Deli Petro'nun şu meşhur sözü aklıma geliyor. "Yenile yenile, yenmesini öğreneceğiz".
Katılımcı arkadaşlara, biz uzaktan izleyicilere az da olsa güzel duyguları başlattıkları için ve canla başla sürmeye çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Umarım seneye bu organizasyon daha baskın şekilde yeniden başlatılır.

bu etaba katılıp kafadan esen rüzgara baş göz üstüne diyerek, sıcağa eyvallah çekip canla başla mücadele edip her türlü zorluğa rağmen (turun neden bitirildiği konusuna hakim olmadığımdan) yazılanlara istinaden bir katılımcı üzerinden endekslenip kontrol noktalarında unutulan arkadaşların başarıları gölgelenmemeli üstelik bu arkadaşlara bir özür borçlu olunduğuda kesin, tabi bu benim şahsi düşüncem
Evet hocam..

Screenshot_20200812-120051_WhatsApp.jpg

Daha önce whatsapp grubundan yazmıştım. Aklın yolu birdir.
Bir de organizasyona laf edenlere söyleyeyim ortada organizasyon falan olmadığı içing9c gaza gelmeye gerek yok. Bu amatörlükle bu iş yarış değil tur bile olamaz diye daha önce söyledim. Ama yine de hiç bir beklentisi olmayana amacı sadecesürmek olanlara hitap edebilir demiştim ama oda olmadı. Yarıştan önce rota çalışmalarında Birol Abi'ye yardımıcı oldum görseller hazırladım. Rotaları düzenledim. Tek tek zorunlu rotaları ayarladım ama Birol Bey bakarız ya hallederiz ya dedi karman çorman bir şey ortaya çıktı. Zorunlu rota Aydın diye yarış mı olur...

237061 dosyayı görüntüle

Daha önce whatsapp grubundan yazmıştım. Aklın yolu birdir.
Bir de organizasyona laf edenlere söyleyeyim ortada organizasyon falan olmadığı içing9c gaza gelmeye gerek yok. Bu amatörlükle bu iş yarış değil tur bile olamaz diye daha önce söyledim. Ama yine de hiç bir beklentisi olmayana amacı sadecesürmek olanlara hitap edebilir demiştim ama oda olmadı. Yarıştan önce rota çalışmalarında Birol Abi'ye yardımıcı oldum görseller hazırladım. Rotaları düzenledim. Tek tek zorunlu rotaları ayarladım ama Birol Bey bakarız ya hallederiz ya dedi karman çorman bir şey ortaya çıktı. Zorunlu rota Aydın diye yarış mı olur...
Yalnız burada sorunun yarışı bitirebilmek olmadığını düşünüyorum. 3-4 yarışmacı zaten gayet hızlı yol katettiler. Yarışı bitirebilecek insanlar zaten yollardaydı. Organizasyon devam etseydi yarışı en az 4 kişi bitirirdi diye düşünüyorum. Yani zorlu bir rotanın olmasının dışında nedenlerden dolayı yarış erken noktalandı benim anladığım kadarıyla.
Umarım ilerleyen süreçte doyurucu bir açıklama gelir ve hatalardan 'artık' ders çıkarılmaya başlanır. Yarışı düzenleyen ve katılan herkesin emeğine sağlık.

Tamamen Ttubr ye destek vermek için katıldım
Organizasyonu baştan beri takip eden herkes,sizin yarışa katılma sebebinizi tahmin ediyordu zaten,Birol abiyle fikirlerin ve yolların ayrılması bu işin sarpa saracağının belkide habercisiydi,ama siz yinede hevesler kırılmasın diye yarışa iştirak ettiniz farkındayız,keşke sizin başta Trabzon'dan başlayıp Marmaris'te bitecek şeklinde planladığınız rotada olgunlaşan bir yarış olsaydı eminim hem katılım bu kadar az,hemde yarış yarıda kalmazdı diye tahmin ediyorum,ben yaptım olduya gitti organizasyon,zamanlamanın ve rotanın yanlışlarından burada defalarca bahsedildi,ama iş işten geçti yapacak birşey yok önümüzdeki maçlara bakacağız.Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl önderliğinizde,doğru zamanlama ve doğru rotalar planlanarak yeni bir ttubr organize ederseniz eminim herkes için daha faydalı olacaktır.Her seferinde yeni dersler çıkarılıp tecrübe ediliyor ve aynı hatalar tekrarlanmazsa herşey daha güzel olur.Yinede emeği geçenlerin eline sağlık.Umarım bu tip organizasyonlar çoğalır,aman sizde vazgeçmeyin.

@seko35.50 sevgili kardeşim olayı anlamışsın zaten. Önümüzdeki sene Tcbmy olarak geri dönüş yapmayı düşünüyorum. Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı herkesin yarışabileceği uygun rotalarda olacak inşaallah. Zamana bırakalım, olgunlaşsın... :) :harika:

Sevgili pedaldaşlar ve bisiklet tutkunları : Dini işin içine katmadan bir kaç şey söylemek istiyorum. Ama ilk olarak yüce Kur'an da bakın Allah ne buyuruyor : " Bilmiyorsanız, ehline sorun.." Ttubr yi ilk meydana çıkarırken çok geniş bir araştırmayla ve çok fazla bilgi ve deneyim birikimiyle yola çıkıldı. Kurallar, yabancı ülkelerde yapılan ve başarılı olmuş yarışlardan örnek alarak oluşturuldu. Rota, yarışanları ön planda tutup çok fazla zorlamadan, kırıp dökmeden yarışabilinecek coğrafyalardan seçildi. Yapılabilir ve sürdürülebilir olmasına özellikle çok dikkat edildi. Hatırlayanlar olacaktır, özellikle İstanbul güzergahı, yarışanları trafik cehennemine sokmamak için rotadan kaldırıldı. Yarışın tümü, yarışıyormuş gibi tarafımdan harita üzerinden simüle edilerek değerlendirilip öyle hayata geçirildi. Sevgili Birol Çakır ile kurallar konusunda ayrılık yaşadığımız çok olumsuz noktalar oldu. Sonuç itibariyle ortaya çıkan yarış tam istenilen formatta olmadı ama gerçekleştirmeyi çok istediğimiz için yaptık. Oldu ya da olmadı konusu tartışmaya açık, o konuya girmek istemiyorum ama daha iyi olabilirdi.
Gelelim bu seneye : Sevgili Birol bana bu seneki rotayı söylediğinde,zorluklar yaşayacağını O rotanın çok kırıcı olacağını, mesafenin fazla olduğunu ve yarışanların çok zorlanacağını söyledim.. Hatta forumda bu rotayla ilgili uyarım da yaptım. Peki niye katıldım...? Tamamen Ttubr ye destek vermek için katıldım.Çok enteresandır, başıma gelecek olanın da gelenin benzeri olacağını tahmin etmiştim. Ama bizler bu işe soyunurken, ülkemizde de uzun mesafe yarışının yapılması ve sürdürülebilmesi konusunu amaçladık. Sonradan bir ego gösterisine dönen yarış bu sene maalesef fiyaskoya dönüştü. Yarışı birinci durumda götürenlerin yanına uğramayan araç, sürekli Birol Çakır'ın civarında dolaşıp destek verince haklı olarak yarışanların da motivasyonları dip yaptı. Kontrol noktalarında, yarışanları yalnız bırakıp, fotoğraf çek yoluna devam et mantığı bu yarışın yapısına uymadı. Bu da yarışanların motivasyonlarını tamamen dibe indirdi. Önümüzde çok güzel örnekleri olan ve taklit edebileceğimiz durumda olduğumuz TCR yi bile taklit edemedik. Yarışa katılıp ter dökenlerin değil de, katılmayacak olanların laf kalabalığına bakıp dizayn edilen yarışın sonu zaten kaçınılmazdı. Ben organizatör olarak..? sıcakta iyi yarışabiliyorum, aç susuz sürebiliyorum mantığıyla bu işe kalkışıp bir kontrol noktası dahi oluşturamıyorsam, kendimi sorgulayıp yarışmacı arkadaşlarımı tehlikeye atmadan bir çare bulmalıyım. Defalarca uyarmama rağmen kontrol noktası aracı yerinden oynamamış ve neredeyse yarışmacıların tümünü kontrol noktalarında kaçırmıştır. Bu sebepten de beni kontrol aracından indirdiler zaten. Kontrol noktası sabittir ve değişmez, ayrıca kontrol noktasına görevli koyarsın, geleni karşılar, kartını onaylar. Araçla koştura koştura CP oluşturulmaz. Oluşturulursa da tablo böyle olur. Bu eleştirileri organizasyonu kötülemek adına yapmıyorum, ama bunlar gerçekler. İnşaallah bundan sonraki yarış organizasyonlarında bu işi gerçek anlamda bilen ve uygulayacak olanlar bir araya gelir de bu tür fiyaskolar yaşanmaz. Yapalım da nasıl olursa olsun mantığı bu tür yarışlarda geçerli değil. Ya tam anlamıyla olacak ya da hiç olmayacak...
Şu satırlar bile yaşanan olayı, en hafif tabiriyle söylüyorum ufuksuzluğu ve kırsallığı bir kez daha ortaya koyuyor. Düzenlemeyin kardeşim madem olmuyor ve olmayacak beyhude bir çaba içine girerek insanları sükutu hayale uğratmayın. Ben burada bir iyiniyet görmüyorum, bakın Mümtaz bey ne diyor; takip aracı sevgili birolün etrafında döndü durdu. Peki bu durum yarışı önde götürmekte olan kişiler için demoralize bir durum değilmidir. Bu adamlar yahu ne oluyoruz, burada bizim ne işimiz var demezlermi. Birol bey bu yarışmaya rock star olarak mı iştirak etmiştir. Madem yarış birol beyin çevresinde dönecekti diğer katılımcılara en azından figürasyon ücreti verilebilirdi.
Bakın yarışma böyle olmaz. Tabi bu sözlerimin doğrudan muhatabı mümtaz bey değildir onuda anti parantez belirteyim. Ne diyorduk, yarışma böyle olmaz. Günümüz endüstriyel dünyasında amatör ruhla yapılan her etkinlik fiyaskoyla neticelenmeye mahkumdur. Eğer profesyonel bir bisiklet etkinliği yaşamak istiyorsanız sizlere festa 2200 i önerebilirim. Akşamları konser platformu kurulması ve her akşam farklı bir canlı müzik dinletisi, bisikletlinin zorlanacağı etaplarda araç desteği, yemeklerin catering firması ile sağlanması vesaire. Bu yarışma veya her neyse amatör oglu amatör bir etkinlikti. En azından benim ilk bakışta gördüğüm eksiklikler; katılımcılar bir gün öncesinde start alanına gelmeli otelde konaklamalıydı. Katılımcılara sabah kahvaltısından itibaren bilgilendirme toplantısı yapılmalı, teknik destek verilmeliydi. Katılımcıların teknik donanımları gözden geçirilmeli, gün boyunca dinlenmeleri ve beslenmeleri sağlanmalıydı. Yarışcılara tek tip forma dağıtılmalı, son bir kez doktor kontrolünden gecirilmeliydi. Takip işi tamamen profesyonel ellere emanet edilmeliydi. Yani bunlar benim ilk elden gördüklerim. Yoksa gelen bisikletlileri söğüt gölgesinde dinlendirmek, bir çaydan kaçınmak iş değildir. Bu işler aynı zamanda finansman ve para işidir. Para yoksa yarışta yoktur. Neka ekmek oka köfte. Bakın bu üçüncü fiyasko lütfen, adımızı muzaffer erol gez gibi ilk trans tur etkinliğiyle tarihe geçirelim diyerekten böyle fiyaskoları insanlara yaşatmanın alemi yok. Yarım yamalak bu işler olmaz. Ben bu yarış için bir yıllık iznini riske atan insanlar biliyorum. Peki bu insanlar erkenden eve döndüklerinde yakınlarına ne diyecekler. Onlar ne der bilmiyorum ama yakınları "bisikletçinin yapacağı iş de bu kadar olur"deyip adamı afedersin bitin gözüne sokacak. Lütfen zevahiri kurtarmak babından bu işlere girmeyelim girenleride yol yakınken vazgeçirelim.

Son düzenleme:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri