Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Ben de Fx 7.4 ile aranıza katıldım :) Selamlar herkese

@onqolic Bana allant'ın tek farkı sadece V Fren yerine Disk Fren kullanılmış olması olarak iletildi, detaylı olarak incelemedim gerisini bilmiyorum maalesef.
 
@Hastateker
Bayağı geç bir cevap oldu kusura bakma:)Fx 7.1 ile temmuzda arkamada kıble rüzgarını alarak Mudanya inişinde 84.9 gördüm havanın sıcaklığı ve hızdan lastiklerden koku gelmişti:)
Runtastic ve Endomondo ile kayıt yapmıştım inişte bakamadım ancak durduğumda bakabildim.Önce Enfomondo sapıttı diye düşünmüştüm ama Runtasticte 84.7 kms gösterince doğruluğunu anladım.Bir dahada denemem.Açıkçası arkama alacağım rüzgar beni gaza getirmişti:)
@Hain_Kostok
Çok hoş duruyor Trek kataloğundan alınmış gibi güzel fotoğraflamışsınız.
Arazi canavarı olduğu besbelli:)
Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
@Pureal
Hoş geldiniz hayırlı uğurlu olsun:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Pureal
@Candan Biberci teşekkür ederim. Evet arazi canavarı olduğu doğrudur daha iyileri herkesin olsun çünkü tüm bisikletçiler en iyi bisikletlere binmeyi hakediyor .
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Hastateker
Aslında hız olayına karşıyım ama o an adrenalin patlaması oldu:) Bir daha asla denemem eğer o hızla mekanik bir kitlenme olsa bisikletle birlikte bende parçalara ayrılırdım.Boru değil 84.9 :)
67 inişe göre normal bir hız.Daha üstü olabilmesi için lastik+hava koşulu+giyim gibi durumların tamamının lehine olması gerekli.
@Hain_Kostok
Evet haklısın tabi bir yerdede kıymet bileninde hakkıdır.Hem bisikletin hakkını hemde kıymetini bileceksin:harika:
 
Kadıköy'de oturuyorum fakat kısa bir süre sonra iş icabı Yalova veya Bursa Orhangazi taraflarına taşınacağım. Aslında buraya yıllar önce üye olmuştum fakat kayıt olurken hangi adresi kullandım, nikim neydi hiçbir fikrim yok.
Olsun sıfırdan başlayalım :)
İş, güç, evlilik derken bisiklete baya bir ara verdim. Geçtiğimiz ay Trek FX satın aldımç Biraz da İznik gölüne yakın bir yere taşınmanın da verdiği gazla tekrar sürmeye başlamayı düşünüyorum.

Arkadaşlar merhabalar,

Geçen ay Trek FX satın aldım, Ekim ayında Orhangazi veya Yalova'ya taşınıyorum. İznik gölü çevresinde, Gemlik Armutlu Yalova çevrelerinde bol bol turlayacağım.

Trek FX'i ilk bakıma ne zaman sokmalıyım, anladığım kadarıyla bunun için İstanbul Bahar bisiklete bisikleti götürmem gerekiyor.

Bu ilk bakım dedikleri çok mu önemlidir? Yani ne yapıyorlar trek bisikletlere? Bunun yerine Bursa'da herhangi bir bisikletçiye gitsem sadece para mı ödemiş olurum. Olayın parasında değilim, yani bahar bisiklete ilk bakım yaptıran arkadaşların izlenimlerini düşüncelerini alırsam çok sevineceğim.

Sağlıcakla kalın
 
@Arena
Lastik havasına baktılar ve zinciri yağladı. Herhangi bir kayıt da almadı. Boşu boşuna kurtkoyden ortaköye gitmiş oldum

 
@joachim akort ayarı, vites geçişleri, fren ayarları gibi şeylere bakmayacaklarsa çok saçma teşekkürler beni de boşuna gitmekten kurtardınız.
 
@Arena
Zinciri de yaglamak isteemediler benim ısrarımla oldu oda. Daha ciddi bişey sanmıştım bende. Hiç boşuna gitmeyin hocam.

Zaten satan adam iyi biri olmakla birlikte trek bisikletlerin uzay mekiği hurdasından yapıldıgını soyleyen biri :) o nedenle bisikletinizi alın cıkın ve uzak bir konumdaysanız bi daha ugramanıza gerek yok

 
  • Beğen
Tepkiler: Arena
Ben de Trek kullanıcısıyım. Hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri Fx 7.3 almak oldu. Halen de bir eksiklik duymuyorum. Bisiklet bakımının gelip gelmediğine kullanıcı olarak kendiniz karar vermelisiniz.
-Vites geçişleri tamam mı?
-Frenler düzgün çalışıyor mu?
-Jant akordunda göz kararı bir sorun var m?
-Elinizde lastiği çevirdiğinizde bir zorlanma veya anormal bir ses geliyor mu?

Bunlarda problem yok ise "ooo ilk bakım gelmiş" diye gitmenize gerek yok. Bisikletçi zaten daha bisikleti siz taşırken sorunsuz olduğunu görüyor.

"Periyodik bakım", "ilk bakım", "önemli bakım" vs gibi şeyler sadece palavradır ve sizden ücretsiz bakım kuponunu almak veya gelecekte garanti ile ilgili problem çıkartmak için yapılır. Yemeyin. Ben bu bakımlarda uzun süre önce bisikletçilere güvenmeyi bile kestim, çünkü hepsi yalandan yapıyor. Bu sebeple kendiniz yapabiliyorsanız veya öğrenirseniz çok güzel olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Kurda sormuşlar ensen niye kalın kendi işimi kendim görürüm demiş velhasıl kelam bisikletle uğraşmak hobidir bütün parçaları ayırıp yağlayıp yerine yerleştirmek ben yapamıyom o ayrı ama :)
 
(link) bu bisiklete 900 tl istiyor nasıl olduğunu bilmediğim için size soruyorum ben adama kron xc 150 v-fren bisikletim + 150tllik bir bisklet +250tl teklif ettim sizce bu şartlarda alınır mı ve iyi bir bisikletmidir ?
 
@darkdream gençken, üniversite zamanı ilgilendiğim bisiklet hobisine evlendikten sonra ara verdim :) hangi bisikleti alsam diye ararken tesadüfen (link) bu yazıya denk geldim ve FX ben de aldım. Hatta yazmışlar 7.4 ve hatta 7.5 ile dişe dokunur tek fark karbon maşa ve vites grubu, boşuna 7.4 için 1000, 7.5 için 2000 lira vermeyin o fiyat farkına dilediğiniz gibi, sürüş stilinize uygun olarak bisikletin komponentlerini yükseltirsiniz diye. Biraz vakit geçsin inceden bir şeyleri bende yükseltmeye başlayacağım.
Fren ayarları bozuldu, youtube'dan bakarak yapmayı denedim kısmen başarılı da oldum denebilir ancak gene de bir bilenin yapması, o esnada dikkatli bir şekilde takip etmeyi isterim. Vites ve akortta sorun yok gibi ama kontrol etmekte yarar var.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@brky.cevik41 4300'ün fiyatı çok uygun, sizin teklifinizi muhtemelen kabul etmez.

@Arena Hocam boza-yapa öğrenirsiniz. V fren ayarları zor değildir.
 
@darkdream iki bisiklet + 280 tlyi kabul ediyor balatalari değişecek otuyor dedi yani sizce aliyimmi
 
Arkadaşlar yarın kısmet olursa Fx 7.4 geliyor. Kurulum sırasında sonrasında yapacağım özel bir şey var mı? Bir de havalar soğudu kışın binmek istemiyorum. Kutusunda kalması mı yoksa kurulup o şeklide durması mı daha sağlıklı olur?
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri