Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye Bisiklet Federasyonu Logo Tasarım Yarışması

@Pamuk

Logo yarışmasına ben de katıldım. Yazdıklarınızı üzülerek okudum... Benim şahsi fikrim: '' bir logonun iyi olmasını verilen ücret belirlemez '' Az verildi '' kötü '' çok verildi '' iyi '' vermiş olduğunuz örnek bunu destekler.
Çok para vermek gereksiz demişsiniz. Bu sizin şahsi görüşünüz olabilir. Bunu böyle kabul edebilirim; lakin '' Grafik Tasarımcıların '' 3 kuruş kazandığını nereden çıkardınız?

''''''''''''''''''''' Grafik tasarımcılar bile 3 kuruş para ile çalışıyorlar birisinin kolundan tutsunlar bize logo yap desinler 20 lira en fazla. ''''''''''''' Ben sizin anlatmak istediğinizi anladım; fakat bu şekilde kaba bir üslup ile kendinizi ifade ederseniz
sonuca ulaşamazsınız. Anlatmak istediğinizi daha net gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle daha doğru şekilde tartışıp fikirlerimizi birbirimizle paylaşabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: yasarilker ve e2a4
Scudo
@ozcguler

Bir devlet kurumunun vatandaşlardan topladıkları vergilerle amacına uygun bir yatırım yapmayıp kurumla hic alakası olmayan bir şeye para bu kadar çok para harcanması... Bu bir tek benim zoruma gidiyorsa bende bir sıkıntı var demek ki kusura bakmayın

Ben isterdim ki bisiklet yarışması düzenlesinler dereceye girenlere ödül versinler insanlarımıza bisiklet sporunu daha çok sevdirsinler. Bisiklete binme durumu olmayan insanlara yardım etsinler. Ailelere bisiklet sporunu tanıtsalar. Heralde bunuda isteyen bir tek ben varım bu kurum için logo bu saydıklarımdan daha önemliyse ve bunu tüm forum destekleyip arkasında duruyorsa uzatmaya gerek yok haksızım demek ki.

@ozcguler

Devlet kurumları birbilerinden destek alabilir. Bizim belediyede Basın yayın ve bilgi işlemde grafik den anlayan 15-20 kişi var haftalık gazete tasarlayan broşür hazılaran. Dergi kapağı tasarlayan web sitesi yapan insanlar da var bunu her gün yapıyorlar. Bizim vergilerimiz le çalışıyorlar logo yarışmasıda bizim vergilerimiz. Hem devlette ki memur boşata kalmış oluyor üstünede devlette logo yapmasını bilen yokmuş gibi üzerine para veriyoruz. Bu bana mantıklı gelmiyor ama herkes bunu normal bir şekilde karşılıyor. Burada da haksızım demek ki delet memuru varken yarışma düzenlemek gerekiyormuş hata etmişim.

Okulda ilk hafta basit logo, vektorel cizimleri ogrendik o zamanlar okulumuz da bir yarisma duzenlenebilir di birinciye 50-20 lira verseler hem siniftakilerin gozu kalmaz hemde birinci olan kisi teselli olurdu. Grwfikle alakasız okullar da bu yarismayi duzenleyip yetenegi olan cocuklari kesfedebilirler di benim dusuncelerim bu yonde.

sizin mantığınıza göre sizin belediyede sizi boşuna çalıştırıyorlar, birisinin kolundan tutsunlar bize bunun yaptığı işi yap desinler 20 lira en fazla. lakin bir lafınıza katılıyorum devletteki memur gerçekten çok boşta kalıyor baksanıza işsizlikten günümüzde revaçta olan bir mesleği kendi mesleğiniz gibi boş görüp b... atıyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Pamuk

Haftalık gazetede tasarlanan şey nedir bilemem; ama logo ile kesinlikle bir tutulamaz! Sizin baktığınız pencere hala yanlıştır!! İşleri karşılaştırarak sonuca gidemezsiniz! Gi-de-mez-si-niz!!!!!

Bu ülkede '' Vergilerimiz '' ile yapılan o kadar çok gereksiz harcama var ki! Konu farklı yerlere gider.

Bence de '' Bisiklet sporunu '' daha çok yaymak adına adımlar atılsın. Global olarak adımlar atılacaksa; '' Kurumsal logonuz '' gerçekten bu ülkeyi ifade etmeli. Logo hakkında pek bilginiz yok ki; gazete ve broşür ile bir tutuyorsunuz.

Ben isterdim ki bisiklet yarışması düzenlesinler dereceye girenlere ödül versinler insanlarımıza bisiklet sporunu daha çok sevdirsinler. Bisiklete binme durumu olmayan insanlara yardım etsinler. Ailelere bisiklet sporunu tanıtsalar. Heralde bunuda isteyen bir tek ben varım bu kurum için logo bu saydıklarımdan daha önemliyse ve bunu tüm forum destekleyip arkasında duruyorsa uzatmaya gerek yok haksızım demek ki. Yahu siz beni tanımadan nasıl oluyorda '' herhalde bunuda bir tek isteyen benim '' gibi konuşuyorsunuz!!! Sizi daha düşünceli cümleler kurmaya davet ediyorum...

Ben 23 saatte İstanbul -İzmir pedalladım. Sözcü ve Milliyet gazetesine çıktım. Bunu yapma sebeplerimden bir tanesi de farkındalık yaratmaktı. Sadece siz düşünmüyorsunuz bunları... T.B.F. yaptığı yarışma kurum için önemlidir.

Bunu anlamanızı beklemiyorum: fakat daha yapıcı yorumlar yaparsanız tartışarak sonuca gidebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Sonuç 9 Mart 2018 günü açıklanacaktı fakat 16 Mart 2018 günü açıklanmasına karar verilmiş. Bu gün 16 Mart 2018 ve açıklama henüz yok.

@ÇAMKOMLU
Ben telefon ile görüştüm. '' hiçbir bilgimiz yok '' dediler. Merakla bekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@ozcguler Memurlar evine gitti daha hiç bir şey yok:krktm:

19 Mart Pazartesi oldu daha bir şey yok...!!!!!:acpsnr::acpsnr:

Massimo Vignelli abdi ibrahim ilaç şirketine bu logoyu 150.000 amerikan dolarına (söylenilen) yaptı.15.000 tl bir heyecan yaratır, kurum için büyük bir para değildir, farkındalık yaratılır ve güzel işler içinden biri seçilir(gerekirse seçim yapılmaz)
brand.gif

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Hala yoğunluk varmış... Açıklanacakmış. mış mış mış! Bekleyelim bakalım

• Beğen
@ozcguler yalan dolan tırı viri hep,diye dusdüşünüyo bir türlü duzelmiyor işleri,saçma sapan iptal olan yarışlar,yarışların düzenlendiği şehirler yollar hep...

yoğunluk varsa o yoğunluğa güncel bilgilendirme yapılmalı bence.yüksek ihtimal dereceye giren tasarımları da paylaşmayacaklar.ben sonuç sonrası buraya atarım tasarımlarımı (hiç atamadı:kedicik:)

• Beğen
Ben yeni logoyu baya merak ediyorum,daha modern bir logo olur umarım.

@doloresoo
Açıklanınca ben de atacağım :D:D

Ben de yüklerim. Tabii ki güncelleme yapılmalı. Bir çok kez iptal ile karşı karşıya kaldım. Bu ülkede bir çok konu rayından çıkmış vaziyette.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@ozcguler
Yarışma iptal mi yani???:acpsnr::acpsnr:

@Emre Yönlüer
hayır ama ihtimal dahilinde elbette. teslim dijital ortamda olsaydı içim yanmazdı ulaştı mı ondan bile emin değilim ama :kedicik:

Ya arkadaşlar bir tek benmiyim böyle düşünen? Sizce de bu işte bi çapanoğlu yok mu ve acilen birşeyler yapmamız gerekmiyor mu?
Sanki Federasyon kendi içinde bizbize bi yarışma açalım kazanan da Ahmet Süleyman ve Gülay olsunlar sırasıyla demişler de beklediklerinden çok fazla ve çok daha iyi fikirleri barındıran logolar geldiği için minareyi kılıfına uydurmaya ve gelen fikirlerin en iyilerini bir araya getirerek yep yeni bir logo dizayn ettirip kazanmasını istedikleri adamlara kazandırmak için 2 haftalık gecikme yetmediği için şimdi 2.5 ay sonrasına ertelemiş gibi gelmiyor mu sizlere de? Ya da hükümetten birileri şu kazansın demiş ama işte çok ilgi ve iyi fikirler olunca biz bunun açıklamasını şikayet olursa sonra nasıl yaparız endişesiyle apışıp kalmışlar gibi diil mi? Farkettiniz mi sanki kazananı diil de sadece YK onayına sunuş tarihi gibi 9 Mart tarihine atıfta bulunmuşlar. Hayır! Aslında sonuçları açıklama tarihir olarak 9 mart belirtildi hem de kendileri belirttiler. Biz bu tarihte onaya sunacağız denmedi ilanda. Biz de bu taathhüde güvenerek dizayn yaptık, plan yaptık, başvuru yaptık. Sonra yetişmeyince ileriye yani 16 Martta kazananı açıklayacağız dendi. ve O tarihte de açıklanmadı taki dünkü Mayıs sonu YK toplantısında açıklayacağız fiyaskosuna kadar da bir haber verilmedi. Yüzlerce telefon almış olmamlılar. Ben de aradım 16 Martta. Bana dedikleri kazanan belli sadece açıklanması kaldı dediler. Peki kazanan belliyse neden 2.5 ay sonraya ertelensin ki? Çok pis kokular alıyorum. Ve cidden çok şok oldum Fedrasyonu ben saygın bir kurum sanırdım. bir logo dizaynını bile ellerine yüzlerine bulaştıran dahası şaibeli işlere girişen bir kurum nasıl olur da Türkiyeyi yurtdışında temsil edecek? Nasıl kaliteli organizasyonlara imza atacak? Ben şahsen logomu haketmediklerini düşünmeye başladım. Peki Federasyonu bir an önce de daha fazla gecikmeye ve şaibeye sebep olmadan kazananı açıklamalarını sağlamak için ne yapılabilir? Bimer e Gençlik ve Spor bakanlığına şikayet mesela. Ama federasyon özerk yapısı olduğu için dokunamayabilirler. Peki bir federasyonu hiç mi kontrol ya da denetleyecek bir otorite yok bu ülkede? Mesela futbolla arası iyi olanlar bilir belki TFF u kim denetliyor? Belki faydası olur.

Bu konuda nereye yazalım? Kime başvuralım?

Başkanla görüşmek istedim ama şehir dışında, bakanlıkta gibi savsaklayıcı cevaplar aldım. Yakınlarda bir etkinlik yok mu? Gidip yerinde bi ağız tadıyla yuhalamak isterim.

Geri