@Basar Giderim abi yeni takviminiz hayırlı uğurlu olsun. Yarış tarihinin ileriye alınmasının gerek katılımcı sayısının artması ve gerekse yarışa hazırlanamayan katılımcı arkadaşların hazırlanması açısından bir fırsat olacağını ve isabetli bir karar alındığı kanaatindeyim. Hem pandemi sürecinde yaralar alan ülkemizde uygulanan yasaklarda yavaş yavaş normale dönüş adımları atılmaya başlanması yarışmacı arkadaşların temel ihtiyaçlarını gidermelerine de olumlu yönden katkı sağlayacaktır.
Yarış tarihinin ileriye alınması benim hem iş hemde izin takvimimi olumsuz yönde etkiledi. 2 ayı geçti yıllardır sürmediğim kadar bisiklet sürdüm. Bisikletimde gözle görülür değişiklikler yaptım. Yedek ve gerekli ekipmanların hepsini temin etmiştim. Bu hafta 100 km üstü sürüşlere başlayacaktım ki tarih değişti. Üzüldün mü diye sorsalar kesinlikle çok üzüldüm. Bu konuda caz
yapmayacağım. İki gündür çocuklar bile soruyorlar baba bir şey mi var diye. Dünyam yıkılmadı fakat kendimle yapmayı planladığım savaşta planlarım bozuldu.
İşin tuhaf tarafı heyttt deyip Cüneyt Baba nidasıyla birilerine yada birşeylere kızmak istiyorum fakat aklım diyor doğru karardı. Alınması gerekli idi. Gel deli gönle anlat.
Mümtaz abiye mi sarsam Birol abiyemi sarsam. Yok bahri abime sarayım bu kez.
Şaka bir tarafa kafam karıştı. Yaz sezonu olması sebebiyle Çorumda babamı da köy işlerinde yanlız bırakamıyorum. Zaten yarış konusununda eski takvime göre bir hafta gecikecektim. Yeni takvimde hiç katkım olmayacak. Babamın gerçi bu işten haberi de yoktu. Temmuzun 10 gibi biçer hasat işleri başlayacağı için rıza göstereceğini ve helallik vereceğini de sanmıyorum. Birde Kamu Hizmeti yaptığım için ekibimde çalışan çocuklara o dönemde izin kullanabilecekleri sözünü vermiştim. Benim açımdan 40 çarşamba bir araya geldi. Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karışık vesselam.
Yarışa niyetlenmemin en büyük nedeni kendi dayanıklılığımı test etmek arzusu ve bu tarz organizasyonların canlı tutulması gerekliliğine olan inancımdı. Vazgeçmiş değilim babamla ve iş yerindeki arkadaşlarımla görüşeceğim. Sorun çıkmazsa katılım sağlamaya çalışacağım.
İnsana dair vermiş olduğum sözlerime sadık kalmaya çalıştım. Allah'a karşı vermiş olduğum sözlerde tutamadığım ve zaafa düştüğüm durumlar oldu. Kul olmanın vermiş olduğu aczler. Bilirimki bizi yaratan bizi bizden iyi biliyor. Bağışlar, eksiklerimizi giderir ve günahlarımızı örter. Fakat siz arkadaşların da bu hususta hoş görülü olacağını tahmin ediyorum. Aklınıza bu deli kardeşiniz havlu attı diye gelmesin.
Alınan kararın Yarış Komitesine, katılımcı arkadaşlara ve Türk Bisikletçiliğine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan canı gönülden diliyorum.