İsa DEMİRKOL
bisiklet
- Tepki
- 1.811
- İsim
- İsa
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Peki sizce çok gelişip kötü , kanser bi kitle mi elde etmeli yoksa şuanki gibi nezih kişilerin bulunduğu ama o kadar da kalabalık olmayan bir kitle mi? Benim tercihim daha sakin bi kitle olması. Tabii o kadar da dar bir yapılanma da olmasın , tadında olsun
Kanser kitle olacağını nereden öngördünüz? Tamam, kalabalık ortamlarda huzurun bulunması daha zordur fakat sırf huzurumuz azalacak diye insanların karbon ayak izinin azalmasını istememek gezegenimizi de çok kötü etkiler, bisiklet kullananları da. Şahsen ben şehir içinde egzoz gazlarından nefes bile alamazken bisiklet sürmekten nefret ediyorum. Halbuki bisiklet kullanıcıları artsa bir o kadar da egzoz gazı azalacak ve bisikletliler bu işten keyif alacak. Ayrıca bisiklet kullanmaya başlayan insanlar önceki hayatlarına göre daha sakin ve sabırlı olacaktır. Bisiklet ruhu ve ahlakı da düzgünleştirir. Keşke bisiklet kullanıcıları çok artsa da geleceğimizi görmemizi engelleyen egzoz gazlarından kurtulsak...Peki sizce çok gelişip kötü , kanser bi kitle mi elde etmeli yoksa şuanki gibi nezih kişilerin bulunduğu ama o kadar da kalabalık olmayan bir kitle mi? Benim tercihim daha sakin bi kitle olması. Tabii o kadar da dar bir yapılanma da olmasın , tadında olsun
Evet çok haklısınız. Biraz düşündüm de gerçekten bisiklet insanı dinginleştiriyor.Kanser kitle olacağını nereden öngördünüz? Tamam, kalabalık ortamlarda huzurun bulunması daha zordur fakat sırf huzurumuz azalacak diye insanların karbon ayak izinin azalmasını istememek gezegenimizi de çok kötü etkiler, bisiklet kullananları da. Şahsen ben şehir içinde egzoz gazlarından nefes bile alamazken bisiklet sürmekten nefret ediyorum. Halbuki bisiklet kullanıcıları artsa bir o kadar da egzoz gazı azalacak ve bisikletliler bu işten keyif alacak. Ayrıca bisiklet kullanmaya başlayan insanlar önceki hayatlarına göre daha sakin ve sabırlı olacaktır. Bisiklet ruhu ve ahlakı da düzgünleştirir. Keşke bisiklet kullanıcıları çok artsa da geleceğimizi görmemizi engelleyen egzoz gazlarından kurtulsak...
Zeka fışkırıyor mübarek. Bisiklet forum olarak desteklenip Bisiklet Fedarasyon Başkanı seçilmelisin. Bu zeka ile bisiklet Türkiye de hakettiği yere gelir. Bizim en büyük sorunumuz bugüne kadar ucuza satılmış olmamız.Adamın cebinde parası var. Ultegralı, dura aceli bisiklet alacak. Bizim bilmişler çıkıyor, tiagra hobi kullanıcısına yeter, bisikletin 8 kg olsa ne olur 7kilo olsa nolur Sen 7 kiloluk alma 11 okkalıklardan al yeter sana.Sen pro musun bıdı bıdı.
Yol gösteren şaşkın, bırakınız alsınlar bırakınız yapsınlar. Dura Ace de alsın, 6800 gramlık carbon da alsın.
Alsın ki, pazar büyüsün. Pazar büyüsün ki rekabet olsun. Ultegralı, dura aceli bol bol bisi bisi gelsin fiyatlar düşsün, piyasada çeşit olsun. Böyle böyle piyasa gelişir, böyle böyle bisikletçiler gelişir.
Gücü olan adama bile aldırıyonuz sora setli bisikleti, adam da sıkılıyor. Bisiklete hobi değil gelip geçici heves gibi bakıyor, sonra da bırakıyor. Alsaydı Ultegralı yı, daha ciddi bakardı bisiklete. Nizami beslenirdi, nizami giyinirdi. Herşey daha bi değişik olurdu.
Önemli not
Eğer ki Ultegralı, dura aceli bisikletle başladım emme, yine de sıkıldım derseniz. Yarı fiyatına ben alırım. 😈
Enflasyona tabi olan bir parayı kumbaraya atarak biriktiremeyiz Necmeddin ağabey.Zeka fışkırıyor mübarek. Bisiklet forum olarak desteklenip Bisiklet Fedarasyon Başkanı seçilmelisin. Bu zeka ile bisiklet Türkiye de hakettiği yere gelir. Bizim en büyük sorunumuz bugüne kadar ucuza satılmış olmamız.
Parası olan en iyi kalitede ve yüksek teknoloji ürünü bisikletleri almalı. Parası olmayan gerekirse kumbaraya biriktirip gücünün yettiği en iyiyi almalı.
Küçük düşününce birileri her bir yerde bizi küçük düşürmeye çalışıyor. Açılan bisiklet yolları ya kaldırıma tosluyor veya esnafın sandalye ve masalarının olduğu mekana çıkıyor.
Havalı olun, havalı kalın .
@hamlet2006 gönüllerin başkanısın.😍
Ne demiş Maarif Nazırı Emrullah Efendi:"Olmasaydı mektepler ne de güzel yönetirdim maarifi." O hesap, olmasaydı bisikletçiler ne de güzel yönetirdim bisiklet federasyonunu.Zeka fışkırıyor mübarek. Bisiklet forum olarak desteklenip Bisiklet Fedarasyon Başkanı seçilmelisin. Bu zeka ile bisiklet Türkiye de hakettiği yere gelir.
Amin hocam, foruma ilk geldiğimde 2015'in sonları ya da 2016'nın bașladı idi galiba tam olarak hatırlamıyorum.Bu forum, türkiyedeki hobi sitelerine baktığın zaman açık ara çok iyi bir platform. Bisikletçilik gelişecekse de bu forumun katkısı çok olacaktır. Kendimden biliyorum yıllar sonra tekrar bisiklete başlamamda, sevmemde, kendimi geliştirmemde ve şu zor ülke şartlarında dahi güzel bir hobi edinebildiysem bu forumun katkısı çok olmuştur. İnşallah böyle gider.
Güzel kardeşim hepimiz coğrafya dersi gördük. Dünya öyle bir denge üzere inşa edilmiş ki çoğunluk okyonuslardan oluşur. Dünya üzerinde hatırı sayılır 200 ırmak vardır. Bunlardan en fazla 150 tanesi 1000 km den ya uzundur yada denktir. Su buharcığını sabırla yağmur veya kar suyu olarak bu okyonuslara taşır. Okyonuslar için yeter mi yine yetmez. Denge öyle kurulmuş ki çoğu zaman okyonuslar buharcıkların karaya ulaşmasına imkan vermez ve yükselen buharcığı yine kendine düşürür. Bu okyonus olmanın şanındandır.Enflasyona tabi olan bir parayı kumbaraya atarak biriktiremeyiz Necmeddin ağabey.
Enflasyon baya gelişti😊Türkiye de ne gelişmişki bisiklet kültürü oluşsun.
Aslında sadece eğitimsizlikle, gelişmişlikle alakalı değil görgüsüzlükle de alakalı bir konu. Bisikletçilik sadece Avrupa ülkelerinde gelişmiş değil. Çin, Hindistan, Pakistan, bilumum Afrika ülkeleri gibi ülkelerde de bisiklet kullanımı yaygın. Bizim insanımız gelişmemişliğe ek olarak görgüsüz. Elemanın 6 bin lira maaşı var 3 bin lirasını golf taksidine sökülmek için sıraya giriyor bunun bide bol vergili benzini, vergisi, sigortası, bakımı, muayenesi, yıkaması var. halbuki ortalama bir bisiklet alıp 10 yıl binse hatta üstüne üstlük kafası attığında bisikletin modifiyesine, bol bol aksesuarına para bayılsa bile kullanım süresince oluşacak tüm masraflar dahil en fazla 3 golf taksidine 10 yıllık ulaşımını sağlayabilecekken üstelik. Yok illa ki tok kapı sesli diye havasını atması lazım Almanya'da bizdeki Tofaş Şahin kadar değeri olmayan golf otomobili ile.Nerelerde geliştiğine bak , sonra bize bak anlarsın.
Eğitimsiz vs hepsini bir yana koy millet fakir ve bisiklet ve ekimanlarıda hiç ucuz değil.
Farkındalık oluşması için çevrende eğitimli düzgün insanların olmadı lazım. Büyük şehirlerde böyle semtler bir iki tanedir zaten. Bu sebeplerden gelişmez
Bu düşüncenize tam olarak katılmıyorum. Tabi ki gücü olup da daha düşük seviye bir bisiklet almak gereksiz ama belli bir seviyenin üzerindeki serilerin kompanentleri günlük kullanım için değil ağırlıklı olarak veya tamamen yarış odaklı tasarlanıyor. Ayarları ona göre hassas oluyor ve sık ayar gerektiriyor. Bir Altus veya Claris aktarıcısını tornavidayı alıp kapının önünde ayarlamak gayet kolayken Dura Ace veya XTR aktarıcı ayarı için işini profesyonel düzeyde yapan, Türkiye'de sayılı olan adı bu forumda yaygın olarak bilinen bisikletçilere gitmek gerekiyor. Bir de bu tip yarış odaklı setlerin sarf malzemeleri de daha pahalı oluyor, işletme giderlerine olumsuz olarak yansıyor. Örneğin 7-8 vites uyumlu zinciri 50-60 liraya bulmak mümkünken 10 vites uyumlu zincir için 120 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Üstelik 10 vitesin zinciri daha ince olduğundan ömrü daha kısa. Bir de aktarıcısı vb. parçalar pahalı olunca hırsızlık riski var. Sen bisikleti en kaliteli zincir veya U kilitle bağlarsın ama 1000 liralık dura Ace aktarıcının uçması bir yan keski ve bir alyana bakar. Bence dağ veya hibrid bisiklette Alivio, yol bisikletinde Tiagra serisinin üstü günlük kullanımı aşıyor.Adamın cebinde parası var. Ultegralı, dura aceli bisiklet alacak. Bizim bilmişler çıkıyor, tiagra hobi kullanıcısına yeter, bisikletin 8 kg olsa ne olur 7kilo olsa nolur Sen 7 kiloluk alma 11 okkalıklardan al yeter sana.Sen pro musun bıdı bıdı.
Yol gösteren şaşkın, bırakınız alsınlar bırakınız yapsınlar. Dura Ace de alsın, 6800 gramlık carbon da alsın.
Alsın ki, pazar büyüsün. Pazar büyüsün ki rekabet olsun. Ultegralı, dura aceli bol bol bisi bisi gelsin fiyatlar düşsün, piyasada çeşit olsun. Böyle böyle piyasa gelişir, böyle böyle bisikletçiler gelişir.
Gücü olan adama bile aldırıyonuz sora setli bisikleti, adam da sıkılıyor. Bisiklete hobi değil gelip geçici heves gibi bakıyor, sonra da bırakıyor. Alsaydı Ultegralı yı, daha ciddi bakardı bisiklete. Nizami beslenirdi, nizami giyinirdi. Herşey daha bi değişik olurdu.
Önemli not
Eğer ki Ultegralı, dura aceli bisikletle başladım emme, yine de sıkıldım derseniz. Yarı fiyatına ben alırım. 😈