Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Bisikleti Seçimi: VSF xt 400 - Fuji Touring - Surly LHT

vsfyi bisiklet gezgininden alacaksınız sanırım.
youtube gibi yerlerde videolarını izlemiştim ve çok samimi olduklarını hissettim. her konuda yardımcı oluyorlar gibi.
imkanınız varken bencede gidip görmeniz denemeniz. ihtiyaçlarını anlattıktan sonra belki tamamen başka bir model satın alacaksınız. :)

Scudo
Bisikletgezginiyle mailleştik, gayet güzel bir yaklaşımları oldu gerçekten de. Umarım bir problem yaşamadan "Hangi bisiklet?" konusunu kapatıp, bisikletli yaşama geçebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Okan A

Bence Fuji' ye karşı bir tutum sergilemeniz yersiz. Hal böyle olunca yanlı tutumunuz almayacağınız bisikleti karalamak ile vicdanınızı rahatlatmayı ve asıl almak istediğiniz bisikletin ne kadar doğru bir tercih olacağı fikrini kendinize benimsetmiş duruyorsunuz.

Kendiniz de söylemişsiniz Fuji Touring yurtdışı forumlarında sıklıkla ismi geçen bir model. Ve tarihini araştırırsanız hiç de yeni olmadığını göreceksiniz. Bu bisikletin revaçta olmadığı ülke olarak Türkiye' yi baz almışsınız. Asıl ironik olan durum burası bence. Burada iki elin parmağını geçmeyecek kadar bisikletçide tur bisikletinin adı geçiyor. Geri kalan tüm bisikletçilerin benimsemiş olduğu ve herkese satmaya çalıştığı bisiklet Dağ bisikleti. Bu anlamda hiç de gelişmiş sayılamayız öyle değil mi?

Kamuoyunda, tur bisikletçiliğinde kanaat önderleri kimlerdir? Bu önderler nerelerde toplanır nerelerde fikir beyan ederler? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca kendi beğendiğim bir model olursa teknik açıdan da olumlu bulabiliyorsam neden başkalarının alacağım bisikleti övmesini bekleyeyim ki? Eğer bahsettiğiniz kişiler bulduğu her boşlukta tur yapan ve bu turlarını sanal ortama aktaran kişilerse o noktada da yanıldığınızı belirtmek istiyorum. Örnek vermek gerekirse Turcubaba, Enes şensoy(Canavarkeşifte). Bu kişiler benim tanıdığım tur dünyasında önemli kişilikler. Her ikiside 26" mtb kadrosu kullanarak şekilci insanlara selamını çakıyor. Bir tura çıkılacaksa her donanımın Shimano XT ya da Rohloff olmasına gerek olmadığını bizlere gösteriyorlar. Bugün katlanır bisikleti ile tura çıkan Serkan taşdelen abimiz de burada bizlere birşeyler anlatmaya çalışıyor.

Ali Bey amacım polemik yaratmak değil. Zaten o yüzden de siz Fuji'ye karşı bakışımın ayrıntısını sorana dek bu konuda derinlemesine fikir paylaşımında bulunmadım. Sizi yanıtlamak adına yazdığım öznel düşüncelerimi, bir firmayı karalamak olarak nitelemeniz bence haksızlık. Size yanıt vermese miydim yani?

Ben Fuji'ye karşı olmadığımı da belirttim ayrıca. Başlıkta yer alan seçeneklerden biri Fuji. Ben Fuji'yi Türkiye'ye getiren firmanın profesyonel gözümle yaklaşımını beğenmediğimi söyledim.

Ayrıca çok bilgisiz olduğum bir konu olan bisiklet üzerine fikir almak için başlık açtım. Tura illa shimano veya rolhoff ile çıkılır yaklamışında bulunmadım.

Kanaat önderleri ise, evet Turcubaba'dır, Enes Bey'dir, bisiklet üzerine fikir belirten ve takip edilen insanlardır. Tur bisikletçiliği konusuna uzun zamandır emek harcamış ve tecrübelerini bu konuyu merak edenlerle paylaşan kişilerdir kanaat önderleri, kim olabilir ki başka? Fuji Türkiye'deki güçlü distribütörü aracılığıyla bahsedttiğiniz üstadlar ve diğer çok okunan bloglara sahip arkadaşlarla iletişime geçmiş, ürününü gönderip denetmiş mi? Ben mi yanlış biliyorum yoksa?

Neyse, eğer VSF seçimimde bir sorun yaşarsam (misal kadro boyu uymazsa vs.) düşüneceğim markalardan biri başlıkta da belirttiğim üzere Fuji, Melsa'ya rağmen...

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
okan abi istersen fuji almadan önce melsayı telefonla arayabilirsin. telefondaki yaklaşımları zaten firmanın ticarethanemi yoksa severek yaptıkları işten para kazanan bir yermi anlaşılır.

Eğer ilk seçenek olarak Fuji'ye dönersem direk olarak Melsa'ya gidebilirim Hamit. Arabayla evime yarım saat mesaide Melsa. :)

Melsa konusunu uzatmamak için sadece markaya odaklanarak konuşuyorum; istediğim komponentler açısından VSF daha tercih edilebilir sanki yoksa Fuji'ye ulaşmak çok daha kolay. Bisikleti modifiye etme konusunda kendime güvenmiyorum sadece...

Melsa firmasına karşı tepkimi şöyle yanıtlayayım.

Öncelikle çok ciddi bir stok sorunu var. Daha sonra her aradığında farklı bir kişiyle görüşüyorsunuz ve sürekli bir yerlere yönlendiriliyorsunuz. Üçüncü olarak ben teknik konularda(kadro geometrisi özellikle) bilgi almaya çalışırken onlar bir an evvel satmak istiyorlar. Son olarak da ben deneyerek bayii aracılığıyla almak istiyorum dediğimde bayiyi aradan çıkarmaya çalıştılar. Bu konular bende ciddi güven problemi oluşturdu. Sebep bunlardır. Yoksa ben Fuji Touring almaya karar vermiştim. Tüm bu sebeplerden dolayı vazgeçtim. Yani burada yanlış anlaşılmasın markada değil marka tedarikçisinde sorun var. ve tüm bunlar benim düşüncelerim.

Bu arada elbette dağ bisikletiyle 3 tekerli 2 tekerli 24 jant 20 jant vesaire bisikletler ile de bu turlar yapılabilir. Ancak uzun yol turculuğunda stres maliyetlerini en aza indirmek gerekir diye düşünüyorum. Tabi ki maddi imkanlar var ise. Ben Norveçli bir işsizin Dünya turuna şahit oldum. Adamda 26" dağ bisikleti düz gidon, sadece 3 vitesi çalışan vites sistemi, elcikleri yok, kalın dağ lastikleri olan bir bisikleti vardı ve bu bisikletle bu işi nasıl yapıyorsun dediğimde cevabı "bir tek bunu bedava buldum" olmuştur. Bunlar özel durumlar. Ben parası olanın iyisine sahip olmasından yanayım stres maliyetlerini azaltmak için. Bu nedenle rohloff kayış sistemi, magura hidrolik vfrenler, brooks seleler, ortlieb çantalar ön plana çıkıyor.

Kesinlikle tekrarlamak istiyorum. Bunlar benim görüşümdür. Bir polemik peşinde değilim. Okan Bey'e tekrardan bol şans diliyorum.

Benzer bir araştırma sonucu muhtemelen Ankara bayisinin iyi olması ve bana güven vermesi sebebiyle Fuji Touring almaya karar verdim, şu anda sipariş verdim bekliyorum.

Fuji Touring hakkında Türkiye'de ismi dışında çok bilgiye eriştim desem yalan olur. MTB üzerine kurulu piyasada touring gibi modeller hakkında çok bilgi beklemiyorum zaten. Uluslararası tur yapan kişi sayısı diğer ülkelerle kıyaslanamayacak seviyede olduğu için bence şaşılacak bir durum değil. VSF, Surly, Santos, Genesis gibi çok özel ve tasarım açısından göze hoş gelecek modeller üreten firmaların ülkemize girmemesinden (bisikletgezgini gibi bir iki yer dışında) durumumuz açıkça anlaşılıyor.

Hal bu iken Fuji de farklı birçok ürünle girdiği piyasada touring modeline çok çalışmaması maalesef bana normal geliyor. Yalnız bunun Türkiye bayisi politikası mı emin değilim. Sonuçta ben ürün ve hizmet aldığım bayiden oldukça memnunum. Şu da var giderken aklımda zaten fuji touring vardı. Direkt sordum ve beni kolayca ikna ettiler :) Geçen sene gelen ürünlerin çok hızlı şekilde tüketildiği ve bu sene için çokça talep olduğu söylendi. Bu da en azından gelecekte daha fazla bilgiye sahip olacağımız anlamına geliyor.

bisiklet almak istiyordum ama tur bisikleti düşünmeyip speciialized sirrus elite gibi bir hibrit bisiklet almaktı amacım. bu ve trek marka birkaç bisikletide test ettim. sonra bisiklet gezginine gittim. bana birkaç test sürüşü yaptırdılar. farklı bir deneyim olduğunu anladım. farklı sürüş pozisyonu ve konfor odaklı bir bisiklete binmek gerçekten keyifli geldi. çamurluğu, ayağı, dinamosu vb iel gerçek bir bisiklete bindiğimi hissettim. bu donanımlar gereksiz ağırlıklar değilde gerçektende. yıllardır kullandığımız daha bisikletlerinin çok daha özel amaçlarla üretildiğini ve herkese hitap etmeyebileceğini bende farkettim. vsf t300 modelinde karar kıldım(magura frenleri, deore 27 vitesi ve nispeten düşük fiyatıyla tercih ettim bu modeli. hiç pişman olmadım. yaşadığım çevreyi onula keşfetmek çok keyifli oldu. işime bisikletle gidip gelmeye başladım. uzun yokuşların bile fazla zorlanmadan çıkılabileceğini farkettim. hatta artık yokuşları özellikle tercih ediyorum. magura frenler harika bir deneyim. çok sağlam çok etkili. fren pabucu ararsın gibi yorum yapmışlar. yanında yedek pabucun olur, geri kalan sisteme hiç bir şey olmaz. muhtemelen yedek pabuca işin düşmeyecektir zaten. Tur bisikleti işini Alman ve Hollandalılar yapıyor. VSF, santos , koga, idworx markaları tercih edilmeli. toplama bisiklet ile uğraşmak yerine komple sistem satın almak daha mantıklı gibi görünüyor bana . iyisi mi siz orayı bir görün, bisikletleri bir test edin sonra daha doğru bir karar verirsiniz. vsf yi düşünürseniz eğer benimki 52 kadro(tur bisikleti biraz küçük seçilmeli) satmayı düşünebilirim. abartıp idworx almayı düşünüyorum çünkü

Günaydın Yusuf Bey, VSF ile ilgili yorumlarınız için teşekkür ederim, içimi ferahlattı bir nebze. Bu markayı almış kullanmış çok fazla insan yok çünkü forumda. Ama aklımdan t300 değil tx 400 modeli geçiyor. Bu model olmazsa diğer markalara yöneleceğim.

Merhaba,
Yaklasık 2 ay önce Surly Disk Tracker topladım.Çok memnunum tavsiye ederim.

Okan bey bisiklet gezginine gittiğinizde kararınız netleşecek ve bence şurdan bir tane bisiklet alayım gideyim diye düşüneceksiniz. toplamayla şunla bunla uğraşmayayım diyeceksiniz diye düşünüyorum. işe yarar bir kaç hediyeleri de oluyor. bisikletinizi spesifikleştiriyorsunuz. bana ortlieb gidon çantası hediye ettiler, artı bir kaç ufak tefek şey daha. gidonu seleyi belli bir ücret karşılığı alıp brooks sele, kelebek gidon almamı sağladılar. mesela kelebek gidona fark vermedim. diyeceğim o ki, mümkünse birkaç bisikletçiye uğrayıp sonra oraya gidin( cıvarda aktif pedal var, fener stadının orda delta bisiklet vb var) zaten tur bisikletçiliği konusunda diğer yerler çok ilkel seviyede. orda bilgileneceksiniz ve hepsi zaten turcu ordaki arkadaşların. bisikletin ilk bakımı için geçenlerde tekrar uğradım, herhalde 3-4 saat vakit geçirmişimdir orda. güzel bir mekan. gidin soru sorun, deneyin, bir kaç tur atın civarda. tur bisikletlerinin farkını bir hissettin. burda bisikletçi çok değerli bir Abim var. yıllardır bisiklet kullanıyor ama adam boyun fıtığı olmuş. uzun sürüşlere çıkıyor ama dağ bisikletiyle . öne eğilerek sürmekten fıtık olmuş. ben yanında dimdik bir şekilde gidiyorum, olayı o da anlamış oldu. bisikletini değiştirmeye karar verdi. herkese selamlar

Tabi, kitabi bilgiyle bik bik ötüyorum forumda bisikleti deneyince asıl dediklerinizin değerini hakkıyla anlayacağım. Hem tur bisikletinin verdiği his, hem de bisiklet gezgini ve civardaki bisikletçiler üzerine söylediklerinizi aklımın bir köşesine not ettim. İki hafta sonra dükkana uğradığımda sizin yardımınızı muhakkak hissedeceğim. Teşekkür ederim samimi alakanız için.

Okan bey kendime bisiklet bakıyormuşcasına heyacanla takip ediyorum konuyu. Bisiklet gezgini izlenimlerinizi bir an önce paylaşacağın günü bekliyorum. Yaza belki bi tx800 de biz çekeriz altımıza.

2 hafta sonra bisiklet gezginine gideceğim. Ziyaretim sonrası hem tur bisikletçiliğine odaklanmış mağazayla ilgili yaşadıklarımı, hem de bisiklet seçimine dair son durumumu yazacağım tabi ki. Sonuçta biz şu an güncele odaklanarak yazışıp konuşuyor olsak da, (benim de önceki forum konularını okuyarak, paylaşılan bilgiden yararlandığım gibi) bu başlıkta yapılan paylaşımların sonucunda nasıl bir karara vardığımı ve gerekçelerini de daha sonra olur da bir okuyan çıkar diye yazmak gerekecek.

Takip tx 400 alırsan inceleme bekliyoruz.

Tur bisikleti alacam diyorum herkes ne işin var dağ bisikletleri varya diyor ama kafaya koydum ya tx 400 yada touring..:agla:

@Okan A

Okan bey;
Surly noktasında kimsenin bir itirazı olması mümkün değil.Bununla birlikte ülkemizde malesef fazlaca bilinmeyen,bilinenleri de zaten bulunamayan bisikletler var.Bunların başında koga miyata geliyor.Şu an bende 1977 model bir Gents touring var ki günümüzün tur bisikletlerinin atası sayılır.Tüm donanımıyla birlikte halen çalışıyor.(link)

Bir diğer esas çocuk (link).Çok pahalı ve pek çok Dünya turcusunun seçimi olan bir bisiklet.Sanırım satışı USA üzerinden yapılıyor,emin değilim.

Film afişinde yine üst sıralarda bir başka jön var:Brodie Elan.(link)

Eminim ki bir çok bisikletsever (link), (link),(link) ve diğer bilindik markaların touring modellerinden pek de haberdar değildir.Markaların üzerine tıklarsanız eklediğim linklere ulaşabilirsiniz.

Amacım kimsenin Surly tercihini değiştirmek değil,sadece bir kaç farklı alternatif yazdım.

Buna ek olarak şunu da belirtmeliyim.Tur bisikletim trek fx 7.5.Bu bisikletle girilmesi,sürülmesi ve tamamlanması mümkün gözükmeyen sayısız etap tamamladım.Soğanlı zirvesinden 46 km lik bir Downhill yaparak Çaykara'ya,Kastamonu'dan Samsuna,Erzurumdan Ordu'ya,Kars'tan Kuşadasına gittim,onun da hakkını yemeyeyim.Şimdi onda bazı değişiklikler yapıp İsfahan'a hazırlıyorum.Kısaca,fx 7.5 de safkan olmasa da,yabana atılmayacak bir turcudur.

Bir turda insanın karşısına daha ne kadar kötüsü çıkabilir ki;buyrun:

"Aşağısı infinity" :))

Çok heyecan verici bir rotaymış Derya Bey, bisiklet için de hayli yıpratıcı olduğu görülebiliyor. Trek 7.5 değil ama sanıyorum daha düşük komponentli versiyonu Trek 7.2 ile tur yapan pek çok insanın blogunu okudum araştırma dönemimde. Ekseriyetle Amerikalıydılar ve iki okyanus arası turluyorlardı. Hani biz ülkemizin imkanlarını ne kadar değerlendiriyoruz muamma ama abartmıyorum binlerce Amerikalı iki okyanus arasını bisikletle dolaşıyor.

Koga Miyata benim de çok beğendiğim bir bisiklet olmakla beraber fiyatı bütçemi aşıyor. Bu arada bugün sabahtan yolum Güzelyalı'ya düştü ve yol üzerinde, Küçükyalı'da yer alan Fuji Bike mağazasına uğradım, belki Fuji Touring görme şansım olur diye. Ellerinde kalmamış, hatta 35 tane sipariş birikmiş. "Tedarik sorunu mu var?" diye sordum, bayi arkadaş tur bisikletlerine talebin geçen yıl planlananın çok üstünde arttığını ve yetişemediklerini söyledi.

Geçen hafta Fuji bayilerini toplamış ve 2015 modellerini tanıtmış. Değişen sadece renkmiş bisiklette, bu seneki modeli sitede de görüldüğü üzere haki yeşil olacak. Haftaya bisiklet ellerine ulaştığında haber verecekler ve VSF için İstanbul'a yola çıkmadan Fuji Touring'i görüp deneme imkanım olacak diye umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Derya bey bu yol yayla üzerinden değil mi?

@Okan A

Evet Fuji Touring ile ilgili bir tedarik sorunu var.Ben Fuji Touring'i yakından görüp inceledim.Kars Kuşadası turumda bisikletimde bir sorun çıkması halinde tura Fuji Touring ile devam edecektim ama gerek kalmadı.Ama şimdi onunla ilgili yorum yapmayayım,en iyisi siz de görüp test edin.

@Hakan Genç

Hakan bey.Ben bu rotayı Aşkale Çaykara etabında geçtim.Önce Kop geçidi ardından da Soğanlıyı tırmanarak inişe geçtiğimde yol ikiye ayrıldı.Bu noktada yolun kuzey doğu'ya uzanan kolunu izlediğimde 12 parmak barsağı gibi döne döne HES'e indim.Santral'e 200 m kala yol heyelan nedeniyle kapanmıştı.Bisikleti sırtlayıp,iki üç metrelik kaya yığınını dolanarak karşıya geçtim.Buraya orta vadi dersek,2-3 km sonra bir kaç yayladan geçtim.Yolun bu denli berbat olduğunu bilseydim böyle bir maceraya da asla girişmezdim.

Geri