Tekrar merhaba, soru soran, bilgilendirme maksatlı yazan arkadaşlara tek tek cevaplamaya çalışacağım, arada atladığım olursa kusura bakmasın
Öncelikle yarın e-posta aracılığı ile ilgili yere yazacağım, olmadı telefon, daha da olmadı kişinin Retül lisansı varsa kardeşim vasıtasıyla çeviri yaptırarak Retül'e yazacağım. Mahkemeye kadar gider mi bilmiyorum, zamanım az, iş, güç, aile, antrenman. Bana yapılanı sadece ilgisizlik olarak değil; haksızlık-saygısızlık olarak görüyorum. Varacağı yere kadar gideceğim.
Retül'ün reklam videosunda bir şey dikkatimi çekti. Videoyu çeken Fatih Topçu'yu severim bu arada. Videoda sele yüksekliği için fitçi arkadaş iç bacak boyu x 0.88 diyor. Bu formül Lemond formülü olarak bilinir ve sık kullanılır. Tour de France yarışmacılarının sele yükseklikleri hakkında araştırma yapan birinin ulaştığı sonuçtur aynı zamanda. Videoyu izlerken dikkatimi çekti, sele yüksekliğim bike fitten sonra düşük geliyordu, hatta daha önce yazdığım gibi sele kaldır beni diye yalvarıyordu. Bana bike fit sonucu atılan e-postaya baktım. Sele yüksekliğim olması gerekenden düşük hesaplanmış.:confused:
iç bacak boyum 81 cm x 0.88 bu durumda 71.28 yapar. Buna pedal yüksekliği de ekleniyormuş. Pedal yüksekliği eklense de eklenmese de fit sonucu sele yüksekliği olması gerekenden düşük hesaplanmış: 703 mm. Hiç şaşırmadım. Hizmet almak yerine dalga geçilmişim sanırım.
e-posta şu:
@PanigaleR Sensör düştükçe geri yapıştırdım, birini fitçi yapıştırdı, patlak tekerden bisikletin önü yalpaladığı için artık yapıştırmayı falan bıraktım, arkadaş zaten ilgisiz takmıyor, birini arka cebime koydum, biri kopuk, biri de öyle bisiklete çarpa çarpa bike fit tamamlandı. Zaten bike fit kısa sürdü.
@Alptriatlon Size de geçmiş olsun. Bike fite ayar yaptırmaya giderken ayarlarınız bozulmuş gelmişsiniz. Üzücü. İşine karşısındakine saygı göstermeyene gereken cevabı vermek lazım. Bu iş çözülmezse Retül'e şikayet e-postası atmayı düşünüyorum. Çeviriyi kardeşime yaptıracağım. Sizinkini de ekleyelim mi?
@mertgulkokan Evet Çağrı Terzioğlu bike fit sonrası tekrar ikinci kontrol seansı veriyordu. Ücretsiz. Helal olsun adama, yokluğu aranacak. Trek Retul Bike Fit'te böyle değil maalesef. En azından bu konuda bana hiç bir şey söylenmedi.
@Mehmet Altuğ Ücreti dükkan karttan çekti. Diğer söylediğiniz şeyleri tam araştırmadım. Mahkeme yoluna gidersem tekrar hatırlatın lütfen.