Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek FX Serisi

Grx Rd-Rx810 2x11V arka aktarıcı
(link)
2297 lira
FC-Rx600-11 11 vites aynakol
(link)
3280 lira
(link)
475 lira

2x11'e geçince bu sefer maliyet direkt 6000 lira oluyor ki uyumlu mu kadroyla bilmiyorum. Dişli oranları da aynıyken vites 18den 22'ye çıkıyor. Ne gibi bir fark olur? 4000 liraya değer mi?

Scudo
Ek olarak şimdi fiyatlara baktım bir

(link)
475 lira

(link)
850 lira

(link)
720 lira

2045 lira ediyor toplam. Çıkan ürünleri de ikinci elden satarsam 600-700 bir gelir elde ederim diye düşünüyorum. Tabii bunların bir de montajları var :D Acaba kendim yapabilir miyim? Özellikle arka vites kolay gibi gözüküyor.

Lastiği kesinlikle değiştirmeyi düşünüyorum. Jant bulma problemi göbekler yüzünden mi? Frenleri değiştirirken göbekler de değişeceği için sanırım o problem ortadan kalkıyor :D Gerçi dün bizim mahalledeki ustaya sordum. Ön, arka ve orta göbek değişimi ve jant akordu 1000 lirayı buluyor.
Bizim bisikletler qr mandal destekli olduğunu için thru-axle jantlar olmuyor diye biliyorum bu yüzdende jant seti bulmakta çok zorlanıyorum. Beğendiğim tüm jant setleri thru-axle ile geliyor. Yanlış bilmiyorsam thru-axler her bisiklet kadrosu ile uyumlu olmuyor?

Grx Rd-Rx810 2x11V arka aktarıcı
(link)
2297 lira
FC-Rx600-11 11 vites aynakol
(link)
3280 lira
(link)
475 lira

2x11'e geçince bu sefer maliyet direkt 6000 lira oluyor ki uyumlu mu kadroyla bilmiyorum. Dişli oranları da aynıyken vites 18den 22'ye çıkıyor. Ne gibi bir fark olur? 4000 liraya değer mi?

Yol bisikletinde "Sora yerine 105/Ultegra'ya geçmek değer mi" ya da gravelgillerde "Sora yerine GRX600'e geçmeye değer mi" sorularının cevabıyla benzer.
"2x9'u yine 2x9 ile değiştirirken yapılacak masrafa değer mi" diye de ayrıca düşünmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Herkese merhaba.Hi bike'dan çok güzel fiyata trek fx3 buldum.buradan daha önce bisiklet alan var mıdır ? Güvenilir midir ?Türkiye'ye kargo yokmuş maalesef

(link)

Herkese merhaba.Hi bike'dan çok güzel fiyata trek fx3 buldum.buradan daha önce bisiklet alan var mıdır ? Güvenilir midir ?Türkiye'ye kargo yokmuş maalesef

(link)
Türkiye ye kargo yapsa bile gümrük limitleri yüzünden ödeyeceğiniz masraflarla, TR satış fiyatının çok daha üzerine mal etmiş olursunuz. 150€ yu geçen hiçbir alışverişi uluslararası posta yoluyla yapmayın. Ya kendiniz gidin ya da bir tanıdığınızı getirmesini rica edebilirsiniz.

Hibike güvenilir bir mağaza, Frankfurt yakınlarında bulunuyor.
Alacağınız bisikletin fiyatına bakarken TR değil GE/DE seçin lokasyonunuzu, KDV dahil ödeme yapmanız gerekecek. KDV iadesinin bazı şartları var. Sağlarsanız, geri alabilirsiniz daha sonra.

Stok ve fiyat durumu şu şekilde;
Yeşiller elinde teslim edilebilir olanlar, maviler için 1 -2 hafta termin süresi var.

Screenshot_20230525_063409_com.android.chrome.png

Son düzenleme:
Türkiye ye kargo yapsa bile gümrük limitleri yüzünden ödeyeceğiniz masraflarla, TR satış fiyatının çok daha üzerine mal etmiş olursunuz. 150€ yu geçen hiçbir alışverişi uluslararası posta yoluyla yapmayın. Ya kendiniz gidin ya da bir tanıdığınızı getirmesini rica edebilirsiniz.

Hibike güvenilir bir mağaza, Frankfurt yakınlarında bulunuyor.
Alacağınız bisikletin fiyatına bakarken TR değil GE seçin lokasyonunuzu, KDV dahil ödeme yapmanız gerekecek. KDV iadesinin bazı şartları var. Sağlarsanız, geri alabilirsiniz daha sonra.

Stok ve fiyat durumu şu şekilde;
Yeşiller elinde teslim edilebilir olanlar, maviler için 1 -2 hafta termin süresi var.

304791 dosyayı görüntüle
Fiyat gerçekten iyiymiş. Türkiye'de 15000 lira pahalı satılıyor. Acaba önceden ürün linki gümrük müşavirlerine gönderilip fiyat alınabilir mi? 5-6 bin ücret verilse yine karlı oluyor. Gerçi yurtdışı alışveriş başlığında gümrük müşavirleri ürün bedeli kadar vergi ödemesi talep ediyor demişti birkaç kişi. O zaman daha pahalıya gelebilir gerçekten.

Fiyat gerçekten iyiymiş. Türkiye'de 15000 lira pahalı satılıyor. Acaba önceden ürün linki gümrük müşavirlerine gönderilip fiyat alınabilir mi? 5-6 bin ücret verilse yine karlı oluyor. Gerçi yurtdışı alışveriş başlığında gümrük müşavirleri ürün bedeli kadar vergi ödemesi talep ediyor demişti birkaç kişi. O zaman daha pahalıya gelebilir gerçekten.

Gümrük müşavirleri bireysel müşteriler ile uğraşmak istemezler , o işe girdiklerinde de bu şekilde astronomik ücretler talep ederler. Tanıdığınız ithalat ihracat yapan bir eşiniz dostunuz varsa onların kanalı ile çalıştıkları müşavirlere sorabilirsiniz.

Onun yerine gidip gelen birine ücret karşılığı getirtin daha kolay bir işlem olur.

(link)

Fx serisi için bu ayaklık uygun olur mu? Turlarda koyacak, dayayacak yer bulmaktan canım çıkıyor. Bontrager olanı yeni 900den 1100 e fırlamış. Yorumlarda pek beğenilmemiş. Bisiklete zarar gelmesin diye onu alayım demiştim ama sanırım bu yukarıdaki park ayağı daha hafif ve daha kullanışlı. Fiyatı da 5te 1. Uygun mudur?

(link)

Fx serisi için bu ayaklık uygun olur mu? Turlarda koyacak, dayayacak yer bulmaktan canım çıkıyor. Bontrager olanı yeni 900den 1100 e fırlamış. Yorumlarda pek beğenilmemiş. Bisiklete zarar gelmesin diye onu alayım demiştim ama sanırım bu yukarıdaki park ayağı daha hafif ve daha kullanışlı. Fiyatı da 5te 1. Uygun mudur?
18mm delik aralığı kaç alyana denk geliyor? Bunu öğrenebilirsek yardımcı olabilirim uyumlu olup olmadığına.

18mm delik aralığı kaç alyana denk geliyor? Bunu öğrenebilirsek yardımcı olabilirim uyumlu olup olmadığına.
Sen bontrager olanı mı kullanıyorsun? En kötü riske girmeyip yurtdisindan siparis gececegim de. Tam olarak bilemiyorum.

Sen bontrager olanı mı kullanıyorsun? En kötü riske girmeyip yurtdisindan siparis gececegim de. Tam olarak bilemiyorum.
Evet bisikleti alırken alatin den orijinal park ayağı almıştım uzun süre kullandım. Çok sağlam fakat çok ta ağır yaklaşık 450 gram. Bir kaç hafta önce söktüm, şuanda sadece bisikleti yıkarken takıp kullanıyorum onun harici kullanmıyorum. Yanılmıyorsam 4 veya 5 alyan kullanıyorum söküp takarken.

• Beğen
Evet bisikleti alırken alatin den orijinal park ayağı almıştım uzun süre kullandım. Çok sağlam fakat çok ta ağır yaklaşık 450 gram. Bir kaç hafta önce söktüm, şuanda sadece bisikleti yıkarken takıp kullanıyorum onun harici kullanmıyorum. Yanılmıyorsam 4 veya 5 alyan kullanıyorum söküp takarken.
Bayağı ağırmış ya.

Bayağı ağırmış ya.

Bende bunun AliExpress versiyonu var, 50 küsür gram: (link)
Yol bisikletinde kullanıyorum, çok memnunum ama Trek FX 2'yi ayakta tutabilir mi bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve -Deniz-
Yol bisikletinde kullanıyorum, çok memnunum ama Trek FX 2'yi ayakta tutabilir mi bilmiyorum.
Abi kadroda direkt arka çatalda sırf ayaklık için iki delik var. Hazır böyle bir şey varken onu kullanayım istiyorum. Merida bisikletlerde k mount diye geçiyormuş sanırım. Attığım yukarıdaki linkteki ürün için de giant ve trek uyumlu yazılmış. Cetvelle bir baktım ortalama mesafe de 18 mm gibi duruyor iki delik arasındaki. Tek endişem kadroyu yamultur bir sıkıntı olur mu? Yoksa 200 liralık ürün yarı yarıya ağırlık farkına sahip @staticEnemy nin dediğine göre. Yarım kilo da gerçekten iyi ağırlık 😀

Abi kadroda direkt arka çatalda sırf ayaklık için iki delik var. Hazır böyle bir şey varken onu kullanayım istiyorum. Merida bisikletlerde k mount diye geçiyormuş sanırım. Attığım yukarıdaki linkteki ürün için de giant ve trek uyumlu yazılmış. Cetvelle bir baktım ortalama mesafe de 18 mm gibi duruyor iki delik arasındaki. Tek endişem kadroyu yamultur bir sıkıntı olur mu? Yoksa 200 liralık ürün yarı yarıya ağırlık farkına sahip @staticEnemy nin dediğine göre. Yarım kilo da gerçekten iyi ağırlık 😀

Öyle bir şeyle kadroyu yamultmak çok büyük başarı olur bence. Kadroyu yamultana kadar ayaklık yamulur. Çok başarılı/güçlü bir montaj şekli değil, Vona da pek vasat üstü marka değil ama önemli bir yük bindirilmediği sürece sorun olmaz bence. Herhalde bisikletin kendi ağırlığının ona düşen payından fazla binecek bir yük, bagaj falan yoktur.

• Beğen
Topeak marka, pedala takilan cok guzel bir model vardi.
Oldukca ufak v pratik ancak fiyat olarak epey pahali oldugu icin vazgecmistim 🙁
Sizin kullandiginizda gayet mantikli v ekonomik

Öyle bir şeyle kadroyu yamultmak çok büyük başarı olur bence. Kadroyu yamultana kadar ayaklık yamulur. Çok başarılı/güçlü bir montaj şekli değil, Vona da pek vasat üstü marka değil ama önemli bir yük bindirilmediği sürece sorun olmaz bence. Herhalde bisikletin kendi ağırlığının ona düşen payından fazla binecek bir yük, bagaj falan yoktur.
Çantalar mevcut ama arkaya takılan heybe türleri gibi ağır bagajlar yok. O zaman sıkıntı olmaz herhalde. Bazen bayağı takıntılı oluyorum 😀 Geçenlerde birinin QR kısmına taktığı bir ayaklık kadroya zarar vermişti. Onu okuduktan sonra tedirgin oldum.

Topeak marka, pedala takilan cok guzel bir model vardi.
Oldukca ufak v pratik ancak fiyat olarak epey pahali oldugu icin vazgecmistim 🙁
Sizin kullandiginizda gayet mantikli v ekonomik

AE'de pedala takılanın birkaç versiyonu vardı, biri pedal kolunun yanına toplanıp ters V şeklinde aşağı açılan, biri de kendi pedalının üstüne kapanan. Pedalımı değiştirmek istemediğim için pedala kapananı, güvenli bulmadığım için de ters V şeklinde aşağı açılanı eleyip bu çubuk olanı almıştım.
Bu House of Bike'taki yurtdışına göre epey hesaplı aslında, ben 2021'de kargo-vergi dahil 156 liraya almışım. Çin karbonu (=plastik) bir çubuğa çok para vermişim o zaman ama fikir ve faydayı düşününce makul.

Çantalar mevcut ama arkaya takılan heybe türleri gibi ağır bagajlar yok. O zaman sıkıntı olmaz herhalde. Bazen bayağı takıntılı oluyorum 😀

5 kg kadar bir çanta sorun olmaz bence.

Ağırlık arttıkça bisikletin yana yatarak durduğu her ayak sıkıntı olabiliyor. (link) destek almak ya da çift açılıp bisikleti dik tutan ayaklara geçmek gerekiyor. Benim Legarda çok yük görebildiği için onda bu ayak takılı: (link)

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve by0ne
3 ayda iki kere arka tekerin jantı koptu. Peugeot'da böyle bir sıkıntı bir kere bile başıma gelmemişti. Sinirim bozuluyor.

Geri