Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Triatlon Federasyonunun Skandalı!

@levo_redkid

olabilir ,benim dedğim bu değildi zaten.federasyondan ayrılan disiplin kurulu başkanı ve eski genel sekreter sami demirel ayrıldıktan sonra link kullanımdan kalktı.bu başka kullanılabilir,ama çok sanmıyorum ,federasyonun forumu bile kullanılmıyordu.

Scudo
@Fırat Dizman

Yok abi aynı grup bu. Biliyorum o avukat eleman beni attılar demişti ve sonra grubu da kapatıyorum ben filan diye gitmişti. Ama aslında grubu kapatmamış. Hatta son gönderdiği mesaj da orada duruyor hala, görebilirsin. Bu grubun moderatörü olarak da federasyonun kendisi gözüküyor zaten. Tabii şifre filan hak getire kimbilir nerelerdedir.

Yeni bir email grubu oluşturmanın faydası olur mu tartışması ise ayrı bir konu. Denemeden bilinmez. Bir önceki platform federasyonun kontrolünde olduğu için kimse yazmak istemiyordu belki de... En azından ben hayatta tek mesaj atmadım oraya bu yüzden...

Bence federasyonla hiç ilgisi olmasın ve her önüne gelen istediği gibi üye olmasın yani kontrollü giriş olsun. Bu yüzden bikernomad abimiz moderatör olsun, triatlonu ya da triatloncuyu seven, sorunlarla ve daha önemlisi çözümlerle ilgilenen, zamanını ve emeğini bu yönde harcayabilecek kişiler üye olsun. federasyondakiler neler yapmış, neleri doğru neleri yanlış yapmışlar, neleri yasal neleri yasa dışı yapmışlar öğrenelim, aktaralım. Sponsorla ilgili çalışalım. Gerekirse daha küçük gruplara ayrılarak özellikle aynı şehirde yaşayanlar olarak bu konularda çalışalım.

@levo_redkid
l
doğrudur levent,ben bunu bunu kişinin sözlerine dayanarak söylemiştim,ama incelemedim,zaten çokta önemli değil ,herkes buradan yada mail aracılığı ile rahat görüşebiliyor zaten,birde şuna bak: burada bile yarışan veya bu işle uğraşan kaç kişi görüşme yapıyor ki?birde federasyon bağlantılı görüşelim.
diğer konulardada hayal dünyasında yaşanlar var,gerçek şu bu yıl sonunda bir mali kongre olmalı ama normal süreçte seçime iki yıl var,eğer gerçekten birden çok başkan adayı çıkaramaz,ve fason bir sürü duahtlon kulubünü seçim dışı bırakamazsak hiç uğraşmaya gerek yok.en en az bir kulubün 1 sporcusu bir sprint ve bir olimpik olmak üzere her yıl bu yarışları bitirmeli ki bir oy hakkı olsun derim. yoksa adam bırak triahtlonu bir duahtlona start almakla bunu kazanıyor,veya triahtlona veya şans eseri adam hayatında bir triahtlon müsabkasına katılıp bitiriyor ,oy hakkı alıyor,şaka gibi.

Bence burada yazarak bir organizasyon yapılamaz, herkes kaç senedir şikayetlerini, skandalları yazıp duruyor, ortada bir oluşum yok, bu yüzden bir sonuç da yok. Başka bir şeyler düşünmek lazım.

@mcaliskan23

ben kendi adıma ,fason kuluplerin oy verme haklarının görüşülmesi üzerine görüşme ve çalışma yapıyorum,ayrıca faal,aktif yarışıp bitiren sporcu sayımızı arttırmaya çalışıyorum,herkes böyle ufak tefek te olsa bazı çalışmalarda bulunmalı.bazı şeyler düşünmek diyerek sözlerini bitirmişsin : peki senin başka şeylerin nedir? bizlerle paylaşırmısın ,hani son 2 yılda hangi girişimlerin oldu gibi,örneğin yarıştakvimi.com da zeynel abi böyle girişimlerde bulunuyor,başkada yok bildiğim kadarı ile,yukarıdaki yazımı tekrarlıyorum,biz düşünme safhasını geçtik ,iş artık icraatta ,başarılı olur olmaz bilemem ama çalışıyoruz,eğer yarışmayan kuluplerin oy verme hakkı alınmaz ise iş zor,tabi ,ikinci sıkıntı delege seçimleri,sporcu yerine idareci oy vermesi ayrı bir dert,sporcu ile idareci tercihi farklı oluyor,kulubüm adına onuda hallettim ,oy tamamen sporcularda ,ancak son soru ,onu bende bilmiyorum,iş yapacak ,para bulacak,başkan ve yönetimi kim olacak ,asıl öenmli sorunlardan biri bu

aynen sivas ve kütahya daki fason klüpler sayesinde bu yönetim seçildi ve onlar olduğu sürece de bu yönetim devam edecek...

Fırat kardeşim sen ne yaptın ki ben çok şey yapıyorum zaten polemiğini bırakalım kişisel olarak bu çabalar çok güzel ama birlik olmak lazım ve birlikte hareket etmek lazım. O da forumda yazarak olacak iş değil mesela sen çok gayretlisin bir mail grubu kursan sana saygısından sevgisinden pek çok kişi üye olur ve bir organizasyon ortaya çıkar ayrıca senin yapabileceklerinle benim yapabileceklerim çok farklı şeyler olabilir ama ben kalkıpta forum da uluorta bunları söyleyemem her işin bir yöntemi var değil mi?
Mesela fason kulüp fason kulüp diyoruz ne yapılabilir bunları engellemek için bana özel mesj atarsan elimden geleni yaparım.

Sevgili Triatletler,
Bu sporu sponsorsuz ileriye götüterebilmek çok zor.Mutlaka sponsorlar bulmak lazım.Bir ssporcuya destek olabilecek olabilecek basit işletmeden kocaman A.Ş.lere kadar yüzyüze görüşmeler ve bıkmadan mailler atarak olabilir.Bütün dünyada böyle oluyor.Arlkadaşım Winston Crooke,Avustralya'daki Dünya yol bisikleti yarışlarına sporcularını yarışmalardan ancak bir hafta önce destek olma kararı veren sponsorla götürebildi.Yaklaşık iki yıllık bir ikna çabasından sonra Monaco ile antreman/eğitim karşılığı sponsorluk anlaşması yapabildiÖzetle bizim işimiz hiçbiryerde kolay değil.
Ama;Triatlon gerçekten sporların Kralı ve triatler de çok özel sporcular.
Son söz:Triatlonda biryerlere gelmeden "Ironman"çıkarmak mümkün değil.Almanya'da yılda en az 50 ironman yarışı var.Macaristanda milli spor gibi.
Herkese başarılar

@mcaliskan23

yaptıklarımı: dediğin gibi burada yazmanın anlamı yok,ama beni tanıyan ,bilen ve her yarışa gelen sporcu ve idareciler bilir,mail grubunun faydası olacağına triahtlonda inanmıyorum.zaten sen de bir nevi aynısını söylemişsin zaten ,forumda yazarak olacak iş değil diye,bu
kulüplere gelince ben bir girişim yaptım,bekliyorum,ama kolay değil ,daha öncede denendi,sonuç alınamadı ki,çok sağlam kişiler tarafından.ama mali kongreyi bekliyorum,orada tüm kulupler varken bu konuşulmalı.

ÖNEMLİ DUYURU
Federasyonumuzun Mali Genel Kurulu 28 Kasım 2010 tarihinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 29 Kasım 2010 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Federasyonumuzun Mali Genel Kurulu 28 Kasım 2010 tarihinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 29 Kasım 2010 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.
Federasyon kayıtlarının incelenmesi neticesinde 25 Aralık 2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Türkiye Triatlon Federasyonu Ana Statüsü’nün MADDE 7 Genel Kurul 6 ve 7 bendine göre Mali Genel Kurul’a üye (delege) verecek spor Kulüplerinin isimleri ile üye sayıları aşağıya çıkartılmıştır.

Mali Genel Kurulla ilgili Ek Listede isimleri yazılı Kulüpler Yönetim Kurullarınca belirleyecekleri üye (delege) isimlerini, Yönetim Kurulu Kararı ve üyelerin iletişim adresleriyle birlikte en geç 26 Ekim 2010 tarihine kadar Federasyonumuza gönderilmesi gerekmektedir.

Nasuh KİRİT
Başkan a.
Genel Sekreter

Alanya Belediyespor 6 + 1 = 7
Altay 6 + 1 = 7
Geliboluspor 4 + 1 = 5
İzmir Yüzme Triatlon 5 + 1 = 6
Babaeski Spor 3 + 1 = 4
Sivas Gençlik Spor 3 + 1 = 4
Denizgücü 2 + 1 = 3
Sakarya Telekom 3
Balıkesir Belediyespor 3
Balıkesir Gençlik spor 3
Balıkesir Karagücü 2
Bakırköy Ataspor 3
Aliağa Belediyespor 2
Göztepe 3
Kütahya 30 Ağustos 2
Kütahya Gaybi Efendi spor 2
Kütahya Rotaspor 3
Kütahya Çinispor 2
Kütahya Evliya Çelebi spor 3
Adana Elise spor 3
Pamukspor 3
Rivamad 3
Tokat Plevne spor 3
Enka 1
Sivas Hobby Spor 2
Biytik 1

arkadaşlar anlatmak istediğim yukarıda yazılı olanlar,burada triahtlon müsabakalarına girmeyen 7 kulup var ve oy hakları var,kimler olduğunu yazmıyacağım ,ama toplandığından çok fazla sayı yapıyor.;Gerçek çok ayıp ve yazık ,bunca emek verip ,ter dökenlerin kaderi ,bu dalda aktif olmayanların elinde yorum sizin....

Sizce iyi bir federasyon neleri yapmalı ? Bunlar önem sırasına göre neler olabilir?
Yazılı sınav sorusu gibi oldu ama başka türlü de olmuyor :)
Bence
1- Her kulüp için özellikle kulübün olduğu şehir ya da bölgeden, olmadı büyük şehirlerden sponsor bulmalı, bulmak isteyenlere her türlü yardımı göstermeli.

@mcaliskan23

peki,sponsora biz ne sunucağız,görsel ve çok aktif olmayan bir dal.örneğin siz birine sponsor olmak isteseniz karşılığında ne isterdiniz?

Bence tersi triatlon son derece görsel düşünülebilir, mesela bir reklam kampanyasında kullanılacak çok malzeme çıkar,hatta insan kaynakları ile ilgili projeler bile yapılabilir. Yani sponsorun ufku açık olmalı , kısa vadede üç kuruşluk kara bakacaksa zaten ondan hayır gelmez ve ne olursa olsun sporu sevmeli, ilgilenmeli .

mesele zaten biraz da öyle vizyon sahibi bir girişimci bulabilmek :(

Fırat çok haklı, önce sporu ADİL ve popüler yapabilecek becerikli bir federasyona ihtiyaç var. O olmadan ne spor, ne sponsor ne de sporcu olur. Böyle bir federasyona sahip bir sporu kimse hakkıyla desteklemez.

Konu, federasyonların bağlı bulunduğu kuruma -yani spor bakanlığına sanırım- toplu şekilde hazırlanmış, topluca imzalanmış bir manifestonun yollanması, aynı manifestonun bu sporu destekleyen yazılı ve görsel basına yollanarak yetkililerin ve bu spora merakı olanların şöyle bir silkinmelerini sağlamaya doğru gidiyor.

Bu spora gönül vermiş, organizasyon yeteneği olan ve hatta sponsor bile bulabilen kişilere federasyonun nasıl köstek olduğunu hepimiz biliyoruz.

Eğer bunları sporcular ya da sporseverler yaparsa hiç bir etkisi olmaz.
Triatlon Federasyonu nu gözünüzde büyütmeyin güçlü bir sponsor onu bile değiştirir.

Geçen sene hayatımda ilk kez yarışa katıldım ve Triatlon federasyonunun düzenlediği Gelibolu yarışında bayrak yarışına bisikletçi olarak katıldım. özellikle draft olmayan bir yarış ilk yarışım için bana kolay geldi ve keyif aldım. Hemen sonrasında yine istanbul triatlon yarışına katıldım . iki yarış için de triatlon lisansı çıkarıp bin küsür TL kayıt ücreti verdik takım olarak.
Güncel olarak federasyon istanbul triatlonunu yabancı bir organizasyona satmış ve bunu da gurur ile paylaşmış. Ülkemizin tanıtımı için yapmış. Demiş ki bu sene kayıt ücreti 500 TL olan bireysel ücreti 100 euro yaptık, takım ücretini de 200 Euro yaptık demiş. Ama merak etmeyin geçen sene yarışa katılanlara özel bireysel yarışçılara %50 indirim yapıyorum diye link göndermiş. takımlar yine 200 Euro ödesin demiş. mesala ben takım olarak katıldığım için bana da indirim linki göndermemiş.( Ki gönderse de asla Euro ülkemde aldığım bir hizmet için ödemem ve katılmam ) Başka takımdan bir arkadaşımız bana indirim kodu gelmedi diyince ona da pişkin bir federasyon yetkilisi demiş ki takımlara indirim göndermedik onlar keyif sporcusu demiş. Yani triatlon dışında sporlar keyif sporuymuş.
Bireysel olarak; kendi vatandaşına kendi ülkesinde vermiş olduğu hizmet içn Euro isteyen bir organizasyona asla katılmam %90 indirim de yapsa Yarışa katılmayacağım.Kendi camiaları dışında kalanları keyif için spor yapıp ütülecek sporcular olarak gören bir federasyonla da işim olmaz her fırsatta her mecrada şikayet edeceğim. Kendilerini cimer de şikayet ettim, cevap olarak İstanbul’un tanıtımı için yaptılarını kendi camialarındaki sporculara da indirim yaptıklarını söylediler. Koskoca İstanbul’u bacak kadar organizasyonları ile tanıtacaklarmış. Vala ben İstanbul’u değil ama zihniyetlerini tanımış oldum

çok saçma iş olmuş takımlara indirim yapmamaları. gerçi bireysel olarak 50 euro çok. hadi bu sene verdik diyelim, seneye 100 euro olacak bu. zaten bu ülke de bir çok şeyden feragat edip bu sporu ya da sporları yapmaya çalışıyoruz. üstüne euro olarak ödeme yapmak açıkçası koyuyor.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Daha durun millet seviniyor, kek yiyip yuvarlanıyor, mehter marşı eşliğinde fetişler yaşıyor ama övündükleri yolları, köprüleri, şehir hastahaneleri, hava alanları, muayene istasyonları, okullar, kurslar, vs her biri yabancı şirketlerin yönetiminde olduğu için bir süre sonra para ödeyemezsen tüm bu sosyal devlet anlayışıyla ücretsiz olması gereken şeylerden istifade edemeyeceğiz.. Ülke, toprakları ve kurumlarıyla elimizden altında sessiz sedasız çekiliyor, kimse farkında değil.. Zombi gibi yaşıyor %52 si.. Hala yerli ve milli zannediyorlar ülkeyi.. Kıytırıktan bir organizasyonun bile sorumluluğunu alamıyorlarsa, gelecek için bunlar sürpriz olmamalı..

Geri