Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TÜRKİYE şampiyonası(20 temmuz)

parkur güzel
girdiği yarış sayısı az olan arkadaşlar fazla hızlanmadan dereceden çok tecrübeyi arttırmaya yönelik bir hedef seçerek kazadan kaçınabilirler.
bu yarış benim yanılmıyorsam 15. yarışım ilk yarışlara göre düşme sayım oldukça azaldı. birde elit sporcuları seyretmek tekniği geliştiriyor.

Scudo
parkuru yarıştan önce görmenin önemi bir kez daha görüldü...

Gerçekten çok sıkı bir yarış oldu çok sıcak ve çok nemliydi, çok aşırı sıvı kaybettik. Kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum. Parkur bence tam kararındaydı, çıkışlar biraz dik ama uzun değildi, teknik olarak yeterliydi, çok eğlendim çok zevk aldım ve çok acı çektim :D Zor anlarda destek veren, tezahürat yapan destek veren, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bir de şu sonuçlar çıksaydı :)

@Bora TİRKİ

bora abi haklısın galiba
öndeki grubu yakalamak icin biraz hızlı girdim inişe her şey yolunda giderken birden kendimi yerde sürüklenirken buldum ve hemen toparlanıp ayağa kalkıp başka yarışcıları tehlikeye atmamak icin kenara cekildim acımıda unuttum ayağa kalktım orada birisi ambulans cağralım dedi ben ambulansı beklerken bisikletimde bir şey dikkatimi cekti gidonum tam fren kolu kelepcesinin birleştiği yerden kırılmış acaba düştüktenmi sonra darbe sonucu kırlmıştı yoksa durduk yeremi olmuştu anlam veremedim:( eğer durduk yere kırıldıysa bu olayın arkasını bırakmıyacağım (tahminimce durup duruken kırıldı gözlemlerime göre)
ve ambulans geliyor icinde doktor yok ilk müdahele yapacak en cok ta buna moralim bozuldu böylesi bir organizazyonda (türkiye şampiyonası) ambulans şöförüne sorduğumda şöyle bir cevap alıyorum ambulans istemişler ama doktor cağırmamışlar ( bu gercektir uydurmuyorum):( neyseki bende fazla bir şey yoktu allaha şükürler olsun polenezköyün muhtarı benim icin araba tutup tedavi
masraflarımı kendisi karşıladı ve bana hastanede refakatci oldular kendisine minnettarım ama daha ciddi bir yaralanma olsaydı? ne olacaktı
işte asıl sorun burada kaza geliyorum demez ben defalarca yarış koştum fazla bir kazam olmadı insan ne kadar kendine güvenirse güvensin bazen oluyor böyle şeyler ama bizim federasyonumuz bizim hic düşmemizi istemiyor galiba:(
neyse buda bize deneyim oldu birdaha ki yarışlarda daha dikkatli olmak üzere yarışan ve derece yapan arkadaşlara tebrikler özellikle bora abimiz ve sevgili merih bu ikili kürsüye cok yakışıyor:rolleyes: bilal de olimpiyatlar öncesi iyi bir moral buldu birde semra yetiş bu sene cok güzel bir form yakalamıştı türkiye şampiyonluğunu haketmişti ama şansızlık onun yakasını bırakmadı onada gecmiş olsun dileklerim le herkese iyi forumlar bol pedallamalar

kaza gecirmis olan arkadaslara acil sifalar dilemek isterim. ancak beni burada uzen ve hayrete dusuren konu ambulans olup saglik ekibinin bulunmamasi. bu bir saka mi yoksa gercek mi? aklin almasi mumkun degil. yani ne demeli bilemedim, boyle birsey olabilir mi? bu is, cocuklar gelsin eglensin tarzindan bir olay degil ki boylesine onemli bir konuya gereken dikkat verilmemis. yaziklar olsun bunu ihmal edenlere ve bu yarisa katilan ve atlatan arkadaslara tekrar gecmis olsun-kutlarim cesaretinizi. yetkililer de sorumluluklarini ustlensinler, zahmet olacak ama!!!

(link) :vroam:

DİSKALİFİYE OLAN SPORCULAR VAR.:bilmiom:

Mustafa Kabasakal ın yarış komiserinden izinsiz numara plakasını kesmek diskalifiye nedeniymiş peki bu yarış içerisinde olduğu için demi yani mantıklı olanı bu :)

@nasuh

Mustafa kabasakal çip almaya geldiğin de bende ordaydım ve plakasını kestiğini görünce diskalifiye olursun diye şakalaşma felan geçmişti orda şimdi gördüm ki gerçekten diskalifiye olmuş, üzüldüm.

Birde bu arada bu sene 3 yarıştır 7. oluyorum var bu sayıda bir hikmet.Bu 3 yarış cappadokyada göreme, ürgüp, polonezköy.

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Yarıştan sonra kesmeyip de napcak ki o plakayı , bunun için izin falan biras gereksiz gibi geldi bana bunca yıldır ilk defa bu şekilde bi diskalifiye duydum :) Bilmiyorm ama bir zıtlaşma sebebi ilede olmuş olabilir mi kiii , garip çünkü

• Beğen
Tepkiler: burcu_challenger
diskalifiyelerin hepsinin sebebi açıklanmış, kurallara uygun olmayan biri yok sanırım. aslında bu tip uygulamalar federasyonun işi ciddiye almak istediğinin bir göstergesidir diye düşünüyorum ben.

LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN söyleyeceklerim, beni tanıyan bilir Bilal ile nasıl bir arkadaşlığımız olduğunu. Ama gerçekten kurallara uygun hareket edip, şimdiye kadar benzeri olmamış bir şekilde diskalifiye kararları verecekseniz, işi bu kadar ciddiye alacaksanız, UCI kurallarının uygulandığı bir yarışta finişi tek teker geçen Bilal i de, başka bir yarışta kısa yol yaptığı bilinen yarışçıları da diskalifiye edebilecek otoriteyi işletmeniz gerekir. Belki kurallar değişmiştir de ben bilmiyorumdur, olabilir ama 2006 TR şampiyonasında junior kategoride finişi 1. olarak, tek teker geçen Eyüp Karagöbek için dakikalar içinde diskalifiye kararı verilip, binbir rica ile kararın iptal ettirildiğini dün gibi hatırlıyorum .

Bilal diskalifiye edilse yazık olur mu, ŞÜPHESİZ, ama kurallar uygulanacaksa, istisnası olmamalı. Hakemler kural uygularken, "ama o Bilal, ama öbürü şu klüpten, o yarışçı şu ilden geliyor" gibi düşünceler olmadan karar mekanizmasını işletebilmeliler.
Yine de kurallara uygun hareket etmeyen arkadaşların hatalarından ders çıkarıp bir daha tekrarlamayacağını düşünüyorum. böyle bir mekanizmanın işletilmesi hepimizi geliştirecek, daha adil ve disiplinli bir yarış ortamı sunacaktır.

Umarım bakış açımı, kimseyi kırmadan anlatabilmişimdir.

@nasuh

Nasuh yarıştan sonra kesmesinde bir sorun yok olay o değil ki.
Olay yarış plakasının cevresini kestiği için diskalifiye olmuştur,anlatabildim sanırım.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay ve nasuh
çok güzel ve en çok zevk aldığım yarışlardan biriydi..ne varki ilk 2 tur bir türlü ısınamadım....son 2 tur 15.45 ve 15.39 da dönüp farkı kapadım keşke 1 tur daha olsaydı:):)...tam başlarken yarış bitti:D:D

arkadaşlar kımsenın dıkkatını cekmedımı acaba dıye merak etmeye abşladım.

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYON BAŞKANI VE ASBAŞKANI'NI GÖREN OLDUMU???

bizim yaptıgımız yarıs,mahalle yarısı değildi türkiye şampıyonasıydı...ve bizim federasyon başkanı yok.veya görmedim. haaa biri vardı dogru federasyonun sag kolu ugur hakkı tosun pardon unuttum bıran:):):)

@latif kavak

bu saatten sonra alanya hariç hiç bir yerde onları görmek mümkün olmayacak sanırım.

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Evet izinsiz numara kesmenin cezası var. Çünkü bazen öyle kesiliyor ki numara okunmaz hale geliyor. Evet yarışmanın sağlığı açısından (Muam'ın dediği gibi) en önemli sporcuların bile gerekirse ceza alması lazım. Ama kesik numarayı görüp, şakalaşıp, düzeltmeyip, yarış sonrası cezalandırmak pek yerinde olmamış. Mustafa yarıştan önce uyarılabilir ve sonucunun geçerli olması sağlanabilirdi. Eminim ki orada çalışanlar canla başla görev yaptılar, onlara sözüm yok. Ama yarış yönetmenin de belli bir tecrübe gerektirdiği kesin.

Geri