Scudo Sports

Tubeless lastikler nasıl takılır?

@ndhakara yapıştırıcıyı fazla sürdüğüm için büyükmüş gibi görünüyor. en büyük delik 3,5 x 1,5 büyüklüğünde. daha büyük olsa zaten lastikleri atmak zorunda kalırım. beni şaşırtan da bu kadar küçüklükteki deliği daha evvelden kapatırken şimdi neden kapatmıyor? daha evvelden dediğim de normal tipte olan stans.

belki de sizin dediğiniz gibidir, tortu yapıyordur tüm işi, geri kalan sıvı ise tortuyu deliğe ulaştırmaya yarıyordur.. umarım, inşallah öyledir.

Scudo
@ndhakara yapıştırıcıyı fazla sürdüğüm için büyükmüş gibi görünüyor. en büyük delik 3,5 x 1,5 büyüklüğünde. daha büyük olsa zaten lastikleri atmak zorunda kalırım. beni şaşırtan da bu kadar küçüklükteki deliği daha evvelden kapatırken şimdi neden kapatmıyor? daha evvelden dediğim de normal tipte olan stans.

belki de sizin dediğiniz gibidir, tortu yapıyordur tüm işi, geri kalan sıvı ise tortuyu deliğe ulaştırmaya yarıyordur.. umarım, inşallah öyledir.
O zaman muhtemelen dediğiniz gibi keza bu kadar olmasa da benzer bir kesiği çok rahat kapattı. Hatta ek bir bakım da yapmadım. Sadece etrafı nemli gibi bir iz oluyor o kadar.
Aklımdaydı ancak yazarken unutmuşum motor aksamlarını yapıştırmak için kullanılan sıvı contalardan aldım. Deliği tamamen kapatmak için iş yapar diye düşünüyorum. Benzer bir sıkıntı yaşarsam ilk iş sıvı conta denemek, olmazsa sıcak yama.

• Beğen
Tepkiler: kenanyusuf
@kenanyusuf Benzer durum benim de başıma gelmişti, geçmiş mesajlarda fotoğraflar mevcut, baya tortu vardı sıvının içinde ve siboptan doldurmaya çalıştıkça delik kapanıyordu, bende tortuyu çıkarıp sadece sıvıyı koydum içine, şimdiye kadar lastik patlamadığı için test etme imkanım olmadı. Müşteri hizmetleri ile görüşüp fotoğrafları yolladım ve ürünün sorunlu olduğunu söyleyip başka bir ürün gönderdiler. Orange seal endurance bugün yeni gümrükten geçmiş daha deneyemedim ama gelince bakacağım aynı pütürlü yapı onda da var mı diye.

• Beğen
@kenanyusuf Benzer durum benim de başıma gelmişti, geçmiş mesajlarda fotoğraflar mevcut, baya tortu vardı sıvının içinde ve siboptan doldurmaya çalıştıkça delik kapanıyordu, bende tortuyu çıkarıp sadece sıvıyı koydum içine, şimdiye kadar lastik patlamadığı için test etme imkanım olmadı. Müşteri hizmetleri ile görüşüp fotoğrafları yolladım ve ürünün sorunlu olduğunu söyleyip başka bir ürün gönderdiler. Orange seal endurance bugün yeni gümrükten geçmiş daha deneyemedim ama gelince bakacağım aynı pütürlü yapı onda da var mı diye.
Race sealent için siboptan doldurmayın uyarısı var. Benzer yapıdaysa sibopun kapanması normal.

• Beğen
sayın @Gringo1903 biraz düşününce sanki mantığı anladım gibi. biraz geç anlıyorum ama olsun, geç de olsa doğruyu anlamak, hiç anlamamaktan evladır.

sayın @ndhakara nın da bahsettiği üzere, race olan tip, normal tipten daha fazla tortu/partikül barındırmakta. buradan hareketle, normal tipte olan sıvı, lastikte delik oluştuğu an içindeki partikülleri dışarıya atıyor. dışarıya çıkmaya çalışan 50. partikülde delik kapanmış oluyor.

race tipte olanda ise, delik oluştuğu anda içinden çıkmaya çalışan 10. partikülde delik kapanmış oluyor.

yani daha az sayıda ama daha büyük çapta partikül var race tipte olanda..

sözün özü; lastik zor takıldığı için dökme yerine siboptan dev şırınga ile doldurmaya çalıştığımız için ve bu büyükpartiküller de şırıngada tıkanıklık yaptığından, bizim de bunu "özellik" olarak değil de "bozulma" olarak görüp, onlardan kurtulduğumuz için lastik içinde sadece beyaz su bıraktık.. tıkayıcı olanı atmış bulunduk. tüm sorun bundan olabilir.. :) umarım böyledir.. aklıma gelen diğer olasılık, sealant'ın ekşidiği yada bozulmuş olduğu..

Geri