Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 920 Tur Bisikleti Hakkında

@BisikletKolikK
Neredeyse her paylaşımda bisiklet cillop :) Başka forumlarda bloglarda dalga geçiliyor artık. Bizde günlerce tur yapıyoruz kamp atıyoruz. Sürekli bisikleti temizlemeyi bırak bisikletin yüzüne bakacak halin kalmıyor. Var birşeyler bu işte ama bilemiyorum. Dediğim ben inanmıyorum bu adamın pedal çevirdiğine ama tamamen günahını almayayım.

Scudo
@T.T Ben katılmıyorum hocam söylediklerine, bu iddiayla ilgili fotoğraf vs. bir belge olmadan sadece iddia olarak kalır. Ayrıca memleketimizin heryerini cebinde Kuruşu olmadan gezmiş bir adamın böyle birşey yapması psikolojik olarakta pek mümkün gözükmüyor :) Bilmiyorum açıkçası, bana pek mantıklı gelmedi.

@T.T @BisikletKolikK işin içinde sponsorların olduğu hiçbir işe zaten çok itibar etmemek lazım. Ama konumuz bu değil bana trek 920 aldıracaktınız hatırlatayım :)

(link)

Türkiyede satışı varmı bilmiyorum ama bulunabilirse uygun fiyata bir alternatif olur. Üzerinde 700*40 lastik varmış. Fakat linkteki açıklamalardan anladığım kadarıyla 29er dağ bisikleti lastiği takılabilirmiş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bence tur bisikletine fahis fiyatlar sayarak sahip olmanin bi espirisi yok. Ufaktan kendin toplayacaksin ki tadina varasin . Ama param olsa şunu alirdim
co-motion-pangea-touring-bicycle.jpg

Bozuk yollara girilecekse bir dağ bisikleti alıp onu tur ekipmanlarıyla geliştirmek en mantıklısı gibi görünüyor. Gerektiğinde ince teker takılır. Dağ bisikletlerine ince teker takılabiliyor bildiğim kadarıyla.

@eren konu
Bunun sebebi bazı turcuların ya da tur bloglarının 10s uyumlu zincirlerin daha ince olmasından dolayı uzun turda daha az kilometre dayanacağı, tur yükü altında çabuk kıralacaklarına dair inanışları. Firmalar da genel eğilimin aksine iş yapmayı pek sevmez. Bence biraz boş bir inanış.

@morishej bir de bu bisiklete bak. (link)

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@BisikletKolikK
fotoğraf belge zaten var aç bak sayfasına adamın :D heryerde cillop bisikletini gör :D tur yapıyor ama çantaları bile tertemiz. o koşullarda mümkün değil inan. inanmak istiyorum ben de temiz olduğuna adamın ama inanamıyorum. turcu olan anlar, hiç de zor koşullarda pedal basıyor gibi bi hali yok. üzgünüm ama artık takip etmiyorum onu.....

@morishej
düşünme al 920 yi. seneye alırım bende herhalde. salak gibi fuji ye para verdim. bin pişmanım. fuji touring pişmanlıktır, melsa adlı firma tam pişmanlıktır....

Tur bisikletinin 10 speed olmasi cok sacma cunku buyuk sehirlerde bile ha deyince bir ekipmani bulamiyorken sehirler arasi yada ulkeler arasi bi turda ciddi problem cikartir. Heleki sponsor yoksa. Benim sahsi kanaatim tur bisikletinde en ideal cekis sistemi 3x8 dir . Benim tur bisikletimden ornek verecek olursam zincir taa fii tarihinden eski mtb min zinciri ve aynakolumda 8 - 9 uyumlu. 7li tum donanimlari rahatlikla 8lide kullanabilirsiniz ayrica. Klasik muhabet " mahalle bisikletcisindeki her hangi bi ekipmani takip yolunuza devam edersiniz" hadi bul bakalim 10 speed bir aktariciyi , zinciri yada vites kolunu gorelim

@mariokaldato Hocam aynakol aynı anda 8-9 uyumlu olmuyor, tur için bence de 3X8 çok uygun bir sistem. Veya eski tip vidalı büyük rublelerle 3X7'de kullanılabilir, ki kaset ruble bulmak o kadar kolay olmayabilir bazı ülkelerde. Tabi afrikadan falan bahsediyorum.

Çok takılmamak lazım bu konuya bence. Aynakol harici herşeyin yedeği taşınabilir, hatta kişinin ruh haline göre o bile taşınabilir. Yedek dış lastik, jant taşıyanlar bile var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato fikir olarak aynı kanıdayım zaten sen yeter ki iste. Tura çıktığında bisiklet kadar kişini psikolojik ve bedensel zorlukları da aşması önemli, tabi bisikletin sağlamlığı vs. gibi durumlarda söz konusu ama ülkemizde döviz kurlarında dolayı her şey çok saçma fiyatlara çıkabiliyor. Açıkçası bence tur bisikletinde ağırlık falan çokta önemli değil ben kamyon gibi yüklü seviyorum. Ve son olarak o resimdeki bisiklet cidden güzel hatta bu arkadaş en son Avrupa turunda o markayı kullanıyordu. (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar sıfır ayarında trek 920 buldum. 6bin küsüre anlaştık. Önümüzdeki hafta içi elimde olacak. Geldiği zaman izlenimlerimi yazarım. Umarım pişman olmam herkese teşekkür ederim.

Bisiklet geldi mi Sayın morishej?

Valla alet enfes görünüyor. Param olsa alirdim kesin :D Param olsa daha neler alacam da işte :D Aldiysaniz hayirli olsun.

Ben de bu bisikleti almak için araştırma yapıyordum. Sizin ilk mesajda yazdıklarınız var ya, tam benim durumu ifade ediyor. Şimdilik ev iş arası git gel yapacağım. Günlük 15km civarı. Ev alış verişlerinde de kullansam 20km yol yapıyor. Ümidim bisikletin hobiye dönüşmesi. O zaman uzun turlara da çıkabilirim ☺ Şehir bisikletini bu sebeple istemiyorum. En azından başlangıç bisikletim yol bisikleti olsun, yancı olarak hanımın bisikletini kullanabilirim. Ama bisikletin 13 kg olması düşündürüyor. Oturma pozisyonu 920 kadar rahat (belki yanlış düşünüyorum), hafif bir gravel yada cyclecross tavsiyelerine de açığım.

Geri