Bugün göbek, aynakol ve zincir üçlüsü elime geçti. Önce eski aynakol ve göbeği söktüm. Göbeği sökerken bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Akıcı dönüyordu. Bu beni biraz endişelendirdi. Neyse kadrodaki montaj yerini temizleyip gressledim. Hata yapmamak adına bir yandan Shimano kaynaklarına bakıyorum. Bir yandan da sağ olsun
@Can Çelik ile telefonda konuşuyoruz. Yönlendiriyor beni vs... Her şeyi tork anahtarlarıyla değerinde sıkıyorum. Hatta pedalı bile tork anahtarının ucuna şu aparatı takarak torklu sıkıyorum.
(link)
Neyse önce göbeği ve aynakolu montajladım. Sorunu tespit etmek için balkonda çalışıyorum, bisikleti bahçeye çıkartıp mahallede 2 dakika bir tur sonra geri pite giriyorum. Tekrar başka bir şey deniyorum. İki haftadır böyleyim. Geçen hafta sonum heba oldu. Bu cuma günüm de öyle. Neyse uzattım, göbek ve aynakolda olmazsa yeni zincir takacaktım. Olmadılar! Yılmadım ama hemen geri dönüp zinciri değiştirdim. Yüzde 0,5 uzamıştı. Hadi dedim bundan olsun. Her çıkışımda bir ümit, geçecek diyorum. Geçmiyor. Yine olmadı. Bu sefer yıkıldım tabii. 1700 lira aynakol, 800 lira göbek, 950 lira zincir. Hadi zincire acımıyorum da... Bir de kendimden şüphe etmiştim. Meğerse bakımları düzgün yapmışım aslında. Sıkıntı oralarda değilmiş. Yani aynakol da yalama idi ama ses oradan değilmiş...
Pedalları uygun torkla sıkmıştım. Geri açtım başka pedal taktım. Yine ses var.
Sele borusunu aşağı iyice çekip denedim. Yine ses var.
@Spartiat abi Seat Tube'de çatlak olmasın demişti. İçim içimi yiyor. Trek'le gelecekte davalık durumlar aklıma geliyor sinirleniyorum vs.
Geçen hafta başka bir başlıkta anlatmıştım. Sele borusu aparatlarından sele borusu ve seleye kadar yenileyebildiğim her şeyi yeniledim. Veya eskiyle değiştirdim. Jantları ve ön arka göbekleri farklı jantlarla denedim. Başka ruble denedim. Yok kesilmiyor ses.
En son sökülmedik aksesuar bırakmadım bisiklette. Kadro kulağından da şüpheleniyordum. Onu da sıkacaktım. Ayaklığı söktüm. En son Allah'ın belası Tubus bagajı söktüm. Ve ses kesildi...
Derin bir sessizlik. Hayatımda bir ses duymadığım için hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Ayağa kalktığımda seat tube'e gelen arka dikme borusu (ismi bu mu bilmiyorum) bagajın montaj yeri sanırım esnemiyormuş. Aynı şekilde arka göbeğin oradaki bağlantı da. Ayağa kalktığımda sesin azalıp oturduğumda artması bu yüzdenmiş. Pedalı dikey basarken çıkmayıp yatayda itince gelmesi de demek ki bundanmış. Bana ders oldu. Zincir sürtmesi gibi bir ses nasıl bagaj montaj yerinden çıkar anlamıyorum. Hareketli aksamlardan gelen bir ses gibiydi.
Önce 5 dakika kadar güldüm. Sonra 5 dakika sövdüm. Sonra bir dakikalık histeri krizinin yerini mutluluk aldı. Kadroyu garantiye vermeme veya başka bir bisiklet almama gerek kalmadı çok şükür.
Kurtuldum arkadaşlar. Yakında sanırım sahibindende satılık bir Tubus Bagaj göreceksiniz. 😂
Bu arada hollowtech montajı çok kolay ve pratikmiş. Göbek de aynakol da. Kare mile göre çok daha hoşuma gitti. Zamanında aldığım aparatlar da iş gördü. Az daha grupset değiştirecektim. Ucundan döndük.
Bu da bu hikayenin sonu.
317740 dosyayı görüntüle