Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tünelde bisiklet kullanmak

Bisikletliler için bazı tüneller yasak diye biliyorum.
Böylece bizler de daha fazla bisiklet sürüyoruz ve dağyı aşmakta zorlanıyoruz :)
Ama her şeyden önce güvenlik önemli kendinize dikkat edin.
Tünelde atarksiyon yapmak hayatınıza mâl olmasın keyifli sürüşler der ve bu videoyu eklemek isterim😘

Avrasya Tüneline giren bisikletçi (Hızlı ve Çılgın)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasanben
Scudo
Bir bisikletçi asla tünele girmemeli bence. Bazı tünellerde bisikletciler için özel ikaz düğmeleri olsa da tehlike yine çok. Ayrıca burası Türkiye bu yüzden halihazırda riskin fazla olduğu yerde tehlike katlanıyor. Gerekirse yolu uzatın ama tünele girmeyin. Tünel olan güzergahta bisiklet sürmeyin.

Merhaba,

Tünellerin tehlikeli olduğuna katılıyorum. Bununla birlikte yolumu hiç değiştirmedim hatta değiştirmeyi hiç düşünmedim bile. Hatta biraz tünel takıntılı olduğumu bile söyleyebilirim belki de. Uzun, ikonik tüneller ya da arka arkaya bol tünelli yollardan geçmek için özel rotalar bile hazırlamıştım. (En güzel iki tanesi Yenice-Karabük arası ve Bosna Hersek'teki Saraybosya-Rogatica-Visegrad yoludur. İlki planlı diğeri tesadüf. :)) .
Bugüne kadar yurt içinde ve dışında çok tünel geçtim. Şimdiye kadar tek bir tünelde anons geldi ama sanırım Arnavutça olduğu için ne dediklerini anlamadık. :) (Elbasan-Tiran arasındaki otobandaydık kuzenimle. Anonstan bir süre sonra bir araç geldi yanımıza. Sürücü bize yine Arnavutça bir şeyler söyleyip eliyle duvara yanaşmamızı işaret etti ve gitti.)

Karadeniz'in bir çok tünelini geçtim. Hatta sahildekilerin bir kısmını daha aydınlatılmamışken zifiri karanlıkta geçmiştim. Çünkü far diye aldığım şey mum ışığı veriyordu. Artvin -Hopa arasındaki Cankurtaran geçidini ilk kez geçerken henüz açılmamış olan tünel ikinci geçişimde açık olunca dalıverdim içine. :)

En ilginçlerinden biri de sonradan adı 15 Temmuz Tüneli olan Ilgaz Dağı Tüneli'nden henüz yapım aşamasında geçmemiz oldu. Yol hakkında bilgi almak istediğimiz kişilerden "Siz geçersiniz" bilgisini alınca içine girmiştik zifiri karanlıkta. Belki de ilk bisikletli geçenler bizlerdik (sayın @Osman Kıtay'la birlikte Sinop-anamur turumuzda)

Hedeflediğim tünellerden biri de 13 Km.'lik Ovit tüneli. Hatta önce 2600 m.'lik Ovit geçidini geçtikten sonra geri dönüp aynı yolu bir de tünelden geçmek istiyorum.

Tüneller keyifli ama en önemlisi (her yerde olduğu gibi) görünür olmak.

İşte bu da böyle bir anım. :)

Kazasız ve keyifli (bir miktar da tünelli) turlar

five

Son düzenleme:
Beyler, bisikletin amacı nefes almak, stres atmak ve doğaya karışmak değil mi zaten? Neden dışarıdan mis gibi yolu uzatarak, manzaralar arasından sürmek varken, dar boğaz kapalı ve havasız tünelleri stres altında kalarak tercih ediyoruz ki?
Bence acele etmeyelim, temiz temiz dışarıyı kullanalım. :)
Bazen o güzel yolları kapatmış oluyorlar, mecbur kalabiliyoruz. Yoksa tünelin hiçbir keyfi yok.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve five
tünelde sürerken kendimi radyoaktif bir saldırı sonrası sığınağa atıp kurtulmuş gibi hissediyorum. sanki bir daha asla oradan çıkamayacakmışım ama içine girdiğim için de şanslı hissetmem gerekiyormuş gibi. farklı güzel bir heyecan olmuyor değil. tabii ben çok uzun tünellere girmedim henüz ama o uğultu hakikaten çok ürkütücü olabiliyor

Geçen hafta Kemer- Antalya arasındaki 3 tünelden geçtim, tünele girmeden evvel butona basıyorsunuz ve tünelin girişindeki "içeride bisikletli var" flaşörü yanıp sönmeye başlıyor, sürücülerin dikkatini çekiyor mu bilmiyorum. O değil de Konyaaltı plajının denizinin bu kadar dupduru bu kadar berrak olduğunu bilmiyordum. Bana göre birincil sebebi deniz yüzeyinin çakıl olması, kum olsaydı kesinlikle o kadar berrak görünmezdi.

Geri