bildiğim kadarıyla bisiklet-koşu transition zamanı da bisiklete dahil olabilir
ben 4.2 ye göre dereceleri hesapladım mantıklı gözüküyor
geçen federasyon sorumluları ile çip meselesini konuştuk.
bizlere bu sistemin çok pahalı olduğu söylendi
şimdi olaya diğer taraftan bakalım
her yarışta 25 hakem görev alıyor, bunların her yarışiçin harcırahları 5.500tl tutuyor
2 uluslararası yarış+2duatlon+5 ulusal yarıştan 9 yarış var 5.500*9= 49.500 tl ediyor
bu miktar federasyonun bütçesinin 6da biri, şimdi çip sistemlerine verilecek para çok fazla da 49.500tl çok az miktar bi para mı?
ha bir de şu var, eğer bu müsabakalarda görev alan hakemler gerçekten işlerini doğru yapsalar gene birşey demiyecez ama sezon başından beri antalya'dan tutun kütahya'ya, kalan tüm yarışlarda hakem hataları, yanlış parkur işaretlemeleri, yanlış ölçümler yapıldı
eminim organizasyonlar daha iyi planlansa hem sporcular hem seyirciler daha memnun kalacaktır, ama federasyon yönetimi tarafından bu isteniyor mu bilmiyorum, bu sene yapılan tek düzgün organizasyon vardı o da elazığ triatlonuydu bu da yerel yönetim tarafından organize edildi
zaten bu masraflar yüzünden artık sporculara da harcırah ödenemiyor, zaten ilk 5 gibi harcırah durumu var (kürsü ödülü gibi bişey), onlara bile artık harcırah ödenemiyor, banka hesapları alındı ama harcırahlar yatırılmadı.
federasyon bütçeyi tüketmiş, yurtdışına giden sporcular bile borçla harçla götürülmüş, peki nereye gitti bu paralar, sporculara mı
her yarışa lüks koşullarda gelen yöneticilere harcanıyor başta, daha sonra lüks otellerde yapılan toplantılara... sporcular 23 saat e kadar süren otobüs yolculuklarıyla, teknik kurul başkanı da 150 tl yol harcırahı ile otobüsü tercih etmek zorunda kalıyor, peki yöneticiler niye uçakla gidip geliyor?
durumlar böyleyken sesini çıkaranı kovuyorlar yönetimden, belki beni de bu yazdıklarımdan dolayı beni de uyaracaklar ya da ceza verecekler
ama ben saygı çerçevesinde gördüğüm sıkıntıları yazmayı bi görev olarak görüyorum, bu sıkıntıları federasyon a da mail yoluyla, diğer yöneticilere de yaptığımız konuşmalarda bildiriyorum. başkalarının aksine benim tek amacım türkiye de triatlon un daha iyi yerlere gelmesi, arkadan gelen başarılı gençlerin bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmemesi ve herkesin üstüne düşen görevi yapması...