Scudo Sports

Trek FX Serisi

Daha önce başka bir başlıkta sormuştum. TR'de yol bisikleti alacakken satış sonrasında kafamızın en rahat olacağı marka ve satıcı kim bilen var mı?
Bence aktif pedal specialized marka. Yakın bir arkadaşım specialized yol bisikleti aldıktan sonra boyasında çatlak oldu. Çok basit bir boya çatlağıydı. Gitti aldığı yere anında kadronun sıfırı amerikadan geldi. Sonra yine aynısı oldu yine sıfır kadro geldi. Sonra yine oldu ve sonra yine aynısı oldu :) Yani tam 4 kere basit bir sebepten dolayı adamlar benim arkadaşa sıfır kadro verdi.

Scudo
Bence aktif pedal specialized marka. Yakın bir arkadaşım specialized yol bisikleti aldıktan sonra boyasında çatlak oldu. Çok basit bir boya çatlağıydı. Gitti aldığı yere anında kadronun sıfırı amerikadan geldi. Sonra yine aynısı oldu yine sıfır kadro geldi. Sonra yine oldu ve sonra yine aynısı oldu :) Yani tam 4 kere basit bir sebepten dolayı adamlar benim arkadaşa sıfır kadro verdi.
4 Kere sıfır kadro da gerçekten iddialıymış 😅 markayı listeme ekledim. Yalnız hep aynı yerden mi çatladı boya? Kusurlu bir üretim falan mı oldu acaba aynı seride?

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Markanın kendisi bu konuda yardımcı olmak istemedi. Fakat yerelde Alatin firması alternatif çözümlerle Trek yerine yardımcı oldu.
Aslında demek istediğim Trek ilgilenmedi demişsiniz ya zaten bu normal olan Trek sadece alattin sözleşmeye uygun davranmaz ya da tüketiciyi mağdur ederse devreye girer normal olan bu. Şahsi fikrimi sorarsanız da Alattin üzerine düşeni bile tam anlamıyla yapıp yedek parça temin etmemiş en baştan

Son düzenleme:
4 Kere sıfır kadro da gerçekten iddialıymış 😅 markayı listeme ekledim. Yalnız hep aynı yerden mi çatladı boya? Kusurlu bir üretim falan mı oldu acaba aynı seride?
Farklı yerlerden oldu ama çok küçük incecik çizgilerdi. Arkadaşla birlikte o zamanlar çok tırmanış yapıyorduk bisikletin hakkını veriyorduk yani :) Bu yüzden oldu diye tahmin ediyorum. Boya dışında hiçbir sorun yoktu zaten bisiklet üst seviye karbondu.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Farklı yerlerden oldu ama çok küçük incecik çizgilerdi. Arkadaşla birlikte o zamanlar çok tırmanış yapıyorduk bisikletin hakkını veriyorduk yani :) Bu yüzden oldu diye tahmin ediyorum. Boya dışında hiçbir sorun yoktu zaten bisiklet üst seviye karbondu.
Specialized çok iyi marka gerçekten, müşteri ilişkileri de böyleyse süper

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
merhaba arkadaşlar,
size bir konuda fikir danışmak istiyorum. 2. el bir 2019 üretimi trek fx 3 bisiklet alma arifesindeyim. bisikletin kondisyonu çok iyi durumda, neredeyse kullanılmamış ve 23.000 TL'ye anlaştık.
alacağım bisikletin konfigürasyonu aşağıdaki incelemedekinin birebir aynısı.
(link)

sizce bu fiyata almak mantıklı olur mu? bisikleti alma amacım sahilde hobi amaçlı sürüş yapmak.

şimdiden teşekkürler.

merhaba arkadaşlar,
size bir konuda fikir danışmak istiyorum. 2. el bir 2019 üretimi trek fx 3 bisiklet alma arifesindeyim. bisikletin kondisyonu çok iyi durumda, neredeyse kullanılmamış ve 23.000 TL'ye anlaştık.
alacağım bisikletin konfigürasyonu aşağıdaki incelemedekinin birebir aynısı.
(link)

sizce bu fiyata almak mantıklı olur mu? bisikleti alma amacım sahilde hobi amaçlı sürüş yapmak.

şimdiden teşekkürler.

Şurada cevap verdim: Bisiklet önerileri

Merhaba, Trek fx 2 disc versiyonu için sizce geometri dropbar ile uyumlu olur mu? Farklı açılarda 3. gidonu ve 4. barendi deniyorum. Tek rahat ettiğim pozisyon Sqlab iç barendler oldu. Tutuş olarak dropbardaki hood'lardan tutuluyor gibi bir hissiyatı var. Belki de vücudumun doğal duruşu dropbara daha uygun olabilir diye düşünmeye başladım.

İkinci el hidrolik frenli dropbar bir bisiklet bulup kadro hariç tüm parçaları Fx kadronun üzerine geçirebilirim. Veya bendeki flat mount shimano disk kaliperlere uyumlu dropbar kolu varsa öyle bir şey de arayabilirim. Maliyeti düşürmeye çalışıyorum. Açıkçası 58 kadro ve üstü ikinci el yol bisikleti veya gravel bulmak zor. Bulsam da 20 bin üzeri rakamlar hep. Eldeki kadrolardan satıp alsam da bir risk, emin olamadım o yüzden. Sadece parça çıkaracak olursam çok fazla alternatif bulabiliyorum.

Gidonu bu halinden bir tık yukarıda kullanıyorum. Sele borusunun girdiği boru ile arka teker arası yol bisikletleri ve bazı gravel bisikletlerde çok yakın konumlandırılmış. Bu bisikleti hantallaştırır mı acaba? Kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmayalım :)

1734340108612.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba, Trek fx 2 disc versiyonu için sizce geometri dropbar ile uyumlu olur mu? Farklı açılarda 3. gidonu ve 4. barendi deniyorum. Tek rahat ettiğim pozisyon Sqlab iç barendler oldu. Tutuş olarak dropbardaki hood'lardan tutuluyor gibi bir hissiyatı var. Belki de vücudumun doğal duruşu dropbara daha uygun olabilir diye düşünmeye başladım.

İkinci el hidrolik frenli dropbar bir bisiklet bulup kadro hariç tüm parçaları Fx kadronun üzerine geçirebilirim. Veya bendeki flat mount shimano disk kaliperlere uyumlu dropbar kolu varsa öyle bir şey de arayabilirim. Maliyeti düşürmeye çalışıyorum. Açıkçası 58 kadro ve üstü ikinci el yol bisikleti veya gravel bulmak zor. Bulsam da 20 bin üzeri rakamlar hep. Eldeki kadrolardan satıp alsam da bir risk, emin olamadım o yüzden.

Gidonu bu halinden bir tık yukarıda kullanıyorum. Sele borusunun girdiği boru ile arka teker arası yol bisikletleri ve bazı gravel bisikletlerde çok yakın konumlandırılmış. Bu bisikleti hantallaştırır mı acaba? Kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmayalım :)

323808 dosyayı görüntüle
Merlinde grup setler uygun fiyatta. 2x11 Hidrolik disk ultegra 20 bin civarı, 105 ise 15 bin civarı. Getirtecek birisi varsa değerlendir. Yoksa özelden yaz ne yapabiliriz bakalım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Merlinde grup setler uygun fiyatta. 2x11 Hidrolik disk ultegra 20 bin civarı, 105 ise 15 bin civarı. Getirtecek birisi varsa değerlendir. Yoksa özelden yaz ne yapabiliriz bakalım.

(link)
Teşekkür ederim aslında gayet uygunmuş fiyatlar. Bazen 5-7 bin arası ikinci elde ilan görüyorum. Parçalayıp veya eldeki yedek parçalarla takas edip fiyatı düşürebilirim diye düşünmüştüm. Yeni teker seti dizdim zaten mali durum pek iyi değil 😅 Eğer genel yargı evet bu bisikletten olur olarak çıkarsa o yola göre yönleneceğim veya bu kadrodan olmaz denilirse bu sefer yeni bir bisiklet arayışına girip onun için para biriktireceğim.

İkinci el hidrolik frenli dropbar bir bisiklet bulup kadro hariç tüm parçaları Fx kadronun üzerine geçirebilirim. Veya bendeki flat mount shimano disk kaliperlere uyumlu dropbar kolu varsa öyle bir şey de arayabilirim. Maliyeti düşürmeye çalışıyorum. Açıkçası 58 kadro ve üstü ikinci el yol bisikleti veya gravel bulmak zor. Bulsam da 20 bin üzeri rakamlar hep. Eldeki kadrolardan satıp alsam da bir risk, emin olamadım o yüzden. Sadece parça çıkaracak olursam çok fazla alternatif bulabiliyorum.

323808 dosyayı görüntüle
Benim elimde eski bisikletimden kalma 105 seti var düşünürsen fiyat çok önemli değil, bir şekilde anlaşırız, boşta duruyor.

• Beğen
Benim elimde eski bisikletimden kalma 105 seti var düşünürsen fiyat çok önemli değil, bir şekilde anlaşırız, boşta duruyor.
Teşekkür ederim. Uyumluluk konusundaki endişelerim geçerse size hemen yazacağım.

Aslında benzer bir dönüşümü şuradaki arkadaş gerçekleştirmiş. Fena durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bende speeder 400 vardı.2x11 105 setlı flat gidonlu idi.Onu dropbara cevirdim.Hidrolik stı pahalıya kacıyor.Ben sadece hidrlik sti kol parası verdim. Memnun muyum memnunum.Tavsiye edermiyim. ederim.Elmde uyusmalar cok oluyordu boynuz kullamama ragmen.Dropa gectikten sonra sıkıntılarım kalmadı.

• Beğen
Geri