Merhaba,
Ben de buradaki önerilerden istifade ederek rubena flash/longway stu lastiğinden aldım.
Buraya geri bildirimde bulunmayı kendime borç bildim Müsadenizle ilk izlenimlerimi paylaşayım.
Öncesi:
2015 ten bu yana carraro 224'ümle default gelen Michelin Protek lastiklerini kullanmaktaydım. Yaklaşık 2000km yapmışımdır. Hiç patlamadı kerata.
Gel gör ki 2 si ıslak zemin olmak üzere 4 kez beni yerlere paspas etti. Normalde hızlı süren biri değilimdir. Her üç vakada da anlık hız 30 un belki biraz üstündeydi. Acemiligimin de bir etkisi olmuştur muhakkak. Neticede ani fren yapmamayı ve ıslak havalarda sürmemeyi kendime destur edinmiştim.
Gelişme:
ozceylanbisiklet.com dan sipariş verdiğim 700x40c rubena longway lastiklerim dün elime ulaştı. Bugün 40km lik bir sürüş testi yaptım.
Sonuç:
Hava yağmurlu olmadığı için ıslak zemin performansını öğrenemesem de kuru zeminde önceki lastiklerimden daha iyi tuttuğunu rahatlıkta söyleyebilirim. Zaten yeni lastik olduğu için aksi beklenemezdi. Bazı arkadaşlar hız kaybından bahsetmiş, ben açıkçası bu yönde bir olumsuz görmedim. Kullandıkça güncelleyeceğim bu yorumu.
@Musli
Acemilik ile alakası yok.Kendine haksızlık etme.Michelin Protek, ıslak zemini hiç sevmeyen bir lastik.Sadece akıcılığı iyi.Rubena ıslak zeminde Michelin den daha iyi.
@Musli dostum bende de sportive 321 var aynı michelin protek var aynı ıslak zeminde kayma olayını ben de yaşadım.biraz ıslak zeminde yaklaşık 20 km den düşük hızda kayıp yerde yuvarlandım.kaskım vardı ama ellerim,dizlerim,dirseklerim fena yaralandı 3 haftadan fazla oldu hala tam iyileşmediler.ben bu lastikten süphelendim ondan sonra bir kere esnafın sokağa döktüğü biraz suyun üzerine sürüp 10 km den düşük hızda fren yapayım dedim hemen arka kaydı.bu lastiklerin bu sorunu olduğu aşikar ben de değiştirmeyi düşünüyorum ama bu lastikleri satmam lazım ki yeni lastiklerin biraz parasını çıkartabileyim
@hamlet2006 evet bunu iyi bir kaza yaparak anladım bu lastik bırak yağmuru yola biraz su dök üstünden geç gene kayıyor
@Desert Fox valla şimdilik kenarda duruyorlar ne yapacağım bilmiyorum. Kaymak dışında bir kusurları olmadığı için atmak da istemiyorum, yeniden kullanmayı da.
Ben grl nin 5 milim zirhli lastini aldim onceki lastigimde rubena mitas 1 milim zirhliydi 1000km de bir kerre lastik patladi rubena cok guvenli ama grl de guzel hindistan lastigi
@Ahmeturan grl rubena hem ekonomik hem kaliteli veguvenli
Rubena Mitas 700x35 STU alalı 2 ay ve 1000 kilometre civarı oldu henüz patlak veya kayma gibi sorunlar yaşamadım ıslak zeminde test etme imkanım çok olmadı ama hafif yatışlarda kontrol kaybetmedim daha, bence tam bir fiyat/performans ürünü.
Merhaba ben mtb kullanicisiyim 29x2.2 lastik kullaniyorum. Asfaltta kullanmak icin lastik ariyorum butcem 100tl(cift rubena) hangisini onerirsiniz. Suan rubena satan site yok sanirim. Simdiden teşekkürler
Mitas yani rubena 1.75 flash desenli olanı 6 aydır kullanıyorum.Yol tutuşu gayet iyi artısı zırhlı ve yan taraflarında reflektörlü şeritler var gece baya parlıyor.Biraz ağır olması dışında pek bir olumsuz yanı yok ıslak zemin performansıda gayet iyi sıcak asfaltta virajlarda tutunduğunu hissettiriyor.Ben tavsiye ederim çifti 80 tl civarı.Rubenaların hamurları çoğu lastikte yumuşak kullanılmış bu yüzden asfalt haricinde ve sert frenleme fazla yapıldığı takdirde biraz çabuk bitebiliyor.
arkadaşlar 700*35 için çifti max 100 tl olacak şekilde hangi modelini önerirsiniz? aklıma hook aps modeli var ne dersiniz? en önemli önceliğim yol tutuşu ağırlık önemli değil
Ben de 700x23 lastikten 700x28'e geçeceğim ama rubenanin 28'lik zırhlı lastiğini bulamadım internette sadece 25 liralık ucuz zırhsız olanindan var. Zırhlı 28'lik rubena bulunur mu veya kullanan var mı?
@MustafaORAN
Artık köy yolları şehir yollarından daha düzgün helede Mersin de tavsiyem 700x25 bir lastik alırsanız konforunuzda artmış olur zırhlı lastik alırsanız eğer daha slick bir tasarımda seçim yaparsanız performans kaybını çok fazla yaşamazsınız.