@Hasan Saylık
yıl 2011, eskişehir'de anadolu üniversitesi mühendislik fakültesi'nin olduğu kampüse gideyim dedim bisikletle. havaalanını büyütmek için yolu yer altına almışlardı bir dönem, bat-çık tünelin de ışıklandırması henüz yapılmamış.
tünele hafiften bir girdim, daha ilk kısımlarında etraf karardı, ben de gündüz olduğu için ışıklandırmayı almamıştım. dedim şu yaya yoluna çıkayım, dümdüz giderim karşıdan çıkarım.
birkaç metre gittim ki önümde belli belirsiz 3-4 metrelik bir çukur gördüm. neyse ki zifiri karanlık yerde değilmiş. yani çukur biraz daha ötede olsa veya hava kapalı olsa göremeyeceğim. işin kötü yanı, düşsem kimse beni aylarca bulamazdı.
kanım dondu, o günden beridir de ne olursa olsun yoldan ayrılmam pek.
karadeniz turu yapıyor olsam, bolaman'da sahilden kesinlikle ayrılmak istemem. enfes bir doğası var.
@osmntskn vay arhavili varmış forumda.
eski tüneli kullanın isterseniz, yolu bozuktur, üzerinden su akıtıyor ama tenhad ve çok daha kısadır, daha güvenli gelebilir.
bu arada, 2 haftada bir boğaziçi köprüsü anadolu ayağının altından dolanan beylerbeyi tüneli'nden geçiyorum maça gitmek için. üstte köprü gürültüsü tünele öyle bir vuruyor ki yeşilçam'da yolun ortasında kalmış hülya koçyiğit gibi hissediyor insan. arabalı serseriler sanki üzerime üzerime sürüyor gibi hissediyorum.
bir dönem ışıkları kesikti, geçerken iyice paranoya yapıyordum, zaten gecekondu gibi tünel.
bir şey olduğundan değil de, kaçışın yok ya tedirgin oluyorsun.