@Okan A
Okan bey;
Surly noktasında kimsenin bir itirazı olması mümkün değil.Bununla birlikte ülkemizde malesef fazlaca bilinmeyen,bilinenleri de zaten bulunamayan bisikletler var.Bunların başında koga miyata geliyor.Şu an bende 1977 model bir Gents touring var ki günümüzün tur bisikletlerinin atası sayılır.Tüm donanımıyla birlikte halen çalışıyor.(link)
Bir diğer esas çocuk (link).Çok pahalı ve pek çok Dünya turcusunun seçimi olan bir bisiklet.Sanırım satışı USA üzerinden yapılıyor,emin değilim.
Film afişinde yine üst sıralarda bir başka jön var:Brodie Elan.(link)
Eminim ki bir çok bisikletsever (link), (link),(link) ve diğer bilindik markaların touring modellerinden pek de haberdar değildir.Markaların üzerine tıklarsanız eklediğim linklere ulaşabilirsiniz.
Amacım kimsenin Surly tercihini değiştirmek değil,sadece bir kaç farklı alternatif yazdım.
Buna ek olarak şunu da belirtmeliyim.Tur bisikletim trek fx 7.5.Bu bisikletle girilmesi,sürülmesi ve tamamlanması mümkün gözükmeyen sayısız etap tamamladım.Soğanlı zirvesinden 46 km lik bir Downhill yaparak Çaykara'ya,Kastamonu'dan Samsuna,Erzurumdan Ordu'ya,Kars'tan Kuşadasına gittim,onun da hakkını yemeyeyim.Şimdi onda bazı değişiklikler yapıp İsfahan'a hazırlıyorum.Kısaca,fx 7.5 de safkan olmasa da,yabana atılmayacak bir turcudur.
Bir turda insanın karşısına daha ne kadar kötüsü çıkabilir ki;buyrun: