Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme

biri 10.5 diğeri 13 kg olması lazım. rc500 daha yakın geliyor. hem fiyat olarak hem de kullanıcılar genel olarak çok memnun. 2019’da road.cc’den ödül almış endurance kategorisinde.
175 boy 80 cm bacak boyu ile hangi boyu almalıyım hocam, siz de rc500 kullanıyordunuz sanırım, memnun musunuz, sevmediğiniz bir yönü var mı? teşekkürler cevap için. @Samet M.
G2 pedalsız 10.5 kg o kadar da ağır değil. Rc yi bilmiyorum ama zaten aynı fiyat bandında da değiller karşılaştırmak çok mantıklı değil o yüzden g2 komponent olarak rc500 den cok daha ileri seviyede kullanma amacına yönelik tercih değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Scudo
biri 10.5 diğeri 13 kg olması lazım. rc500 daha yakın geliyor. hem fiyat olarak hem de kullanıcılar genel olarak çok memnun. 2019’da road.cc’den ödül almış endurance kategorisinde.
175 boy 80 cm bacak boyu ile hangi boyu almalıyım hocam, siz de rc500 kullanıyordunuz sanırım, memnun musunuz, sevmediğiniz bir yönü var mı? teşekkürler cevap için. @Samet M.
Ben gerçekten çok memnunum tam olarak benim kullanım amacıma uygun bir bisiklet. Nispeten rahat bir geometride uzun sürüşler için de uygun, kuzey Marmara oto yolu çevresindeki köy yollarında, sahil yolunda kullandığım bir bisiklet. Yalnızca sahil hattında 2 saati geçmeyen sürüşler yapsaydım daha agresif bir bisiklet tercih ederdim. Tamamen patikada gezmeyi sevseydim gravel kullanırdım. Benim de 1.76 boyum 80 bacak iç ölçüm var. M kadro kullanıyorum ama S olsaydı da biraz daha agresif bir hal alır fena da olmazdı. Bunun yerine gidonu 3 spacer indirdim. Rahat sürüş isterseniz M kadro derim, agresif bir kullanıcı iseniz S kadro da olur.
Ez cümle ben çok memnunum, muhtemelen yeni sezonda içimdeki meraka yenik düşüp tam bir yol bisikleti alırım ama şu an için beklentilerimi karşılayan bir bisiklet.
Son olarak fiyat çok iyi gerçekten.

hocam sitede sadece s beden stokta gözüküyor. alsam mı çok kararsız kaldım, küçük boyda sorun yaşar mıyım acaba, bilemedim.

Geometri tablolarını ve kendi ölçülerinizi iyi gözden geçirin derim hocam.
S kadroda M kadroya göre:
-Oturma borusu 2cm, krank kolu 0,5 cm kısa yani sele borusu 2,5 cm yukarıda olacak.
-Alın borusu 2 cm kısa, yani 2cm fazla eğileceksiniz(ben şu an o şekilde kullanıyorum)
-üst boru 1, Gidon boğazı 2cm kısa, yani 3 cm az uzanacaksınız.
Emin olmamakla birlikte daha uygun bile olabilir. En azından ben denemek isterdim.

4 sene önce sezon sonu indiriminden bu bisikletin bir eski modeli olan triban 520’yi 1700 tlye almıştım. Boy kalmadığı için bir boy büyük almıştım, 2 cm ne olur gidon boğazıyla falan ayarlarım diye düşünmüştüm. Bir türlü olmadı, rahat edemedim. Aynakolu kısalttım olmadı, gidon boğazını kısalttım olmadı. En sonunda satıp boyuma uygununu aldım, rahat ettim. 2 cm bu kadar mı fark edermiş dedim kendime. Evet fark ediyor. Fiyatı ucuz diye kendi bedeninden farklı boy alacakların dikkatine.

Bu arada decathlon bu bisiklet için S kadroda üst sınır 173cm belirlemiş. Takdir sizin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
4 sene önce sezon sonu indiriminden bu bisikletin bir eski modeli olan triban 520’yi 1700 tlye almıştım. Boy kalmadığı için bir boy büyük almıştım, 2 cm ne olur gidon boğazıyla falan ayarlarım diye düşünmüştüm. Bir türlü olmadı, rahat edemedim. Aynakolu kısalttım olmadı, gidon boğazını kısalttım olmadı. En sonunda satıp boyuma uygununu aldım, rahat ettim. 2 cm bu kadar mı fark edermiş dedim kendime. Evet fark ediyor. Fiyatı ucuz diye kendi bedeninden farklı boy alacakların dikkatine.
Bana boyumdan ötürü L beden al demişlerdi. Daha önce hiç yol bisikletim olmadığından vardır bir bildikleri demiştim. Şimdiki aklım olsa M beden alırdım.
Ha kötü mü? Tabiki değil ama M bedene daha fazla hakim olurdum diye düşünüyorum.

Bana boyumdan ötürü L beden al demişlerdi. Daha önce hiç yol bisikletim olmadığından vardır bir bildikleri demiştim. Şimdiki aklım olsa M beden alırdım.
Ha kötü mü? Tabiki değil ama M bedene daha fazla hakim olurdum diye düşünüyorum.
hocam sitede sadece s beden stokta gözüküyor. alsam mı çok kararsız kaldım, küçük boyda sorun yaşar mıyım acaba, bilemedim.
gravel alanlar kararsız kaldığında genelde 1 beden küçük olanı seçiyolar. bu bisiklette gravel a yakın ise o şekilde bi değerlendirme yapabilirsiniz. bende mesela 50 52 arasında kaldım g2 de 50 aldım memnunum

triban rc500 s kadro stack/reach oranı: 1.426
triban rc500 m kadro stack/reach oranı:1.501
giant defy pro 1 m kadro stack/reach oranı:1.503

giant defy m kadro ile rc500’ün m kadrosunun oranları neredeyse bire bir aynı. ikisi de endurance sınıfında rahatlık açısından ödüllü bisikletler:)

altın oran 1.50 oluyor galiba endurance sürüşler için. 1.42 ile arasında uçurum olur mu bilmiyorum ama bu bisikletin m modeli olsa hemen alacağım:)

Vites ayarını nasıl yapıyorsunuz hiç bir şekilde değişmiyor.

Yav bu sene hic sorma decathlondan van rysell roadr 500 kask alacaktim gecen hafta 290 tl idi fiyati suan 400 olmuşve baktim bi cok urunune zam gelmis 10tllik sari levyelerinden almistim gecen hafta, 20 tl olmuş. Yine ayni gün reflektörlü paça bandi almistim 25 tl idi. 35 tl olmuş. Sonumuz hayır olsun
Reflektörlü paça bandını 5 ₺ ye almıştım zamanında yeni yıl demek zam demek

• İnanılmaz
Tepkiler: el Cezeri
bugün s kadro rc500’ü teslim alarak ben de aranıza dahil oldum. 1.75 boy, 80 cm iç bacak boyuyla tam olduğunu hissettim. sattığım karbon kadro bisikletimden çok daha şık olduğunu düşünüyorum. yarın uzun tur yapıp tecrübelerimi paylaşacağım.

49A8A577-8BB6-462F-803B-B4F9EDCBDC44.jpeg
7A838DD4-39C9-46A5-BF4C-F23EE7B4374F.jpeg

Görünce bırtanede ben mi alsam diyorum :D hd fren olup 1 fazla olsa alırdım kesin :)

Hayırlı olsun @Efe ÇEPEL , tam boyunuza uygun olan kadroyu almışsınız. M size büyük olurdu. Güle güle kullanın.

Ben dün bu bisikletin M bedenini aldım. Boyum Efe Çepel'den 1 cm daha kısa. Şu an beni korkutuyorsunuz.
Değişim ısteyebılırsın gelmedi ise görüşün decathlon ile. Genelde müşteriyi memnun eden bir firma.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Geri