Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Retül Bike Fit hayal kırıklığı

@hakan hoca @mariokaldato Yakimovic öyle durup dururken seçilecek bir nickname değil. Bir tane Yakimovic soyadlı bisikletçi biliyorum. O da bahsi geçen Bora ile takipleşiyor. Arkadaşını savunmaya gelmiş sanırım.
(ismini vermiştim ama sırf bu yüzden forumda sıkıntı yaşamayalım diye siliyorum. internete bir kaç saniyelik arama ile kim olduğu, kimin arkadaşı olduğunu anlamak zor değil gerçi)

Scudo
@BerkEvren Satın almak demeyelim belli bir gelir seviyesinin üstünde ve (asıl)bisiklet sporuyla ilgilenen birisinin belli bir kültür seviyesi vardır bence. Gelir seviyesi çok önemli değil tabi yanlış anlamaya sebep olmak istemem sadece düşüncemi belirttim.

Transcontinental gibi bir yarışa katılmayı düşünen bir adam , durduk yerde "Canım çok sıkıldı. Haydi Transcontinental yarışına katılayımda keyfim yerine gelsin " diye bu kararı almamıştır. Kaldı ki 3.800 Km'Lik bir rota. Arkanızda sizi takip eden bir ve her şekilde yardım edebilecek teknik destek arabası yok. Düşseniz veya yaralansanız özellikle size yardım edecek kimse yok. Bir başınıza sürüyorsunuz. Çılgın bir kondüsyonunuz ve maddi ve manevi olarak tüm bunlara katlanacak bir bütçeniz ve çelik gibi iradeniz olmalı. Bırakın dereceye girmeyi , bitirebilmek bile oldukça büyük bir başarı . Kaldkı ki Türkiyede böyle bir başarıyı kaç kişi takdir eder ? Orasıda ayrı bir muamma. Böyle bir yarışa katılmayı isteyen herkes, bence en ufak bir olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorsa bike fit yaptırır.

Mantıklı düşünürsek MehmetAli bey böyle bir yarışa katılımak istiyorsa , bisikletiyle oldukça zaman geçiriyor ve deneye yanıla , kendisine uygun çoğu ayarını kendisi zaten yapmış olabilir. Bike fit yapan elemana da, bu durumda oldukça az iş düşmüş olabilir. Ancak anlatıldığı gibi yapmış ise yani sensörlerin sarkması ve o aerobar'ın montajını görünce , bende o arkadaş hakkında bir şekilde belge sahibi olmuş ancak profesyonellikten uzak bir kişi izlenimi uyandırdı. mm lik ince ayar yapılacağı beklentisi varken , patlak lastikle ölçüm yapılmaya devam edilmesi ve aero bar mantajında yapılan bariz montaj hatası , yapılan diğer ayarlarında baştan savma olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Tabi forumda yazmak işin kolay kısmı , aynı olay benim başıma gelse , herhalde sakin kalamazdım. Kontrol randevüsü verildiyse bence bu randevüde bütün ayarların yeniden yapılmasını talep edin. Eğer kontrol randevüsü verilmediyse , ben sizin yerinizde olsaydım , olayı Retül'e iletir, bu belgeyi alabilen bir kişinin neden böyle bir yol izlediği bizzat merkezlerine sorardım.

Tekrar merhaba, soru soran, bilgilendirme maksatlı yazan arkadaşlara tek tek cevaplamaya çalışacağım, arada atladığım olursa kusura bakmasın

Öncelikle yarın e-posta aracılığı ile ilgili yere yazacağım, olmadı telefon, daha da olmadı kişinin Retül lisansı varsa kardeşim vasıtasıyla çeviri yaptırarak Retül'e yazacağım. Mahkemeye kadar gider mi bilmiyorum, zamanım az, iş, güç, aile, antrenman. Bana yapılanı sadece ilgisizlik olarak değil; haksızlık-saygısızlık olarak görüyorum. Varacağı yere kadar gideceğim.

Retül'ün reklam videosunda bir şey dikkatimi çekti. Videoyu çeken Fatih Topçu'yu severim bu arada. Videoda sele yüksekliği için fitçi arkadaş iç bacak boyu x 0.88 diyor. Bu formül Lemond formülü olarak bilinir ve sık kullanılır. Tour de France yarışmacılarının sele yükseklikleri hakkında araştırma yapan birinin ulaştığı sonuçtur aynı zamanda. Videoyu izlerken dikkatimi çekti, sele yüksekliğim bike fitten sonra düşük geliyordu, hatta daha önce yazdığım gibi sele kaldır beni diye yalvarıyordu. Bana bike fit sonucu atılan e-postaya baktım. Sele yüksekliğim olması gerekenden düşük hesaplanmış.:confused:
iç bacak boyum 81 cm x 0.88 bu durumda 71.28 yapar. Buna pedal yüksekliği de ekleniyormuş. Pedal yüksekliği eklense de eklenmese de fit sonucu sele yüksekliği olması gerekenden düşük hesaplanmış: 703 mm. Hiç şaşırmadım. Hizmet almak yerine dalga geçilmişim sanırım.
e-posta şu:
Ekran Görüntüsü (8).png

@PanigaleR Sensör düştükçe geri yapıştırdım, birini fitçi yapıştırdı, patlak tekerden bisikletin önü yalpaladığı için artık yapıştırmayı falan bıraktım, arkadaş zaten ilgisiz takmıyor, birini arka cebime koydum, biri kopuk, biri de öyle bisiklete çarpa çarpa bike fit tamamlandı. Zaten bike fit kısa sürdü.

@Alptriatlon Size de geçmiş olsun. Bike fite ayar yaptırmaya giderken ayarlarınız bozulmuş gelmişsiniz. Üzücü. İşine karşısındakine saygı göstermeyene gereken cevabı vermek lazım. Bu iş çözülmezse Retül'e şikayet e-postası atmayı düşünüyorum. Çeviriyi kardeşime yaptıracağım. Sizinkini de ekleyelim mi?

@mertgulkokan Evet Çağrı Terzioğlu bike fit sonrası tekrar ikinci kontrol seansı veriyordu. Ücretsiz. Helal olsun adama, yokluğu aranacak. Trek Retul Bike Fit'te böyle değil maalesef. En azından bu konuda bana hiç bir şey söylenmedi.

@Mehmet Altuğ Ücreti dükkan karttan çekti. Diğer söylediğiniz şeyleri tam araştırmadım. Mahkeme yoluna gidersem tekrar hatırlatın lütfen.:harika:

Ya konu faydalı. Sonuç olarak yapıcı eleştirilere açık bi spor dalı olmalı(bence).

Ama maşallah çoğu kişinin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Yok sigaraymış, yok onu neden yapacakmış, yok neden beklentiyi yükseltiyormuş.. Yahu forumda memnun olunan yahut memnuniyetsizlik belirten çokça konu var. Bikaç ay evvelki metin bisiklet konusu gibi yeni üye olup konu açan/mesaj atan kişiler bişeyler söyleyip insanlara cevap hakkı doğurup sonra kayboluyorlar ya çok seviyorum.. Karşılıklı eteklerde ki taşları döküp sorun çözmek yerine çoğunluğun derdi ortalığı karıştırmak. Konu sahibi arkadaş ilgili markanın yetkilileriyle görüşmeli bence. Yetersiz gelirde sonuca ulaşılamazsa(sadece sonuç, istediği sonuç değil) bi üstüne çıkar en basiti, sonucu burada bildirse en temizi sanki.

Sonuçta haklı haksız olayını geçtim eğer bu yazılanlar doğruysa markanın bundan haberi olmalı ve fikri/yorumu/cevabı alınmalı sanki..

Yetersiz hizmet vermekten sorumlu tutulan kişi,şu anda konuyu okumakta..
Umarız bir açıklama yapar...

@cazci
Ben de bekledim de bir şey yazılmadı :D

Çok geçmiş olsun hocam, çok sinir bozucu bir durum. Umarım sorununuz çözülür.

@MehmetAliB. öncelikle geçmiş olsun.
Bu tip durumla belirli bir düzeyin üzerindeki insanlara bir sorumluluk düşüyor. O da yapılanın özellikle bu işe yeni başlamış, heyecanlı insanlara da yapılmaması için mücadele ve hesap sorma sorumluluğu. Bilinçli bir insan bu tip bir "ayıplı hizmet" ile karşılaştığı zaman hesap sorduğunda ve hesap soran sayısı arttığında, hizmet veren ya ayıbını düzeltir ya da bu işi bırakır.
Bunun ilk aşaması olayı mümkün olduğunca çok kişiye anlatmaktır. Sağ olsun bisikletforum bu aşamada google aramalarında yukarılarda çıkabildiği için bu hizmete başvurmayı düşünen ama "ulan neymiş bir bakayım" diyenlere "kardeş aman bak bu da başına gelebilir" ünlemini oluşturacaktır, ilk aşama geçildi.
İkinci aşama ise hesap sormaktır. Bu da en azından ödenilen bedeli "haram zıkkım olsun" diyerek bırakmadan, eldeki belgeler ile tüketici mahkemesinden talep etmektir. @MehmetAliB. elinizde slip var sanırım, size gelen maildeki hesaplama hataları ile lütfen bu ayıplı hizmetin bedelini geri almak için bir dilekçe yazın, hatta işler kolaylaştı e-devletten yerinizden kalkmadan bile gerçekleştirebiliyorsunuz..
Meydan bilinçli insanlar çekildiği zaman boş kalır, meydanı boş bırakmayalım.

Abarttığını düşünüyormuş. 300-400 lira isteyerek bu abartıyı siz oluşturuyorsunuz. Madem herşeyi makine yapıyor sana neden para veriyorum? Çünkü beni tanı değerlendir ona göre bisikletimi ayarla diye para veriyorum.

Geri