Fırat İler
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 662
- İsim
- -
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Lastik patlamasi neden yaristan iptal sebebi yav uzuldum bak simdi kankam ne guzelde finisi gormus.yaşadıklarım😃
Uzun parkurda katıldım 1 saat varken ön sıralarda yer kapmak için erkenden start çizgisindeki yerimi aldım. Parkurla ilgili önceden bilgi almaya çalıştım, videoları seyrettim son olarak start çizgisinde Kudret ağabeyi gördüm solda kalmamı virajları soldan almamı tavsiye etti. Özellikle 9-10. km deki askeriye eğimine dikkatimi çekmişti.
Yarış başladı her şey çok iyi gidiyor tavsiyeleri dinliyordum. İlk rampalar kolayca aşıldı askeriyenin inişine gelmiştik en soldan içe girerek virajı alacaktım hızım 60 km civarı en sola geçtim ve bom lastiğim patladı ne olduğunu anlayamadan durmak için çok çaba harcadım ve zar zor durabildim şanslıydım. Arkadan gelen birkaç kişi daha aynı yerde lastik patlattı, bir kişi karbon jantı kırdı ancak yere düşen olmadı. Yanıma iç lastik ve pompa almamıştım süpürge aracını beklemeye başlarken Galatasaray Yelken Kulübünden İsmail Hocamda lastik patlatarak süpürge aracına bindi, bende araca binerek ondan pompa ve iç lastik alarak lastiğimi yapıp yola devam ettim. Tabi süpürge aracına binince numaramı aldıkları için yarış resmi olarak benim için bitmiş oldu. Buraya kadar Bursa'dan gelerek parkuru iyi bir şekilde bitirmeden içim rahat etmeyecekti. Arka lastiğe hızlıca 50-60 ps hava vurarak yola koyuldum arka lastik beni çok zorluyor adeta beni geri çekiyordu. Kilo olarak 90 kilonun dezavantajını yaşatırken sert eğimlerde inik lastik başıma bela oldu.
Yılmadım, kafama takmadım elimden geldiğince pedala abanarak en iyi şekilde yarışı bitirmek istiyordum. Uzun parkurda en arkadayken bisikletçileri tek tek geçerek finişe gelmek bana büyük keyif yaşattı. Kendim ile gurur duyarak, asla pes etmeyerek yarışı tamamladım. Patlak lastiği boynuma dolayarak o şekilde finişe geldim, bu da işin gurur madalyası oldu 😜.
267042 dosyayı görüntüle
(Telefon ile yazdım yazım hataları varsa affola)
Lastik patlamasi neden yaristan iptal sebebi yav uzuldum bak simdi kankam ne guzelde finisi gormus.
Hocam sağlık raporu olmadan katıldınız sanırım. Sıkıntı olmadı değil mi?Sağlık raporuna gerek yok. Taahhütname alıyorlarmış o yeterli olacak.
Hocam sağlık raporu olmadan katıldınız sanırım. Sıkıntı olmadı değil mi?
Sürekli granfondolarla ilgili aynı saygısız düşüncelerinizi ve hakaretlerinizi paylaşıp duruyorsunuz. Yaptığınız ayıptır, terbiyenizi takının, haddinizi bilin, saygısızlık yapmayın. Ben de dahil olmak üzere bu forumda granfondolara katılıp da katılım ücreti ödeyen yüzlerce kişi var. Hiç kimse sizin hakaretlerinize muhatap olup sinirlerini bozmak zorunda değil. Granfondolara katılan diğer arkadaşların da bu saygısız arkadaşa gerekli tepkiyi göstermelerini bekliyorum.Bu gran fondo olayını öğretmen arkadaşlara biraz anlattım. İçinde doktora derecesi olanlar bile vardı. Sonuçta bana şu soruyu yönelttiler: Ney yani? Dört saat kan ter içinde yarış koştuktan sonra birinci olana bile bir teneke madalya dışında bir şey vermiyorlar mı? Ben de evet öyle, birkaç tane de hediye falan veriyorlar işte diye yanıtladım. "Kaç kişi katılıyor bu yarışlara?" diye sordular. Vallaa beş yüz ile bin arasında değişiyor dedim. Voleybolda birinci ligde hakemlik yapan bir öğretmen arkadaşım şöyle cevap verdi. "Ulen dünyadaki her spor branşında yarışı kazanana para ödülü verirler, bisiklette yarışandan para alıyorlar demek ki! Alana kızmam, herif haklı, sonuçta para kazanıyor, onu anladık da verenlerin ne çeşit bir keriz onu anlayamadım." dedi.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Hocam bence bir yanlış anlaşılma var. Arkadaş, hakaret etmiyor, tam tersine "biz bu bisiklet sevdasını bizlere keriz denilmesini umursamayacak kadar delicesine seviyoruz ve evet gerekirse üzerine para da veririm, borca da girerim yine yarışa katılırım" demek istemiş bence. Kişinin arkadaşlarına verilecek tek kelimelik cevapsa: "Anlayamazsınız" olmalı ki ben öyle diyorum...Sürekli granfondolarla ilgili aynı saygısız düşüncelerinizi ve hakaretlerinizi paylaşıp duruyorsunuz. Yaptığınız ayıptır, terbiyenizi takının, haddinizi bilin, saygısızlık yapmayın. Ben de dahil olmak üzere bu forumda granfondolara katılıp da katılım ücreti ödeyen yüzlerce kişi var. Hiç kimse sizin hakaretlerinize muhatap olup sinirlerini bozmak zorunda değil. Granfondolara katılan diğer arkadaşların da bu saygısız arkadaşa gerekli tepkiyi göstermelerini bekliyorum.
Hayır dostum, arkadaşın granfondolarla ilgili eski yorumlarını da bildiğim için yanlış anlamadım. Evet, ne yazık ki granfondolara katılan bisikletçilere "keriz" demek istiyor.Hocam bence bir yanlış anlaşılma var. Arkadaş, hakaret etmiyor, tam tersine "biz bu bisiklet sevdasını bizlere keriz denilmesini umursamayacak kadar delicesine seviyoruz ve evet gerekirse üzerine para da veririm, borca da girerim yine yarışa katılırım" demek istemiş bence. Kişinin arkadaşlarına verilecek tek kelimelik cevapsa: "Anlayamazsınız" olmalı ki ben öyle diyorum...
Aynen katılıyorum. Fondoya yarış maksatlı giden varsa fena yanılıyor. Zira fondo canavarı bazı arkadaşlarımız, kürsüyü kimseciklere kaptırmıyor 🤣Fondolar yarış organizasyonu gibi lanse edilse de aslında bir şenliktir.
Benim anlamadığım öğretmenlerin bu kafa yapısına ne ara ulaştığı.Bu gran fondo olayını öğretmen arkadaşlara biraz anlattım. İçinde doktora derecesi olanlar bile vardı. Sonuçta bana şu soruyu yönelttiler: Ney yani? Dört saat kan ter içinde yarış koştuktan sonra birinci olana bile bir teneke madalya dışında bir şey vermiyorlar mı? Ben de evet öyle, birkaç tane de hediye falan veriyorlar işte diye yanıtladım. "Kaç kişi katılıyor bu yarışlara?" diye sordular. Vallaa beş yüz ile bin arasında değişiyor dedim. Voleybolda birinci ligde hakemlik yapan bir öğretmen arkadaşım şöyle cevap verdi. "Ulen dünyadaki her spor branşında yarışı kazanana para ödülü verirler, bisiklette yarışandan para alıyorlar demek ki! Alana kızmam, herif haklı, sonuçta para kazanıyor, onu anladık da verenlerin ne çeşit bir keriz onu anlayamadım." dedi.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Evet yahu, o konuyu ben de anlamıyorum. İzmir fondo şartnamesinde Uci lisansı olan ve Uci yarışlarına katılanlar katılamaz gibi bir madde hatırlıyorum.Nasıl bir şenlikse milli sporcu yarışıyor 🤦♂️