Arkadaşlar merhaba. 2022 model Trek Fx 2'de Geçen hafta ruble yapraklarından birinde kırık olduğu için eski rubleyi HG-200-9 yeni HG-400-9 Alivio olan ile değiştirdim. Göbeğe uydu fakat. Montajı yaptıktan sonra rublenin oturduğu kızağın (elle tutup döndürülebilen yer) dönerken bir sürtme sesi çıkardığını fark ettim. Önce göbeğin kontrasından olduğunu düşündüm ama dün gece yine dağıttım göbeği. Mil takılı değilken de o sürtme sesi arada yapıyor. Sanırım eski rubleyi sökmeye çalışırken hasar verildi. Ruble sökülmeyince ruble kapağının oradan WD-40 sıkmıştım. Acaba cırcır öten o döner mekanizmadaki yağ komple uçtu da ondan mı yapıyor diye zincir yağı sürmeyi denedim. Ses yine kesilmedi. Yine kalakaldık yani. Bu arada tektro frenler berbat ötesi. Onlardan da fren ayarı yapmama rağmen sürekli bir ses geliyor fıtıfıtı diye frenleme yaparken.
Şimdi sorum şu ki, ben bu göbeği değiştirmeden bu sürtme sesini kesebilir miyim? Ses disk fren sürtme sesini andırıyor.
Eğer kesemezsem göbeği değiştirmem gerek.
Hub rear : Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR
Skewer rear : (link)
Hub front : Formula DC-20, alloy, 6-bolt, 5x100mm QR
Skewer front : 130x5mm QR, ThruSkew
Rim : Bontrager Connection, double-wall, 32-hole, 20 mm width, Schrader valve
Buna uyumlu göbeği değiştirmişken shimano almak istiyorum.
(link)
Bu ürün uyar mı?
Hidrolik freni de Shimano mt200 ile değiştirmek istiyorum ama arka taraftaki frenin kadroya bağlantı tipi kısa. Yol bisikletlerindeki gibi. Mt200 yerine şu şekilde mi almam lazım?
(link)
Özellikle şimdiden soruyorum ki şuan kullandığım hidrolik 6 vidalı olan tipte. Ben bunu değiştireceğim zaman Centerlock olan göbeklerden almış olursam fren yine mt200 kalıp rotor centerlock için olandan alabilir miyim? O şekilde 6 vidalı veya centerlock diye kafamıza göre değiştirebiliyor muyuz?
Bir de ön maşada qr takılan yer tek taraflı. Diğer tarafında sabit bir parça var. Vidayla sabitlenmiş çıkabiliyor. Buraya oturacak göbek için problem olur mu? Fotoğraflar aşağıda :
@Spartiat @Can Çelik yardım lazım abiler 😅
309856 dosyayı görüntüle309858 dosyayı görüntüle309859 dosyayı görüntüle309860 dosyayı görüntüle309861 dosyayı görüntüle309862 dosyayı görüntüle309863 dosyayı görüntüle309864 dosyayı görüntüle