Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tünelde bisiklet kullanmak

Scudo
Merhaba,

Doğu Karadeniz'in tünellerinden daha ışıklandırma yapılmadığı ama trafiğe açık olduğu dönemde geçmiştim Sarp'a giderken. Gerçek manada zifiri karanlıktı ve iyi (gerçekten iyi) bir aydınlatmanın önemini orada anlamıştım. Karanlığın tanımını yeniden yapmıştım. Eğer aydınlatmanız iyiyse ve siz de "yolda görünür olma" konusunda donanımlıysanız hiç bir sakınca veya yasak yok. Çünkü sahil yolu otoban değil ve motorsuz araçlar da o yolu herhangi bir kısıtlama olmadan kullanabiliyor.

Bolaman-Perşembe arasında manzarası için ben de sahil yoluna yönelmiştim ama yol hem dar hem de virajlı. Orada da dikkati elden bırakmamak gerekiyor.

Kazasız ve keyifli turlar

five

tünelden sakın geçmeyin ölebilirsiniz
sebebi oksijen az, karbonmonoksit çok fazla
zehirlenip ölebilirsiniz
http://tkm.ibb.gov.tr/img/SliderImg/21.jpg

motosikletli kurye ölüyor

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Alanya girişin de iki kısa bir uzun sayılacak tünel var, bir kaç kez girip çıkmışlığım var. Her girdiğim de tedirginlik yaşadım, sonuncusunda bir daha tövbe dedim. Artık yaştan dolayımı bilemiyorum ama tünelde ki uğultu tedirginliği artırıyor. Geçen yaz son geçişim de araçların olduğu alana doğru sanki çekildiğimi hissetmeye başladım ve hemen bisikletten inip yürümeye başladım. Yaşadığım endişeyi anlatamam, tünel içerisinde ki cebe girene kadar ömrümden ömür gitmişti. Tüneller özellikle bir kaç yüz metreden uzun olanlar çok tehlikeli. Asfalt kalitesi ne kadar iyi olursa olsun tünel içerisinde ki zemin de pudra gibi bir toz tabakası oluşuyor ve bu da genellikle bisiklet sürdüğümüz kenarlarda yoğunlaşıyor. Lastiklerin bu zemin üzerinde kayması an meselesi. Ayrıca büyük araçların yanınızdan geçerken oluşturduğu türbülans dengenizi bozup sizi araçların önüne çekip atabilecek şiddette olabiliyor. Zehirlenme tehlikesini de eklersek, tünellere girmeye karar vermeden önce hem kendi hayatınız hem de Allah korusun sebep olabileceğiniz bir kaza da karşı tarafın hayatını tehlikeye atabileceğiniz düşünüp öyle karar verin.

Merhabalar
Hopada çalışıyorum ve Arhavide oturuyorum. 11 km her gün ise gidip geliyorum. 1 km tünel geçişi var. Yerde gitmeye cesaret edemedim. Kaldirimdan gidiyorum ama araziden beter beton bloglar. Bimere yazdım durumu. Karayollari Genel Müdürlüğüne de. Tünellerde nasıl güvenle bisiklet süreceğimizi sordum. Ama cevap yok. Bence tünel kullanmakta olan arkadaşlar benim gibi yazsın. Sayı arttıkça bir bilinç ve talep oluşur. Yaz başladı. Ve tura gelen birçok bisikletli grup var. Yeri geldi mi turizm diyor herkes ama turizm alt yapısı sıfır. En azindan o kaldırımdaki beton bloglar düzgün yerleştirilse rahatlıkla üzerinden gidilebilir.

Ben siklikla kullniyorum istanbuld zaten yol bisikletiyle emniyet seridinden gidiyorum tunelin zaten 55 km faln gibi hzlarda surdugum icinin trafige daha rahat uyum saglayabiliyorsunuz
Bide normalde acik havada duz ylda 51 zor yapiyorum tunel ounca 56 57 ler cok rahatoluyor

0.52 herşeyi anlatıyor. korkacak birşey yok, yeterki gerekli aydınlatmanız olsun.

@halil halil Biz BUP ile yaklaşık 200 bisikletli geçtik 1 kişi bile ölmedi üstad. Motorcu arkadaş uyumuş sanırım.

Hiç tünel tecrübem olmadı ama yukarıda yazanları okudum korku tüneli gibi bahşedilmiş o derece mi, o kadar da mı diye diye okudum. Hayret etmedim desem yalan olur

Ordu fatsa Arasında 3,7km lik Tünel Bulunmakta Fırsat bulup Hiç geçemedim Fakat kanun olarakda geçmemiz serbestmi onuda bilmiyorum açıkçası asfalt kalitesi, manzarası, iniş çıkışları için bende bolaman sahil yolunu kullanıyorum ama tünelden geçişin kanun açısından durumunu merak ediyorum

geçen hafta Dolmabahçe tüneline girmiştik, Bayağı uzun geldi bize daraldık, Alışkanlık gerektiriyor biraz.

*tozlar gözüne gözüne geliyor gözlük şart
*tozlar yine gözüne geldiği gibi ağzına burnuna giriyor rahatsız edici buff şart
*tünellerin eğimleri aldatıcı olabiliyor buna da dikkat etmek lazım
*biz tünele girmeden arka ışığı çakar moduna alıp ön ışığı maksimum kademede ve çakarını açtım tünelin ışığı olsada yetersiz gelebiliyor.
*birde apaçi motorcular yüzünden adamın motoru benim bisiklet ile aynı hızla gidiyor ama çıkardığı ses kulak tırmalıyor tüneldeki yankı ile küfür ettirdiler kendilerine buzdolabı motorundan bozma motorları sayesinde... bide egzoz takmışlar te allahım moduna girdik, Tünelde oluşan yankılı ses acayip rahatsız ediyor bu yüzden bu biraz da sinir bozuculuğu arttırıyor psikolojik olarak tüm araçlar üstüne geliyor sanıyorsun :) bide arkandan gelince ... Tamam şimdi üstümden geçiyor dedim... :agla::eek::snzdglsn:
*tünelde kaldığınız sürece o yol hiç bitmeyecek gibi geliyor tahmini 7DK sürdük 1 saattir tüneldeymiş gibi hissiyat bıraktı...

Tüneller çok ilginç. Tünel gibi olma. :ckkmk:

@Aykuttasdelen
İlginç demek ki yaşamadan bilinmez. Bende katlanırla girmeyi düşünüyorum

sadece bir kere geçtim o da 100 metre vardır yoktur ama gerçekten rahatsız edici bir ortam. daha uzun tünelleri düşünemiyorum bile.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@halil halil
Tünelde havalandırma olması lazım diil mi????:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@soneryen pek akıl karı değil açıkçası, yanınızdan geçen araçların türbülansı daha güçlü oluyor kapalı alanda, sesler içeride büyüyor ve yankılanıyor, arkadan dinozor falan geliyor sanıyorsunuz, şimdi beni kaptı kapacak modu, bu değilse bile diğeri kesinlikle alır ağzına falan diye geçiyor yolculuk, bir dinozor sürüsü peşinize takılmış gibi. Açıkçası normal yollarda bile bisikletliye verilen değeri gördükten sonra tünel riskini göze almaya değmez. Toz, toprak, havasızlık, eksoz dumanı gibi şeylerden bahsetmiyorum bile, havalandırma araç geçişleri için düşünülmüş yaya geçişleri için uygun değil maalesef. Bir kere geçtim zorunlu kalmadıkça bir daha da kolay kolay geçmem!

@ÖmerMurat
Anladım. Değerli bilgiler için çok sağolun.

BU durumda 3,7 km lik Tünelden tek başıma geçmek gerçekten ölüme davet olabilir.

Belki grup sürüşlerinde gerekli önlemler alınarak olabilir

Problem o kadar çok ki bol egzozt okudu, acil durumda kaçacak yerin olmaması... kesinlikle gece giysileri fosforlu yelek ve ışıklar açık olmalı.... cesaret işi dostum ülkemizde bisiklet sürmek

Trafikte her gün ölümle zar atıyor gibiyiz... millet araba kullanırken whatsapp tan sevgilisine mesaj yazar fotoğraf a bakar bizde yolda gitmeye çalışırız

Allah yar olsun hepimize

@MuratHan çok güzel bir bilgi vermişsiniz
Yazdiklarinizi Herkes okumali su andan itibaren hep aklimda olacak...
Ben okula gitmek dışında artık trafikte kullanmıyorum bu yüzden ... gezilerini de dağ yollarına ve yaylalar a yapıyorum...

@Hasan Saylık

yıl 2011, eskişehir'de anadolu üniversitesi mühendislik fakültesi'nin olduğu kampüse gideyim dedim bisikletle. havaalanını büyütmek için yolu yer altına almışlardı bir dönem, bat-çık tünelin de ışıklandırması henüz yapılmamış.
tünele hafiften bir girdim, daha ilk kısımlarında etraf karardı, ben de gündüz olduğu için ışıklandırmayı almamıştım. dedim şu yaya yoluna çıkayım, dümdüz giderim karşıdan çıkarım.
birkaç metre gittim ki önümde belli belirsiz 3-4 metrelik bir çukur gördüm. neyse ki zifiri karanlık yerde değilmiş. yani çukur biraz daha ötede olsa veya hava kapalı olsa göremeyeceğim. işin kötü yanı, düşsem kimse beni aylarca bulamazdı. :) kanım dondu, o günden beridir de ne olursa olsun yoldan ayrılmam pek.

karadeniz turu yapıyor olsam, bolaman'da sahilden kesinlikle ayrılmak istemem. enfes bir doğası var.

@osmntskn vay arhavili varmış forumda. :D
eski tüneli kullanın isterseniz, yolu bozuktur, üzerinden su akıtıyor ama tenhad ve çok daha kısadır, daha güvenli gelebilir. :D

bu arada, 2 haftada bir boğaziçi köprüsü anadolu ayağının altından dolanan beylerbeyi tüneli'nden geçiyorum maça gitmek için. üstte köprü gürültüsü tünele öyle bir vuruyor ki yeşilçam'da yolun ortasında kalmış hülya koçyiğit gibi hissediyor insan. arabalı serseriler sanki üzerime üzerime sürüyor gibi hissediyorum. :D bir dönem ışıkları kesikti, geçerken iyice paranoya yapıyordum, zaten gecekondu gibi tünel. :D bir şey olduğundan değil de, kaçışın yok ya tedirgin oluyorsun.

@halil halil

helal olsun taksiciye. diğeri basıp geçti. yazıklar olsun.

Geri