Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turkcell Granfondo İzmir 05 Eylül 2021

Aah ah sorma ben ön sırada pozisyon aldiydım ne güzel. Önde Trek Trakya, sağda bike pedia, Polatlı, Marmara Grubu felan her yerim wolf packti. İddialı bisikletçiler felan boş adam yoktu civarda. Çok talihsiz oldu benim durum yav şimdi sakin kafayla düşünüyorum da. Tam da pelotonun iyice önlerine gelmiştim, iyice de hızlanmıştık her şey çok farklı olabilirdi. Neyse düşünmemeye çalışayım 🙃 ağlama duvarına döndürdük burayı da.

Bikepedia grubu gayet iyiydi :) Tek başına yarışmakda ayrı his :) Takımlar havaboşluğuna girmemi engelledi eğlenceli oldu. Resmen kan emicilik yaptım :D Bi sonraki granfondoya iyi bir hazırlık yaparız, hata yaptıgımız ve eksikliklerimizi farkettik. En büyük hatam beslenme konusu, son 20km hala enerjim bitti, o sırada enerji jeli olsaydı keşke deyip durdum
Kaza olmamıştır inşallah.

Kaza yapanlar oldu malesef. 1 tanesi kamerama yansıdı

Scudo
Benim ilk uzun granfondo deneyimimdi. Heyecan mı yaptım bilmiyorum ama ilk 40km de nabzımı düşüremedim. Beklediğim performansa ulaşamadım açıkçası. Yokuşlarda da çok zorlandım bu sebepten. Son 40ta ise çok denk bi gruba gelip güzel bitirdim. Hedefimden uzakta kaldım ilk yarıda ki meseleden dolayı ama sağlıkla bitişe varmak en önemlisiydi. Bir çok kaza gördüm ben ön grup acayip agresifti ve aralara dahi almadılar biraz olsun faydalanmadık kendilerinden :) 28-29 ortalama yapabilirdim ama maalesef 26larda kaldım.

Benim ilk uzun granfondo deneyimimdi. Heyecan mı yaptım bilmiyorum ama ilk 40km de nabzımı düşüremedim. Beklediğim performansa ulaşamadım açıkçası. Yokuşlarda da çok zorlandım bu sebepten. Son 40ta ise çok denk bi gruba gelip güzel bitirdim. Hedefimden uzakta kaldım ilk yarıda ki meseleden dolayı ama sağlıkla bitişe varmak en önemlisiydi. Bir çok kaza gördüm ben ön grup acayip agresifti ve aralara dahi almadılar biraz olsun faydalanmadık kendilerinden :) 28-29 ortalama yapabilirdim ama maalesef 26larda kaldım.

Benimde ilk granfondoydu :) Heyecandan sıkıştım son 1dk kala, artık yol kenarında ağaçların arasında yaparım son çare dedim fakat yola çıkıp o hırsla sıkışma hissi yok oldu anında :D Ön gruba yetişemedim, 3.gruptan 2.gruba geçmem için aramızda yaklaşık 1 dklık bir mesafe vardı. Üstelik servis yolu çapraz rüzgarlı hem, Ya öyle ya böyle diyerek 3.gruptan koparak 2.gruba yetiştim :) 2.grubun öne dogru geldiğimde güzelbahçeye gelmiştik ön grup çok uzakta ve rüzgar olunca, benden bu kadar diyerek 2.grupta kaldım :) 1 ile 2.grup arasındaki mesafeden belliydi agresif oldukları. 2.grup bile beni kenara atmaya çalıştı fakat sürekli pozisyon değiştirerek karasinek gibi yapıştım :D Tek olmanın zor tarafı seni koruyabilecek, destek olabilecek biri olmaması.

İlk defa bir yarışa katıldım ve çok eğlendim. Yarışa en arkada başlayıp pıtır pıtır geçmek de güzel bir histi :D 32 ortalama ile 340. Olarak bitirdim. Yarış öncesi buraya da yazmıştım 25 ortalama ile nasıl olur nasıl biter diye ama hem yol düz, asfalt kaliteli hem de yarış gazıyla ortalamam yükseldi. İlk yarisim olduğundan olsa gerek acemiliklerim oldu, devasa kadro çantası alıp içine ıvır zıvır doldurmak. İyi sikismayan sulugu kasiste geçerken yola dusurmem ve en kötüsü ama sonucu çok da kötü olmayan, Güzelbahçeden düz yola son viraj çıkışında fazla yatınca kayıp düştüm. Kolumda ve bacağımda sıyrık oluştu, bisiklete birşey olmadı kalktım devam ettim. Şimdi hafif sızı var herhalde geçer :)

Yarış duygusu gerçekten çok keyifliydi. Daha önce bir grupla bisiklet dahi surmemistim. Çok güzel anı oldu. Eşimin yarışı tamamlayacagindan emin değildim ama o da tamamladı, hatta tv24 röportajına çıkmış sürüş esnasında :D

Edit: bu arada nabız ortalaması 171 maksimum 185 herhalde yarış ortamı için normaldir diye düşünüyorum.

Bi anda görüp geçtim, malesef değilim :) Gogus kamerasından bakarım müsait oldugumda :)

Sonuçlar açıklanmış pedaldaşlar :) 107.sırada 37.45ortalama ile finiş yapmışım. Über dandik igs618 kırılıp düşmeseydi muhtemel 10 sıra daha üste çıkardım. İlk katılımım bu olsun, bi dahine granfondada igs618den kurtalamazsam cebimde taşıcam laneti :D

1.cinin ortalama mükemmel! O rüzgara rağmen saygıyla eğiliyorum :)273378 dosyayı görüntüle

Burak tebrikler çok iyi bir sonuç bence ...kısada genel klasman 410 , yaş grubunda 60/110 derece yapmışm . Hoş , zaten amaç katılmaktı .. vlogu yakında kanala koyarım.
İlk defa bir yarışa katıldım ve çok eğlendim. Yarışa en arkada başlayıp pıtır pıtır geçmek de güzel bir histi :D 32 ortalama ile 340. Olarak bitirdim. Yarış öncesi buraya da yazmıştım 25 ortalama ile nasıl olur nasıl biter diye ama hem yol düz, asfalt kaliteli hem de yarış gazıyla ortalamam yükseldi. İlk yarisim olduğundan olsa gerek acemiliklerim oldu, devasa kadro çantası alıp içine ıvır zıvır doldurmak. İyi sikismayan sulugu kasiste geçerken yola dusurmem ve en kötüsü ama sonucu çok da kötü olmayan, Güzelbahçeden düz yola son viraj çıkışında fazla yatınca kayıp düştüm. Kolumda ve bacağımda sıyrık oluştu, bisiklete birşey olmadı kalktım devam ettim. Şimdi hafif sızı var herhalde geçer :)

Yarış duygusu gerçekten çok keyifliydi. Daha önce bir grupla bisiklet dahi surmemistim. Çok güzel anı oldu. Eşimin yarışı tamamlayacagindan emin değildim ama o da tamamladı, hatta tv24 röportajına çıkmış sürüş esnasında :D

Edit: bu arada nabız ortalaması 171 maksimum 185 herhalde yarış ortamı için normaldir diye düşünüyorum.
Tebrikler ve de geçmiş olsun... yarışın yarısından sonra zincirimden cıyk cıyk sesler gelmeye başladı.. yarış sonrasında shimano servis kapanmasına rağmen ısrar ettim , yağsız kalmış.. bakımı yapmıştım 2 gün önce , bir yerde sıkıntı olmuş muhtemelen... yarın uğraşırım.
Bu arada yarıştan önce Fatih 'i (asladurma) bulunca İzmir hatırası fotosu çektik..

Dosyalar

• E5225A79-7817-4C62-83AE-8384AFEC5DC2.jpeg
    E5225A79-7817-4C62-83AE-8384AFEC5DC2.jpeg
    122,8 KB · Okunma: 61
:D

Nabız birazda kişiseldir. Ama ilk yarışınız olduğundan böyle yüksek tempolu sürüşlere alışık olmadığınızı farzedersek. yüksek çıkması normal.. Nabıza dayalı intervaller ile Vo2max intervalleri yaparsanız yüksek nabızda sürüşe vücudunuz adapte olacağından yarış/sürüş sırasında ani hızlanmalarda yada eğim çıkışlarında gruptan kopmadan sürüşe devam edebilirsiniz. Ayrıca bu tarz intervaller ile laktik asit eşiğinizde artacağından kas ağrısı, kaslarda yanma hissi, kramplar vs sürüş esnasında daha aza inecektir.

Kısa parkurda yarıştım, epey kalabalık bi yarıştı genel klasmanda 78 ve genç erkeklerde 9. olarak bitirdim. Yarıştan çok memnun kaldım. Ortadakiler hiç basmıyolardı 30 saniye enerji toplayıp hep önlere ilerledim.Önceden parkuru gezmemiştim sorduğum zaman o %10'luk yokuşu çok abarttılar fazla enerjimi harcamadım zaten. Kasisler, rögar kapaklarına falan sert girdiğim baya oldu ama çok şükür yolda kalmadım. Arka taraflarda düşen çok olmuş geçmiş olsun diliyorum.

Nabız birazda kişiseldir. Ama ilk yarışınız olduğundan böyle yüksek tempolu sürüşlere alışık olmadığınızı farzedersek. yüksek çıkması normal.. Nabıza dayalı intervaller ile Vo2max intervalleri yaparsanız yüksek nabızda sürüşe vücudunuz adapte olacağından yarış/sürüş sırasında ani hızlanmalarda yada eğim çıkışlarında gruptan kopmadan sürüşe devam edebilirsiniz. Ayrıca bu tarz intervaller ile laktik asit eşiğinizde artacağından kas ağrısı, kaslarda yanma hissi, kramplar vs sürüş esnasında daha aza inecektir.
Nabız benim de hep yüksektir bu rotada yaptığımız sürüşlerde 150/160 ortalamalarda olurdu e sağlam bastık 184 ortalama çoğunuza göre yüksek ama bana normal gibi geliyor :)
Bu arada Turkcell fotoğrafları çarşamba günü paylaşıma açacakmış. Bilginiz olsun:)
bi video atayım buraya, instada paylaşmıştım. hoşuma gitti :)

Bu sabah kalkınca bisikletten gelen zincir gıcırtısı için yağama yaptım ses kesildi... yarışın 30. Kmsiden beri az yağlı zincirle cebelleştik demek :)
O kadar dikkat edersin nornal antrenmanlarında , bu sefer bakımda yağlamayı erken yapmışım , haliyle tam uçmayan gaz yağı, zicir yağıyla buluşınca harp çıkmış demek :(

Alanda Ahmetle (@Thracian ) görüşemedik (uzundaydı) , @Abdülkadir Ergin ile görüştük .. izniyle hatıra fotosunu paylaşıyorum.

Dosyalar

• 5833B81C-1B59-4CD9-A954-8EE56C8C9FAB.jpeg
    5833B81C-1B59-4CD9-A954-8EE56C8C9FAB.jpeg
    166,6 KB · Okunma: 49
Son düzenleme:
Herkese selamlar,

Benim de ilk granfondom oldu. Manisa'dan 3 arkadaşım ile katıldık. Uzun parkurda kullandım. Şanssızlık eseri 2 gün önce yol bisikletim çalındığı için mecburen 26" Dağ Bisikletim ile katıldım. Amacım zaman limiti dahilinde tamamlamaktı zaten, bunu da gerçekleştirdiğim için mutluyum. Ortam çok iyiydi, yolda da bir abimize lastik değiştirme konusunda yardımcı oldum, sonra beni geçti tabi :) Organizasyonda bazı aksaklıklar vardı bence, mesela t-shirt alamadım, çok önemli değil tabi ama madem bize fiş veriyorsun; kalmaması diye bir olayın olmaması lazım. Kumanyayı daha dolu beklerdim açıkçası, sadece sandviç vardı.

Bu arada malum mtb ile geldiğimden yol boyunca hep yalnız sürdüm :) Kendimce sürüş yapmış oldum, biraz sıkıcı oldu tabi. Son kontrol noktasındaki beslenme standını kaldırmışlardı ben gelene kadar; ama zaman limitine göre zaten sınırda değil baya önceden geliyordum, kaldırmamaları gerekirdi; dolayısıyla suyum kalmadığından 65. Km'den itibaren susuz bir şekilde sürmek zorunda kaldım, bu beni çok yordu. Bazı noktalarda yol gösteren arkadaşlar yetersizdi, bir kere yanlış yola girdim; sonra saatime yüklediğim rotayı takip etttim, iyi ki de öyle yapmışım yoksa kaybolurdum :)

Sonuç olarak güzel bir deneyim oldu, biraz yoruldum, rüzgar bazı noktalarda çok sertti, mtb ile çok zorlandım açıkçası.

1.jpg
4.jpg
2.jpg

3.jpg

sonuçlar.jpg

benim de ilk yarışımdı, 24 ortalama ile kısa parkurda arkalarda tek başıma sürdüm, amacım yarış atmosferini görmekti fazla bir beklentim yoktu ama bence organizasyon çok yetersizdi, özellikle sağlık konusunda arkalarda biri sıkıntı yaşasa hiç müdahele edecek kimse yoktu, yarış sonunda kumanya sırası beklerken güneşin de etkisi ile kendimi kötü hissettim ve gölge bir yerde oturarak kendime gelebildim, destek alabilecek kimseyi göremedik. İstanbuldaki yarı maratonlara katıldığımda kumanya olarak portakal suyu,kayısı,bar gibi şeyler verirlerdi burda da öyle olur diye düşündüm ama sucuk ekmek tuhaf geldi. Beslenme istasyonlarında da su dışında bir şey göremedim. Bunun dışında fotoğraf çeken kimse de pek yoktu belki daha çok ön gruba odaklanmışlardır bilemiyorum.

Evet organizasyonu taşlamaya başlamışken ben de yazayım :) Aynen finish çok cılız bence de. Su ve ekmek arası sucuk mudur sosis midir ondan başka bir şey yok. Ha bir de meydanda über veren biri vardı. Şimdi aklıma geldi kızılay çadırında maden suyu vardı yav :D neyse bana da yetersiz geldi. Kopuk kopuk birde zaten yorgun geliyorsun, bu kumanyayı bir arada derleyip çantayla eline verseler. Madalyayı alınca yanında kumanya paketini de teslim alıp uzuyacan. Sıcakta kuru kuru sucuk ekmek falan ne alaka bilemedim. Yolda foto çekene de bir kere denk geldim. Çeşme fondo'da etap boyunca çok sayıda fotoğrafçı görüyorduk. Değişik tarzda çekim yapanlar oluyor, çeşit çeşit kareler çıkıyor ortaya. Kısa etapta 2 su istasyonu geçtim yanaşmadım ama su var gibi gözüküyordu. Yolda denk geldiğim biri istasyondan su yok diye tepki almış, susuz kalmış ona hayıflanıyordu.

su konusu uzun parkurda da bence yetersizdi. yanlış hatırlamıyorsam 3 tane vardı. biraz daha fazla olabilirdi, kaldı ki hiç beslenme noktası ben görmedim. ayrıca kumanya da çok zayıftı. bi sandviç ve çiğ köfte vardı, içecek bile yoktu yanında, kuru kuru yedik. maaliyet baskısı oraya da yansımış sanırım. birde alan bence çok dardı, kordon tarafına kurabilirlerdi geniş çim alanda dinlenirdik.

Starttan önce iki kez ön lastik patladı. İlginç deyip değiştirdim, startı aldık her şey güzel. Ön taraflara ilerledim, 45 felan ne basıyorlarsa biz de arada kaynatıyoruz. İlk kavşakta bir anda ön lastikten ses gelmeye başladı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken önden hızla kopmaya başladım. 35 zor gidiyorum baktım olmuyor kenara çektim. Dış lastik bombe yapmış bu seferde. Continental 4000S II lastik. Bula bula bu günü buldu, lastik cortlamış. Maşaya sürtüyor gitmiyor alet. Mandalı gevşettim lastiği az aşağı aldım ama yetmedi, yarı yarıya indirdim havasını biraz kurtardı dönüyor ama sürtüyor hala. Bari etabı bitireyim dedim lastik sürte sürte fıtı fıtı tamamladık.
273366 dosyayı görüntüle

Bu lastiğin yarış gününe kadar sıkıntı çıkarmaması bile büyük mucize hocam.. Daha büyük bir sıkıntı olmadığı için bence şanslısınız..

Geri