diskalifiyelerin hepsinin sebebi açıklanmış, kurallara uygun olmayan biri yok sanırım. aslında bu tip uygulamalar federasyonun işi ciddiye almak istediğinin bir göstergesidir diye düşünüyorum ben.
LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN söyleyeceklerim, beni tanıyan bilir Bilal ile nasıl bir arkadaşlığımız olduğunu. Ama gerçekten kurallara uygun hareket edip, şimdiye kadar benzeri olmamış bir şekilde diskalifiye kararları verecekseniz, işi bu kadar ciddiye alacaksanız, UCI kurallarının uygulandığı bir yarışta finişi tek teker geçen Bilal i de, başka bir yarışta kısa yol yaptığı bilinen yarışçıları da diskalifiye edebilecek otoriteyi işletmeniz gerekir. Belki kurallar değişmiştir de ben bilmiyorumdur, olabilir ama 2006 TR şampiyonasında junior kategoride finişi 1. olarak, tek teker geçen Eyüp Karagöbek için dakikalar içinde diskalifiye kararı verilip, binbir rica ile kararın iptal ettirildiğini dün gibi hatırlıyorum .
Bilal diskalifiye edilse yazık olur mu, ŞÜPHESİZ, ama kurallar uygulanacaksa, istisnası olmamalı. Hakemler kural uygularken, "ama o Bilal, ama öbürü şu klüpten, o yarışçı şu ilden geliyor" gibi düşünceler olmadan karar mekanizmasını işletebilmeliler.
Yine de kurallara uygun hareket etmeyen arkadaşların hatalarından ders çıkarıp bir daha tekrarlamayacağını düşünüyorum. böyle bir mekanizmanın işletilmesi hepimizi geliştirecek, daha adil ve disiplinli bir yarış ortamı sunacaktır.
Umarım bakış açımı, kimseyi kırmadan anlatabilmişimdir.