Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 920 Tur Bisikleti Hakkında

Lastiğe fazla takılma bence çünkü ne kadar off-road sürsen de bu %50'yi geçmez derim. Bunun yerine 700c'ye daha sağlam bir lastik ayarlayabilirsin.
Şu sıra maşasında bağlantı sayısı arttırılmış Fuji Touring 2018 Disc de çok iddialı ama bence trek 520 sizi daha çok mutlu edecektir.
1983'ten beri geliştirilen bir cromoly macera bisikleti.
Hala neden hub dinamo koymazlar ve neden 3*10 yerine 3*9'dur bir türlü anlayamadım fakat 2019'da 3*10 olur diye düşünüyorum bu şartta benim de hedefim trek 520'dir.

Scudo
@eren konu Trek'in 34 senedir hala üretimde olan tek bisikleti.

Tur bisikletine ve bisikletçiliğine dair ne arıyorsanız bulacağınız adres: (link)

Şurada bir Trek 520 ile tur var

(link)

Bisikletin sanırım 8k bir fiyatı var, o tutara karbon kadrolu mtb almak daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca 13 kilo sanırım. Karbon mtbler 9 kilo

@mrth
Hocam tur için karbon önerilmiyor diyorlar genelde, doğrumu bilmiyorum. Birde karbon kadroya bagaj takmayın muhabbeti falan vardı.

@morishej Sadece bir bisiklete sahip olmak durumundaysan Trek 920 işini görür.

Trek 920 bozuk yollarda kendini gösteriyor.
Bozuk yollarda kendisini gösteren başka bisikletler de var.
Son dönemlerde Gravel Bike denen bisikletler üretilmeye başlandı.
Örneğin Specialized Diverge, Merida Silex...

Tur bisikleti Trek 920 olarak işini fazlasıyla görür.

Şehir içi kullanımda bir miktar kaba kalabilir.

Birde şöyle bir durum var, bisiklet geçmişi olmayan bazı kişiler
ciddi sayılabilecek paralar ödeyip bir hevesle güzel sayılabilecek bir bisiklet alıyorlar,
sonrasında bisiklet evlerinin bir köşesinde süs gibi duruyor.
Umarım sizde de böyle bir olay yaşanmaz...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@salih67 hocam uzun süre mtb kullandım. Memnun değildim diyemem ama asfaltta yoruyor. Ben bu bisikleti alırsam bir parça da mtb almış olacağım. Hem daha atik bir bisikletim olacak. Kamplı turlarda yük sıkıntısı da yaşamayacağım. Gönlümün efendisi konumunda kensileri.

@morishej Hocam bu bisikletin öyle üst düzey donanımı da yok, bu fiyata güzel bir kadro set alıp rahatlıkla daha iyisini toplayabilirsin.

Hocam sizinle ayni heveslerle yola cikip topladigim fakat islerimin yogunlugundan dolayi kullanmaya firsat bulamadigim speciaized awol’u satmaya karar verdim. ilgilenirseniz haberlesebiliriz.

@morishej Hocam hiçbir fikrim yok maalesef, niçin 29 inç almakta ısrarcısın pek anlamadım. Galiba yola iyi tutunan kalın lastikli bir bisiklet almak istiyorsun.
Ben alacak olsaydım bu bisiklete o kadar para vermezdim, zaten bu bisikleti alan kişi aldığında seleyi falanda değiştirmek ister diye tahmin ediyorum. Bence yarı fiyatına, hatta belki daha ucuza aynı özelliklerde başka bir bisiklet alınabilir. 29" dağ bisikletleri de işini görebilir ki 10 kilo altını rahatlıkla görebilirsin. Bu arada tur bisikletlerine kalın lastik takılamamasından ben de çok şikayetçiyim.

@BisikletKolikK o kadar parayı ben de vermek istemem ama böyle bir kadro da bulmak imkansız gibi. Araştırmaya devam ediyorum teşekkür ederim.

@morishej Hocam böyle bir kadro biliyorum, yani 700X50 lastik takılan. Tabi yol bisikleti gidonlusu şart değilse, hatta yol bisikleti gidonlusu da vardı galiba. Fiyatı da bunun yanında bedava :D

@morishej Bahsettiğim bisiklet kona big rove al, sabit maşa ve 700X50 lastiklerle geliyor. Bagaj delikleri var hem önde hem de arkada.

@BisikletKolikK hocam ben 4 mevsim bisiklet sürüyorum ve yaşadığım yerde kış gerçekten çok çetin geçiyor. Mtb lastiği olmadan kışın bisiklete binmek imkansız. O yüzden 29" istiyorum. Kışın kalın lastikler olmadan binilmez. Trek 920 ile yazın ince, kışın kalın lastiklerle sürebilirim. Kötü yollara girebilir ve temiz yolda da hatırı sayılır akıcılığı yakalayabilirim. Bu şartlara başka alternatif araştırıyorum. Trek gerçekten pahalı. Mtb bisikletimi sattımmve üzerine de yüklü para koyacağım. Bisikleti sevdiğim için çok gözüme gelmiyor ama o paraları kolay kazanmadım. O yüzden hataya düşmeden araştırmaya devam ederek karar vereceğim. Yardımlarınız için minnettarım.

Mesajların hepsini okumadım daha önce yazıldıysa kusura bakmayın ama şöyle bir düzeltme yapayım: 700c ve 29 inç zaten aynı ölçülerdir. Bu ölçüler lastikle birlikte tekerin tüm çapı olduğundan kalın lastik kullanılan tekerler 29 inç, ince lastik kullanılan tekerler 700c olarak isimlendirilir. Jant genişliği ve maşa boşluğu müsaade ettikçe 700c'ler 29 inçe ve yine jant yeterince darsa 29 inçler 700c'ye dönüştürülebilir.

@BisikletKolikK
Çöl ikliminde bisikletle tur yapıp, neden hemen hemen her videosunda zincirinin cillop gibi göründüğüne cevap versin bence :DDD Azıcık arayın internette, tur yaptığına inanmayanlardanım bende....

@T.T Hocam gözle görmeden böyle birşey söylemek çok saçma bir durum bence, ki sponsorları var bu abimizin. Belkide Gürkan abi gibi yol kayıt izi tutuyordur, hayalleri için buradan afrikaya giden bir insanın yapamayacağı şey yoktur. Belki de zincirini günlük siliyordur, ki bahsettiğiniz fotoğrafı da belki bisikletine bakım yaptıktan sonra çekmiştir.

@ardabaranburcak evet 700X şeklindekiler ile 29"ler aynı. Aslında 700 28" jant oluyor. MTBlerde 29" olarak geçmesinin sebebi geniş yanaktan kaynaklanıyor. Misal fat bike bisikletlerin jantları aslında 26 inç fakat lastiğin yanağı geniş olduğundan 29" oluyor. Ayrıca konu sahibi arkadaşın istediği tip bisikletleri bende çok seviyorum. Salsa'nın bisiktlerinde drop barlı çok efsane geniş tekerli modelleri var fakat Türkiyede bu marka yok. Ben şuanda 29" mtb kullanıyorum. 2.25 lastik var uzun turlarım için rubena zırhlı lastik alacağım onun dışında tur bisikletinden farkı kalmadı. Hayalimdeki bisiklet trike recumbent fat bike ve salsa fargo gx (sitesinde 1800$). Biraz daha araştırırsanız güzel modeller bulabilirsiniz kendinizi trek 920de şartlandırmayın.

@MakRo hocam alternatif çıkmadı henüz. Bu bisikleti cidden sevdim. Fikrim değişebilir ama şimdilik 920de karar kıldım.

Geri