Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turculukta yeni bir taşıma aparatı: Anything case

Her şeyi almakla kolaya kaçanlar yerine, bu şekilde KY (Kendin Yap) ürünler üretenlere imrenerek bakıyorum.🙂

Scudo
Her şeyi almakla kolaya kaçanlar yerine, bu şekilde KY (Kendin Yap) ürünler üretenlere imrenerek bakıyorum.🙂
Bu aralar evde ailemin yanında olmayı çok ister oldum hem epeydir ayrı durduğum için hem onları özledim, hem Denizli doğası gereği daha bana göre hemde bu ara elimi atmışken dikiş makinesi bilgimi geliştirip kendi çantamı yapma niyetindeyim. Yabancı forumlarda tarzancam gayet iş görüyor. Anlamadığım yerlerde "ben çevirmek kelime" (google translate) yardıma yetişiyor.
(link) misal bu sayfa.
Bazen iş yerinde boş vakit kalıyor internet sisteminin açık olduğu genelde bisiklet ve kampçılık üzerine olan "diy"konularına bakarım neyi nereden nasıl yapabilirim diyerek.

Bir ara 3D printer ile yapacaklar vardı ne oldu? Bizi bir aydınlatın. Eklediğim linkte 7.sıradaki BarYak Mule Kit (97$) var. Ona benzer 3D ile çıktı alıp yapabilirsiniz.
(link)

Dosyalar

• baryak mule.jpg
    baryak mule.jpg
    217,9 KB · Okunma: 54
  • k-lite 3S.jpg
    k-lite 3S.jpg
    463,5 KB · Okunma: 53
Benim de öyle işte, benim arkadaş grubunda hiç yaşıtım olan 5 adam onlarla da zaten 2005'ten beri tanışığız sonrasında eklenen o gruptan olmadı. Yani bende de var orta yaş bunalımı bir yerlerim kaşınıyor arada rahat batıyor her halde :D Ben uydurma işine devam edeyim aslında ahşaptan yapılabilir o tarafa da yatkınlık var. Denizlideki mutfak masasını babamla yapmıştık meşeden, yine sandalyelerde eski usül içe katlanan onlardan bizim elimizden çıkmadır. Ben motor kulübüne gittim yaşlar benim hep 10 fazlaydı. Doğa yürüyüşlerine gittim yine aynı ondan sıkıntı yok aynı dert bana da vuruyor. Birde bu bisiklet toplama süreci çok hoşuma gitti ben lego ile puzzle hastası bir adamım. Uydurmayı söküp takmayı çok severim elimde değil her şeyi sökmek geri toplamak istiyorum. Biraz konu dışı olacak ama millet körüklü otobüse binince sağına soluna telefonuna bakarken "ben kaç tane vida var tipi nasıl, şimdi motor arkada körük önündeki tekere de aktarma geliyor, nasıl bir aktarım var yakıt hortumları nasıl elime tornavida alet edavat verseler de keşke hepsini söksem" diye düşünüyorum. Ciddi ciddi bunu seviyorum. 6 ay fabrika sökümde çalıştım sahada kabloları ne olduğunu üzerine yazıp çat diye kesiyorduk.

Biraz uydurma ile buna da el atarım yakındır hele şu bisikleti bir sürmeye başlayayım, şimdi jant sorunsalım var. Anything cage öne sepet falan benim uğraş alanı bunlar. Şimdi benim monza'da sadece üstte bagaj deliği var alt kadro kulağının oralarda yok. Öyle olunca da bagaj sistemi biraz farklı olabiliyor bu kadrodan destek alan tip bagaj demiri falan lazım yada ekleyeceğim fotoğraftaki gibi bir şey olabilir. Elimde bir tane gidon takılan tipte bikepacking çanta var ben onun cırt cırtlı kısmına hamak ve uyku tulumunu takıyorum. Dry bag boş kalıyor bu görseldeki gibi bir şey yaparsam o dry bag çantayı da böyle kullanabilirim.

IMG_20200616_195816.jpg
@hamlet2006 anything cage'in biraz dışında bir konu ama geçen seneki yarışta arka sele altı çantanın çok sallandığını söylüyordun. Onun çözümü bence buradaki 3 linkteki parça ile mümkün olacaktır. Aklımda ona benzer boru tipi kullanabileceğim bir malzeme var ama denemeden şundan olur demek istemiyorum. Bir deneyeyim. Olursa konusu da olur zaten. Birde @Gökay Akçay 'ın manifesto'da arkada kullandığı malzeme uyabilir.
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
@MakRo bu çok güzelmiş @hamlet2006 süleyman kardeşime kesinlikle katılıyorum. Orta yaş bunalımındaki bizlere atma böyle resimler. :D Hanımdan fırça yiyoruz ben çanta dedikçe o çeyrek altın demeye başladı. O çeyrek dedikçe cep seyrekleşiyor. :harika:

Eskiden kumaş pazarından aldığım değişik bir kumaş vardı.Satıcı bana hanımefendi alın bu kumaş ithal her zaman düşmez elimize böyle kapı gibi bir kumaş, bulursunuz elbet dikecek bir şeyler demişti.Bende aldım.Tam 9 yıldır böyle kalın bir kumaş ile ne yapılır diye düşünüyordum :komik:.Geçen çanta yapımlarına baktım ve o kumaştan bir alet çantası ve bir de taşıma çantası dikme fikri geldi.Bir inceleyip bakayım kalıp çıkarmaya çalışayım.🧐@MakRo

Göçerler denklerini toplar ve yeni bereketli topraklara doğru yol alırlar. Bir iç lastik, bir pompa bir levye ile ankara polatlıya gidip gelen arkadaşa selam olsun. Tek sıkıntısı tayta korna çalan kamyoncu dayılardı.

@Furkaann öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanman dileğiyle. (mesaj-2474507) buradaki gibi dry bag alabilirsin. Geçen gün BİM'de 2 litrelik dry bag 29 liraydı. Biraz araştırma ile farklı örneklere de ulaşabilirsin. Aldığın bu tip çantayı da her hangi bir şey ile anything cage'e bağlarsan sıkıntı olmaz. Fotoğraftaki klips bildiğimiz çanta askısı gibi kumaştan yapılmış. Cırt cırt olur hiç olmadı patlak iç lastik ile bile bağlarsın.

(link) şu ürün güzel aslında büyüklük olarak biraz büyük bile sayılır 30L yerine 20'lik de iş görecektir. Ama aliexpress tam bir kumar. Haziran sonu verdiğim 2 sipariş bu ayın 7'sinde gümrüğe girmiş birisi Manisa'ya gelmiş. Öteki İstanbul'daydı. Nisan 25'te verdiğim siparişi 3.kez uzatılan süresi bitti hala yok. Daha önce farklı bir satıcıdan aldığım dry bag ise gelmemiş ve para iadesi yapmıştı.

Dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    146,5 KB · Okunma: 67
  • 2.jpg
    2.jpg
    168,9 KB · Okunma: 73
  • 3.jpg
    3.jpg
    150,2 KB · Okunma: 65
Son düzenleme:
@MakRo abi tavsiyeler için teşekkür ederim,geçen bime gelen drybaglerden 2 adet aldım fakat 2lt kapasitesi çok küçük geldi içine 1 havlu 1 tişört anca sığdı,decathlondaki 5lt lik olanlardan alacağım,git gide masraf artıyor,hayırlısı bakalım :D

Ben de sele altına bağlamak için (link) bir çanta aldım.
İleriki zamanlarda da gerekirse daha büyük boylarını (kullanılabilir ve sağlam birşeyse) almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
Kur artıyor evet ama zaten türkiyede bu aparattan satan yer yok diye biliyorum ?

(link) buyrun 1 litre kapasite 190 tl :)
@Ronin45
1 litre kapasite artık 440 tl

Kur artıyor evet ama zaten türkiyede bu aparattan satan yer yok diye biliyorum ?
Doğru satan yok. Ama geçenlerde Ankara Emre bisikletten Harun bey ile baya konuştuk üzerine. Dom gorilla cage ya da başka markaların ürünlerine benzer kendisi üretip satmak istiyor. Adet maliyeti 20 lirayı geçmeyecek bir malzeme aslında ancak kalıp işi olayı bozuyor. Bu ve benzer bir ürünün üretimi için önce kalıp çıkartılması gerekiyor, gerisi abs, plastik, kauçuk... yani hammadde ne ise. Ama işte kalıpçılar bir kalıp için 30-90 bin lira arası para istediklerinden şimdilik duruyor proje.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Furkaann
@everhard doğrudur bunu düşünen bisikletçilerin olması bile güzel.Yurtdışı bu konuda baya ileride çok alternatif var.Bence matara kafesinden hallice 5-10 lt dry bag bağlanabilecek metal saglam bir şey olsa bile satın alınabilir.Screenshot_20201017-172238_Chrome.jpg

Bu bikepacking iyi hoşta Türkiye de bizim gibi amatör bisikletçiler için bence iyi değil neden derseniz en önemli neden fiyatı malum döviz kuru 1 euro = 4.82 tl ardından kamp malzemelerime minimal oluyor,heybe daha mantıklı geliyor bana.
Hey gidi günler beee Euro 4.82 maşallah

Geri