Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

Merhaba, ben de dün (link) dan verdim siparişi, bugün kargo da bi sorun çıkmazsa. 54,90*2 TL.+7 TL. de kargoydu sanırım. Her gün işe git-gel yapıyorum 9+9 km ve asfaltta çok yoruyordu beni, umarım yüzümü kara çıkarmaz bu lastikler, çok merak ediyorum :) Bu arada dün baya düşündüm, 1,50 mi yoksa 1,75 mi almalıyım diye, bu konuyu göreydim iyi olurdu aslında :harika:

Scudo
@İsa ACAR
Teşekkürler :) Kalın lastik, hız beklenmiyorsa konfor için gerekli :) 410umda 38C (1.50) Schwalbe Marathon Plus var, şehir içinde kalınlığı yerinde :)

@İsa ACAR Aynı lastikleri bende kullanıyorum asfaltta etkili fakat araziye pek uygun değil. Gerçi gireceğiniz araziye de bağlı. Araziden kastınız kısa çukurlar ve toprak yol ise uygun ama daha fazlası bisikleti taklaya getirir. Arazi yapmaya giderken eski lastiklerim ile değiştiriyorum.

Rubena Flash lastikleri denemek için bugün hafif araziye girdim. Her turlu toprak yolda sorunsuz ilerledim. Bol çakıllı yolda çekiş kayboluyor haliyle ama kontrolü sağlayabiliyorsunuz. İyi ki schwalbe ye 200 tl vermemişim, çok memnunum.

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba @BağdatlıRuhi evet araziden kastım toprak yol, sıkıntı çıkmaz umarım :) lastiklerim geldi, bugün kargodan alıp taktırıcam ve #azuykucokpedal ın bu akşam ki "pazartesi sendromu" sürüşüne katılıcam :)

Merhaba, lastiklerimi taktırıp dün geceki sürüşe katıldım. Eski lastiklerimin verdiği konforu vermiyo, biraz sert fakat özgür olduğumu hissettim :) bisiklet kayıyor asfaltta :)

29x1.75 rubena siparişi vereceğim şu an bisiklette 2.25 kalın lastik var iç lastık almam gerekir mi? gerekirse önereceğiniz iç lastik var mı 29x1.75 için

Bundan 8 ay once rubena walrus almıştım onlar bayat catlak cikinca 1000 km civari sürüp geçen ay,telafi için gönderilen 1mm zırhlı flash lara gectim.
Walrus a oranla daha sert,basıncı daha yüksek hızlanma ve durma tepkileri daha iyi.İlginc bir sekilde kaymıyor arka freni sıktığım zaman kaymadan yavaslatabiliyor bisikleti(52kg civari oldugumu hesaba katarsak gayet iyi).Diger kullanigim lastiklere oranla en buyuk farki bu cst lere göre de.Ne yazıkki bozuk yola pek gelemiyor mıcır,kum gibi zeminlerde once kullandigim walrus tan kotu hatta daha once 5bin km kadar kullandigim tam slik 1.5 cst den de birazcik kotu bozuk kaygan zeminde.onun disinda asfalt ta beton zeminde yol tutusu bu fiyata gore tecrube ettigimin en iyisi diyebilirim zirhli olmasi reflektoru hamurunu performansini ve fiyatini goz onunde bulundurdugumuzda ben flash icin 10 uzerinden 9 Walrus icin düşük basinci ve bayik performans göz önüne alındığında 10 üzerinden 7
Flash 26x1.75
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160806/d2411f6113795fae33e9f0fbc4f95192.jpg
Walrus ve Flash yan yana
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160806/513660f6f5fcedf47ab410e0839d9e37.jpg

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6 ay önce aldığım rubena stop thorn long way
700*38 yanaktan bombe verdi.(muhtemelen akort için götürdüğüm bisikletci aşırı hava bastı )Ciddi şekilde paraya kıyıp schwalbe almayi düşünürken iyice kafam karıştı.
Boy 1.95 kilo 90 700*40c rubena mı alsam?
Yorumlarınız için teşekkür ederim

@unlike81

Ben de lastik uzmanı değilim.
Ancak şunu iyi öğrendim.
1) Lastik genişliği arttıkça daha az basınçla lastik aynı yükü taşıyor ve basınç düştüğü için esneyerek yoldaki bozuklukları sönümlüyor.
2) Schwalbe markası "balloon tire" diye bir geliştirme ve patent almış.
Adı üstünde lastik yanağı balon gibi ve amortisör yerine benzer işlevi görüyor.
Kanıt: Tern markası katlanır bisikletlerde amortisör yok ve bu tarz lastik kullanıyor. Örnek: schwalbe big apple veya big ben..:)
Dolayısı ile ile kalınlığı daha düşük basınçlara izin verecek şekilde arttırmak ve balon lastik tarzı takmak çözüm görünüyor.:)

Haa başlığı açan Rubena diye açmış.rubenada balon lastik var mı bilmiyorum.:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Arkadaşlar bu arada rubenanın sitesinden modellerin tam özelliklerine bakabiliyorsunuz ağırlıklarına kadar
bu flash modelinin verileri bendeki 26x1.75x2
agırlığı birebir tutuyor kendim ölçmüştüm
flash.jpg

@Emre Özhan yalnız ikisini bir arada tutarken sanıırm fark etmişsinizdir diğerinin ne kadar dişli oldugunu. Bu durum size kötü yolda (mıcır berbat asvalt vs) iyi tutuş verirken iyi asvaltta yavaşlatır gayet normal bir durum oldugunu düşünüyorum. Flash lar bu nedenle daha düz çünkü düz yolda daha akıcılar. Biraz sert oldukları doğru zaten genelde zırhlı olanlar hep biraz sert oluyor.

Dişliler ise yolda akmıyor, deli ediyor adamı...o yuzden MTB ler şehir içinde traktör gibi gidiyor ya zaten...

@alper 76
walrus tam bir tur lastiği marathon un çakması gibi birşey ben walruslarla 1000 km lik sürüşümde günlük 80 km yi aştığım turlar oldu sabit hızla giderken iyi hızı güzel koruyor konforlu fakat hızlanma ve yavaşlamada performans kaybı yaşadım yukarıdada anlatmışım zaten ikisi de 1,75 ikisi de 1mm zırhlıydı

doğrudur, mesele dişte bitiyor eğer söz konusu akıcılık ise...ben flash a geçince çok sert gelmişti. ancak beğendim güzel bir lastik. Ancak ileride yol biiskletim için marathon düşünüyorum dağ başında patlarsa rezil olurum çünkü.

100 km sonunda (yaklaşık) rubena flash aps arka lastikler delindi

Nexus 5 CAF cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu cylocross lastikler 28 jant 700 35 e uyuyormu

ben Rubena gripper kullanıyorum, bence bizim gibi yolları olan yerlerde ideal desende. sessiz ve yumuşak ayrıca.

(link)

rubena flash 700x35 olan 28 jant tekerime fiyat baktığımda bir satıcı 32 tl diğeri 75 tl yazmış. bu n11 deki fiyat farkları nedendir acaba ? 700*35 ve 35C farkı nedir?

( carraro sportive 225 model lastik ölçülerim :
LASTİK:CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ
)

Rubena Flash APS+RS 700x35 Bisiklet Yol Lastik bunun farkı nedir?

(link)

Geri